סיבולת ריאה

BlackHat

New member
סיבולת ריאה

אני צריך עזרה בבניית תוכנית אימון לשיפור הסיבולת ריאה שלי היא יחסית טובה שחיתי שמונה שנים מקצועי ולכן אבל הפסקתי ואני לא ממש יודע איך לשפר את סיבולת הריאה שלי זה חשוב לי כעת כולם יודעים שאני בן 15 ולא הולך לצבא אבל אני הולך לפניימיה צבאית ולכן אני שתעזרו לי תודה לכולם. (אני צריך תוכנית איך לשפר את סיבולת הריאה שלי)

BlackHat

New member
נתונים בבקשה להכנס תנו חוות דעת

אוקי אז רצתי 3 קילומטר זמן משוער 20 דק, קל´ לא מדוייק על פי ההליכון: 230 קל´ מהירות: 9 ק"מ לשעה. אין עצירות רצתי במישור. את הנתונים הללו בדקתי במודד לחץ דם ודופק מדוייקים : דופק:122 לחץ דם: 176 75 השאלה שלי היא איך הסיבולת לב ריאה שלי מיד אחרי שגמרתי את הפעילות רצתי לבדוק את הדופק והלחץ דם.

סייפיי

New member
אני לא רופא אבל

הלחץ דם שלך גבוה בטירוף, לפי מה שאני יודע 80\120 זה נורמלי... תתייעץ עם רופא לפני שאתה מתחיל להתאמן, אם כבר התייעצת אז מה שאני מציע זה להתחיל לרוץ במשך 35-40 דקות בקצב שאתה יכול להתמיד בו (ריצה בשטח לא על הליכון) בלי להתייחס למרחק בשלב הזה כי אתה לא מנסה בריצה למרחק ספיציפי. רוץ 3 פעמים בשבוע לפחות. בהצלחה.

סייפיי

New member
סליחה, זה מה שקורה שלא קוראים עד

הסוף, אם המדידה של הלחץ היתה ישר אחרי אז זה מסביר למה זה גבוה כל כך. ההצעה של הריצה במשך 35-40 דקות בקצב שאתה יכול להתמיד בו עדיין תקפה...

סבןלת לב ריאה

ריצה היא בהחלט פעילות שמשרתת את המטרה שלך ! אבל, המאמץ צריך להיות עצים יותר כלומר דופק צריך להיות גבוה יותר. בצע אימוני ריצה 3-4 פעמים בשבוע של 30 דקות בקצב של 10-15 קמ"ש. אל תדאג במשך הזמן תשפר את הקצב וכך תשפר את הסבולת לב ריאה

BlackHat

New member
ההליכון שלי זה עד 13 :)

אז אני יתחיל לרוץ ממחר על 12 ק"מ במשך 20 דקות זה מאוד מהיר.

סייפיי

New member
לא רוצה לבאס אותך אבל

זה לא כ"כ מהר... עדיף לך לרוץ בחוץ ולא על הליכון.

BlackHat

New member
על ההליכון זה יחסית מהר

ההליכון שלי מגיע עד ל 13 קמש אני לא חושב שתוכל לרוץ 13 קמש במשך 20 דקות

sowhatt

New member
קצב של 13 קמ"ש הוא קצב לא רע

אבל הוא לא קצב מאוד מהיר...

BlackHat

New member
רצתי 11 קמ"ש במשך 18 דקות

משהו כזה 3 ק"מ דופק 132 לחץ דם לא הספקתי למדוד הייתה הפסקת חשמל ברגע שרצתי. אבל הוא התחיל ב 177 משהו כזה. אתה מציעים לי לעלות את המהירות?

למעלה