סטרטרה כדור להרגעה

arana1

New member
כשאדם נחבט ללא הרף בפינות הקשות של החברה

אז הוא נדרש להמשיך ולחבוט את עצמו למוות על מנת להתאים את עצמו לתבניתה
למה
כי הוא אשם ולא הקירות
עובדה שלרוב האנשים הקירות האלה נוחים

שכל אחד יעשה את הבחירות שלו
אני בוחר להשתין על הקיר במקום להמשיך ולחבוט את ראשי בו בצייתנות הזויה
ולדעתי זו בחירה מוסרית
שלכן גם משרתת את האינטרס האמיתי של קיומה של החברה
אלא שבשביל להבין את זה צריך לחשוב גם קצת מעבר לרגע הבא
לקחת בחשבון שיש סיבות למגוון האנושי
והן טובות מאוד

טסרקט

New member
אולי הוא בתקופה מתוחה?

יכול להיות שמשהו מלחיץ אותו, ילדים בספקטרום עלולים להרגיש מצוקה מדברים שרוב האנשים לא נלחצים מהם ולכן קשה לדעת. זו כמובן אינה אשמתו של אף אחד, וגם מאוד קשה לאתר את הסיבות בהרבה מקרים ועלול לקחת זמן. אם אינני טועה תקווה המליצה פה בעבר על אנשי מקצוע או מנתחי התנהגות מוסמכים, אולי כדאי לכם לנסות להתייעץ עם אחת מהן, אולי היא תוכל לאתר את הסיבות לצעקות.
אני חושבת שגם העצות של ענת נוי שכותבת כאן יכולות לעזור, התרשמותי שיש לה יכולת להרגיש ולהבין אוטיסטים שאינם מדברים.

dina199

New member
נתנו לו כבר שלוש תרופות שונות שגרמו לו

להרגיש רע. לדעתי זה כבר מספיק ליצירת מתח (בנוסף למתח שהיה לפני התרופות)

טסרקט

New member
בדיוק בגלל זה, העלתי את האפשרות

שבמקרה כזה, במקום טיפול תרופתי אולי כדאי לנסות דרך טיפולית אחרת, אולי לפי העצות של תקווה או של ענת נוי, לדעתי כל אחת משתי הדרכים הללו יכולה להיות עדיפה על מתן התרופות הללו שאיך שהאם מתארת בינתיים הן רק גורמות לו לסבול. (הדעה שלי אינה מקצועית, מתבססת רק על ניסיון פרטי שלי).

dina199

New member

ואני מעלה עוד אפשרות. כזאת שרוב האנשים לא יאהבו
.
להפסיק הכל. להוריד לחץ בכלל. ואז לראות מה המצב.

טסרקט

New member
לדעתי גם האפשרות הזו טובה לניסיון

רק להבהיר שהכוונה לפי איך שאני מבינה את זה, היא להמשיך להיות קשובים לאורך כל הזמן ולתת לו באותה התקופה של הפסקה תשומת לב ולעשות איתו ביחד דברים שהוא אוהב לפי הצורך שלו, אני מדגישה את זה כדי שלא יפרשו את הדברים כאן לא נכון ויחשבו בטעות שהכוונה בדעה להפסיק טיפול שחושדים שעושה רע לילד, כאילו פירושו להפסיק לתת לו תשומת לב עזרה והתייחסות. גם כשמפסיקים משהו שאינו מתאים, אפשר במקביל להמשיך ולחפש מה כן נכון וטוב לילד, ואלו יכולים להיות גם דברים שאינם "טיפוליים" כמו למשל פעילות לימודית או פנאי בשביל הכיף.

dina199

New member
בהחלט. זה לא אומר

להפסיק הכל, להיכנס לשאננות ולהרים ידיים.
למעשה זה מה שרופאים עושים כשלמטופלים יש יותר מדי תרופות וכבר לא יודעים מה משפיע על מה. מפסיקים הכל , מגיעים למצב נקי ומתחילים לאט לאט לפי המצב.

טסרקט

New member
נכון, רק שההבדל בין מה שהוצע כאן

לבין הפסקה שרופאים עושים, שרופאים עושים הפסקה כדי להמשיך את אותו הקו הטיפולי אחרי ההפסקה. מפסיקים תרופות כדי להמשיך תרופות אחרי ההפסקה. כאן דובר גם על האפשרות לעשות הפסקה כדי לנסות כיוון אחר, או מטפל אחר.

dina199

New member
הדוגמה שלי של רופאים זה רק לשם הדוגמה.

שההפסקה עצמה לא מזיקה, אלא עוזרת לקבוע כיוון.

ולגבי רופאים הם אמנם ממשיכים עם תרופות אבל באפשרויות שונות: תרופות אחרות, מינונים אחרים, צירופים שונים. והכי חשוב כשמתחילים בתרופות מחדש (אני ממשיכה בדוגמא הרפואית ללא קשר לספקטרום
) לא מעמיסים על המטופל את כל התרופות בבת אחת אלא לאט ובזהירות

dina199

New member

ואני מציעה עוד אפשרות. כזו שהרבה אנשים לא יאהבו
,
להפסיק הכל. להוריד לחץ באופן מוחלט. ואז לראות מה קורה.

dina199

New member
זה שהן לא יכולות לשבת זו בעיה שלהן

האם הן אלה שאומרות שאין סיבה ? כי תמיד יש סיבה , רק שלא תמיד רואים אותה.
האם זה קורה כשהן רוצות שהוא יישב ? או כשהן דורשות ממנו משהו ? ז"א כשהן דורשות 'התנהגות' כי הן מנתחות התנהגות ?

schlomitsmile

Member
מנהל
נשמע שעברתם דרך יסורים
גם הוא וגם אתם...
ועדיין עוברים

אולי התשובה אינה בכדורים?

רואה 6 6

New member
אין דבר כזה שמשהו יופיע ויישאר כלכך הרבה זמן

בגלל ריטלין אחד.
יש פה סיבות נוספות אבל נראה לי שהן אפעס פחות חשובות אלא ההוויה שהוא חי בה יותר חשובה.
לדעתי, ואגיד בסופר זהירות,וזוהי רק דעתי הלא מקצועית הילד בודד וחרד.
הילד חש לבד. אין איתו אף אחד. לא באמת איתו. אני לא מתפלאת שפועלי הABA שלכם לא מצליחים לשבת איתו כי ABA בכלל לא מבוסס על "יחד",ולא מייחס משמעות להיבט האנושי.
אם זה מדבר אליך,עושה לך משהו,אמשיך לומר דבריי.

אפשרות נוספת

אולי הצעקות התחילו עם סיבה טובה.
ואח"כ הוא פשוט התרגל לצעוק.
כמו הרבה טקסים/הרגלים/התנהגויות אצל ילדים בספקטרום.
ואז הוא עצמו (וגם אתם) כבר במצוקה מההרגל-
כי אני בטוחה שזה לא נעים לצעוק.
במקרה כזה אולי תוכנית התנהגותית לכם יכולה לשנות-ללמד אתכם לשנות אולי את התגובה מבחינתכם-וזה אולי ישנהאת הטקס.
עם ילד מדבר זה יותר קל-אפשר להודיע לו מראש מה תהיינה התגובות לכל דבר.
הבעיה היא שאם הוא לא מדבר ממש אין לכם איך לדעת.
ולכן אתם לא יכולים לדעת אם הוא לא במצוקה עכשיו.

ענתנוי

New member
התרגל לצעוק?

ממתי מתרגלים לזה? ואם זה מפריע לכולם - את לא חושבת שהוא שם לב לזה? הוא דביל מוחלט או פסיכופט או סוציופת?

אם הילד מדבר יש יותר סיכוי שמישהו יקשיב לו.
ילד שלו מדבר הוא עציץ ואין לו ברירה אלא לצעוק או להרביץ כדי שמישהו יתייחס למצוקה שלו.
תלמדו להקשיב.....

למעלה