סיבוס/תן ביס

vicz

New member

coowl

New member
מעסיק שאכפת לו

חוסם אותך לאזור מסוים(שהוא בקרבת העבודה) ולשעות מסוימות(שעות העבודה).
תשתמש..אם מישהו יגיד משהו תגיד שבחברה הקודמת זה היה נהוג(כי זו הטבה) ואתה מעדיף לאכול ארוחת ערב במקום ארוחת צהריים עם הכרטיס.

genric nick

New member
מה לגבי ימי שישי נניח

בהם הכרטיס גם פתוח

למרות שאני לא עובד בימים אלה?

גם בחול המועד הכרטיס היה פתוח.

h a j b i

New member
אם אתה חושש אתה יכול לשאול

אין ספק שזה הכי בטוח.
מצד שני, אחרי זמן קצר אתה אמור להבין מה ההלך רוח בחברה, האם הם קטנוניים ומתחשבנים על כל דבר או לא.

בגדול כפי שאמרתי, אם הכרטיס לא מוגבל ולא הגדירו לך שום דבר אז זה מותר.

eveik

New member
מה קשור קטנוניות?

אתה מדבר על להשתמש בכרטיס כשהוא בכלל לא עובד. אני לא יודע באיזה עולם אתה חי, אבל לי זה נשמע כמו ניצול.

פעם הבאה כשאתה עובר במשרדים ורואה ציוד שאין בו שימוש (אולי איזה דיסק און קי נחמד) - למה שלא תקח אותו הביתה? הרי - אם לא היו רוצים שתקח אותו הביתה - כנראה שהיו נותנים אותו למישהו שישתמש בו כבר, לא?

h a j b i

New member
כפי שכתבתי, כל חברה והנוהג שלה

האמת שאצלנו זה קצת שונה כי יש מגבלה חודשית ככה שאת יכול להשתמש בכרטיס בין אם אתה עובד ובין אם לא, זה לא באמת משנה (אם לא תשתמש בו ביום שאתה בחופש פשוט תוכל להזמין יותר בימים שאתה כן עובד, בסוף זה יוצא אותו דבר).

אין שום קשר לגניבת ציוד משרדי, לבין שימוש בכרטיס אוכל שכל הזמנה נרשמת ככה שאין פה עניין של יושר או אמון, הכל גלוי.

אבל בסדר, חזרתי בי בעניין, מאחר ואין הגבלה חודשית, יכול להיות שכוונת המעסיק הייתה לתת אפשרות לעובדים שיוצא להם לעבוד בימי שישי או אצל לקוחות (כפי שכתבה Jgut) להשתמש בכרטיס ולכן כן כדאי לשאול מראש מה הנהלים.

אבל כן, בגדול אם יעשו מזה עניין זה די קטנוניות. פשוט יכולים להגיד לו אחרי מעשה שזה לא מקובל בחברה ופשוט שלא יעשה זאת להבא. אבל שוב, יש חברות שלא לוקחות דברים בצורה כזו.

h a j b i

New member
ובנוגע לניצול, עניין של השקפה

גם לגלוש ברשת שלא לצורך עבודה בזמן העבודה זה עשוי להיות ניצול.
שימוש במייל עבודה שלא לצורכי עבודה.
שימוש בטלפון בעבודה לשיחות אישיות.
הדפסת מסמכים לא לצורך עבודה במדפסת משותפת.
שימוש בפקס המשרדי שלא לצורכי עבודה.

אני אישית עושה את כל אלה וללא חשש וגם לא יגידו לי מילה, זה נוהג בחברה (ומקווה שגם באחרות). כמובן שזה יכול להפוך לניצול, עניין של מידה.

אותו דבר עם הכרטיס לדעתי (כל עוד הוא פתוח ולא הגדירו דבר), לקנות פה ושם בימים שאתה לא עובד, לא רואה בזה ניצול, למצות את הכרטיס עד תום תמיד באופן קבוע? אפשר להתווכח על זה.

ובנוגע לדיסק און קי ללא שימוש? אם אני צריך להעתיק חומר הביתה (לצורכי לימודים נגיד) ואין לי איך, יש מצב שאשאיל את הדיסק און קי ואשיב אותו בתום השימוש, לא רואה אם זה שום בעיה. הרי באותה מידה אם הייתי צריך להעתיק לצורכי עבודה ולא היה דיסק או קי פנוי ולי היה אחד פרטי שלי, הייתי משתמש בו ללא היסוס.

eveik

New member
אלו השוואות לא נכונות בעיניי

אנחנו הרי נמצאים בעבודה רוב שעות העירות שלנו, ויש לכולנו חיים מחוץ לעבודה, אז מה לעשות שלפעמים צריכים לעשות שיחות בזמן העבודה וכו'.

להדפיס כמה דפים במדפסת של העבודה, כשאתה בעבודה (!!!), זה נראה לי (ולרוב האנשים פה) לגיטימי. להדפיס את כל האינציקלופדיה במדפסת של העבודה זה כבר נראה לי ניצול.

כשאתה רוצה להזמין אוכל, ביום שישי, או בחול המועד, כשאתה לא בעבודה (ולא עובד מהבית) זה לא אותו הדבר. ההשוואה הנכונה תיהיה - במקום להדפיס ביום שישי במדפסת הביתית שלך, אתה תסע לעבודה כדי להדפיס שם. אם זה נשמע לך מגוחך (ואני מאוד מקווה שזה נשמע לך מגוחך) - בעיניי זה בדיוק אותו הדבר להשתמש בכרטיס כשאתה לא בעבודה. ההבדל היחידי פה שהכרטיס הוא עלייך וזמין מכל מקום, אבל אם הוא היה מקובע לשולחן עבודה שלך - אני מניח שלא הייתה פה בכלל שאלה.

זה שהכרטיס פתוח ולא הגדירו משהו - זה בעייני סימן לזה שנותנים אמון בעובדים. איך שאני רואה את זה - אנשים כמוך הם בדיוק הסיבה שיש מעסיקים קטנוניים - כי אנשים כמוך ינסו לנצל כל דבר שיקבלו, עד לטיפה האחרונה ("חס וחלילה שיישאר לי עוד שקל בתן ביס ולא אשתמש בו").

h a j b i

New member
זה בערך כמו שאני אגיד שאנשים כמוך הן הסיבה

שיש מקומות שלא מרשים להשתמש במדפסת \ פקס, לא מרשים לגלוש באינטרנט בזמן העבודה וכו (איסור שימוש בטלפון עוד לא נתקלתי אבל נתקלתי בדרישה לצמצם שיחות פעם).

אני לא יודע למה אתה מרשה לעצמך לקטלג אותי אבל בגדול אנשים כמוני זה מסוג האנשים שבמקום עבודה הנכון, נותנים להם יד חופשית לעשות מה שהם רוצים כי התפוקה שהם מקבלים כפולה לעיתים מעובדים אחרים. לכן, אף אחד לא יטרח להתקטנן איתי על שטויות. גם אם עשיתי משהו לא ראוי בעינם, פשוט יגידו לי לא לעשות את זה יותר (לא קרה עד עכשיו). כמובן שחוסר הקטנוניות היא לשני הצדדים ולי אין בעיה לענות למיילים בסופ"שים או באמצע הלילה (שעות ערות שלי) וגם לפתוח מחשב ולהתחבר אם צריך לטפל במשהו דחוף.

כפי שכתבתי בהודעה אחרת, אין פה עניין של אמון היות וכל העסקאות נרשמות והחשבון מגיע לחברה. אמון זה כשיש לך את האפשרות לגנוב \ לרמות בלי להיתפס (או לפחות כך אתה חושב). כמו למשל כשנותנים לך מחשב עם גישה חופשית לאינטרנט ומצפים שתשתמש בזה לצורכי עבודה ואילו אתה מנצל את זה לצרכים אחרים ואז טוען שלוחות הזמנים קצרים מידי. זו למשל מעילה באמון.

העניין של הכרטיס זה לכל היותר לשחק אותה ראש קטן.

eveik

New member
חח..איך אני קשור לאיסורים?

אחרי שאני כל כך נגד ניצול של מקום העבודה לצרכים אישיים, אתה מדבר איתי על זה שמקום אוסר להשתמש במדפסת בגלל אנשים כמוני?

צודק, אולי הייתי קצת יותר מידי נחרץ, אבל בוא נגיד שאתה לא היחידי פה שמקבל יד חופשית לעשות מה שהוא רוצה. מצד שני - מישהו שרק נכנס למקום עבודה - לא בדיוק יושב על תקן 'עובד מאוד מוערך' - ויתייחסו אליו בצורה שונה. אם יבחר להקטין ראש ולהשתמש בכרטיס כשהוא בכלל לא בעבודה - למה שלא יתחילו לתהות איפה עוד הוא יבחר להקטין ראש?

לגבי לגלוש באינטרנט בזמן שאתה בעבודה - אני לא מבין למה אתה ממשיך להיתפס על הדוגמאות האלו. זה הרי ברור שאנשים צריכים לעשות הפסקות, אנשים לא באמת באים לעבודה ו9 שעות לא זזים מהמחשב ורק עובדים. לגלוש קצת באינטרנט בתור הפסקה או לצאת החוצה לעשן סיגרייה זה בעיניי הפסקה באותה מידה. תמרח את ההפסקות סיגרייה שלך לאורך כל היום - זה כבר יתחיל להיראות אחרת. אבל שוב, אני לא מבין בכלל למה אתה לוקח את הדיון הזה לשם..

h a j b i

New member
כי אתה טוען שהדברים הללו לגיטימים

(אגב, שאלת מראש על כל דבר או שהנחת שהוא לגיטימי?) אז יש מקומות שאוסרים את זה, כנראה בגלל כאלה שמנצלים את זה או סתם מקטנוניות. אני כמובן לא באמת חושב שזה בגלל "אנשים כמוך"

כפי שכבר כתבתי, חזרתי בי בעניין. עניתי בחופזה תוך כדי מחשבה על מקום העבודה הנוכחי והתגובה שלי לו הייתי מגלה עובד שנוהג כך. עדיף באמת לשאול ולא לקחת סיכון.

עדיין, אני לא רואה בזה גניבה, מעילה באמון או כל סופרלטיב אחר שציינו פה. עקרונית גם גניבות קטנות (כאלה שנעשות תכל'ס מצורכי נוחות ועצלות ללכת לקנות מה שצריך ולא בשביל רווח כספי משמעותי) ממקום העבודה הן לא פשע כזה גדול בפני עצמו (ולא מעט אנשים חוטאים בזה מידי פעם). זה אמנם כן בפירוש גניבה ומעילה באמון אבל בקטנה מה שנקרא, למרות זאת בגלל החשש למדרון חלקלק (איפה בעצם עובר הגבול) אני מסכים שזה צריך להיות טאבו.

ובקשר להפסקות. נכון, אנשים צריכים הפסקה אבל הפסקה זה לקום מהמחשב ולעשות סיבוב של כמה דקות, הישיבה הממושכת והבהייה במסך לא ממש בריאים וגם לא אפקטיבים לאורך זמן. הגילשה באינטרנט בתכל'ס זה בנוסף להפסקות הללו שכל אחד צריך שתדירות כזו או אחרת (מומלץ פעם בשעה). אני נתפס לזה כי זו התופעה הכי פופולרית של ניצול שאני מכיר בתחום שלנו.

choo

Active member
למעשה, הגלישה ברשת - עוזרת לנקות את הראש

הפסקה זה לא רק עניין פיזי - זה גם עניין מנטלי. התפוקה שלי לרוב מגיעה בפולסים - והפסקות ניקוי ראש מכל סוג שהוא, עוזרות לי להגיע לתפוקה גבוהה יותר בפולס הבא. בגלישה באינטרנט אני פחות מפריע לאנשים אחרים - ולכן זה יותר יעיל עבור המעסיק שלי, בפרט שצריכת רוחב הפס שלי בגלישה כזו היא בדרך כלל די נמוכה.

4everStudent

New member
ממש לא הייתי עושה את זה

בטח שלא בימי שישי כשאתה בכלל לא עובד.
זה ממש לא לעניין לדעתי, ולדעתי יסתכלו על זה בעין לא יפה, בלשון המעטה.
זה אמור לספק לך ארוחות בזמן העבודה, ולא אוכל לבית ובימי שישי. בשביל זה משלמים לך משכורת (אתה לא עובד בחינם, אני מניחה).
וזה בכלל לא משנה מה הכרטיס מאפשר טכנית - זה פשוט לא במקום, אלא אם כן נאמר לך בפירוש שמותר ואז תתפרע כמה שבא לך.

אני אישית חושבת שזה מאוד מטופש לסכן את מקום העבודה שלך בגלל כמה שקלים, אבל נוכח התגובות כאן אולי זו רק אני.

d70

Well-known member
בודקים-כן.יעשו משהו?-תלוי מה נהוג שמעתי סיפור על חברה ששלחה מייל שמבקש מהעובדים להשתמש בכרטיס רק לארוחות צהריים.
מסתבר שעובדים שהביאו אוכל מהבית הלכו והשתמשו בכרטיס לביצוע קניות שלא קשורות לארוחות צהריים.

זה נראה בעייתי

עכשו השאלה היא האם אתה טיפוס כזה שאכפת לו מה אומרים ולא נעים שיגידו עליו "הקמצן הזה אוכל בשבת על הכרטיס סיבוס".

במקום העבודה שלי - יש אנשים שלוקחים אוכל בערב, אחרי שעות העבודה. אבל לא ליד הבית אלא ליד העבודה (לוקחים אוכל הביתה). וזה נחשב די מקובל. בפרט שאי אפשר לדעת אם לקחת הביתה, או שנשארת לעבוד מאוחר.

יש כאלה שאוכלים על הכרטיס גם ביום שבת. וזה נחשב קצת מוזר, וקצת מדברים עליהם מאחורי הגב, והם יודעים את זה, ולא אכפת להם.

Blue7771

New member
גם אם כולם עושים את זה...

אני בחיים לא הייתי עושה את זה. זו פשוט גנבה.

אם עושים את זה בידיעת המעביד ובאישורו אז אין בעיה, אבל יש לי ספק שהמעביד באמת יאשר כזה דבר.

ni5ni

New member
הכי טוב לעשות את זה בהסכמה ו"ועל השולחן"

דבר עם המעסיק ואם הוא מסכים אז סבבה. אם תעשה את זה בגניבה אתה תסתבך כשזה יתגלה.

למעלה