סטטוסקופ !

henri100

New member
סטטוסקופ !

אישתי מתחילה עוד מעט את השנים הקליניות בלימודי הרפואה, אני מעוניין לקנות לה סטטוסקופ. 1. אשמח לקבל פרטים כללים לגבי סטטוסקופ, חברות, דגמים, ובאופן כללי - מה חשוב לדעת ולבדוק, גם לידע כללי, וגם כדי להתמצא קצת יותר לפני הרכישה. (למרות שאני מניח שהרוב אותו דבר) 2. אשמח לקבל המלצה לסטטוסקופ של חברה / דגם ספציפי, תוך ציון סדר גודל מחירו. 3. יש לי אפשרות לרכוש בניו יורק במקום בארץ, אם זה משנה משהו...

remember1

New member
בבקשה:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2456-13622-24459289,00.html לעיל - דיון בפורום סטאגרים בנושא

natalysh

New member
תשובות

אם יש לך אפשרות לקנות בניו יורק - עשה זאת, זה יחסוך לך המון כסף. בשוק בארץ שולטת חברת "ליטמן" (Littman) והסטטוסקופ הנפוץ הוא ליטמן קלאסיק 2 . מחירו בארץ כמעט 400 ש"ח ובחו"ל (ובפרט דרך EBay) אתה יכול למצוא את זה אפילו בחצי מהמחיר הזה. יש עוד כל מיני חברות סטטוסקופים, אני למשל משתמשת בסטטוסקופ של חברת Riester כי קיבלתי אותו במתנה מאגודת הסטודנטים, והוא משרת אותי די טוב. עם זאת, אם אתה כבר משקיע מכספך, הייתי קונה את ליטמן, כי לפי מה שראיתי, החלקים שהוא עשוי ממנו חזקים וטובים (לאו דווקא שומעים בו טוב יותר משאר הסטטוסקופים), שמחזיקים מעמד זמן רב. הסטטוסקופ שלי לא מצטיין בתחום הזה. לא כדאי להתפתות לקנות כל מיני סטטוסקופים משוכללים כמו קרדיולוגי/אלקטרוני - חבל על הכסף. אם אשתך תאהב פנימית ותרצה להתמקד בזה אז היא תוכל בעתיד לרכוש סטטוסקופ טוב יותר, אבל לסטודנטים אין באמת שימוש כל כך נרחב בסטטוסקופים, שיצדיק השקעה של כמעט 1000 ש"ח. עדיף להשקיע את ההפרש באיזו חופשה, כי זה באמת הדבר החשוב ביותר לפני השנים הקליניות

remember1

New member
למה את חושבת שלסטודנטים אין שימוש רב בסטטוסקו

פ? אם לא בלימודים אז מתי ? כמובן שהכוונה ללימודים הקליניים בפנימית וילדים בעיקר - השתמשתי הרבה בסטטוסקופ, בכל קבלה שעשיתי, ובכל קטע של "טיצינג" ליד מיטת החולה, שכולם באים יחד להאזין לאיזו אוושה או משהו כזה כמובן שלא חייבים סטטוסקופ מי יודע מה בתור סטודנט, אבל אני השתמשתי בו הרבה בלימודים לי יש ליטמן קלאסיק 2 , כמו שכולם קנו, קניתי עם כולם בקניה מרוכזת בדיון שהבאתי קישור אליו קודם, דווקא נשמע שליטמן יקר יחסית לתועלת שהוא נותן, ונראה שאולי בתור סטודנט כדי לקנות חיקוי רפפורט אני מעולם לא השתמשתי בסטטוסקופ אחר פרט לליטמן , אז קצת קשה לי לחוות דעה לגבי האכות ביחס לאחרים

natalysh

New member
אם לא בלימודים אז מתי? בעבודה כרופא

בתור רופאים השימוש בסטטוסקופ הרבה יותר יעיל/נפוץ/חיוני, וז יש חשיבות גבוהה יותר לסטנדרטים טובים של סטטוסקופ. זו הייתה הכוונה - שאין טעים בסטטוסקופ קרדיולוגי, אני לא רואה מה הוא יחדש, קשה לי לראות פתאום מישהו שומע קול שלישי עקב שינוי בסטטוסקופ. לגבי חיקוי רפפורט - ברור שהוא מוצדק ויכול להיות טוב. לכן כתבתי - שאם באים "להשקיע" אז כבר לקנות ליטמן. ליטמן עולה 350 וכל מיני חברות כמו ריסטר עולות אותו הדבר, אז עדיף כבר ליטמן. אם לא רוצים להשקיע - אז לקנות דמוי רפפורט. מאחר ובניו יורק אפשר לקנות סטטוסקופ ליטמן בעלות זולה מאוד, זו כבבר לא שאלה של 400 ש"ח (ליטמן) מול 100 ש"ח (דמוי רפפורט), אלה של כ-200 ש"ח מול 100 ש"ח, ולכן במצב כזה עדיף לדעתי ליטמן.

henri100

New member
../images/Emo41.gif עדכון :

לכל המגיבים הקודמים
השימוש לשנתיים-שלוש הקרובות הם עבור השנים הקליניות של הסטודנטית, וטרם ידוע איזו התמחות תבחר, לכן לא ניתן לקחת פרמטר זה בחשבון. מצד שני, אנו נרכוש בארה"ב, כך שהמחיר היה בערך חצי מהמחיר בארץ, וגם אין התנגשות ממשית להוציא על הנושא כמה מאות שקלים. לפי מה שקראתי עד כה, החברה הנבחרת היא Littmann, כעת נותר רק לבחור דגם, הדגמים האלקטרונים כנראה יקרים מידי ולא באמת זקוקים להם, לכן אנו נותרים עם הדגמים הבאים :
Littmann Master Cardiology Littmann Cardiology III
Littmann Master Classic II
Littmann Classic II S.E
1. האם אכן כדאי לנפות מראש את האלקטרונים ? 2. חלק מהאנשים כתבו שיש הבדלים בכובד ובסרבול בין הדגמים המוזכרים לעיל, האמנם ? 3. על איזה סטטוסטופ מהמוזכרים מעלה אתה ממליצים, ומדוע ? 4. האם כל הדגמים מאפשרים בחירת צבע ? 5. מישהו מכיר אתר מומלץ לרכוש ממנו ? (יש לי כתובת בארה"ב שניתן לשלוח אליה)

natalysh

New member
תשובות

1. אכן כדאי. אלא אם כן יש שמיעה ירודה, לא רואה שימוש פרקטי לסטודנט בסטטוסקופ אלקטרוני. מעבר לכך, זה נראה קצת מגוחך על סטודנט, כשיש מנהלי מחלקות שמסתובבים עם סטטוסקופ של 60 ש"ח... 2. כן יש הבדלים בכובד ובסרבול. הקרדיולוגי והאלקטרוני כבדים יותר מהדגמים הפשוטים. לפעמים הסטטוסקופ על הצוואר (והרי סטודנטים מסתובבים עם סטטוסקופ על הצוואר בלבד
) מעיק גם ככה, וסטטוסקופ כבד יכול להחליק יותר או סתם להיות לא נוח. .3 מבין המוזכרים למעלה הייתי הולכת על הקלאסי או על המאסטר, הבדל המחירים ביניהם לא גדול. המאסטר יפה ואלגנטי יותר, כולו בשחור (כולל הברזלים) והאמת אני רואה יותר ויותר אנשים קונים אותו. יש הבדל קטן בינו לבין הקלאסי - אין "פעמון", ואם רוצים להשתמש בפונקצית הפעמון צריך פשוט ללחוץ חזק יותר על הדיאפרגמה. אבל זה לא כל כך רלוונטי, אני בתור סטודנטית ובתור אחת שעובדת כעוזרת רופא השתמשתי פעמים ספורות בפונקציה זו (אבל במבחן זה חשוב - לשים
). 4. לא, ככל שהסטטוסקופ מורכב יותר יש פחות אופציות צבעים. מגוון הצבעים הרחב ביותר הוא של הקלאסי ויש שם מספר צבעים ממש מהממים. בקרדיולוגי 3 יש כמה צבעים מרכזיים, לא יותר מדי. במאסטרים אני לא חושבת שיש בכלל צבעים (יכול להיות שאני טועה) - המאסטר הקלאסי לפחות צבוע כולו בשחור (וזה דווקא נחמד). אתה יכול לראות את מבחר הצבעים באתר החברה של ליטמן - 3M. 5. יש אתרים ייעודיים למכשור רפואי כמו All Heart (נראה לי קוראים לו ככה), אבל שם המחירים גבוהים יותר (אבל עדיין זולים יחסית לארץ), ויש אתרי מציאות כמו Ebay, שם אפשר למצוא לפעמים מציאות במחירים מגוחכים. החסרון ב- Ebay הוא שתמיד יש סיכוי, למרות מנגנוני הבקרה, שהמוכר נוכל/המוצר פגום/אין אחריות וכו'. אז לנהוג במשנה זהירות.

henri100

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo70.gif תגובה :

1. בין Master Classic II לבין Classic II S.E למי התכוונת שיש פעמון, ולמי אין ? 2. זה באמת חשוב למבחן ?
3. מחירים בארה"ב : Master Cardiology עולה 172$ Cardiology III עולה 152$ Master Classic II עולה 83$ Classic II S.E עולה 62$ השאלה אם יש משמעות להחליט כעת אם להשקיע 60$-80$, או כפול. במידה וארכוש את ה Master Cardiology הוא בוודאות יהיה טוב גם לעתיד, לא משנה באיזו התמחות תבחר ? 4. אגב, ראיתי שתמורת 20$ ניתן לחרוט את השם המלא על הסטטוסקופ, היכן בדיוק מבוצעת החריטה ? האם זה מקובל, או שיראה מגוחך ? ואגב, מהי חריטת תכשיט ? (בניגוד לחריטת לייזר)

henri100

New member
../images/Emo26.gif להלן תמונת השוואה + שאלות אחרונות :

מצ"ב תמונת השוואה מלאה בין הדגמים. 1. את הקלאסיק 2 אני שוקל לנפות משתי סיבות, תקנו אותי אם אני טועה. בגלל האוכלוסיה (Primary Users) המתוארת בתמונה (השיווקית אמנם), מכיוון שאני מעוניין בסטטוסקופ לטווח רחוק, ולא כזה שסביר להניח שיוחלף, וגם מכיוון שקראתי שמישהו אמר שהוא כמו אבן על האוזניים, ואי אפשר בכלל להשוות לאיכות השמיעה של האחרים. 2. מה זה Bell or small diaphragm diameter ? אני רואה שרק ל Cardiology III יש אותו, מה זה בדיוק, והאם חיוני ? וכיצד זה שבמאסטר קרדיולוגי, היקר יותר, אין אותו ? 3. ההתלבטות האמיתית היא בין המאסטר קלאסיק שעולה 82$ בארה"ב, לבין הקרדיאולגיק 3 שעולה 152$ והמאסטר קרדיולוגיק שעולה 172$, כלומר, האם להשאר באיזור ה 80$, או להכפיל את הסכום - האם יש הצדקה להכפלה ? אין לי בעיה לשלם כפול, במידה ולא נצטרך להחליף הסטטוסקופ בעתיד, בכל מקרה, במקום לרכוש כעת ב 80$, ובעתיד אולי להחליף. 4. סליחה על הבורות, אבל אני רואה בתמונה שיש סטטוסקופים שמקום האחיזה הוא עגול, ויש מאורך, האם יש הבד בנוחות ? 5. ראיתי שתמורת 20$ ניתן לחרוט את השם המלא על הסטטוסקופ, היכן בדיוק מבוצעת החריטה ? האם זה מקובל, או שיראה מגוחך ? ואגב, מהי חריטת תכשיט ? (בניגוד לחריטת לייזר, שדי ברור מהי
)
ו
על כאב הראש

strudelit

New member
מנסה לעזור ../images/Emo13.gif

לי יש את הקרדיולוגי 3.. אני אישית מאוד מרוצה ממנו ומאיכות השמיעה שלו. היתרון שלו לעומת המסטר קרדיולוגי הוא שיש לו דיאפרגמה קטנה שאפשר להפוך לסטטוסקופ קטן (בעזרת ממברנה ששמים על הדיאפרגמה), ואז אפשר להשתמש בסטטוסקופ הזה בנוחות למחלקת ילדים (ברור שיש סיכוי טוב שהיא תקנה סטטוסקופ אחר אם היא תהיה רופאת ילדים, אבל זה תלוי בגיל הילדים שאתה מתעסק איתם, ברצון שלך וכו'..), שתופסת חלק יפה משנה רביעית ושישית.. לגבי למה אין את זה במסטר קרדיולוגי- זה פשוט כי המבנה שונה, הממברנה.. אני לא בטוחה למה, אבל בפועל יש דיאפרגמה טובה בדיוק באותה מידה גם במסטר, פשוט דרך ההפעלה היא שונה.. לגבי איכות השמיעה- אני דווקא חושבת שכן יש שימוש נכבד לסטטוסקופ עוד כסטודנטים (זה תלוי ברצון שלך- יש כאלו שיחפשו בטירוף כל אוושה קטנה ויש כאלו שיסתפקו ביותר בסיסיות שאפשר לשמוע עם כל סטטוסקופ..) ולכן כן שווה להשקיע ולשדרג לקרדיולוגי 3.. לגבי המסטר קרדיולוגי- חשבתי עליו אבל בסופו של דבר ויתרתי, כי יש שיפור קטן בשמיעה ביחס לקרדילוגי 3, ולאחרון כאמור יש את היתרון שהוא משמש גם במחלקת ילדים.. לגבי האחזקה- לא יודעת, לא נראה לי שזה משנה כ"כ, מתרגלים להכל, במיוחד אם זה הסטטוסקופ הראשון שלך..
החריטה מבוצעת על הסטטוסקופ עצמו (על ה-bell) והיא די עדינה, כלומר ברורה אבל לא בולטת אלא אם כן מסתכלים מקרוב, וזה עוזר להבדיל את הסטטוסקופ שלך מאחרים.. אני לא עשיתי, אבל ידיד שלי עשה וזה יצא נחמד. אני לא יודעת מהו ההבדל בין החריטות.. נראה לי שהוא עשה חריטת לייזר.. לגבי ההחלפה- רוב הסיכויים שהיא תשאר עם אותו סטטוסקופ, אלא בהתמחויות מסויימות- ילדים (וגם אז, תלוי בעיסוק עצמו), קרדיולוגיה (לא כי הקרדיולוגי 3 לא מספיק, אלא כי זה הבייבי של הקרדיולוגים והם אוהבים אותו כמה שיותר משוכלל..
) אבל אי אפשר לקבוע את זה מראש.. ולגבי הצבע, נושא שהעסיק את הבנות במחזור שלנו בדיוק כמו סוג הסטטוסקופ עצמו, קח plum..

henri100

New member
../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo70.gif, תגובה :

א. סתם מתוך סקרנות, אם היא תהיה רופאת ילדים, איזה סטטוסקופ אחר היא תקנה ? משהו אחר לגמרי, או דגם אחר מהדגמים של ליטמן המדוברים ? ב. הבנתי שהקרדיולוגי 3 יכול לשמש גם לילדים, ולא כ"כ הבנתי אם גם המסטר קרדיולוגי יכול, או שזה חסרון עבור הסטטוסקופ היקר יותר.. ג. "זה הבייבי של הקרדיולוגים והם אוהבים אותו כמה שיותר משוכלל" מה קרדיולוגים אוהבים ? אלקטרוני ? ד. plum, אכן

strudelit

New member
אז ככה..

א. כמו שכתבתי למטה (פעמיים.. תפוז הזה..
), חלק מרופאי הילדים אצלנו הסתובבו עם הקרדיולוגי 3, חלק עם הליטמן הקלאסי, וחלק (וזה כבר הרופאים הבכירים) עם סטטוסקופ מוקטן (באיזור הממברנה..) שמטרתו היא ספציפית ילדים.. ב. כן, זה חיסרון עבור היקר יותר.. כלומר, ברור שאפשר להשתמש בו גם עבור ילדים, אבל הקרדיולוגי יותר נוח.. ג. כן, אלקטרוני ממש שראיתי..

natalysh

New member
מה ששטרודלית אמרה +

אם אתה קונה קלאסיק - אפשר להמשיך עם זה לכל מקום, והוא מתאים להתמחות בפנימית, כירורגיה (למרות שבד"כ בכירורגיה לא רב השימוש בסטטוסקופ) ובילדים (למרות שבילדים אוהבים להחליף את הפעמון לזה של ילדים). אם אתה קונה קרדיולוגי - יש לזה שימוש בעיקר אם היא תמשיך להתמחות בפנימית, וכמובן לקרדיולוגיה. לא ראיתי במחלקת ילדים מישהו מסתובב עם הראש הקרדיולוגי, במיוחד שהמגמה היא להחליף לראש קטן יותר, ובכירורגיה - כאמור סטטוסקופ אינו מצרך מאוד שכיח, בטח שלא קרדיולוגי. אני בדעה של לקנות משהו כללי שמתאים להרבה מקצועות, ולא משהו ספציפי, אבל ברור שלקרדיולוגי יש את היתרונות שלו, החסרון של המחיר די מתבטל בארה"ב, כך שאני מבינה את המחשבה. קח בחשבון שלהחליף סטטוסקופ בעתיד זה משהו די שכיח - כאמור יש תחלופה בגלל המקצוע שבוחרים בסוף, בגלל התבלות הסטטוסקופים, בגלל אובדן וכו'... כך שיכול להיות שבעתיד בכל זאת תצטרך לעשות עוד הוצאה, שלא כמו שכתבת. לא יודעת לגבי חריטה, אבל הסטטוסקופים של ליטמן (הקלאסיק בטוח, לא בטוחה לגבי השאר) באים עם כזה תג עור עם מקום לשם, ונראה לי זה בולט יותר מהחריטה. חריטה ב-20$ נשמעת לי מוגזמת, אבל אם כבר אז אולי תחרוט על זה איזה משפט מגניב או משהו

henri100

New member
../images/Emo51.gif מעניין........ שאלה :

"אם אתה קונה קרדיולוגי - יש לזה שימוש בעיקר אם היא תמשיך להתמחות בפנימית, וכמובן לקרדיולוגיה. לא ראיתי במחלקת ילדים מישהו מסתובב עם הראש הקרדיולוגי, במיוחד שהמגמה היא להחליף לראש קטן יותר, ובכירורגיה - כאמור סטטוסקופ אינו מצרך מאוד שכיח, בטח שלא קרדיולוגי" כלומר, יתכן וארכוש את היקר יותר (קרדיולוגי במקום קלאסיק), ויתכן שאצטרך להחליף לשנמך (ההפך מלשדרג
) לזול יותר - קלאסיק, מכיוון שהקרדיולוגי לא יתאים לעיסוק ?

strudelit

New member
לא, מה פתאום?

בפועל, אם אתה הולך לכירורגיה או אורתופדיה, הבדיחה היא שגם הסטטוסקופ שמגיע עם מד-לחץ דם ידני יספיק..
אבל ברור שזה לא יזיק אם יש סטטוסקופ טוב.. ובאופן אישי בירושלים דווקא כן ראיתי לא מעט רופאי ילדים עם הקרדיולוגי 3 (נכון שמי שמתעסק יותר רק עם תינוקות ופגים יש לו סטטוסקופ מיוחד קטנטן אבל לעיסוק היומיומי במחלקת ילדים זה מספיק).. ולגבי מה שכתבו- לא יודעת, נכון שיש מקצועות שבהם עוד יש צורך בהחלפת הסטטוסקופ, אבל להערכתי ביותר מ-80% מהמקרים אתה יכול בשקט להשאר עם אותו סטטוסקופ, אלא אם כן בא לך לשדרג בשביל הקטע.. אני אישית השתמשתי בשניהם, ואני מעדיפה את הקרדיולוגי 3 על פני הקלאסי.. יכול להיות שזה כי התחלתי עם הקרדיולוגי 3 ואז האוזן כבר מתרגלת.. ועוד מילה לגבי החריטה- אם אתה רוצה ללכת על משהו שיבדיל את הסטטוסקופ של אישתך ברמה שיהיה יותר קשה לגנוב לה אותו, לך על החריטה ולא על התג, שאותו אפשר להסיר.. יצאת מבולבל מכולנו, לא?

strudelit

New member
לא, מה פתאום?

בפועל, אם אתה הולך לכירורגיה או אורתופדיה, הבדיחה היא שגם הסטטוסקופ שמגיע עם מד-לחץ דם ידני יספיק..
אבל ברור שזה לא יזיק אם יש סטטוסקופ טוב.. ובאופן אישי בירושלים דווקא כן ראיתי לא מעט רופאי ילדים עם הקרדיולוגי 3 (נכון שמי שמתעסק יותר רק עם תינוקות ופגים יש לו סטטוסקופ מיוחד קטנטן אבל לעיסוק היומיומי במחלקת ילדים זה מספיק).. ולגבי מה שכתבו- לא יודעת, נכון שיש מקצועות שבהם עוד יש צורך בהחלפת הסטטוסקופ, אבל להערכתי ביותר מ-80% מהמקרים אתה יכול בשקט להשאר עם אותו סטטוסקופ, אלא אם כן בא לך לשדרג בשביל הקטע.. אני אישית השתמשתי בשניהם, ואני מעדיפה את הקרדיולוגי 3 על פני הקלאסי.. יכול להיות שזה כי התחלתי עם הקרדיולוגי 3 ואז האוזן כבר מתרגלת.. ועוד מילה לגבי החריטה- אם אתה רוצה ללכת על משהו שיבדיל את הסטטוסקופ של אישתך ברמה שיהיה יותר קשה לגנוב לה אותו, לך על החריטה ולא על התג, שאותו אפשר להסיר.. יצאת מבולבל מכולנו, לא?

r o i 1 9

New member
יש עולם שלם של סטטוסקופים שם בחוץ

ולא היה לי מושג...בחיי.

spider angiomaa

New member
חד משמעית

תשמע איש יקר, בוודאי התבלבלת בין כל מה שקראת עד עכשיו.. לקצר את העניין, גם כי אני מת מעייפות מהלימודים :) אלקטרוני תרד מהעניין (חוץ מזה שזה נראה ממש לא טוב על סטודנטים) קרדיולוגי לא צריך, הרי בתקופה הראשונה לא מבינים מה שומעים ואפילו טריקה בדלת בזמן האזנה חושבים שזה קצב גאלוב. אז ככה לחסוך את הכסף, או שתקנה את ה קלאסיק 2 ליטמן או אם אתה אוהב משהו יותר יפה, תקנה את המאסטר קלאסיק, אני השתמשתי בשניהם תקופה לא קצרה, שניהם טובים פחות או יותר באותה מידה. לא צריך יותר מזה לסטודנט, נקודה (וגם לפנימאי אני חושב, הערך של הסטטוסקופ יורד בכל מקרה זה כבר יותר סמלי מאשר מעשי אולי עדיין יעיל להאזנה לריאות ופה ושם ללב, נתון לוויכוח). אל תשכח שסטטוסקופ זה דבר מאוד "גניב" ונשכח, במיוחד לאנשים כמוני ששונאים שהצוואר שלהם ישמשש מתלה לסטטוסקופ. אהא עוד משהו, אם אשתך לומדת באונ' ת"א גם ככה יחלקו להם סטטסוקופים בחינם.

למעלה