סטודנט חדש

nonamenoname1

New member
סטודנט חדש

שלום רב לכולם, אני פונה אליכם כסטודנט למשפטים באחת האוניברסיטאות בשנה הראשונה.
הייתי מעוניין לשתף אתכם בחווית ההתחלה, ולבקש את עצתכם במידה ואכן תוכלו לסייע. אני אתחיל ואומר שאת התואר במשפטים והראשון שלי בחיי אני מתחיל
בגיל מאוחר יחסית, אני לא מזמן חגגתי 28, אך למרבה השמחה נתקלתי במספר לא מועט של אנשים שקטנים ממני לא בהרבה שנים ומבחינת חיי חברה אני מרגיש
בסדר גמור. העניין שמטריד אותי הוא אחר. אני כבר כמעט עשר שנים לא נגעתי כלל בחומר לימודי למעט פסיכומטרי והשלמת בגרות או שניים,
חשוב לי להדגיש שהשלוש שנים האחרונות לפני שהתחלתי ללמוד היו לי שנים לא קלות בהן עברתי תקופה של תסכול שהשפיע על מצבי הנפשי: גם
מבחינת משפחה- חוסר תקשורת עם משפחתי עקב השקפות עולם שונות, גם מבחינה זוגית וגם מבחינת הלימודים- חשתי שאני מאחר את ההזדמנות ללמוד לתואר ובכל מאודי רציתי ללמוד משפטים באוניברסיטה-עשיתי 4 פעמים
פסיכומטרי עד שהצלחתי להתקבל והדבר עמד בעוכריי עד שבסופו של דבר לשמחתי הצלחתי להתקבל--אך אני חייב לשים את הדגש על כך שבתקופה הזאת הייתי מאוד מתוסכל עד כדי כך שהגעתי להערכה
עצמית מאוד נמוכה (בהתחשב גם בנסיבות נוספות בחיים). כיום, לאחר שהתחלתי ללמוד, אם סטודנטים חוטפים שוק אני חושב שהשוק שלי מקבל תוקף משנה- גם מהבחינה של התחלה של משהו חדש ולא קל, וגם עקב זה שעשר שנים לא הייתי במסגרת לימודית, ולא נדרשתי להפעיל את המוח ביתר מורכבות,ואני חייב לציין שאני לא כל כך מצליח לעקוב בצורה מלאה אחר המרצים, אם כי חלקית והבנה לא מלאה של הדברים. נוסף על כך, אני לא מצליח לסכם את ההרצאות במחברות או במחשב מאחר והבחנתי שהדבר פוגם ביכולת ההבנה שלי את השיעורים. אני לא יודע אם אותם דברים היו קורים גם אילולא הייתי מתחיל ללמוד בשלב כזה של החיים ואילולא הנסיבות, אבל בהחלט מרגיש שהסיטואציה הנפשית והמנטלית משפיעה באיזשהו אופן. אני יכול להגיד בוודאות שבתקופת בית הספר היכולות שלי היו הרבה יותר גבוהות
והייתי הרבה יותר חד, מה גם שהיה לי הרבה יותר מוטיבציה לעשות דברים, והיום אחרי הרגל של לא להידרש לעשות הרבה אני ממש מרגיש שאני מתעיי, מהרצאה של שעה וחצי ביום, ומי כמוכם יודע כמה
פסקי דין יש לקרוא וכמה כל זמני היום בייחוד בהתחלה הם קריטיים. אז עיקר הבקשה שלי אליכם אני אמקד רק בשאלה הזאת של איך לפתח את החדות הזאת מחדש? איך לגרום לעצמי לקריאה רציפה ללא הצורך המייגע לחזור על אותם פסקאות עשר פעמים? אני מרגיש כאילו משהו במעבד של המוח רדום ולא רוצה לחזור למה שהוא היה...אודה לעצתכם..

lol65

New member
ברוכים הבאים

קודם כל, אני רוצה להגיד לך כל הכבוד על ההתמדה, ומזל טוב על קבלתך לאן שרצית.
בעניין הנדון אני יכולה להגיד לך שאתה מלחיץ את עצמך יותר מידי. זה שלא היית במסגרת לימודית 10 שנים לא אומר שהמוח שלך התנוון. אתה עדיין מסוגל להקשיב, להפנים, לנתח ולהסיק מסקנות. פסק הדין הראשון מאיים וקשה, השני יותר קל והשלישי עוד יותר קל. אגב, עם ההרצאות בדר"כ זה הולך הפוך- בהתחלה אתה מתלהב ומגיע, ואז אתה משתעמם ומתחמק.
אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי קוראת את אותה הפסקה 3 פעמים, כי מרוב שזה משעמם אותי, אני בכלל לא קולטת מה קראתי בפעמיים הראשונות. לעומת זאת, אם מדובר בפסק דין בקורס שמעניין אותי, אז הקריאה הרבה יותר זורמת, יותר ברורה, ולא קוראים את אותו הדבר פעמיים.
כמו כל דבר, גם לימודים דורשים הסתגלות ואימון. בהתחלה אתה קצת בשוק, לא מבין מה רוצים ממך, לא מבין איך נקבע הציון, לא מבין את המושגים, אבל השוק הזה עובר הרבה יותר מהר מהצפוי.
לגבי הסיכומים בשיעור, אני גם לרוב מתקשה לסכם בשיעורים. בשנה א' עוד הייתי מתאמצת, אבל אחר כך די וויתרתי, אלא אם כן המרצה מדבר ממש לאט וברור. מה עושים? מתחברים לאנשים הנכונים. אני לא אומרת שתהיה צבוע ותחייך לאנשים שאתה לא מחבב רק כי הם מסכמים, אבל כן מאוד חשוב כבר על ההתחלה להתחבר לאנשים שגם סבבה לך איתם, וגם יוכלו לתרום לך סיכומים בהמשך (ואתה תזמין אותם לכוס קפה
). אם אתה לא כ"כ סומך על אחרים, אז יש גם את ספרי מחשבות שהם גם ספרי לימוד וגם סיכומי פסיקה. אני אישית לא לומדת מהם, הם גם לא תמיד תואמים את הסילבוס של המרצה שלך, אבל אפשר להשתמש בהם כחומר עזר.
אתה תראה שזה יעשה קל יותר עם הזמן, ואתה גם תראה שאין צורך להגיע לכל שיעור, ובטח שאין צורך לקרוא כל פס"ד, אלא אפשר להסתפק ברציו.
בקיצור, אתה קשה מידי עם עצמך, ולא בצדק. הגלגלים בראש יתחילו לעבוד עוד לפני שתשים לב. אם לא הבנת משהו, אל תתבייש לבקש מהמרצה שיסביר שוב, או עזרה מאחד החבר'ה בכיתה.
אני מקווה שהרגעתי אותך קצת, ואני מציעה לך בחום להשאר איתנו כאן בפורום, להתייעץ או סתם לפרוק.

Atenolol

New member
אפשר וכדאי לקבל עזרה

באוניברסיטה שלך יש ללא ספק שירות פסיכולוגי, אי שם בסביבות דיקאנאט הסטודנטים, או משהו כזה.
למרות השם הקצת מרתיע, יש שם אנשי מקצוע שיכולים ורוצים לעזור בדיוק לאנשים עם קשיים כמו שאתה מתאר,
כולל בעיות ריכוז, קשיי למידה וכאלה.

Ariel aka Rel

New member
אהלן, המון בהצלחה

קח אוויר, אתה לא לבד, וה"בעיה" לא מאפיינת רק אותך. גם אני לא מסוגל לסכם ולהקשיב, ולכן אני רק מקשיב ותמיד דואג למקור סיכום. (לא ציינת איפה אתה לומד, אבל לשמחתי כמעט אף פעם לא הייתה לי בעיה להשיג סיכום ע"י מייל או שניים לאנשים הנכונים, אז תדאג לך לסיכום כבר תוך כדי השנה ואל תחכה לרגע האחרון).
לגבי חומרי הקריאה, השפה בהתחלה מאוד לא ברורה, ויש הרבה מילים שבגללן אתה נאלץ לחזור על הפסקאות שוב ושוב, עם הזמן המילים האלה יהפכו לחלק מאוצר המילים שלך ותצטרך פחות "חזרות" כדי להבין את החומר. אני מתוודה שגם היום בשנה הרביעית אם אני באמת רוצה להבין משהו אני חוזר עליו לפחות פעמיים. עם הזמן אתה גם תבין מה חובה לקרוא, ומה לא, וכשיש לך יותר זמן להתמקד במקומות הנכונים זה הרבה יותר קל (בתור התחלה כמובן שתקרא את הכל).

למעלה