סטים של מתח

סטים של מתח

שלום אני רוצה לדעת איך הכי כדי לעשות סטים של מתח ושכיבות סמיכה ויש לי שתי אפשרויות. 1. סט אחד של המקסימום מתח ואחרי שגומרים, המקסימום שכיבות סמיכה ועושים את הסטים האלה 3 פעמים ברצף פעם ביום. 2. לעשות שני שליש מהמקסימום שלי במתח ואחרי זה שני שליש מהמקסימום שלי בשכיבות סמיכה ולעשות גם את זה ב-3 סטים ברצף פעם ביום. מה יותר כדי? יש עוד הצעות? אשמח לקבל.

גם וגם

מילת המפתח היא גיוון. יש עוד המון אפשרויות גיוון,כיד הדמיון.מה שתעשה יתן תוצאות העיקר לעשות.

Gaspaz

New member
כשאתה אומר מקסימום

זה יוצר מצב בעייתי, כי אתה מתאר מצב של כשל (?) בכל מקרה אי אפשר לעשות סטים של המקסימום כי זה פשוט לא אפשרי מעשית. סטים של חצי מהמקסימום זה יותר ממספיק.

הכוונה למקסימום היא המספר הגדול

ביותר של מתח ושכיבות סמיכה שאני מסוגל לבצע ברצף. ודווקא אני מצליח לעשות 3 סטים של זה, אבל יש אנשים שאומים שלעשות סטים מהבחינה הזאת זה הורס את השרירים ולא מחזק אותם אז עדיף לעשות כל סט רק שני שליש מהמקסימום שלי בכל תרגיל. לכן אני רוצה לברר.

Gaspaz

New member
אם כך

אני מציע לך לפנות לפורום חדרי כושר. יש שם מדריכים רבים, היודעים כיצד נכון ביותר (למרות שיש תמיד הרבה גרסאות) לעבוד כדי להגיע למטרות השונות: לתפוז חדרי כושר

pangainoon ryu

New member
תרגע,תרגע..

לא הורס שום דבר..ככה אני מתאמן כבר שנים על שנים והיום אני עושה 900 שכיבות שמיכה ב40 דקות עבודה כזאת תגדיל לך את הסיבולת של השריר..רק תדאג למנת פרוטאין יומית שגודלה ככפול ממשקל גופך דוגמא: לשבעים קילו תצרוך 140 גרם פרוטאין ביום.

ש מים

New member
לפני שאתה מדבר על עבודת כח

כדאי לשמוע מה יש לבעז לוויתן לאמר (בעז כותב לפעמים בפורום הזה ובפורום "הקלאסי"). אני יודע שיש באמתחתו הרבה דברים מעניינים וחדשים לרובנו.

daskaliano

New member
פיתוח העוצמה במכה באגרוף - עקרונות

כדי להגיע לרמת עוצמה גבוהה במכה יש קודם כל לפתח קואורדינציה של כלל הגוף. למה ? מכה היא תנועה מורכבת מאוד שמחייבת תיאום בין שרירים רבים בגוף וכמובן הפעלת קבוצות שרירים ברצף תוך תיזמון מדוייק להפליא. אם נפרוט את המכה לפרוטות נגלה שהיא מתחילה מהארץ מהרגליים ומעמידת מוצא נכונה ומאוזנת, לאחר מכן מתבצעת העברת מסה לכיוון רצוי תוך האצה מהרגליים למותניים, מכאן מתבצעת האצת הגוף אל הכתפיים ולבסוף כל המומנט הסיבובי זורק את היד. קואורדינציה ברמה גבוהה תאפשר בניה נכונה של המהלכים הללו ובתיזמון הנכון והרציף. כמובן שעל בסיס זה מרכיבים טכניקה נכונה שתבטיח מצב חבטה אופטימלי ומסלול מעוף מדוייק ונכון עם מינימום הפסדים בשל מיקום גרוע, תנועה לא מדוייקת ומצב ידיים רע. על כל זה יש לחזק את שרירי הגוף הרלוונטיים ובמיוחד לפתח כוח מהיר או מה שאנו קוראים כוח מתפרץ. יש להבין שכוח מהיר נבנה על בסיס של היפרטרופיה (הגדלת חתך השריר ניפוח) אבל רק באימון בסיסי התחלתי. כיצד מפתחים כוח מהיר ? זה עניין אחר. בקיצור, קואורדינציה, טכניקה נכונה, ויכולת פיסית מתאימה

ש מים

New member
../images/Emo45.gif כמעט מה שבועז (לויתן) דיבר !

בשבת דברתי עם הלוויתן, הוא פגש איזה "דוקטור לקואורדינציה", שעבד עם אמני-לחימה, והדוקטור אמר כמעט בדיוק את הדברים של דסקלו! ההבדל (הגדול), עד כמה שהבנתי מהשיחה (שנוהלה תוך כדי חילוץ ג'יפ תקוע בנחל דישון
), הדוקטור אומר שאין צורך לעבוד על הגדלת השריר (להלן: "תרגילי כח") ובמקום זה יש לעבוד על טכניקה של ניצול מלוא הפוטנציאל מן השריר (לדבריו, רוב בני-האדם מנצלים רק 30% מסיבי השריר). הדבר מתבצע ע"י טכניקות של קואורדינציה ו-"הפתעה" (סליחה אם אני לא ברור, יש לנסות לתפוס את מר לויתן לקבלת הסברים נוספים ומדוייקים יותר).

daskaliano

New member
קואורדינציה טובה היא יסוד לכל ענף

זה מהווה אבן יסוד לפיתוח יכולות בכלל ובאיגרוף בפרט.

קוראים לזה ניצול יחידות מוטוריות

לימוד ותירגול תנועה נכונה מאפשרת לנו לבצע את הטכניקה חזק ומהר עם השקעה נמוכה יותר של אנרגיה. ניצול יותר יחידות מוטוריות שתורמות לתנועה, ואי שימוש ביחידות מוטוריות של השריר ההפוך (אנטגוניסט) שמפריע לתנועה, מאט אותה ומבזבז אנרגיה על ריק. התהליך הזה נמצא בלי קשר לדעתי לפיתוח כח. אפשר לפתח את כח השריר, ובמקביל לתרגל את הגוף לנצל אך ורק את השרירים הדרושים לביצוע התנועה. אין שום רע בשרירים חזקים, להפך: יש המון יתרונות לפיתוח כח כמו יציבה טובה, שמירה על עצמות חזקות (ולנשים ולמבוגרים - עוזר במניעת בריחת סידן), שמירה על אברים פנימיים ממכות, שיפור יכולת ההתאוששות ועוד. מה שחשוב הוא להתאמן במקביל על טכניקה נכונה ולעבוד עם מינימום של הסתמכות על כח פיזי. רן.

ש מים

New member
בדיוק!!!!!!!!!!

החלק היותר מעניין (שאותו פיספסתי, כי הייתי עסוק עם הג'פ הדפוק הזה וכל השיחה נוהלה בפלאפון...) היה נורא התירגול, איך עושים את זה. שמעתי רק חצאי משפטים ממנו (מבועז) וזה היה ממש שונה ומיוחד! אגב, שיהאן משה קסטיאל דיבר בדיוק על הנושא הזה לפני שנסע לחו"ל (וסיפרתי את זה לבועז לפני כמה שבועות, לכן הוא התקשר כ"כ נסער, לשמע אותה תפיסה).

imgor

New member
ה נכון, אבל רק חלקית.

כל יחידה מוטורית MOTOR UNIT בנויה מסיבי שריר, FIBERS. כפי שהראו עבודות של דר' אנטוניו ניתן להגדיל את מספר הסיבים בכלל וגם בתוך יחידה מוטורית. לא מדובר בהגדלת השריר, היפרטרופיה, אלא בהגדלת מספר הסיבים - היפרפלזיה. ממצאים על צמיחת האקסונים תומכים בזה. ע"מ ששריר-אנטוגוניסט (שמבצע את הפעולה ההפוכה) לא יפריע לביצוע הפעולה נתיית השרירים באופן כללי צריכה להיות הרפייה. מבלי לדעת את הצד המדעי תרגילים אלו ידועים כבר מאות או אולי אלפי שנים בתור חלק מתרבות הגוף של העולם העתיק. בטבע חייות מבצעות אותם באופן טבעי. ביוגה ישנם תרגילי נשימה המיועדים לפיתוח יכולות כמו עצירת דופק, עצירת פעימות הלב, שליטה בגוף והקניית כוח פיזי עצום. כיוון אחר ביוגה עוסק בתרגילים מבוצעים לאט מאוד עם כוח. הם ידועים בשם "דנדהל ובהסאי". דברים דןמים מאוד ידועים היטב באומנויות לחימה וצ'י-גונג הסיני. ראה, למשל, ספרו של מסטר WONG "DYNAMIC STRENGTH. השתמשו בזה גם בספורט בתור תרגילים איזומטריים, בתחילת המאה הקודמת ומאוחר יותר. הרוסים השיגו אתם תוצאות מצויינות בשנות השישים במאה הקודמת בהרמת משקולות. בעולם החי הטורפים מתמתחים ומפהקים. לאחורונה התפרסמה שיטה EXPLOSIVE FITNESS של SISCO ן-LITTLE על אותו העקרון. כמובן, ב-ISAI, יש שימוש רב בתרגילים לבניית כוח על בסיס התמתחויות מלוות בנשימה טבעית ונכונה. לא רק שפעילות כזו מחזקת שרירים יותר מהר מכל שיטה אחרת ולדרגה גבוהה יותר. התוצאה גם כוללת בניית שרירים רפויים, מוכנים לפעול מהר מאוד, כמו פיצוץ (משם השם), הורדת לחץ דם, מתח נפשי, ריפוי אסטמה, אלרגיות ועוד. ובנוסף - תרגילים אלו לא מבזבזים הרבה אנרגיה ונמשכים מעט מאוד זמן, לו יותר מ-5-10 דקות ביום בסה"כ. לא צריכים מקום או תנאים מיוחדים, לא מכשירים. לא חייבים לבצע אותם ברצף, אפשר ורצוי להתאמן כמה שניות בכל פעם, מספר פעמים ביום. משה

למעלה