סטילים

• פותח הנושא hgal
  • פורסם בתאריך

hgal

New member
סטילים

מה הראשי תבות של בקר ל"א ובקר ש"וב ? תודה

hgal

New member
תודה, אגב

איזה תפקידים שווים שמפעילים את המח וגורמים לך להתעסק בדברים חשובים יש בסטילים ?

uvdude

New member
הרשימה

בקר שו"ב בקר ל"א בקר תקיפה אלחוטן אתת (קשר ימי)

hgal

New member
מה זה בקר תקיפה

ומה זה אתת ?

uvdude

New member
אתת

אתת (או קשר ימי) הוא האיש שיושב בגשר הפיקוד של הספינה ואחראי על כל הניווט של הספינה ועל כל התפעול של מוצב הגשר. אחרי שעוברים מבחן שלב ומוסמכים - הופכים לנגד גשר (לא נגד בדרגה, נגד = אחראי). נגד הגשר הוא האיש מס' 2 בגשר אחרי קצין המשמרת. הוא אחראי שכל האנשים בגשר יודעים את התפקיד שלהם, מבצעים אותו כמו שצריך, כשבנוסף נגד הגשר הוא ה"טרוטליסט" - מפעיל את המנועים ואת מערכות ההנעה בהתאם לצרכי השייט של הספינה זה היה התפקיד שלי בספינה - ללא ספק, אחד התפקידים המעניינים.

uvdude

New member
בקר תקיפה

פעם היה בקר אש - היום, עקב שיפורים במערכות הנשק בספינה, נקרא בקר תקיפה. אחראי על הפעלת המענ"ש (מערכות נשק) של הספינה וירי הטילים. הרבה יותר מורכב ממה שזה נשמע, מעדיף לא לפרט יותר מזה.

yelly

New member
אני ממליצה על בקר תקיפה :)

ולא זה לא בגלל שאני אהיה אחראית על אחד הסימולטורים :) ( בכלל לא :) ) סתם, בקצרה :בסטילים כיום יש מערכות נשק מאד מתקדמות ומסווגות. בקר תקיפה מפעיל את אחת המערכות שהשקיעו בהן הרבה מאד זמן, כסף ומחשבה. כמו כן הולך להגיע אחלה סימולטור בחצי שנה הקרובה :)

viperr20

New member
את בבי"ס מענ"ש?@?!?

איך קוראים לך? מה את עושה שם? הולכת להיות הבת של ירון? (ג'רמי)

yelly

New member
כן.

אני יעל. ולא הבת של ירון. הבת של ענבל אם אתה מכיר- מעבר לזה- במסרים.

On drugs

New member
כל התפקידים חשובים!!!

בין עם אתה בקר שו'ב בקר ל"א אתת או מכונאי בכל תפקיד אתה לומד המון עד שאת מקבל סמל אתה לומד להיות מוסמך תפקיד כזה או אחר בספינה שום דבר לא בא בקלות ודורש השקעה ולמידה

hgal

New member
כן זה ברור לי אבל אני רוצה תפקיד

מעניין שכרוך בהפעלת הראש יותר מאשר הפעלץ הגוף אם אתה מבין למה אני מתכוון... (ובגלל זה אני מעדיף לשרת בסטיל ולא בדבור) חוץמ יזה כדאי שאני אעבור קודם את הגיבוש..

Spidi man

New member
גם מכונאי מפעיל את הראש...

אם יש תקלה מסוימת צריך להפעיל את הראש כדי לגלות מהי התקלה, איך לתקנה, ומה הסיכונים בתיקון. כל אחד על סטיל/דבור מפעיל את הראש, בגלל זה קיים המיון והגיבוש, כדי לדעת מי מתאים ומי לא.

Spidi man

New member
../images/Emo26.gif

כמו שאמרו לפני... לכל תפקיד יש המון חשיבות, גם מכונאי שהוא בעצם אחראי לזה שהספינה שטה או אלקטרונאי שאחראי לכל החשמל בספינה.

Tail Gunner

New member
שאלה

יש תפקידים בסטי"ל או בדבור שלא מחייבים חשיבה מעמיקה?

למעלה