סיבה 5

דורית 407

New member
סיבה 5

הטענה שחיי הפרה הם חיי גיהינום, נשמעת בד"כ ממי שמקורות המידע שלהם זה אתר אנונימוס או יוטיוב מי שחי במושב, גם אם הוא לא רפתן או בן למשפחת רפתנים, וראה פרות ברפת מגיל צעיר, בד"כ לא חושב ככה. הפרה חיה ברפת, הולכת, אוכלת, נחלבת, לא מראה סימני דיכאון וכו'. אתה כתבת שהן חיות חיי גיהינום. זו דעה, לא עובדה. אם תרצה להרחיב ידיעותך בנושא, תקרא להלן: האם באמת כל החיות במשקים המתועשים כל כך סובלות ?

דורית 407

New member
למחוק... זה אמור להיות תשובה

למחוק... זה אמור להיות תשובה לDkur כתבתי לו שוב

dckur

New member
שיט שחכתי שהבטחתי לא להגיב בשרשור הקודם ../images/Emo7.gif

טעני לי פה, כי שם נשבעתי לא לענות

dckur

New member
למרות שתאמת הדיון בזבוז זמן בכל מקרה

אני מעדיך להתעסק בשאלות תזונה ולא אידיולוגיה.

One Eyed Willy

New member
9 דקות,4 הודעות...

חבר,אשמח לתת לך עצה קטנה. לפתוח שרשור זה דבר מקובל ומבורך.כשאתה רוצה לפתוח שרשור,קח דף ועט(או שתפתח וורד) ןתתחיל לכתוב,להעלות רעיונות.תעשה הפסקות בין לבין,תראה עם עוד משהו קופץ לך לראש,ורק אז תעלה את השרשור.ככה הדעה שלך תהיה מרוכזת בהודעה אחת ראשית ולא תצטרך להגיב לעצמך כל דקה או שתיים,והשרשור יהיה יותר נעים. בנ"ל לגבי תגובות שלך,קח כמה דקות,תנשום,ותרכז הודעה אחת מפורטת ועניינית. דבר שני,להישבע לא להגיב זה אקט ילדותי.העלית נושא,הגיבו לך,סתרו אותך,הצביעו על בעיות לוגיות, אבל לא תקפו אותך באופן אישי.הגישה הזו קצת ילדותית,בטח שהיא גורמת לך לפתוח שרשור נוסף ולהמשיך להגיב לשרשור הקודם כי "נשבעת".נתנו לך שם עצות טובות,תיקח אותן בשתי ידיים. דבר אחרון,אתה יכול לבחור להיות צמחוני/טבעוני רק על סמך אידיאולוגיה.אל תנסה להכניס מדע לעניין. אף אחד לא יכול לטעון נגד ההרגשה הפנימית שלך שעושה אותך צמחוני,וזה לא משהו שאפשר להגיד על הטיעון המדעי.

dckur

New member
זה לא ילדותי

אתה לא יודע מה יש לי עכשיו על הראש. הפסקתי לכתוב בקהילת האנטי-טבעונים אחרי שנשבעתי לא לכתוב שם יותר, ומאז אני חוסף שעה ביום שאני משתמש בה ללימודים וספורט ובילויים נשבעתי להפסיק לכתוב בפורום 301, ומאז אני חוסף גם שעה ביום לאותן המטרות. אני באמצע תקופת בחינות באוניברסיטה, ויש לי מליון ואחד דברים על הראש, הדבר האחרון שאני רוצה זה לנהל דיון שבעייני הוא סתמי - כדוגמת אוסף מאמרים נגד חלב, למשל כאן http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17485 יש אוסף בעד שומן רווי, ואני לא רואה בזה בעיה. כאשר אתה כותב מאמר כדי לתת המלצות, אז כדאי להביא את מגוון הדעות, אבל כשאני אוסף לינקים סתם, בדגש על סתם שיהיה אוסף טענות נגד. אז זו זכותי - ואין פה נושא לדיון, ולכן כל דיון בנושא סתמי - כי זה החיים שלי, אני רוצה אני רושם בנוטפאד מה שאני רוצה, ולא יגידו לי מה לרשום ומה לא לרשום. בעוד שאני לא מכור, ואין לי בעיה להפריד בין אידיולוגיה ותזונה כשצריך, אני לא חושב שלרוב המוחץ יש את היכולת הזו, למשל כשאמרת תודה על לינק שמציג את החיים ברפת כדיסניילנד, אפילו אם אתה בדסיניילנד ואת הילדים שלך רצחו, מה טוב בזה? הסיבה בעייני שאמרת תודה - היא כדי לעצבן, כדי להראות שהנה אני מקשיב לאמת המוחלטת ולא לאידיולוגיה המפגרת. --- ויש שפע של סיבות להיות צמחוני וטבעוני מטעמי בריאות בלבד.

dckur

New member
בכל מקרה אולי הלכתי רחוק מדי עם התודה על הלינ

הלינק. ואני מצטער אם אני מאשים סתם... פשוט זה איכשהו נראה לי רע - ביקורת עלי, ואז תודה על לינק של קישקושים בלי הוכחות, כאשר המציאות בשטח מראה אחרת.

One Eyed Willy

New member
חבל

אתה נגרר לשטויות. אמרתי תודה על הלינק מהסיבה הפשוטה שאני חוקר את הנושא,אני מעוניין לקרוא דעות מכה של הכיוונים. זה שהחלטתי להיות צמחוני לא אומר שהפכתי להיות פנאט שניזון אך ורק מפורומים ומקבל דעה אחת בלבד. אם הבנת מזה שאמרתי תודה כדי לעצבן אשריך. יום טוב

dckur

New member
אני עצבני בלי שום קשר

זה לא קשור גם לפורום כזה או אחר, פשוט יש לי חרא יום, וכל פיסת קש גורמת לפיצוץ
בכל מקרה לא היית ממהר לקרוא למישהו פנאט
הדבר הכי מוסרי היום, או הדבר הרע של המחר אולי, ומי שפנאט היום הוא הצדיק של מחר
זה חשוב ללמוד את מגוון הדעות , פשוט אני לא צמחוני או טבעוני טרי , אני כבר בערך 5 שנים כך, והנושא לא חדש לי, אני ביליתי מאות שעות בשיחות עם קהילות אנטי טבעונים כדי לגלות איפה האמת. ופשוט לדעתי הגעתי לאמת, והתעסקות נוספת בשלב זה בשבילי מיותרת, יותר מדי נתתי מהחיים שלי לזה.

dckur

New member
רע

במקום לפתור תרגילים לפני המבחן התעסקתי בשטויות

dckur

New member
מאוד קל? אפילו אנשים שיושבים עלֱ 100 לא אומרי

את זה חחח איזה תואר עשית? מה הרמה של החדו"א ?

dckur

New member
אגב מבט נוסף על "דיסניילנד" לחיות

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xD6ni1RML5Q קצת מגארי המפורסם, אבל הסוף מפתיע.

squalus

New member
דבר אחד אני לא מבין

זה למה כל כך הרבה אנשים מתלהבים מההרצאה של גארי. בלי קשר לבין אם אני מסכים עם דבריו או לא, אני חושב שהוא מרצה ממש גרוע. לוקח לו 3 דקות להעביר נקודה אחת פשוטה, והוא מדבר אל הקהל שלו כאילו הוא מדבר לילדים בגן ילדים.

זה דיי פשוט מבחן המציאות

אתה יודע קשה לנתח בדיוק למה דברים משפיעים על אנשים אבל ההרצאה הזו לא רק שגורמת לאנשים לצפות בה מההתחלה עד הסוף אלא גם היא הכלי שעבד הכי טוב עד עכשיו לגרום לאנשים לעבור לטבעונות

למעלה