סטיגמה!

רין 11

New member
סטיגמה!

איך אפשר לדעת באמת אם ישנה אנורקסיה הרי ישנם כל כך הרבה פרמטרים חוץ מהמישקל,
ישנם בנות שחותכות את עצמן, ישנם בנות שמתעמלות, ישנם בנות שרק לא אוכלות הרבה, ישנם בנות שהדימוי גוף שלהן מעוות ,
אני עדין לא בטוחה שאני אכן כזו, מהי הת" ז של האנורקטית?

levshavur

New member
אנורקסיה...ט

רין שלום,
קודם כול ברוכה הבאה לפורום!

השאלה שלך היא שאלה חשובה, ואכן זה יכול להיות מאוד מבלבל, כי יש בנות שיש להן דברים נוספים חוץ מהאנורקסיה...(לדוגמא לחתוך זה לא מאפיין בהכרח את כול האנורקסיות...יש אנורקסיות שעושות את זה אבל לא כולן...).
פתחתי ספר בפסיכיאטרייה (יש לי ספרות רפואית בבית בגלל העבודה שלי) בשביל לראות מה הם מגדירים כאנורקסיה...
כתוב בספר ('הסיווג והאבחון הפסיכיאטרי לפי ארגון הבריאות העולמי ICD -10 , עמודים 187-189) בגדול מה שכתוב שם זה שהמאפיין הכי בולט זה ירידה מכוונת במשקל (למרות שיש גם סוג של אנורקסיה שלא מאבדים הרבה משקל)
1. משקל פחות מהרצוי או BMI נמוך מדיי.
2.הירידה במשקל היא מרצון, וזה נגרם עקב הימנעות מאכילה, ויכול להיות אחד או יותר מהדברים הבאים:
הקאות (יזומות בהתחלה, שאחר כך כבר קשה לצאת מהמעגל הזה- ופה זו כבר הערה שלי...)
שימוש במשלשלים או בתרופות שגורמות במכוון להרזייה.
עיסוק בספורט בצורה מוגזמת.
3. יש עיוות בדימוי הגוף
4.. אצל בנות מפסיק המחזור ואצל בנים הם מאבדים את הרצון למין.
יכולות להיות בעיות עם בלוטת התריס וחריגות בהפרשת אינסולין.
5. אם המחלה מתחילה בגיל ההתבגרות זה יכול לעצור את הגדילה (לא רק זה שאין מחזור אלא שגם ההתפתחות הגופנית נהיית יותר איטית או אפילו נעצרת) אם הנערה מחלימה היא יכולה להמשיך את תהליך הגדילה, אבל הוא עשוי להיות יותר איטי...

אני כתבתי לך בצורה הכי פשוטה שיכולתי (שלא לסבך אותך עם מילים של רופאים...
)
כמובן שלא כול הדברים יהיו אצל כולן, ולא תמיד האנורקסיה היא 'אופיינית' - לדוגמה במקרה שלי בכלל הגדירו את זה כ"הפרעת אכילה לא מסווגת" (כלומר הפרעת אכילה יוצאת דופן, שלא נכנסת ל'הגדרות' הרגילות חחח) כך שזה לא 'שחור ולבן'...
מה שאני מוסיפה כאן לרשימה זה שהרבה פעמים יש קשר מאוד חזק בין אוכל לרגש, והאכילה/אי אכילה קשורה לרגשות שיש באותו זמן...ברוב המקרים ההפרעה עצמה היא 'בריחה' מרגשות קשים שמציקים ושקשה להתמודד אתם. יותר 'קל' להתעסק באוכל ומשקל מאשר להתעסק ברגשות קשים או מכאיבים...
אני מקווה שמכול ההסבר הזה הצלחתי איכשהו לענות על השאלה שלך.
אני חושבת שעצם זה שבחרת לכתוב פה מראה שכנראה יש בעיה...האם את נמצאת בטיפול כלשהו? האים מישהי/ו יודע/ת על מה שקורה אתך?
את מוזמנת להישאר אתנו ולשתף אותנו במה שקורה אתך ובמה שאת מרגישה...
לבשה.

רין 11

New member
תודה על הזמן שהקדשת לי

אני כעת אחרי אישפוז ממושך בתה"ש בהריון שסבלתי מהקאות מרובות וירידה דרסתית של 10 ק"ג במשקל, הגעתי בתת משקל קיצוני, היה לא נעים בכלל, קבלתי זונדה, בבדרסט עם מוניטור, ילדתי בשעה טובה הכל היה מקסים ולא ברור מאיליו, כמובן שעדין הייתי בתת משקל גם בחודש תשיעי,לאחר לידה הייתי במעקבים שהופסקו עקב ירידה קטנה, כעת אני ללא טיפול ונכנסתי ללופ של ירידה שאני לא מצליחה לעצור.

הי רין, ברוכה הבאה

קראי בבקשה את תקנון הפורום. אנחנו לא מציינות כאן משקלים לטובת כולנו.
(אקרא את שאר הדיון ואגיב)

הי

חושבת שהגדרות ומאפיינים אפשר למצוא בהרבה מקומות.
וכאן אולי זה המקום להגיד שלא צריך מאפיינים בשביל להוכיח מצוקה, וכל כאב יכול להישמע.
רוצה לספר?
מישהו שומע אותך?

רין 11

New member
הי פנס כחול

לא צריך מאפיינים- רק כשאני רואה וקוראת שיש כל כך הרבה סיפטומים אני חושבת אולי והלוואי שזה לא קשור אלי רוצה לקבל אישורים שאכן זה לא קשור אליייי!!!
אני כן אוהבת רזון אך לא מקיאה/ מתעמלת/ פוצעת וכדו' בעיקר אוכלת מעט.

מה לא טוב?

מה גורם לך בכל זאת להרגיש שיש כאן בעיה?
לבקש טיפול?
לכתוב כאן?

ניק37

New member
הי רין

נשמע שעברת דרך לא פשוטה בכלל...
אני מבינה נכון שכל העניין של האנורקסיה זה משהו חדש?
אנורקסיה זה מחלה איומה שככל שחולים בה יותר, כך קשה יותר לצאת ממנה. חשוב מאוד שתלכי לטיפול כמה שיותר מהר ותטפלי מעכשיו!
בהצלחה!
תמשיכי לשתף

רין 11

New member
איך שאומרים למדתי :"בדרך הקשה"

לצערי האנורקסיה לא חדשה בכלל, היא מתפרצת בהריונות, ואחרי.
...
אני רוצה טיפול אך לא מקבלים אותי, בכמה מקומות שפניתי לקבלת עזרה.
אני קצת כועסת על תה"ש, אם אתה בריא בודאי שלא תבוא לטיפול או יותר נכון למעקבים,
אך מכיון שזה לא כך אתה זקוק לטיפול והם לא מוכנים להמשיך בטיפול כשיורדים מהקו האדום, אבל מי שירד מהקו האדום צריך יותר מעקבים לא כך?
אני קצת שמחה שירדתי מהקו האדום, אך אני מרגישה לבד, לבד עם המחלה, לבד עם ההרגשות, לבד עם הירידה במשקל, מרגישה בדירדור,
אני מאד עסוקה עם הילדים וכנראה לשם אני בורחת כל היום במקום להיתמודד, בלילות קצת נזכרת לזמן מוגבל.

levshavur

New member
מעקב...

רין שלום,
מעקב לא חייבים לעשות דווקא בתל השומר.
קודם כול יש קופות חולים שהן בקשר עם מרכזים שמטפלים בהפרעות אכילה, ועושים מעקב. במידה והקופה שלך לא נמצאת בהסכם עם מקום כזה, קיימות דיאטניות שמתמחות ספציפית בהפרעות אכילה, ויודעות איך לטפל במצבים כמו שלך.
את מוזמנת להמשיך ולשתף אותנו,
לבשה.

רין 11

New member
איפה?

אין לי כח ללכת לאינטק ולהיתאכזב
באיזה מקום את חושבת שמקבלים ב BMI 16 .

TinaBa

New member
רין,

אם את מעוניינת בטיפול ומתקשה למצוא מקום שיקבל אותך, אני יכולה לנסות להפנות אותך לדף הזה בפייסבוק:
https://www.facebook.com/groups/BetterTreatment/
את יכולה לפנות באופן דיסקרטי למנהלת שלו. היא אמא של בחורה חולה, שמכירה, בעל כורחה, את המערכת מכל הכיוונים ותשמח לנסות לסייע לך כמיטב יכולתה למצוא מקום מתאים.
&nbsp
תפני אליה?
&nbsp

levshavur

New member
רין חשוב שתראי...

רין שלום,
אחד הדברים שאנחנו לא מציינות בהודעות בפורום על פי התקנון זה BMI .
הפעם השארתי את ההודעה שלך ולא מחקתי אותה כי חשוב לי שתקבלי תשובה על השאלה שלך, וגם חבל לי למחוק את כול השרשור רק בגלל זה...
אבל אני מבקשת שתקראי את תקנון הפורום ותקפידי לשמור על הכללים שנהוגים פה. זה לטובת כול הקוראות והכותבות.
לגבי השאלה הספציפית שלך על מקומות טיפול, זה תלוי היכן בארץ את גרה...
לבשה.

רין 11

New member
פתח תקוה

להגיד לך תאמת, קשה לי להיתנהל לפי הכללים, אני לא משוחררת בכתיבה, אך מבינה מאד שזה כדי לא להזיק...
אמשיך לעקב ואראה...

רין 11

New member
תקנון זה דבר מעצבן

מגביל וכו' אני, קשה לי להיות מוגבלת בכתיבה, הכתיבה לא זורמת, אני לא יכולה להסביר את עצמי ולהישאר בכללים
ומעצבן אותי המושג, אז תודה לכם!!!

למעלה