סטירואידים

טוליתי

New member
סטירואידים

שלום לכולן
, זמן רב שלא כתבתי כאן. תזכורת: מנהלת פורום פוריות
, מנסה להיכנס להריון המון זמן
, נמצא בUS תלת מימד אדנומיוזיס, ספק אם יש אנדו', CA125 תקינה, לא כ"כ יכולה לקבל דיכוי ארוך בגלל בעייה אחרת... נוטלת קלקסן בגלל בעיית קרישיות, והנה השאלה: האם יש כאן בנות עם אנדו' ו/או אדנומיוזיס שטופלו במסגרת טיפולי IVF בעזרת סטירואידים? אם כן, אשמח אם תפרטו באיזה מינון וכיצד נקבע המינון. תודה לכל העונות, מועדים לשמחה,

luli74

New member
אני טופלתי בדקסמתזון..אבל הוא לא הועיל בכלום

קיבלתי שניים ליום במשך 45 יום- מתחילת הדיכוי (דקא 0.1) ועד אחרי הבטא...השלילית. אצלי לא היה כל שיפור באיכות הביציות ותופעות הלוואי היו קשות- אבל ברור שכל אחת מגיבה אחרת. מאחלת לך הצלחה, ידיים מלאות וחג שמח! דקסמתזון=פרדניזון

הי טוליתי ../images/Emo39.gif

אני נטלתי בהתחלה 5 מ"ג והגעתי עד 20 מ"ג שזה מינון יחסית גבוה לטיפולים. כאשר יש בעיות משולבות / מבצעים AHA הנטיה לתת מינונים יחסית גבוהים. יש גם סברה שיש להם השפעה על איכות וכמות הביציות. בהצלחה

טוליתי

New member
תודה על התשובה../images/Emo20.gif

אני לא מדברת על הנצה אלא על נטילת סטירואידים מתחילת הסטימולציה לצורך הורדת אפקט הדלקתיות של האדנומיוזיס והאנדומטריוזיס, שיש בהם מרכיב אוטואימוני, והכוונה היא שישפיע על ההשתרשות. אם יש לכן מידע לגבי סטירואידים לעניין ההשתרשות, אשמח לקרוא. שוב, תודה בואינג

זואילי

New member
חחח, מסוג הצעות ה"יעול" לרופא

בתקווה ולא יתן לך בוקס כי כבר נמאס לו מהרעיונות שאנחנו מקבלות באינטרנט...

טוליתי

New member
../images/Emo6.gif למזלי, הוא פתוח לשלל הרעיונות

שלי... אני בשלב שמיצינו את מה שהוכח מחקרית (IVF 12), ולכן מקובל עליו שעכשיו מנסים גם את מה שלא/עוד לא הוכח שיעיל.

זואילי

New member
יפה ../images/Emo127.gif מעטים הם הרופאים האלה...

אפילו רופא המשפחה שלי מתחיל להראות סימני עייפות מכל הדברים המוזרים שאני מוציאה ממנו....

ר ו מ י ה

New member
טוב שהוא פתוח לרעיונות חדשים

אני זוכרת שאני זו שהעלתי את הנושא בפני הרופא שלי וזו לאחר שקראתי על הנושא באינטרנט. הרופא שלי בהתחלה סרב והסביר לי שאין הוכחה סטטיסטית לנושא, אך לאחר כשלון IVF נוסף שבו אפילו לא היו הפריות הוא השתכנע. הטיפול הראשון ששילבנו, החל משלב הסטימולציה, סטרואידים הביא לפריצת דרך בטיפולים. בנוגע להשתרשות- אחת הסברות ששמעתי בקשר לאנדומטריוזיס שהגוף אשר רגיל להלחם בנגעי האנדו' ובמצב הדלקתי עלול לזהות גם את העובר כגוף זר והחלשת המערכת החיסונית ע"י הסטרואידים נותנת מענה לנושא זה. מסיפורי נשים בטיפולים עולה כי אצל חלק הסטרואידים גרמו לשיפור ניכר בעוד שאצל אחרות לא היה כל שינוי.

אני פעם קראתי ש...

אחת הסיבות להפלות היא שהגוף חושב שההריון הוא גוף זר ודוחה אותו, אז אולי הסטרואידים יהיו טובים לא רק לאנדו' אלא גם לקרישיות. אני בעד לנסות. נ.ב רומיה התגעגעתי

זואילי

New member
הי טוליתי

אני קיבלתי סטרואידים רק כאשר בוצעה הנצה לעוברים. וזה היה חלק מהפרוטוקול והיה לחמישה ימים בלבד במינון מאוד נמוך. זה לא היה בשביל איזו התוויה ספציפית אלא רק קשור להנצה.

זואילי

New member
אכן... עושים "חור" במעטפת העובר

לעזור לו להשתרש. במידה והוא התחלק למספיק תאים לקראת החזרתו.

למעלה