סט אפ?

Danny0

New member
סט אפ?

שלום לכולם. רציתי לדעת אם באמת כדאי לי לעשות סט אפ לגיטרה החשמלית שלי? יש לי פנדר סטרטוקסטר HW יפנית מעולה..... המורה שלי ממליץ לי שאני יעשה את הסט אפ. אפשר לדעת מה זה באמת סט אפ? תודה מראש.

Molchansky

New member
סט אפ

לסט אפ יש 2 מטרות: 1.שהכלי יפיק את הצליל הכי טוב שהוא יכול להפיק 2.נוחות נגינה הכי טובה שאפשר להשיג מה שעושים בסט אפ, בהתאם למצב הכלי, זה כמה דברים: 1.כיוון טראס רוד אם צריך - טראס רוד זה מוט שנמצא בצוואר ובעזרתו אפשר ליישר את הצוואר. 2.כיוון אקשן - שזה בעצם כיוון גובה המיתרים, גם לנוחות וגם להפקת צליל טוב יותר. 3.שיוף שריגים - עם הזמן המיתרים יוצרים מעין שקעים על השריגים, וצריך מדי פעם לשייף אותם שיהיו אחידים ללא שקעים. 4.אינטונציה - לפעמים צריך לכוון את דיוק הצליל בין החלק העליון של הצוואר (שריגים 1-11) לבין החלק התחתון (שריגים 12 עד קצה הצוואר). 5.במידה ויש בגיטרה גשר צף צריך לפעמים לכוון את הגובה והזווית של הגשר. מקווה שלא שכחתי משהו

Danny0

New member
כן. ואני ממש מרוצה ממנה...../images/Emo13.gif

פשוט חייה! בגלל שאני מנגן הרבה בלוז לאחרונה הבנתי שהיא ממש מתאימה לסוג הנגינה הזה.. בעקרון ידעתי את זה תמיד כי פנדר וגיבסון (שהם החברות המצליחות והטובות שיש) נועדו לבלוז בתכלס..

RoieL

New member
תוכל לרשום סריאל?

בחיים לא שמעתי על הייוואי יפנית..

JPOM

New member
בחיים אבל בחיים

אל תרשום סריאל באינטרנט...

RoieL

New member
שהיא קרפטד אין ג'פן

היא הורכבה בשנים האחרונות, נכון? סביבות 2003 עד 2005 אני מתאר לעצמי..

Danny0

New member
טוב.....

טוב כנראה התבלבלתי....... חח.. כי בלבלו אותי לגמרי... אמרו לי HW, סטרטוקסטר, HW1 ...... הכל הסתבך לי.. וכן... היא נבנתה לא מזמן...... נראה לי שהמפעל של הפנדר ביפן נסגר או משהו אז היא לא יכולה להיות ממש חדשה.... איפה מצאת את הגיטרה שלי? באתר כלשהו? אם כן..... תוכל להעביר לי את האתר?

miki872

New member
הוא כן נסגר

אבל נפתח מחדש רק ליפנים, ויש כמה מייבאים ומייצאים קטנים. אין גיטרות היום עם חלקים יפנים, כל היפניות הן מחלקים מיובאים שמורכבים ביפן (מכאן- קרפטד אין ג'פן.).

RoieL

New member
נכון

זה לא מפעל? אגב, יש להם זכיינים בלא מעט מדינות, פשוט לארה"ב הן מגיעות רק בבודדים ע"י אנשים פרטיים.

למעלה