סטטיסטיקות

אלסי

New member
סטטיסטיקות

25 אחוז? 10 אחוז? באיזה צד מרוחה הפרוסה שלי? יש כוח להסביר,יש כוח לאחרים לשמוע או להבין? 10 הזרעות לפני ובין IVF,אחוז גדול מתוכם עם ביוץ שהתפספס,למרות שחזרתי ואמרתי לאור הנסיון שזה יכול להתרחש. 5 הפריות, שגם במהלכן הטיפול לא הלך קל והיו שיקולים לבטל. נסויים עם סטרוטייד שדפקו טיפולים. אחד כימי. אחד הריון,אמיתי,כזה עם בטא ושק. איזה אושר.למה כל כך קצר. ונגמר. 3 שבועות עם עובר מת ברחם עד שהחליטו שאוקיי הגיע הזמן לגרידה. אחרי גרידה-פתאום ממצאים מראים שהיה כנראה הריון מחוץ לרחם. היתה גרידה מיותרת? היה עובר ברחם וגם בחצוצרה? הסטטיסטיקה שזה יקרה היא פחות מ-1 אחוז. אין כוחות. מרוסקת פיזית ונפשית. מחכה למחזור שיגיע כי חייבים להמשיך. כי הגיל זה פקטור רציני והתגובות לטיפולים לא משהו וזה אומר שאין הרבה זמן לשחק איתו. מתחילים טיפול.(מקום חדש ,מקום ישן,מה כבר משנה). שומעת מהם שוב ושוב את ציטוטי הסטטיסטיקה שלא מעודדים. אבל למה כל פעם להגיד לי את זה .קלטתי כבר בפעם הראשונה.איך אפשר לגייס אופטימיות וכח אם המערכת דואגת בשיטתיות לדכא. תנו לי להאמין שאני אצליח כי לא מוכנה לחשוב אחרת. ומשפט מרופא שחייב לדעתי להכנס להיכל לדברי חוכמה שודאי שמור להם: "את לוקחת הכל אמוציונלית מדי" סליחה? מה באמת ,כאילו ´דה´ כזה. וואלה איך לא חשבתי לבד שאין קשר לאמוציות בטיפולים.וזה אחרי כל הפאקים שאתם אחראים להם. ולמרות הכל,הגוף שלי מגיב,יש זקיקים שגדלים כמו חיילים. נשאבת. הכל נראה באמת טוב. ביציות מצויינות לפי המעבדה. יוצאת מבית החולים אחרי השאיבה ואומרת להם-"תשמרו על התאומים שלי", כי אני יודעת,ואני חולמת כבר כמה זמן על התאומים האלה. מרגישה איך שמץ של אופטימיות ושמחה ממלא משהו בריק שנותר בפנים. מחכה כל כך לימים המאושרים האלה שאחרי ההחזרה, כשאני מרגישה שיש חיים בתוכי. סטטיסטיקה? הרסו לי את הביציות במעבדה. אין עוברים. נשאר הריק. מה הסטטיסטיקה שאפשר להמשיך אחרי כל זה. איזה סטטיסטיקה תשאיר אותי איפהשהוא מעל פני המים כשאני שוקעת.

DDNL37

New member
לא הבנתי

איך הרסו את הביציות? באיזה בית חולים? גם לי היה בעבר טיפול ללא הפריות כלל ,טיפול אחריו (במקום אחר) לאחר קבלת פרדניזן היו עוברים. אל יאוש-שיהיה רק טוב לכולנו.

תוכלי לפרט??

הי DONL37 תוכלי לפרט יותר על אי ההפריות?מה היתה הסיבה?עשו מיקרומניפולציה?

DDNL37

New member
לא היתה לי תשובה ברורה

אבל כנראה אם הבנתי נכון את הגימגומים... שהביציות לא היו בשלות. לא עשו מיקרומניפולציה .היו 9 ביציות ובאותו טיפול אף אחת לא הופרתה.

נעמה2

New member
כל כך כל כך עצוב../images/Emo7.gif

הלב נשבר לשמוע את כל מה שעברת. זה אפילו לא הזמן לשאול אותך פרטים על איך קרה, ומה בדיוק. רק לשלוח
וגם שלחתי לך מסר אישי.

נעמה2

New member
ההודעה לא היגיעה...

וגם רציתי להבהיר שכתבתי את התשובה לאלסי, לפני שראיתי את התגובה שלך, כך שלא היתה שם שום ביקורת על השאלות שלך !!!

מיכל ק-ש

New member
אלסי

קודם כל ולפני הכל - אני נורא מצטערת. גם על המסלול הקשה שאת עברת ועוברת וגם על מה שקרה בטיפול האחרון. תמיד שנאתי סטטיסטיקה. גם באוניברסיטה. זה היה הקורס היחיד שנכשלתי בו. למרות זאת גם אני עוד מנסה להיאחז במספרים ואחוזים, אז אני מבינה את החיפוש שלך אחר סטטיסטיקות שיעזרו לך להישאר מעל פני המים. את יודעת שהן קיימות. הן לא ממש מנחמות, אבל קיימות. יש נשים שאחרי הרבה תלאות ואפילו אחרי עשרות הפריות מגשימות את החלום. לא שחלילה אני מאחלת לך להגיע לשם, אבל אנחנו חיים בישראל (יש עוד כמה דברים חיוביים במדינה) ולכן אנחנו יכולות להמשיך ולנסות עד שנצליח. הלוואי שלא תצטרכי לחפש יותר נחמות, לא בסטטיסטיקות ולא בסיפורים של אחרים ושהפעם הבאה תהיה האחרונה ותביא לך את מאת אחוזי האושר. שולחת חיבוקים, מיכל

אושרתת

New member
../images/Emo7.gif כואב לקרוא את מה שאת כותבת

גל הכשלונות פה בפורום לאחרונה ממש מתסכל, מאייש וכלל אינו מעודד אבל צריך גם להסתכל על ההצלחות אמנם לא היו פה הרבה לאחרונה אבל הן עדיין קיימות ההצלחות. לא טובה בסטטיסטיקות לא רוצה לחשוב עליהן בכלל! כל מקרה לגופו כל הצלחה כל כשלון כל אחת והפרוטוקול שלה שולחת לך צרור של חיבוקים

רומי^^

New member
אוי, אלסי ../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif

תעזבי אותך מהסטטיסטיקה, ושילכו לעז..... כל אותם רופאים שממשיכים להלעיט אותך במספרים. הרופא שלי אמר לי לא מזמן: "זה לא עניין של סטטיסטיקות. זה או 100% או כלום.או שכן או שלא. אין מעבר לזה שום מספר." אז לזה בחרתי להאמין ולקוות, לקוות שתמיד תמיד זה יהיה 100% . ככה אני יכולה להאמין שמתישהו אני אצליח ולאזור כוחות להמשיך - ואף אחד לא יוכל לקחת את זה ממני. קחי את זה כטיפ. בקשר לעוברים שלך - הלוואי הלוואי שיכולתי לעזור לך ו"להשאיר אותך מעל למיים", כהגדרתך. אין לי מילים. רק חיבוקים חזקים של כוח. אל תוותרי. הגיל הוא אמנם פקטור - אבל זה לא משהו שאי-אפשר להתגבר עליו. ואם באמת מישהו "פישל" (בלשון המעטה) שם במעבדה - אני הייתי דואגת לוודא שמישהו שם ייתן על כך את הדין. מחזקת ומחבקת. רומי

אולה *

New member
סטטיסטיקה - זה דבר אכזרי

כי בשבילינו זה 100% או 0%. אלסי יקרה. אני מקווה, שתחזיקי מעמד ותתאוששי. ההצלחה תבוא. צריך להאמין.

מרב.

New member
יקרה יקרה

לא צריך לקרוא בין השורות כדי לטבוע איתך בעצב התהומי, בייאוש המאכֶּל שלך. כל כך הרבה היסטוריה של טיפולים, תיק נפוח ממסמכים, מלא בכאב שנמשך חודשים ארוכים כל כך, מה המסמכים היבשים הללו יכולים לספר על כאב של אישה, על כמיהה לילד, על נסיונות ארוכים ושוברים? הסטטיסטיקות קיימות כל הזמן- את מעליהן או מתחתן, נוגעת או מתרחקת- למי צלצלו הסטטיסטיקות, בוודאי לא לנו, הן לרופאים בלבד, והשקלולים הגסים שעושים עם בחורה בת 22 שמצליחה בהזרעה שניה ובין אחרת שצברה כמה ס"מ בתיק המלווה אותה. ואולי תהיי את זו שתייצרי את הסטטיסטיקה, את הנס- והסיפור שלך, הנס שלך יסופר עוד רבות ויעבור מפה לאוזן. לא משהו שבוודאי נשמע לך אמיתי כרגע, מעומקי הבור, אבל ניסים קורים... אני רק רוצה לשלוח חבל ארוך ועבה, לדלות אותך מהמצולות- אל תטבעי, תחזרי מדי פעם לנשום אויר, כמו דולפין יפה תואר. את לא תוותרי, אני יודעת, אני רק רוצה שהדרך לא תהיה כ"כ קשה וכואבת. הלוואי ואפשר היה ממש לקחת את הכאב הזה. ואני איתך, במחשבות, הרבה הרבה, ואוהבת ומנשבקת, מרב

קייצית

New member
רוצה לחזק ולא יודעת בדיוק

איך, מה שכתבת קרע אותי מבפנים, אני מזדהה עם חלקים גדולים. כל כך עצובה בשבילך, וכל כך מתסכל להתרסק כך פעם אחר פעם. יש משהו טוטאלי בחוויה הזאת של הטיפולים, אני מרגשיה שאני נשאבת פנימה, וכל ניסיונותי להשאר "שפויה" ומחוברת לכאן ועכשיו נכשלים טוטאלית. היה כיף לגלות את הפורום הזה שהיווה בעבורי בטיפול האחרון בלבד (לצערי) משענת רצינית. הקטע הטוטאלי הזה - הגביר אצלי את הצורך בהפסקות וזאת הדרך שלי להתמודד, אחרת אני חוששת שזה היה יותר מדי... דיברו כאן על גלגלי הצלה למשל אימוץ, יש לך כאלו? לי יש המון וזה גם עוזר לי. נורא רוצה לעזור, מרגישה שיש מעט שאפשר לאמר כדי להפיג את הכאב. שלך, קייצית

ינסון

New member
לא הסטיסטיקה

אלסי יקרה, לא יודעת איך אפילו לנחם... זה פשוט מעבר למילים... אבל זו לא הסטיסטיקה שצריכה לעזור לנו לצוף אלא הכוח הזה מבפנים שמושך אותנו הלאה.... הכאב שלך הוא כל כך עצום שכל שנותר לי לומר הוא מצטערת... מצטערת שאת היית צריכה לחוות את כל הכאב הזה.. בהצלחה בפעם הבאה!!!

עמית@

New member
נשברתי ונשבר לי - אלסי שלי

באמת אמוציות- לא בסדר חושבת וחושבת למה בכלל להמשיך עם כל השטויות האלה וכבר נשבר באמת באמתולמה עושים את כל זה כל פעם מחדש ופשוט לא מגיע לך אלסי לא מגיע לך והכי מגיע לך דברים אחרים- הכי הכי בעולם וזה כל כך כואב- והסטטיסטיקה נמרחת כמו הפרוסה מהמשל המטופש ההוא. היכל החוכמה כבר גדוש ומתפורר על גדותיו הסדוקות. אוהבת ומנסה לשלוח מסר עמית

עידית ד

New member
יקרה שלי כל כך ../images/Emo14.gif

מקסימה אחת, אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל... המילים, המילים לא באות לי בקלות. במשך כל סוף השבוע הקול הרועד שלך הלך איתי, הקול הרועד שכל כך רצה להקיא את הכאב הזה מתוכך ואיך שלא נתת לו. הכאב שלך כל כך חזק והכוח שלך להתגבר התעייף, אפילו הנשימה כרגע בורחת לך, יקרה שלי תתני לעצמך גם את הרגעים האלה, אל תלחמי בהם, אני יודעת שבקרוב מאוד הראש יתחיל להתרומם שוב והנשימה תהיה קלה יותר ואז תתחילי שוב טיפול כי אולי הפעם זו הפעם, ואולי עכשיו יהיה סוף טוב. סטטיסטיקה, בעיני מילה רעה, ארוכה וכואבת כמעט כמו אופטימיות. (יסלחו לי האופטימים) המילים שאני אוהבת הן: המשך, רצון, מטרה ואמונה. את תמשיכי כי יש בך רצון והרבה אמונה בתאומים המדהימים שיהיו שלך ורק שלך! ואני בטוחה שיבוא היום וכמו שהבטחתי לך אני אבוא עם הגינג´י הקטן שלי לעזור לך עם התאומים. אוהבת אותך כל כך אחותך הקטנה (זה היה הרעיון שלך לא שלי
) עידית

יופי, עידיתי ../images/Emo24.gif

4 ילדים: שני בנים - המשך ורצון, ושתי בנות - מטרה ואמונה. אני רואה שהכל מסודר אצלך.

אלסי יקרה ואהובה ../images/Emo14.gif

לא יודעת מה להגיד. באמת נגמרו לי המילים. מכירה את האכזבה כשהכל נדפק, והתחושה היא שהסטטיסטיקה מרוחה תמיד בצד הקשה של הפרוסה. אני לא יודעת מאיפה תביאי את הכוחות להמשיך הלאה, אני רק מקווה שתצליחי לעשות זאת. חיבוק גדול זוהרה

טלי2

New member
אלסי יקרה ../images/Emo14.gif

המלים שלך כל כך כואבות ואין לי ממש מה לומר כדי לקחת ממך ולו מעט מהכאב שלך, אבל אני מקווה שכוחך יעמוד לך למצוא את הדבר שיעזור לך ברגעים קשים כאלה.

למעלה