סטודנטים לסיעוד..

Guykant

New member
סטודנטים לסיעוד..

איך הלימודים??אומרים שהם ארוכים מתישים ומאוד קשים...אני יודע שהם נמשכים 4 שנים אבל הם קשים ברמת הרפואה??
בבסיסי אני אדם הומני ומקצועות ריאליים מאוד לא מתאימים לי..יצא לי לשמוע אנשים שאומרים שהמקצוע הזה נחשב למקצוע ריאלי
אעפ"י שמדובר בעבודה עם אנשים..היות והתואר הוא נגזרת של רפואה..קדם רפואי.

האם לדעתכם התואר הזה יכול להתאים לי??ובכללי אנשים הומניים יכולים ללמוד סיעוד?

אני בן אדם בעל אינטליגנציה רגשית גבוהה מאוד אני טוב עם אנשים ומאוד חשוב לי הסיפוק בעבודה מהמשכורת..
אני יודע שזה לא מסתכם בזה..והכיוון הוא דיי תובעני וקשה מנטאלית ופיסית...גם הלימודים וגם מה שבא אחר כך.

אנשים שמקועקעים במקומות חשופים יכולים לעבוד בסוג כזה של עבודה?? ניתן לכסות?
אשמח אם תשתפו אותי ותעניקו לי תשובות לשאלות מנסיונכם הרב :)

toxic babe

New member
הלימודים ברמה סבירה

כמובן שכל אחד רואה את זה באופן שונה. למישהו הלימודים קשים ולמישהו ממש קלים. בעיניי הם כמו כל לימודים אם תשקיע תצליח ותקבל ציונים טובים. אם תזלזל, אז בהתאם תכשל ואפילו יכולים להעיף אותך מהחוג. מה הכוונה קשה ברמת רפואה? צריך להפריד בין השניים למרות שלא תמיד מבינים איך. מנסים ללמד אותנו את הפן הסיעודי וברור שאי אפשר ללמד את זה בלי ללמד מדעי הרפואה אבל הדגש אצלנו הוא שונה. כמובן שלא נכנסים לעומק כמו ברפואה, למרות שגם לומדים כימיה, ביוכימיה וכו'.
אם אתה בעל אינטליגנציה רגשית גבוהה זה כבר מפתח למקצוע הזה, כי את החומר העיוני בסופו של דבר כל אחד ילמד, אבל להיות בנאדם זה כבר סיפור אחר. לא כל אחד מתאים למקצוע הזה. השכר הוא לא מספיק גבוה למשל בהשוואה למהנדסים, אבל התעסוקה די מובטחת והעבודה יציבה עם תנאים טובים. העבודה עצמה לא קלה בכלל. לגבי קעקועים לא נראה לי שיש בעיה, רק אולי לעבור בדיקה לשלילת מחלות המועברות בדם כמו HIV והפטיטיס.

עוד שאלות שאולי כדאי לך לשאול את עצמך

איך אתה מתפקד פיזית בזמן לחץ? אני אמנם לא למדתי סיעוד (למדתי תזונה, מקצוע פרה-רפואי נוסף), אבל אני יודעת שתחת עומס פיזי אני נלחצת. המחשבה שאני צריכה להזריק אינפוזיה במצב הזה, גרמה לי לחשוב פעמיים לגבי מקצוע טיפולי כמו סיעוד ורפואה. אולי אני טועה, ובמחלקות פחות לחוץ מאיך שאני מדמיינת את זה, אבל זה הרושם שקיבלתי כשהתעניינתי בנושא.

אחרי שמתנסים במשהו שוב ושוב הוא פחות מלחיץ

אני תוהה מה זה אומר "תחת עומס פיזי אני נלחצת" זה נשמע לי משפט סתום.

אני תוהה לעצמי מה סתום במשפט הזה

כשיש עומס של משימות שהן פיזיות (ביצועיות. לא חישובים מהירים או משהו שהוא מחשבתי בלבד), קשה לי לעמוד בזה ולבצע את הכל כמו שצריך. יש לי נטיה להתבלבל ולשכוח מה כבר עשיתי ומה עדיין לא (וכשמטפטפים חומר בלתי נראה במעבדה, למשל, זה קריטי). עכשיו תחשבי שיש גם משימות שבהן תלויה הבריאות של האנשים. זה אפילו יותר קריטי.

אני תוהה לעצמי מה סתום במשפט הזה

כשיש עומס של משימות שהן פיזיות (ביצועיות. לא חישובים מהירים או משהו שהוא מחשבתי בלבד), קשה לי לעמוד בזה ולבצע את הכל כמו שצריך. יש לי נטיה להתבלבל ולשכוח מה כבר עשיתי ומה עדיין לא (וכשמטפטפים חומר בלתי נראה במעבדה, למשל, זה קריטי). עכשיו תחשבי שיש גם משימות שבהן תלויה הבריאות של האנשים. זה אפילו יותר קריטי.

היי סיעוד זה לא תואר כל כך ריאלי

הוא הרבה פחות ריאלי מתארים במדעים מדויקים/הנדסות/פיננסים.
לא צריך להיות גאון בשביל להצליח, תחשוב שאנשים שנכנסים ללמוד סיעוד עם פסיכומטרי 500 מסיימים את התואר.
מהתיאורים שלך דווקא נשמע שאתה בדיוק מסוג האנשים שהמקצוע הזה צריך. אל תדאג מהקושי בלימודים, לפחות מבחינת התיאוריה.. הקורסים לא יהיו כ"כ קשים. אם אתה מוכן לעבודה הקשה שתבוא לאחר מכן , אז כל הכבוד וצא לדרך, עם איך ששוק העבודה נראה היום, זאת החלטה שכנראה תשתלם בעתיד.

toxic babe

New member
מה הקשר?

בין פסיכומטרי 500 לבין קושי התואר?
יש גם אנשים שלומדים ראיית חשבון במכללות פרטיות שגם שם תנאי הקבלה לא כאלה רציניים ועדיין זה תואר קשה.
ראיתי גם כתבה על בחורה שהחליטה לעשות הסבה ממשפטים לסיעוד והיא אומרת שאין בכלל מה להשוות וסיעוד זה מקצוע הרבה יותר קשה.
נכון שזה לא הנדסה או משהו כזה, אף אחד לא משווה, אבל כמות הידע שאח או אחות אמורים לדעת הוא עצום ולכן לא מפתיע שכל הזמן הם צריכים להיות מעודכנים ותמיד להמשיך ללמוד.
אולי גאון לא צריך להיות בשביל לעבור את התואר, אבל בהחלט צריך ראש על הכתפיים כי מעבר לתעודה צריך גם אחרי זה לטפל באנשים.

נכון אבל את מסכימה איתי שאם יש אנשים

שכל מה שהם יכולים זה לקבל 500 בפסיכומטרי ובסוף הם מצליחים לסיים את התואר, אז כנראה שזה אפשרי גם עבור אנשים די ממוצעים.
אני לא באה להגיד שכל מי שלומד סיעוד הם סתומים, אלא שגם סתומים יכולים להיות אחים/אחיות (
).
לדעתי זה תחום שגם ככה הפן השכלי פחות חשוב (שוב ברור שזה יעורר את זעמך אבל אני מדברת בהשוואה למדעים מדויקים או הנדסות ששם הלימודים הרבה יותר ריאלים והרבה יותר דורשים יכולות אנליטיות ולוגיות. בסיעוד נראה לי הקושי העיקרי זה לזכור ולהבין מסות של חומר... (מבחינת למידה של חומר תיאורטי)) .. והחומר הזה כנראה נלמד ברמה נמוכה אפילו ביחס לביולוגים ודומיהם, או עם דגשים אחרים. כי עובדה שעם קורסים שאת לומדת בביולוגיה את יכולה לגשת ל4 שנתית ברפואה, ועם קורסים שלמדת בסיעוד לא.

תאמיני לי שבמוסד לימודים שבו צריך 500 פסיכומטרי בשביל להיכנס לראיית חשבון התואר לא יהיה שווה הרבה בשוק העבודה וגם סביר להניח שהוא יהיה הרבה יותר קל מתואר מקביל באוניברסיטה. (ברור שהוא קשה לאותו האדם עם ה500 שהלך ללמוד אותו. כי כל מה שהוא מסוגל זה רק 500.)

קראתי את הכתבה ההיא שאת מדברת עליה, סיעוד אולי נראה לה הרבה יותר קשה קודם כל כי היא לא נשמעת לי גאון הדור, למדה משפטים במכללה והוציאה 80 בתואר. עלוב ביותר. כמה שהיא חושבת שהיא להיט היא ממש לא. כל הכבוד לה על הבחירה הסופית שלה, אבל לא מפתיע אותי שהלימודים קשים לה. חוץ מזה שבלימודי סיעוד יש לדעתי קשיים הרבה יותר גדולים מהחומר שצריך לזכור למבחן.
ואם הבחור ששאל פה מוכן לדברים האחרים אז הקשיים שיהיו לו מבחינת למידת החומר זניחים.
חוץ מזה דובר פה על עד כמה תואר ריאלי, ואני חושבת שהתגובה הראשונה שהגבת לו די מסכמת את הכל.

toxic babe

New member
אני באופן אישי

חושבת שפסיכומטרי זה בכלל כלי מדידה לא מדוייק כדי לבדוק את מה שהוא נועד לבדוק אבל לא משנה.
ההבדל בין הקורסים הנלמדים בסיעוד/פיזיותרפיה/ריפוי בעיסוק וכו' הוא מספר נקודות הזכות. זאת אומרת יכול להיות שלמדתי בקורס ביוכימיה 3 נקודות אבל אני צריכה 4 בקורסי הליבה לרפואה . ההבדל הוא לא כזה רציני, אבל כמובן שיש פה שיקולים נוספים שבגינם בוגרי המקצועות האלו צריכים להשלים קורסים. (כמו למשל שיקול כלכלי, עוד רווח לאוניברסיטאות ושיקול מקצועי כדי להשאיר את בעלי המקצועות האלה במקצוע שלהם כי גם אחיות חסר למשל) המקצועות האלו לא פחותים מרפואה- כמו שאת מנסה להציג.
אלו פשוט מקצועות שונים שיש ביניהם מכנה משותף שהוא טיפול בבני אדם. זה שהרופא גם הוציא 750 בפסיכומטרי זה לא מעיד דווקא על חכמתו. זה מקסימום יכול להעיד על היצע מאוד נמוך לעומת הביקוש. תוסיפי לזה את היוקרה של המקצוע הזה, שלדעתי עם הזמן היא נעלמה. אני לא אומרת שלימודי רפואה הם לימודים קלים, ממש לא, הם לימודים תובעניים וזה התואר הכי ארוך שיש באוניברסיטה, אבל הוא לגמרי אפשרי כמו כל תואר אחר. הבעיה היא כמובן להתקבל שזה קשור למדיניות.

דעתי (למרות שלא שאלת אותי)

יש אנשים שגם אם הבינו את החומר מתקשים לזכור מסות אדירות של חומר תיאורטי. משיחות שהיו לי עם רופאים, הבנתי שרב הידע הנלמד לא משמש אותם אח״כ. ועדיין הידע נרחב מאוד, אז קשה לי לתפוש את כמות החומר שהם באמת היו צריכים לדעת במהלך הלימודים.

אני לא ממש רואה את הקשר.

אותו דבר אפשר לאומר על הרבה מעוד תארים, למשל ביולוגיה, כימיה, היסטוריה וכו. אבל תואר ברפואה נחשב "קשה" במיוחד מסיבה זו או אחרת.

אני חושבת שחלק מהעניין זה התנאי קבלה

אבל ידוע שבתואר עצמו כמעט אף אחד לא נושר בגלל ציונים.
זה קשה ותובעני, ברמה שאתה צריך לזכור המון ולשנן, ובהתחלה גם לתרגל, הלימודים ארוכים ובלתי נגמרים, וגם כמות השעות הסמסטריאליות שלומדים מאוד גבוהה ביחס לתואר בהיסטוריה למשל.
בשנים הקליניות לומדים ממש הרבה שעות ומבלים בימים מסוימים עד 6 ועד 8 בערב בבתי חולים, אז זה קשה.
הרבה יותר קשה מסתם לקרוא כמה מאמרים וללמוד 20 שעות בשבוע של לימודי בלה בלה.
וכן גם לזכור כמויות שהם זוכרים זה לא קל, ולעשות אינטגרציה ולהשתמש בידע בקורסים אחרים ולפעמים שנים אחרי שלמדו משהו,לא קל. במיוחד שחיי אדם יהיו תלוים בהם.

אני למדתי תזונה

וכמות הידע שצברתי שווה אולי לחצי מכמות הידע שרפואנים צוברים. אורך התואר הוא בהתאם. ובשטח- אני לא צריכה לחשב תוך שניות מינוני תרופה במצב חירום תוך כדי שאני מזריקה או מנסה להחיות מישהו (למרות שחישובים זה הצגד היותר חזק שלי). אתה אולי ךא רואה את הקשר, אבל יש כאלה שכן.

אני גם חושבת שזה משהו שלומדים

וגם להתמודד עם דברים קשים כמו מה שמלכת הקרח רשמה לי בהודעה עם המשפט הסתום, בסופו של דבר זה מיומנויות נרכשות ... אתה רוכש את הידע ומתאמן בסיטואציה ולומד להתמודד איתה.
אם יוצאים מנקודת הנחה מראש שאין לי יכולת להתמודד עם מצב כזה וכזה וכזה כי אני ככה וככה וככה סוגרים לעצמנו דלתות. רוב המיומנויות בחיים נרכשות.

meijin007

New member
כבר לא סטודנט

אבל בכל זאת:
התואר די קל. הרמה בכימיה (לפחות בעברית) היא ממש מעט מעבר לתיכון, ובביוכימיה גם לא ממש גבוה. וזה שני המקצועות שנחשבים "מפחידים".
המקצוע הזה לא ריאלי ולא שום כלום. כל עוד לצערי לא עובדים או לפחות משתדלים רק ב EBN (סיעוד מבוסס ראיות), המקצוע הזה נשאר עם השטויות שלו (מסכנה המרצה לשגשוג תאים שהמליצה לשלוח חולה לרפואה משלימה. היא קיבלה ממני על הראש),

למעלה