סטייפלער כותב גם בשבת!

naty 1

New member
בתש בתולה

לכל הפחות לפי מה שהיא מספרת פה.. שזה יכול להיות עליזה ויכול להיות סתם סיפור עצוב כומו אבזץ. דנה לעומת זאת עליזה, ולפי מה שאני רואה לאחרונה הרבה יותר מדי, נראה שגם די מאושרת. האמת שלא פלא. גם אני הייתי מאושר עם כזו חברה..

אתה עומד ליפול עכשיו מכסא העור

אתמול בחורה אחת שאלה אותי אם אני אח ש'ך. היא עוד אמרה שאנחנו דומים (פרט קטן זניח, הייתי עם 'כובע גרב')

אנילה1

New member
סתם בשביל בורה כמוני..

האם הקלדה נחשבת לעבודה? זה הרי לא כתיבה בעפרון או בעט? ואם המחשב פתוח כל היום אז מה הבעיה ההילכתית? המחשב הוא בפירוש עונג שבת ועונג כל השבוע

יש עוד כמה דברים שגורמים עונג

וזה לא אומר שמותר לעשות אותם, אם את שואלת מבחינה הלכתית, הרי שכל הפעלה של דבר חשמלי אסור, מ2 טעמים אחד בגלל שאסור להפעיל דבר חשמלי שהוא תולדה של אב מלאכה שנקרא "הבערה" , וכבר דנו בזה כאן מזמן תעשי חיפוש, יש גם את החזון איש שטוען שזה משום בניין- המעגל החשמלי. וכל דבר שנאסר בשבת אסור גם משום "מוקצה". לעשצם פעולת ההקלדה, למחשב שכבר עובד, הרי שהוא "מוקצה" וגם הלחיצה על הקליד מפעילה או מנתקת מעגל בתכלס - "בונה" ו"סותר". חוץ מהפעולות שנגררות/נגרמות (גרמא זה פחות איסור) על ידי ההקלדה - היינו העיבוד של המחשב והתוצאה שמתקבלת במסך .

אנילה1

New member
חשבתי שזאת הסיבה אבל לא

ידעתי לכתוב אותה יפה כמוך. חשבתי על המעגלים החשמליים שנוצרים במחשב עקב ההקלדה ושינוי המופע על המסך. חשדתי שזה נחשב לעבודה. אבל כאמור הסברת יפה ממני. אולי עוד אחזור בתשובה בגלל השפה העשירה.

עבודה זה משהו אחר

זה משום "עובדין דחול", לכן לא מדוייק לכתוב "עבודה". יש כאן הבערה ובניה וסתירה של מעגל שהם לא "עבודות" אלא "פעולות" שנאסרו כ"תולדות", ההבדל בין אב לתולדה הוא שאב מלאכה זו המלאכה עצמה, שחלק ממנה הוא יזע ומאמץ, ותולדה זה פעולות קטנות שאפשר לעשות בלי לחשוב אפילו.

uty76

New member
מה עם כותב שתי אותיות?

אם אתה עושה save זה נחשב כותב , כך שמעתי לגבי חול המועד. טעיתי?

נכון צודק, יתכן גם

וואלה שכחתי מזה, אז זה תולדה של תולדה "ממש תולדוסיהן ותולדוס תולדוסיהן" יאלה אפשר לפתוח מסכת שבת.

uty76

New member
אם לא סעודה שלישית

לפחות נצא ידי חובה בקצת דברי תורה ... : )) התחזקת?

אכלתי פירות טו בשבט

איזה סעודה שלישית בקושי ראשונה, למרות שכמעט התפתיתי לצאת לחמין של מני, ואז נזכרתי שאני צריך ללמוד היסטוריא יאי אז אכלתי כמה צנימים ופירות יבשין,(מתנה מהעבודה), ואת מה שלא אהבתי הבאתי לשותפה לכובד טוב בשבט(מזמן לא הייתי כזה נדיב וחמודי)

אסור אבל פטור

צחצוח בשבת גורם להריסת מושבות חידקים ולסגירת מעגלים מדממים זוהי הסיבה לפסק דין המוזר של אמנון יצחק.

וברצינות

יש הבדל בין האשכנזים לספרדים. לפי המסורת האשכנזית לפיה חונכתי. אסור לצחצח עם מברשת מחשש לפציעה של החניכיים. הערה בקטנה.. בחיי שאני לא מבין אותך אם את אין לך רקע דתי מה יש לך מהפורום הזה עם כול התיסבוכים והמשקעים מהדת.

למעלה