סטייפלער כותב גם בשבת!

אין בי כעס או שנאה לדת

התשובה נמצאת בבלוג שלי בפוסטים הראשונים שלו. אם תקרא בבלוג תבין. הסבא שלי היה יוצא בשאלה וברח כמה פעמים לחברה החילונית עד שעזב לגמרי בגיל 17. הקרובים שלי שנשארו נמצאים שם, בחברה החרדית ממש, אבל הראו לי רק את הצד היפה והטהור של החיים החרדיים. עד שלא קראתי פה ניחשתי על הסגירות וחוסר הפתיחות אבל לא ידעתי על הדברים הקשים שאתם מספרים. הקרוב ששומר על קשר הוא ראש ישיבה ורב של קהילה אבל אני לא אשאל אותו על דת והוא לא ידבר איתי על דת. הוא אפילו לא שואל אותנו אם אנחנו מאמינים באלוהים. אני אורחת פה. אני לא יודעת כמה זמן אשאר.

אנילה1

New member
אני חילונית אבל חצי מהמשפחה שלי

חרדים, ובעלי חוזר בשאלה. הוא לא מוכן לדבר על התקופה החרדית שלו. כל החברים שלי הם דתיים לשעבר. עבדתי עם דתיים. מסתבר שאני מרגישה הכי נוח עם דתיים וחרדים. וחוץ מזה העברית שלכם יפה.אני אוהבת לקרוא תגובות שנשמעות כמו עגנון.
ואם מישהו מסביר לי משהו אני שמחה על ההסבר. והשאלה היא אף פעם לא צינית אצלי.

uri80

New member
תלוי אצל מי. יש מנהגים שונים.

בציבור הדתי לאומי למשל, לא יבינו את כל ההחמרות המוזרות האלו. בואו ונעשה את החיים קשים, סתם כך וללא סיבה.

ספרדים מצחצחים במברשת רכה

אבל האשכנזיםמחמירים לא לצחצח שמא ייפצעו החניכיים ויצא דם ואסור לחבול בשבת

uty76

New member
עוד סיבה היא משחת השיניים

תולדת איסור ממרח וממחק. זאת גם הסיבה שיש להשתמש בסבון נוזלי מדולל מתוך האיסור להשתמש בסבון קשה.

לא לא, אצלנו גם..

אסור לצחצח עם משחת שיניים, במברשת קשה, להסתרק, להתקלח עם מים חמים (עדיף בכל לא), להתנגב, לחטט באף, ללטף כלב ולצאת לטייל איתו.. לתלוש נייר, לפתוח שקית חטיף או כיו"ב- עדיף לא לעשות גוי של שבעס.. ועוד כ"כ הרבה

אנילה1

New member
אז מה עושים עם כלב בשבת?

אם הוא צריך לעשות צרכים בחוץ ואסור לטייל איתו ....אז הוא עושה בבית?
זאת הסיבה שחרדים לא אוהבים כלבים? אני לא צינית, רק שואלת.

לחרדים אין כלבים

"לעולם לא יגדל אדם חיה רעה בתוך ביתו" אני רואה שזה מאוד מעניין אותך, בחייאת שימי, תרשמי כבר לקורס ותלמדי אי אפשר כל התורה על רגל אחת.

זה מאוד תלוי ומשתנה,אנילה:)

אני כבר מחייכת רק מהניק שלך:) באמת תודה לך. זה מאוד תלוי בבן אדם ולא רק באיזה זרם הוא מאמין. הרי אין "חרדים", כמו שאין "חילונים" או "דתיים לאומיים" גם בכל אלו יש המוני זרמים ופלגים, ובתוכם הרבה מאוד בני אדם.. כעיקרון, מצד אחד זה מוקצה (את יודעת מה זה?- אני הכרתי אנשים ששילמו קבוע למישהו שיטפל בכלב בשבתות וחגים, יבוא ויאכיל ויטייל. הכרתי משפחות שהכלב פשוט היה בחוץ בגינה, ולא ליטפו אותו.. פשוט כאילו הוא לא קיים, בשבת. זה נוראי בעניי. הכרתי משפחות שפשוט היה שם קבוע גוי של שבת (יהודי, ז"א) הכרתי משפחות שבע"ח זה פשוט "איכס, פוי, בשביל מה? בעעע" יש כאלו גם כאן בפורום.. והכרתי אנשים שמאוד אוהבים בע"ח וממש לא מתחברים לכל זה, ואם הכלב או החתול או האוגר או היגואנה שלהם נפצעים אז הם יסעו כדי להביא אותה לבי"ח או יתקשרו להזמין מד"א של בע"ח בדיוק כמו בשביל מישהו אחר. מצד שני, יש הרבה אנשים שעושים שימוש גם בכך שכתוב שבעלים של בע"ח אמור לדאוג לבהמתו ולהאכיל אותה ולדאוג לה. אני כבר לא זוכרת במדויק. מדובר הרבה על "במה" והיחס לבהמה, ואיך אתה אמור לנהוג בה. ומיהו בעלים טובים ואיך הוא צריך להתיחס לבהמתו (איזו מילה מזויעה). לדעתי האישית? להתיחס לבע"ח כמו לאוויר זה בדיוק כמו לגשת לקבצן ולזרוק לו שקל עם פנים של רחמים וגועל.. זה נוראי. בע"ח לא שונה בשום דבר לילד או מבן אדם, והוא ייצור הרבה יותר אנושי בהרבה מובמים מבני אדם. ויש לנו הרבה מה ללמוד מכלבים.

אנילה1

New member
תודה ילדת החיים. הצילו איך

אפשר לזכור את כל הסייגים האלה. כל רגע וכל שניה צריך לחשוב אם אתה הולך לגן עדן או לגהינום?
סליחה על הצחוק. אין פלא שאין זמן לעבוד. בשביל בעלי כלבים, המצאתי מלונה לשבת עם מכונת ליטוף אוטומטתי ואוכל שנופל מהגג סימולציה למן. מה בונזו זה לא כמו המן במדבר? טוב בשבילכם בונזו לייט שהכלב לא ישמין, מישהו טעם?

חח:)מתוקה,

בלי צחוק- אני הגשתי בקשה לפטנט דווקא בזמנו:)אבל זה א- הרבה מאוד כסף, וב- (מכיוון שלו באמת הייתי רוצה הייתי ממשיכה עם זה) השותף היה לו מתאים והרעיון היה רק תירוץ להיות איתו:) המרק הוא רק תירוץ?:) המשך שיחה במסנג'ר, אני מחוברת בינתיים..

למעלה