סיבוס/תן ביס

genric nick

New member
סיבוס/תן ביס

שלום,

אני חדש בעולם הייטק ויש לי שאלה צעירה.
אם למישהו היא נראת הזויה, אודה לתשובה בהודעה פרטית.

קבלתי כרטיס סיבוס מהמעסיק. כל יום יש הקצאה של X ש"ח שנעלמת בסוף היום.

ב99% מהמקרים אני לא מגיע קרוב אפילו לגובה ההקצאה.

כבר בררתי, הכרטיס תקף בימים א-ו בכל מקום.

*בימים שנשאר לי כסף במכסה היומית, זה בעייתי לדעתכם שאזמין אוכל בערב (אחרי שעות העבודה) בעיר מגוריי שאינה עיר העבודה שלי?

*בימים שאני לא עובד - שישי, יום חופש, חול המועד שהיה עכשיו - לדעתכם זה נורא אם אזמין מנה עם הכרטיס לבית?

*לדעתכם המעסיק בכלל בודק מי מזמין איפה? מבחנתו כל עוד אני לא חורג בתקציב הכל בסדר. לא?

h a j b i

New member
לא בעייתי

לו זה היה מפריע למעסיק הוא היה יכול להגביל את המסעדות והאזורים שהכרטיס תופס, כמו כן גם את הימים (אולי גם השעות אבל אני לא סגור על זה).
זה חלק מההטבות האלה וזכותך לנצל את היתרה שלך עד תום.

jgut

New member
לא מדוייק

למעסיק יש סיבות לא להגביל את הכרטיס. לדוגמא כשאנחנו נמצאים אצל לקוחות, אנחנו מעבירים את הכרטיס שלנו באזור בו נמצא הלקוח.
דוגמא אחרת - יש אצלנו חבר'ה שמתחילים את היום עבודה שלהם מאוחר. לפעמים הם מזמינים את הארוחת "צהריים" שלהם, בשעות הערב.
כנ"ל אם יוצא לנו לעבוד בימי שישי.

ההטבה הזו נועדה לזמן העבודה ולא לשעות הפנאי. זה מזכיר לי אנשים שלוקחים הביתה יוגורטים ופירות מהעבודה. זה ניראה לי ממש סוג של גנבה.

amir_aikido

New member
לקחת מוצרים הביתה זו גניבה.

לקחת מוצרים הביתה זו לחלוטין גניבה, המוצרים נועדו כדי שהעובד יאכל אותם במקום.

אבל, הכרטיס זה נושא של מוסכמות והבנה משותפת והרבה יותר גבולי, שהרי המעסיק בעצם מקציב שם סכום שמכל בחינה מעשית, היה אמור פשוט להתווסף לברוטו (וכך גם המדינה מתייחסת לסכום הזה).

אמיר

choo

Active member
לא מדויק - הצירוף לברוטו - רק אם השתמשת

בניגוד לרכב, שבו יש שווי מס קבוע, באוכל משלמים על ההוצאה שהיתה בפועל.

amir_aikido

New member
צודק, לא מדוייק, אלא שזו אמורה להיות ההנחה

אם אתה בא לחשב את עלות ההעסקה, אתה בדר"כ תחשב שהעובד מתשמש בכל ההקצבה

אמיר

choo

Active member
אצל מעסיק עם תקרה גבוהה - זה לא המצב

כשהמעסיק מעסיק הרבה עובדים ורואה בכמה הם משתמשים בפועל, הוא יכול להניח שהם ימשיכו עם זה בממוצע כקבוצה לאורך זמן.

אתה צריך לברר עם המעסיק שלך אני מכיר מעסיק אחד שלא איכפת לו, והעובדים משתמשים בסיבוס להזמין לחמים לשבת מארומה. מצד שני, אני מכיר מעסיק אחר שהגדיר במפורש שהכרטיס מיועד לארוחות צהריים במשרד בלבד ושום שימוש אחר אינו קביל. אל תתבייש, תשאל את מחלקת משאבי אנוש/כ"א אצלכם. חבל להסתבך בשביל כמה עשרות ש"ח ולעשות משהו שהמעסיק עלול לראות בו כגניבה ממקום העבודה.

genric nick

New member
הבחור מעליך נתן טיעון

שאם היה אכפת למעסיק היה מגביל בזמנים או במיקום. לא?

אם ארצה לשאול - איך לנסח את זה?

לא רוצה להתפס כקמצן או כשוקיסט

ולא יודע אם שאלת קידבג כזו במקום?

זה קצת כמו להגיד שאם אתה רואה כסף מזומן מונח על השולחן של פקידת הקבלה מותר לך לקחת לכיס, כי אם היה אכפת למעסיק הוא היה שומר אותו בכספת. לא?

אני אומר לך מידיעה אישית שיש מעסיקים שלא הלכו והגדירו הגדרות טכניות בכרטיס, אלא סמכו על היושר של העובדים, ואם התגלה אחר כך שעובד נהג לא כפי שציפו ממנו אז היו לכך השלכות. אני יכול להגיד לך באותה מידה של ידיעה שהיו מעסיקים אחרים שאצלם זה היה מותר באופן רשמי להשתמש כפי שאתה מתאר. אז אין שום בעיה להיכנס ל HR ולשאול: "מה הנוהל בחברה לגבי שימוש בסיבוס לארוחות ערב, ימי חופש וסופי שבוע?". זו שאלה לגיטימית. שימוש לא מאושר בכרטיס ללא רשות אינו לגיטימי, גם אם טכנית הוא אינו חסום.

h a j b i

New member
זה יותר דומה לרכב ליסינג עם ביטוח לכל

נהג.
אם לא כתוב בחוזה של הליסינג \ חוזה עבודה שאסור לתת למישהו אחר להשתמש ברכב אז מותר.

אבל אתה יודע מה, אתה צודק, הכי טוב זה לשאול.
אולי פשוט התרגלתי יותר מידי למקום הנוכחי שקטנוניות זה מהם והלאה. מצד שני, המעסיק לפני היה קפדן וקטנוני מצד אחד אבל מצד שני, כל הנהלים הובהרו מלכתחילה.

bismark1

New member
בחברה שעבדתי בה היה פעם מישהו

שנתן את האוטו קבוע לאחיו שהשתמש בו בתור רכב עבודה, זה לא היה אסור על פי חוזה אבל רוצה לנחש איך זה הסתיים מבחינתו?

h a j b i

New member
האמת שזו לא דוגמא כזו טובה

על רכב ליסינג אתה משלם מחיר מלא כולל שווי מס. בניגוד להגבלות של כרטיס אוכל, זו די חוצפה לקבוע מגבלות על רכב שאתה משלם עליו.

איך זה הסתיים? לא יודע, תלוי בעובד ובחברה. אם הוא עובד טוב ומוערך, אני בטוח שהצליחו לסדר את ההדורים.

bismark1

New member
חוצפה זה עניין של נורמות

אני משלם על הרכב אבל אני לא הבעלים, מותר לי להוביל בו כבשים בדרכי עפר? להשתמש בדלקן בשביל לתדלק רכב של חבר או סתם למכור דלק עודף? להשכיר אותו בתור מונית? לא כל דבר מוגדר בחוזה אבל לא כל מעסיק יקבל את זה בשלווה.

עד כמה שאני יודע עבודתו של אותו בחור הסתיימה בטרם עת.

h a j b i

New member
אין ספק שזה עניין של נורמות

וזו כידוע נורמה די מקובלת לתת רכב ליסינג לקרוב משפחה מדרגה ראשונה, גם באופן קבוע. זו גם נורמה שרכב משפחתי יכול לסיוע בדרכי עפר שלא סומנו כמתאימים לרכבי 4X4.

זו לא נורמה להוביל כבשים ברכב או לעשות בו כל שימוש לא סביר שעלול לפגוע בערכו כי כפי שאמרת, אתה לא הבעלים.

אבל חוץ מזה או מלכור את הרכב? אתה יכול לעשות איתו מה שאתה רוצה, אתה משלם גלובלי על השימוש ברכב ולא מעט כסף. ירצה המעסיק, יגביל אותך בהתאם. ירצה להגביל אותך לגמרי? ייתן לך את הרכב על חשבונו ואז יוכל להגדיר לך בדיוק מה מותר לך ומה אסור לך לעשות עם הרכב.

נ.ב
הכותב לא מחזיק ולא החזיק מעולם רכבים בליסינג ונוטה לגחך כשהוא רואה כאלה שמתאמצים בכוח לנסוע קילומטראז' מספיק מכובד כדי לשכנע את עצמם שזה משתלם.

היה סיפור פעם על מעסיק שלא הגדיר הגבלת קילומטרים בחוזה, אבל יצא מנקודת הנחה שהרכב יהיה בשימוש סביר של העובד ומשפחתו. העובד השאיל את הרכב לקרוב משפחה שהשתמש ברכב כמונית, עם דלק חינם ובלתי מוגבל. אני לא יודע אם זו אגדה אורבנית או לא, אבל לא אתפלא אם זה קרה פעם.

גם אם אין חסימות מפורטות בחוזה, יש הנחה מסוימת על שימוש אישי וסביר. גם אם למשל אתה עושה חבילת גלישה בלתי מוגבלת בסלולרי שלך, אינך רשאי לחבר ראוטר עסקי מאחוריו ולתת למאות אנשים גלישה אינסופית.

vinney

Well-known member
לא אגדה אורבנית בכלל

סיפור אמיתי באינטל. מישהו פתח שירות הסעות עם רכב ליסינג.

h a j b i

New member
עזוב, אתה לוקח את זה לאקסטרים

מה גם שהסיפור של המונית לא חוקי בעליל, גם אם לא צויין בחוזה. היום הרוב המכריע מגבילים את הקילומטראז' ואז עקרונית זה לא משנה אם אתה או אשתך או אחותך או בן דוד שלך עשו את הקילומטראז' הזה. חבילת הליסינג מתומחרת ככה שהם לא יפסידו אז לא הייתי דואג יותר מידי. במידה ואתה בכל זאת מקבל קילומטראז' ללא הגבלה, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אם תגזים יגבילו אותך, מאוד פשוט. אין באמת דבר כזה "לא מוגבל", אתה פשוט לא יודע איפה באמת ההגבלה.

בנוגע לחבילות גלישה, חברות הסלולר מגנות על עצמן במקרה של שימוש מופרז ככה שזה אף פעם לא באמת ללא הגבלה. אז מה ההבדל בין חבילה מוגבלת אבל עם סף מאוד גבוה לחבילה לא מוגבלת?גם כאן ההבדל היחיד שבראשונה אתה יודע איפה ההגבלה ובשנייה לא. למה ללכת גם פה לקיצוני? מספיק שתוותר על האינטרנט בבית ותשתמש בנייד כראוטר ותגלה מהר מאוד איפה ההגבלה (גם אם לא יינתקו, פשוט יורידו לך את המהירות למשהו שקרוב לאפס).

אני לא חושב שבאמת יש קשר אגב בין שני הדוגמאות, אחת באמת מבוססת על אמון מסוים ואילו השנייה סתם על תרמית שיווקית שמנסה למשוך לקוחות (לנו יש חבילה בלתי מוגבלת בניגוד למתחרים שמגבילים אותך ל - 3 GB רק שלא סיפרנו לך שאחרי 2 GB נוריד לך את המהירות לכלום...)

למעלה