סידור מערכת שעות.

noamgk

New member
סידור מערכת שעות.

איך לדעתכם הכי כדאי ונוח לסדר מערכת שעות, ובפרט לתואר דו חוגי? האם לחלק את השבוע לשניים או ״לערבב״? ובנוגע לתרגולים - שיעור ומיד תרגול, או כל השיעורים ואז כל התרגולים (ויש כמובן עוד וריאציות)? מה אתם מעדיפים וממליצים, מניסיונכם?
תודה.

ofir1985

New member
הכל תופס..

כל עוד ראשון/חמישי (בתנאי שלא לומדים שישי) פנויים.. תערבב ככל העולה על רוחך.

העדפה אישית שלי היא להפריד בין ההרצאה לתרגול, תן לחומר לשקוע, תנסה לפתור בעצמך לפני שהמתרגל פותר בכיתה.

אופיר

החוגים בקמפוסים נפרדים?

אם זה כמו דו-חוגי באוניברסיטה העברית, שהחוגים בקמפוסים שונים, והמרחק בין כל הקמפוסים הוא של חצי עיר (עין כרם- גבעת רם- הר הצופים)- אז הייתי ממליצה לחלק לימים מרוכזים לכל חוג, כדי לא להטרטר בעיר.
אם מדובר באותו מתחם של האוניברסיטה- אז אני חושבת שזה פחות קריטי.
כן הייתי מנסה לחשוב איך יהיה הכי נוח מבחינת אורך הימים וחלונות האמצע היום,
ומבחינת קיום של תרגול אחרי השיעור.

noamgk

New member
כן, מדובר בקמפוסים נפרדים...

ובנוגע לחלק השני של הודעתך - זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות פה.

iritki

New member
דעתי

קודם כל אם זה בשני קמפוסים נפרדים אז כמובן לקבץ ימים נפרדים לכל קמפוס.

לדעתי צריך הפסקת צהריים קצרה יחסית שעה-שעתיים לא יותר ושכמה שאפשר לסיים ללמוד בין 16 ל18 כל יום מבחינת הרצאות ותרגולית פרונטלים ובערב להשאיר זמן לתרגילים. אצלי לפחות הפסקות ארוכות או התבזבזו על כלום או שגרמו להבריז מהמשך היום.

תרגולים זה מאוד תלוי באופי שלהם היו כאלה שהסבירו ממש טוב את מה שמרצה אמר ואז בלי לשמוע את המרצה קודם התרגול היה מיותר, היו כאלה שבתרגול ממש לימדו חומר חדש ואז זה לא ממש משנה, היו כאלה שאת התרגיל צריך להגיש בתרגול ואז תרגול הכי קרוב לסוף השבוע היה יעיל והיו כאלה כמו אינפי שהיה צריך להגיש את התרגיל ביום ראשון ואז דווקא תרגול בתחילת השבוע שבו מסבירים מה צריך לעשות בתרגיל היה יעיל יותר.

אני בעד לנסות לערבב בין המקצועות אם אפשר ( אם הקמפוסים לא שונים) כי אז יש קצת מנוחה כל פעם. לא רק נוסחאות כל היום אלא גם קצת ביולוגיה באמצע במקרה שלי....

בהצלחה !

noamgk

New member
אז בעצם אני לא יכול לדעת מראש...

אם לכל תרגול יש אופי ונהלים שונים, אני חייב להתחיל את השנה ואז לשנות תוך כדי..?

לא תמיד אתה חייב לשנות רשמית את הכל

יש תרגולים שאף אחד לא שם לב שנכנסת אליהם בלי להירשם.

אצלי כן היו כמה מתרגלים תותחים, שנכנסו אליהם מלא סטודנטים, שבשלב מסויים בסמסטר, הם נאלצו לראות מי רשום ומי לא רשום, כי לא היה מקום.
והיו קורסים שמראש כבר בדקו מי שייך לקבוצה ומי לא.

תכל'ס, אפשר בכיף להכנס לתרגולים שאתה לא רשום אליהם, אם זה נוח לכולם.

למעלה