סיבות לעזיבה

hadooper

New member
זה שהיא עדיין לא אומצה בהרחבה, לא אומר שזה לא הכיוון...

התחושה שלי (עדכני ללפני כשנה) שיותר ויותר חברות גם בארץ נוהגות ליישם לפחות חלק מהדברים, כולל ראיונות קידוד מקיפים, כולל אלגוריתמיקה, ביצועים, ראיון ארכיטקטורה וכד'.

באירופה (היכן שאני כרגע), נהוג גם לשלב דברים אחרים כמו יכולת עבודה בצוות במטודולוגיות אג'ייל ויש פה ושם חברות שממש שמות על כך דגש. נתקלתי בחברות שממש חשוב להן לראות שאתה עובד בגישת TDD בזמן הקידוד (גם על הלוח) ומדבר על Scrum במהלך הראיון ההתנהגותי.

ipv6

Member
האירופאים מאז ומעולם

התמקדו בדברים הלא נכונים

hadooper

New member
לא יודע לגבי מאז ומעולם

אבל בעיניי מדובר בדברים שתורמים לפרודוקטיביות לא פחות מאשר ארכיטקטורה, ביצועים וקידוד גמיש / יעיל. תודעתית, הצורך לכלול אותם בארגז הכלים, כנראה נשמע מובן מאליו לכל מהנדס בימינו. אבל כמה מהנדסים ממש מתמידים בכך באופן מספק? בטוח לא כולם (וחבל).

הרי לא סוד שישראלים הרבה פעמים נוטים לעגל פינות בדברים האלה וגם אוכלים אותה בסוף (מה שלא מונע מהם לחזור שוב על אותם טעויות).

hadooper

New member
נ.ב.

דוגמא טובה לכך בעיניי שמעולם לא שמעתי על מקום בארץ שעובד בשיטת pair programming. לא שאני טוען שהיא נפוצה מאד באירופה, אבל אני מכיר לפחות 2 חברות בשתי מדינות שונות שעובדות ככה.

אנחנו עובדים ככה בדיפולט

אני עובד ב WeWork Technologies שזו חברה בת של WeWork העולמית.
באזור שבו אני נמצא, pair programming זה הדיפולט.

סימבה8881

New member
להגיד שהבן אדם עבד שנה וחצי כשבפועל הוא עבד שנה

זה לא שקר בוטה. יתרה מזאת, רוב הממליצים לא יזכרו בצורה מאד מאד מדויקת כמה זמן הבן אדם עבד אצלם.
&nbsp

choo

Active member
אם ביקשו ממך במיוחד לא לאמר אמת - זה שקר בוטה

choo

Active member
"הרבה" חברות גדולות = 4? יש לך ראיה מאוד צרה של השוק

&nbsp
רוב שוק התעסוקה בישראל הוא לא בארבע החברות הללו. גדולות ככל שהן תהינה בחו"ל - גוגל (ופייסבוק ואפל) הן מעסיקות קטנות למדי בישראל. אמאזון ומיקרוסופט גדולות יותר - ועדיין מהוות רק חלק קטן ממשרות הפיתוח בארץ.
&nbsp
זה שמבחינתך החברות הללו הן חזות הכל - זה בגלל סוג המשרות שאתה מחפש. לא כולם מנסים לעבוד בחברות הללו דווקא, ומרבית המשרות בשוק בארץ אינן בחברות הללו - אלא בחברות שלא מבצעות בדיקות כאלו בצורה מסודרת.
&nbsp
&nbsp

ipv6

Member
לא טענתי שמדובר ברב החברות

אבל מדובר בחברות שמעסיקות כמה אלפי אנשים (לא רק אנשי פיתוח אבל את התחקיר עושים כולם).כולן ביחד (תוסיף גם את אורקל ופאלו אלטו שאני שולף סתם מתוך זכרון וכנראה שיש עוד).
נכון למצב הנוכחי של השוק החברות האלה מבוקשות בקרב המועמדים \ נחשבות טובות.
אני מכיר הרבה אנשים שלא עובדים באף אחת מהן שהיו מעדיפים לה"שרף" באמדוקס (שאני לא יודע כמה היא מעסיקה היום אבל כנראה הרבה יותר מפייסבוק) מאשר להשרף בפייסבוק (שמעסיקה 300~).

הדיון והא לא על כמה עובדים שם או מעניין אותי או כל אחד אחר. אלא השלכות של שקר כמו שסימבה מציע.
בן אדם ששוקל לשקר, שיקח בחשבון שעלולה להיות לו בעיה עם החברות הללו ויעשה את החשבון שלו אול יש תחומים שבהם החברות האלה לא רלוונטיות אבל לא מדובר באיזה מיעוט זניח של תפקידים ולדעתי האישיתי צריך לקחת את זה בחשבון. עוד נקודה שאף אחד לא מבטיח שמחר חברה נוספת לא תתחיל עם התחקירים (פעם MS לא היו עושים).

סימבה,
כל החברים שלי באמזון (כמות חד ספרתית אבל אנשים שבאמת עובדים שם) עשו את התחקיר אחרי חתימה על החוזה עם סעיף בחוזה שמתנה את תוקפו במעבר מוצלח.
מכיר גם אנשים שעובדים בחברות אחרות שהוזכרו בשרשור וגם הם עשו את התחקיר אחרי חתימה על חוזה עם התניה מתאימה \ חלק גם אולצו לתת פרטים של המעסיק הנוכחי ולאשר פניה אליו בטענה שאי אפשר להשלים את התחקיר בלי זה (בד"כ לא גוגל או אמזון עושים את החקיר אלא חברה חיצונית שמשתנה בהתאם לקורפורייט).
אני לא איש HR ולא מכיר את הדינמיה של כל בדיקת רקע, אבל אם אתה בונה על זה שתצליח לא לתת את המעסיק האחרון גם לחברה שעושה את הבדיקה אתה ועלול לאכול אותה.

לאורך כל הדיון לא התייחסת לנקודה הקטנטנה שהבן אדם עזב מקום אחד לפני קרוב לשנה ועבר למקום אחר ונמצא בו קרוב לשנה. יש קבוצה של אנשים שיודעת שהוא כבר לא עובד במקום הישן וקבוצה של אנשים שיודעת שהוא עובד במקום החדש..תאר לך שהוא מתראיין אצל משהו שבמקרה מכיר בן אדם מאחת הקבוצות האלה? אתה תתפלא אבל מבררים עליך לפעמים גם כשבקשת שזה דיסקרטי..אין לך שליטה על זה.

לגבי הפרשנות שלך מה הוגן, מה זאת חדירה לפרטיות וכו' וכו' זה לא נורא מעניין אותי.

סימבה8881

New member
בוא נסכם שכנראה שיטת ה"שקר" לא תצליח בחברות ה FAANG

בחברות "רגילות" לעומת זאת אמירת האמת יכולה להביא אותו למצב שהוא לא יעבור ראיונות ללא תלות לכמה טוב הוא מבחינה מקצועית.
&nbsp
תאמין לי, אני מכיר את זה מקרוב. חברה שומעת שעזבת מקום עבודה אחרי זמן קצר, הופ - אתה פסול. מי, מה, למה, מה היו הנסיבות? לא מעניין אותם. זה גם לא אומר שאתה תעוף מיידית. אתה בפירוש יכול להשתתף בכל שלבי המיון ואז שנייה לפני קבלת החוזה הם "יחשבו שוב" ולא יתנו לך חוזה.
&nbsp
אז כן, הסיכון לא למצוא עבודה למשך זמן ארוך הוא הרבה יותר גדול מאשר הסיכוי שמישהו יעלה עליך שאתה כבר לא במקום העבודה שאמרת שאתה עדיין עובד בו. אני רק אקח את עצמי כדוגמא שברוב מקומות העבודה שהתראיינתי אליהם מעולם לא שמעו על מקום העבודה האחרון שלי והסיכוי שמישהו במקום הנוכחי יכיר אישית מישהו שעבד שם ושהוא אפילו ידבר איתו עליי הוא די נמוך.
&nbsp
&nbsp

למעלה