אנורקסיה...ט
רין שלום,
קודם כול ברוכה הבאה לפורום!
השאלה שלך היא שאלה חשובה, ואכן זה יכול להיות מאוד מבלבל, כי יש בנות שיש להן דברים נוספים חוץ מהאנורקסיה...(לדוגמא לחתוך זה לא מאפיין בהכרח את כול האנורקסיות...יש אנורקסיות שעושות את זה אבל לא כולן...).
פתחתי ספר בפסיכיאטרייה (יש לי ספרות רפואית בבית בגלל העבודה שלי) בשביל לראות מה הם מגדירים כאנורקסיה...
כתוב בספר ('הסיווג והאבחון הפסיכיאטרי לפי ארגון הבריאות העולמי ICD -10 , עמודים 187-189) בגדול מה שכתוב שם זה שהמאפיין הכי בולט זה
ירידה מכוונת במשקל (למרות שיש גם סוג של אנורקסיה שלא מאבדים הרבה משקל)
1. משקל פחות מהרצוי או BMI נמוך מדיי.
2.הירידה במשקל היא מרצון, וזה נגרם עקב הימנעות מאכילה, ויכול להיות אחד או יותר מהדברים הבאים:
הקאות (יזומות בהתחלה, שאחר כך כבר קשה לצאת מהמעגל הזה- ופה זו כבר הערה שלי...)
שימוש במשלשלים או בתרופות שגורמות במכוון להרזייה.
עיסוק בספורט בצורה מוגזמת.
3. יש עיוות בדימוי הגוף
4.. אצל בנות מפסיק המחזור ואצל בנים הם מאבדים את הרצון למין.
יכולות להיות בעיות עם בלוטת התריס וחריגות בהפרשת אינסולין.
5. אם המחלה מתחילה בגיל ההתבגרות זה יכול לעצור את הגדילה (לא רק זה שאין מחזור אלא שגם ההתפתחות הגופנית נהיית יותר איטית או אפילו נעצרת) אם הנערה מחלימה היא יכולה להמשיך את תהליך הגדילה, אבל הוא עשוי להיות יותר איטי...
אני כתבתי לך בצורה הכי פשוטה שיכולתי (שלא לסבך אותך עם מילים של רופאים...
)
כמובן שלא כול הדברים יהיו אצל כולן, ולא תמיד האנורקסיה היא 'אופיינית' - לדוגמה במקרה שלי בכלל הגדירו את זה כ"הפרעת אכילה לא מסווגת" (כלומר הפרעת אכילה יוצאת דופן, שלא נכנסת ל'הגדרות' הרגילות חחח) כך שזה לא 'שחור ולבן'...
מה שאני מוסיפה כאן לרשימה זה שהרבה פעמים יש קשר מאוד חזק בין אוכל לרגש, והאכילה/אי אכילה קשורה לרגשות שיש באותו זמן...ברוב המקרים ההפרעה עצמה היא 'בריחה' מרגשות קשים שמציקים ושקשה להתמודד אתם. יותר 'קל' להתעסק באוכל ומשקל מאשר להתעסק ברגשות קשים או מכאיבים...
אני מקווה שמכול ההסבר הזה הצלחתי איכשהו לענות על השאלה שלך.
אני חושבת שעצם זה שבחרת לכתוב פה מראה שכנראה יש בעיה...האם את נמצאת בטיפול כלשהו? האים מישהי/ו יודע/ת על מה שקורה אתך?
את מוזמנת להישאר אתנו ולשתף אותנו במה שקורה אתך ובמה שאת מרגישה...
לבשה.