סיבה 5

squalus

New member
אני אישית לא מסוגל לצפות בו ליותר מ-5 דקות

הוא ממש מעיק. כמו למשל בהרצאה שלו שהוא מדבר על הרעלות אי קולי בירקות, והוא אומר שאי קולי מגיע מחרא, ותרד לא מחרבן. אבל במקום שהוא יסיים פה, הוא ממשיך למנות רשימה של עוד איזה 10 סוגי ירקות, ואומר על כל אחד שהוא לא מחרבן. תרד לא הספיק? למה לטחון נקודה במשך עוד 2 דקות? לא מתחבר לשיטה מתלהמת כזו של הרצאה. אבל הצדק עמך, ההרצאה שלו עובדת, אנשים צופים בה בהמוניהם, אני רק לא מצליח להבין איפה המשיכה.

אם אתה רוצה אני יכול לנסות לנתח את זה לגורמים

ההשערות שלי אומרות ש: ספציפית נראה לי שזה ממש מצליח בארץ (ויחסית פחות מצליח בארצות אחרות אפילו באמריקה עצמה בטח באופן יחסי) זה כי חלק מהתרבות שלנו נורא מושרש בתרבות האמריקאית , הייתי אפילו אומר בזהירות שאם מישהו אמריקאי אומר משהו אנחנו כבר נוטים יותר להתחבר למה שהוא אומר . נמשיך בעובדה שהסרטון שם עושה את העבודה ממש טוב לדעתי השילוב בין המוזיקה לתמונות קשות הוא מצויין לדעתי מפעיל ישר את טריגר האמפתיה באנשים וזכרון מתמונות הוא הרבה יותר חזק מלזכור בדיוק כל מה שהוא אומר ,זה לדעתי מה שרוב האנשים יזכרו מההרצאה. ההרצאה עצמה יעילה בגלל שהוא מדבר על הרבה מאוד גורמים (ולא נכנס לנכונות של הדברים ) חלק מהאנשים יאמינו לרוב מה שהוא אומר ולכן זה סוגר הרבה פינות ויוצר הרבה קשרים טריים במוח ושוב כדיי שמישהו יקבל רעיון חדש הוא בעצם צריך מספיק קשרים ניורונים בראש כדי לקבל את הרעיון אני חושב שההרצאה מביאה את זה . הפרומו בהתחלה גם טוב הרבה אנשים אוהבים להקשיב לאנשים שנויים במחלוקת שעושים פעולות לא חוקיות למען מה שהם מאמינים פה ,זה "סיפור פיקטני".. זהו פלוס מינוס אבל שוב באמת שאלו דברים שקשה להעריך

J0hnny

New member
השאלה שצריך לשאול היא

על איזה קהל השיטה של גארי עובדת? אין לי שום נתונים סטטיסטיים אבל אם ניקח את הפורום השני כמדגם ממש לא מייצג. יכול להיות שהשיטה שלו עובדת על קהל מתבגרים שידוע שאצלם תפיסת המוסר עד גיל 18 פחות או יותר היא די שונה מאדם בוגר. מה גם שהם נמצאים בתהליך של גיבוש זהות והוא משמש דמות הזדהות והערצה בלי קשר לתוכן הדברים שהוא אומר. אני בהחלט רואה איך המניפולציה עובדת על קהל כזה. אולי זה גם עובד קהל שמתקשה להבדיל בין תוקפנות לאסרטיביות כלפי השונה (במקרה הזה אנשים שאוכלים מן החי). אני חושב שדרך העברת הדברים שלו אולי תורמת לו מעריצים מצד אחד. אבל פוגעת במסר שהוא מנסה להעביר מהצד השני. כי השיטה הזאת של שיפוט ועויינות כלפי אוכלי הבשר, רק מביעה לזה שיסווגו אותו כאוטסיידר שמנסה לפגוע במיינסטרים של בחברה.

dckur

New member
אני לא מוצא משהו רע בצורה שהוא מהעביר

את הדברים. אין שם טיפת עויינות

Fade89

New member
בנוגע לגילאים

כעקרון אני לא חושב שזה עניין של גיל אלא גישה. אני בן 22 וההרצאה השפיעה עלי לפני חודשיים למעבר לטבעונות מלאה מצמחונות חלקית (אכילת בשר מועטה) לעומת זאת אחי בן 18 אטם את עצמו ואחרי כמה דקות של צפיה אמר שהוא לא רוצה לדעת איך מתאכזרים לכבשים כי הם טעימים לו וזה יהרוס לו את הארוחה. כנ"ל בן דוד שלי בן 21 שלא מוכן לראות סרטונים שמסוגלים להרוס לו את הארוחה.

dckur

New member
כל אחד ומידת האגויסטיות שלו...

בכל מקרה אם אתה לא מסוגל להסתכל איך מכינים את האוכל, אז למה זה הגיוני לאכול אותו חח

J0hnny

New member
במקרה הספציפי שלך אולי

כמו שאמרתי אין לי נתונים סטטיסטיים לפילוח האוכלוסיה שמושפעת מההרצאות שלו. אבל בהחלט אפשר להבין למה בני נוער מעריצים ומזדהים עם שיטות כאלו. מפנה אותך לתיאוריות פסיכולוגיות בתחום ההתפתחות המצפון בגיל ההתבגרות ותראה למה טענתי כך.

דידי שי

New member
זה העיקרון של דמגוגיה, אני חושב

צורה מתלהמת, פנייה, לייצרים נמוכים (גועל, הפחדה) יש לזה יתרונות, זה הצליח גם לדיקטורים גדולים ומרושעים להביא למקום טוב יותר - זו לאו דווקא הדרך

J0hnny

New member
מסכים בהחלט

במיוחד עם המשפט האחרון. כל השיטה הזאת בטח שלא עובדת על המיינסטרים של האוכלוסיה. מה שזה גורם זה שמיינסטרים של האוכלוסיה רק ירצה להתרחק מטבעונות. יש המון מרצים אחרים שעושים את זה בצורה הרבה יותר פרודוקטיבית.

dckur

New member
דווקא אנ י אוהב את צורת ההרצאה של גארי

הוא מאוד אנרגטי וחריף. ההפך מהטבעוני יפה הנפש החלש שמצטייר בעייני כולם.

J0hnny

New member
זכותך

אני גם לא מתחבר ליפי הנפש שמנותקים מהמציאות. אבל זה לא שחור ולבן יש הרבה באמצע. זאת בדיוק ההבחנה בין אסרטיביות לתוקפנות.

Fade89

New member
אני לומד פסיכולוגיה באוניברסיטה

כך שאני מבין בערך איזה חלק בתאוריות התפתחותיות ושכנוע ניתן להכליל. אני מאמין ששכנוע דמגוגי (וגארי דמגוג לא קטן) עובד לרוב על: מי שלא בטוח בדעותיו (בני נוער לרוב ואני במשך שנים כבר הייתי בטוח שצמחונות\טבעונות היא הדרך הנכונה אך לא היה לי נוח לעשות את המעבר וגם לא ידעתי כמה זה מזיק-בדרום לא הייתה הסברה לגבי צמחונות) בנוסף יש בנוסף משהו מעניין בגארי ובהרצאה שמושך אנשים לראות אותה. מבחינת האלטרנטיבה הבוגרת הבנתי של 101 reason to go vegan מתאים,עוד לא ראיתי. אבל כן יצא לראות לאכול כדי לחיות וזה היה מאוד משכנע לדעתי,גארי פונה לפילוח מסוים של האוכלוסיה ואני מאמין שאותו הוא משרת בצורה טובה

J0hnny

New member
אז אם כבר

למדת פסיכולוגיה התפתחותית, אתה אמור להכיר תיאוריות של התפתחות המוסר ואישיות אצל בני נוער, כגון פיאזה ועוד. למי שטורח לחפש, אפשר למצוא הרבה אלטרנטיבות למרצים אחרים בתחום התזונה הטבעונית. אמנם הרבה מדברים בעיקר על הפן התזונתי/אקולוגי שאותי אישית זה יותר מעניין. אסכם ואגיד שכשהשיטה היא תוקפנות ולא הידברות שני הצדדים מפסידים בסופו של דבר. וזה בדיוק מה שהשיטה של גארי גורמת ביחס למיינסטרים של האוכלוסיה.

J0hnny

New member
מן הסתם הכוונה היא לא הידברות בהרצאה עצמה

אלא ה MIND SET שהשיטה הזאת של דמגוגיה מעבירה.

דרך אגב כשאתה מנסה להבין את זה אתה צריך

להסתכל דרך העיניים של האדם הטיפוסי (מאוד קשה לנו בני האדם להעריך משהו כזה ) ולא דרך העיניים שלך ,אתה בהחלט לא הבן אדם הטיפוסי .. אם היית יכול להעריך ככה אז היית יכול להבין בעצם למה אנשים מתלהבים ממנו..

squalus

New member
אני לא מדבר על התוכן

אני מדבר על דרך העברת המסר

dckur

New member
הוא לא צריך להגיד הרבה

הסוף שווה אלף מילים.

למעלה