סטארט אפ

סטארט אפ

היום מצאתי דרך מעניינת להתחבר לתפילה של תשעה באב.

דמיינתי שאני ערבי מעזה,
ומבכה את חורבן 'הבית' בידי חיילי צה"ל.

המילים קיבלו משמעות, ולצערי היה לי יותר קל להתחבר לחורבן הפלשתיני מלחורבן הבית היהודי מלפני 2000 שנה.

גם המילים יותר מתחברות לחורבן הפלשתיני,
ולא חייבים לעשות הקשרים רוחניים.

אפילו הבנתי את המשמעות של 'נלכדה ביתר'.

לא מומלץ ל'ימניים'.

SilviC

New member
אז אולי כדאי שתלך לעזה ותרגיש את

"הכאב הפלסטיני" מקרוב. ואם תחשוב קצת יותר לעומק אולי תבין שהכאב שלהם הוא על הכשלון שלהם לעשות חורבן בית והשמדת עם לעם שלך!!!! מעולם בהיסטוריה שום עם לא ציין יום אבל על זה שכשל ברצח עם של עם אחר.

פרובוקטור.

אתה מערבב מין בשאינו מינו

הערבים הם בעיתיים. נקודה. מסכים.

לא אכנס לעזה כי הם ירצחו אותי. מסכים.

האם זה אומר שלא כבשנו אותם? האם זה אומר שאריק שרון לא מחק כפרים שלמים?
האם זה אומר שחיילים שלנו לא כופתים אותם? לא שודדים אותם לא אונסים אותם? לא יורים בהם?

אז נכון. יש כאן מעגל.
אנחנו יורים בהם כי הם יורים בנו כי אנחנו יורים בהם כי הם יורים בנו.

אז מה? זה הופך אותנו לצודקים?
שני העמים רוצחים אחד את השני, על אדמה ועל מולדת.

אנחנו לא שונים בהרבה משבטים באפריקה שרוצחים חד את השני.

הארץ הזאת שייכת יותר להם מלנו.

אני לא מאמין בהבטחה האלוהית,
ומבחינה היסטורית הראשונים שגרו כאן בארץ לא היו יהודים ולא ערבים.

לצערי, בתהליך ניפוץ המוסכמות ששברתי על הדת,
אני גם ניפצתי את המוסכמה של זכותינו על הארץ.

לא חושב שיש לנו זכות אלוהית על הארץ,
וממילא אני רואה במחמה הזת על הארץ, מלחמה מיותרת,
שכל הצדדים רק מפסידים בה.

להגיד לך שאני מצדיק את הערבים? ממש לא.
הם מגדלים דור של רותחים, ואידאולוגיה של מלחמה.

אבל מכאן ועד לחשוב שמדינת ישראל פועלת באמת כמו שהפוליטיקאים מציירים אותה,
אני חושב שזה תמימות.

מצטער.

חולק עליך לחלוטין !!!!

נכון שני העמים נלחמים, אבל אל תדבר בחוסר אינטלגציה, אנחנו מושיטים שוב ושוב ושוב יד לשלום. והם עסוקים בלפוצץ לנו אוטובוסים. זה נהיה כל כך מגוחך עד שאפילו בארץ שלנו אנשים כמו פרס, שבכל הזדמנות ניסה ליצור דיאלוג. נקרא החולם הנצחי... כי כולנו יודעים האנשים האלה לפחות הדעה השלטת של מנהיגיהם] לא רוצים שלום איתנו הם היו מעדיפים שאנחנו נעשה פגישה אינטימית עם הים. כן עם הים התיכון...

מבחינה צבאית אנחנו פשוט עולים עליהם, בינתיים. זה לא יימשך הרבה זמן אם בארץ ימשיכו בדעות שמאלניות רופסות...

SilviC

New member
תשמעו משהו אבסורדי

וזה מתקשר יופי ליום הזה. הבחור המבולבל אמר "שחיילי צה"ל אונסים אותם".

לפני כמה שנים התפרסם מחקר אם אני לא טועה, של חוקרים בחו"ל (לא זוכרת מאיזו מדינה) והבעיה שהיא ניסתה לפענח היתה למה חיילי צהל לא אונסים ערביות . אני רצינית.

אחרי מחקר רציני ומעמיק מה נראה לכם היתה המסקנה???

נו בטח, לא יתכן שהם מוסרייים חס וחלילה. כל מצב שבו מעורבים יהודים (ואל תטעו, ישראלים זה שם הקוד החדש ליהודים אבל זה בסדר כי הם "ציונים" אז זו לא אנטישמיות). המסקנה של החוקרים המהוללים היתה שחיילי צה"ל לא אונסים ערביות כי הם חושבים שהן מכוערות!!!!!!!!!!!. כן, אני לא מותחת אתכם. אם הערביות היו יפות אז לבטח היהודים היו אונסים אותן בקבלנות והיו יוצאים מפלצות. ככה הם סתם יוצאים גזענים איומים כי לדעת החוקרים המלומדים, הן לא מספיק שוות שיטרחו לאנוס אותן.

הבנתם את גודל השנאה שלהם ליהודים????

2 נקודות:

1. ולמה הם לא מוכנים לקחת את היד?

אני לא חושב שזה נובע משינאה אנטישמית שליהודים בכלל
אלא בדלל דעתם (המפגרת!!!) שהאדמה הזאת שייכת רק להם,
והם רוצים את כל הארץ בחזרה ולא רק עד קוי 67.

אז זה שאנחנו חושבים שאנחנו משיטים יד לשלום כי אנחנו נענים לחמי מבקשתם,
זה לא אומר שזה באמת הושטת יד לשלום.

2. אני בא לקראתך ומאשים את הערבים בכל הרוע הזה שיש כאן.

ומה אז? האם זה אומר שמחיקת הכפרים של שרון היתה מוסרית?

הצבא הישראלי התמתן רק בשנים האחרונות, אחרי לחץ בינלאומי ופנימי
אבל רק עד לפני שני עשורים, התנהגנו בברוטליות גמורה

3. וברצינות יותר.
לא יהיה שלום. העמים לא בשלים לשום ובמיוחד לא הערבים.

השנאה וההטפה אצל הפלשתינים היא גדולה מדי בשביל שיהיה אפשר לחיות בשלום.

ככל הנראה נמשיך לחיות במלחמה המיותרת והטיפשית הזאת גם בעוד 20 שנה לפחות.

אם יהיה מספיק רע לצדדים, אז אולי יהיה פה שלום בעוד 20 שנה.

מה שהתכוונתי לכתוב בעיקר:
1. גם אנחנו עושים פשעי מלחמה מכוערים.
2. אולי כאן שכחו אבל המלחמה הזאת נבעה מכיבוש פלשתין ע"י מדינת ישראל.

לדעתי, אין זכות אלוהית או היסטורית של העם שלנו על הארץ הזאת,
(גם לפלשתינים אין זכות מלאה אם כי לדעתי יש להם זכות יותר מאיתנו. לפחות לחלקם)
ולכן עצם הנוכחות שלנו כאן בארץ, מיותרת ומזיקה.

SilviC

New member
אנחנו לא פושעי מלחמה

אנחנו מתמודדים עם קניבלים שלא בוחלים בכלום.

יש לי רק תשובה אחת בשבילך - לך תקרא את הקוראן!!!! אז תבין שלמעשה "סכסוך טריטוריאלי" זה תירוץ עלוב. לך תקרא את המניפסטו המבחיל שלהם שהם קוראים לו הקוראן הקדוש ותבין מי הם, במה הם מאמינים, מה הם מאליהים וממי הם לוקחים דוגמה. אולי אז יפול לך האסימון. או שלא.

ה

ההוא ארמאה

Guest
מי שמעוניין להבין את יסודות

הסכסוך בין היהודים והערבים על ארץ ישראל, מוזמן לקרוא את ארבעת הפרקים הקצרים מן המאמר "על קיר הברזל" מאת המנהיג הדגול זאב ז'בוטינסקי המנוח.
(סורי, אני מתקשה להביא קישור דרך הסמארטפון, אבל המאמר נפוץ ברחבי האינטרנט וקל למוצאו)

לאחר קריאת המאמר אומר את הדברים הבאים:
מאחר והיה ליהודים אז "צורך" במדינה יהודית, ולמרות שמאז השואה נרצחו הרבה יהודים בתוך הבית והמקלט הלאומי שלהם יותר מבכל מקום אחר בגלות ובנכר, עדיין "כדאי" לנו ליהודים להחזיק במדינה הזאת.

אם כן, אפילו שהרבה מהיהודים כבר בלונדינים עם עיניים כחולות אתיופים בעלי שיער סקוץ' ועם מבטא מרוקאי, עדיין לא מאוחר להם להיזכר שהם היו בארץ ישראל לפני 2000 שנה. נמשיך לחנך את היהודים כאן בארץ לראות את אדמת ארץ ישראל כמולדתם הקדושה, נשלח את ילדיהם לבקר במחנות ההשמדה בפולין כדי שישתכנעו שהיהודים אכן זקוקים למדינה משלהם כדי לשרוד. נלמד אותם על ראשית ההתישבות וכמה שטוב למות בעד הארץ. אח"כ ילכו לשרת בצבא מתוך מסירות נפש למען המדינה. נצטרך תמיד לדאוג שהיהודים יהיו כאן הרוב ועכשיו יש גם את הבעיה עם החרדים.

בסוף איכשהו נסדר את הכל לטובתינו היהודים, כדי שנוכל לחיות כאן בשקט ובביטחה. נוכל להתהלך בארץ לאורכה ולרוחבה, נטייל בגליל, נגלוש בחרמון, נפנק את עצמינו בים המלח, נשתעשע לאורך החופים, נרד לאילת, נצא גם קצת לחו"ל קצת במזרח וגם במערב, נבקר במקומות יפים ועל הדרך נבקר לעודד גם האחים שלנו היהודים שסובלים שם בגלות בארה"ב ובארגנטינה, ובסוף נחזור הביתה ונאמר "אין כמו הארץ שלנו".

אבל מה כל זה קשור לזה שדורשים ממני לעשות צבא? אני לא מבין?

ולמי ששאל: כרגע לא "כדאי" לי לעזוב את הארץ, מי שמאוד רוצה שאני אעזוב את הארץ שיתאמץ לארגן לי קריירה בחו"ל ואני עוזב מיד.

אפשר לחזור לבכות על בית המקדש או על האניסות.

אתה לא מבין ??

אנחנו בסיטאוציה שאין לנו דרך אחרת , כי אם העויינות והתוקפנות. אבל חייבים לזכור את המקרו אנחנו אלה שלא רוצים את זה !!!

SilviC

New member
בתהליך "הניפוץ", התנפץ לך המוח

חיילי צהל אונסים אותם??? שקר ועלילת דם. פעם אחרונה שבדקתי, בעזה אין אפילו יהודי אחד!!!! אתה לא מאמין בהבטחה אלוהית? סבבה, זכותך. מה לזה ולעובדה שיהודים חיים על האדמה הזו כבר כמעט 4000 שנה?!? המספרים השתנו לפה ולשם אבל הרצף נשמר. אתה מתחיל את ההיסטוריה מאיפה שבא לך? מי שכובש כאן הוא הערבים והמוסלמים, לא היהודים. אנחנו אלא שתמיד רצו להתפשר, הם אלה שתמיד רצו הכל, רוצים הכל ולא מתביישים להכריז על זה בקולי קולות, השמדת היהודים היא הדובדבן שבקצפת מבחינתם. אנחנו "הורגים אחד את השני"? לא - הם רוצחים אותנו מתוך אידאולוגיה פסיכופאטית דתית ואנחנו מגינים על עצמנו בתוך גן החיות שאנחנו נמצאים בו. כל עם אחר שהיה מתמודד עם מה שאנחנו מתמודדים, היה משמיד אותם מזמן! תראה מה הם עושים אחד לשני! אתה רוצה לדעת כמה ערבים הרגנו ב-70 השנה האחרונות, בכל מלחמות ישראל ובינהן???? 65,000 לערך, רובם חיילים וטרוריסטים, לא אזרחים. אתה יודע כמה מוסלמים הרגו מוסלמים אחרים באותו הזמן? 12 מיליון!!!! וזה ממשיך לעלות כל יום. לך תשכיל ותלמד מה הם עושים לנוצרים ובני דתות אחרות בכל ארצות ערב והאיסלאם לפני שאתה טוען שאיך שהוא הסכסוך איתנו הוא משהו מיוחד ואנחנו כל כך רעים.

יש ביטוי באנגלית שאומר Cutting your nose to spite your face ובתרגום - לחתוך לעצמך את האף כדי להרגיז לעצמך את הפרצוף. זה בדיוק מה שאתה עושה. אתה כל כך כועס על מה שעברת בחיים שלך, על החינוך, על שטיפת המוח הדתית (ואני לא מאשימה אותך על זה) אבל כדי להתמרד ו"לנקום" את זה, אתה בועט בהכל, לא משנה אם זה הגיוני או נכון העיקר לשלול את כל מה שמשפחתך והסביבה שלך מאמינים בו.

אין לך מושג בכלום וגם אין לך מושג באיסלאם ועד כמה שהוא אנטישמי קיצוני - הרבה לפני מדינת ישראל, עזה השטחים ועוד לפני שפלשו לכאן. לך ותשכיל לפני שאתה פולט שטויות.

ריידנער

New member
אל תתרגזי, את חייבת להבין את הקונטקסט

הפורום הזה בנוי מחברים שעשו כברת דרך עצומה ומשמעותית בחייהם.

הם היו צריכים להטיל ספק בכל המוסכמות הכי בסיסיות שהרכיבו את האישיות שלהם מינקות ממש. זה ממש לא מובן מאליו.

כחלק מהתהליך הזה חלקם הגדול רוכש תפיסה פוסט מודרנית פוסט לאומית ופוסט ציונית. נמאס להם מכל הקטלוגים, מכל הנרטיבים ומכל כאב הראש.

נשארת רק אמת קטנה ופשוטה, למעשה לא אמת אלא מטא - נרטיב, במסגרתו כולנו אינדיבידואלים. כולנו זה כולל ערבים, חרדים, הומואים וסודנים, וסליחה ממי ששכחתי. אינדיבידואלים שכל מגמתם הוא רק לחיות את החיים בהנאה ובאושר.

זו תפיסה מופשטת וקשה לעיכול. אבל שוב, זה הקונטקסט של הפורום הזה. אל תיקחי את זה כל כך קשה.

SilviC

New member
אני מבינה מצויין מה שאתה אומר

אבל זה לא אומר שאני צריכה לקבל את זה. אני קוראת הרבה בפורומים ועיתונים זרים ואני רואה שם את הדמוניזציה והשנאה בת אלפי שנים שלא שככה בכלום, רק נתלית בתירוצים חדשים. אני לא צריכה לקבל את זה גם מיהודים במדינה שלי. אני לא צריכה להשלים אם מי שאומר שאין לי זכות קיום.

יפה. ואני אוסיף ואחדד עוד משהו

דוקא בהקשר לנקודה האחת הזו שעליה כל השרשור, זה ממש לאו דוקא נובע כחלק מתהליך ההתפכחות מהחרדיות. (שלא יבואו לומר שזה מגיע מבעיטה בכל הערכים שהנחילו לנו בצד השני, כסוג של דוקאיות )
בתכלס ברגע שאתה מוציא את ספר הספרים, התנ"ך ,מהמשוואה של מדינת ישראל, לא היתה לנו זכות (טבעית או היסטורית וכו' ) על הארץ יותר מהזכות שלנו ללכת ליישב את אוגנדה.
כך שכל מי שלא מאמין בתנ"ך, אין לו סיבה לדרוש חזקה (זה שעכשיו החזקה על א"י היא שלנו מכל מיני סיבות, לא אומר שראשית ההשתלטות, לא היתה השתלטות ככל השתלטות אחרת ). וחרדי אנוס בד"כ זרק את התנ"ך יחד עם אלוהיו ולכן הגישה מובנת.

<נ.ב. לחיות את החיים בהנאה ובאושר כל עוד זה בגבולות מסוימים
>

SilviC

New member
את השטות הזו המציאו החרדים

מי שלא מאמין בתנ"ך אין לו זכות להיות פה. קודם כל, התנ"ך הוא לא רק ספר אמונה, הוא ספר היסטורי.
שנית, אנחנו קיימים בתור עם, בתור קבוצה אתנית מובחנת כבר 4000 שנה! ואת כל אותן שנים העברנו כאן (במספרים משתנים) דבר שאף אחד לא יכול לפקפק בו חוץ מערבים שמוכנים לסלף ולשקר, כולל את ההיסטוריה והדת שלהם, כדי להשיג אינטרס (במקרה הזה, שלילת הזכויות שלנו כאן).

איפה התנך של האמריקאים שנותן להם את הזכות לשלוט בכל היבשת ההיא? איפה התנך של הספרדים שנתן להם זכות להשתלט על כל אמריקה הדרומית? איפה התנך שאיפשר לאנגלים להשתלט על אוסטרליה? ואם כבר מדברים על צביעות, איפה התנך שאיפשר לערבים לצאת מהחור של חצי האי ערב ולכבוש את כל צפון אפריקה, המזרח התיכון, חלקים גדולים מהמזרח הרחוק, דרום אירופה וספרד? זה כבר הקוראן שאומר להם שיש להם זכות לשלוט על כל העולם.

נו באמת...

בתנ"ך יש כל כך הרבה סילופים היסטורים, שהוא ממש לא קביל כספר היסטורי. וגם אם נצא בהנחה שכן, אז הארץ שייכת לכנענים. כך שלשיטתך אנחנו צריכים לתת את המדינה לסודנים והאריתראים שהם צאצאי כנען.
ואין לזה שום קשר לחרדיות. התנך ראש וראשון לכל הוא ספר דת. וכך גם בן גוריון השתמש בו.

מי טען שיש לאמריקאים זכויות או לספרדים או לכל הרשימה הארוכה שמנית?! הזכות שלהם על הארץ שלהם היא שקולה בדיוק לזכות שלנו - למנצח השלל. אם תקראי שוב את ההודעה שלי, תראי שטענתי שלא היתה לנו אז זכות לארץ לא פחות ממה שהיתה לנו זכות לאוגנדה. כיום יש לנו חזקה עליה ככובש...אבל זה הכל (וככה זה בכל מדינות העולם, מי שחזק שולט עד שמגיע עם אחר וכובש אותו) .

די עם ההתלהמות, העצבים, ההשוואות הלא הרלוונטיות והכשלים הלוגים. תנסי לקרוא את מה שנכתב כאן בראש צלול קר, לא כשהאדרנלין זורם לך בעורקים, והלחץ דם מרקיע לשמים. מבטיחה לך שתגובות שיבואו ממקום שקול יותר יהיו יעילות יותר. ורק להם יש טעם להגיב, אחרת אני לא רואה טעם בהמשך ההתדיינות איתך.

כט"ס

הנ"ך קביל מאוד כספר היסטורי

לפחות מאחרי תקופת דוד ושלמה. כמובן שכמו כל היסטוריה הוא גם היסטוריוגרפי אבל את זה אפשר לנקות. אגב, בכוונה כתבתי נ"ך ולא תנ"ך.
הנקודה היא לא ההבטחה האלוהית אלא העובדה שהעם היהודי ישב כאן, אם כי בשביל ישיבה זו לא צריך תנ"ך כלל כיוון שכל חומר מתקופת בית שני יספיק, ומה שיותר חשוב - שמר על קשר רגשי לארץ.
מצחיק שאת מביאה את בן גוריון כדוגמא למי שהשתמש בתנ"ך כספר דת, כיוון שבן גוריון היה מאלו שלא השתמשו בו כספר דת אלא כספר היסטוריה ותרבות.

זכותנו על הארץ:
א. ראשית, לא נעשה "כיבוש ישראלי" של א"י. להבדיל מתקופת יהושוע, לא באנו ככובשים. קנינו את השטח והסכמנו לתוכנית החלוקה. שלא באשמתנו פרצה מלחמה ולמזלנו ניצחנו אותה.
ב. לכן החזקה שלנו כעם איננה רק חזקה ככובש אלא חזקה כעם. אמירה כמו שלך שוללת את זכותו של העם היהודי למדינה משלו, וזו טענת גדולי האנטישמיים בדורנו.
ג. החזקה שלי כפרט שווה לחזקה של כל ערבי אחר כפרט כיוון שזו ביתי, זו מולדתי, נולדתי וגדלתי כאן.

כי זוכר כל הנשכחות...ואין שכחה לפני כסא כבודך

כִּי זֵכֶר כָּל הַיְצוּר לְפָנֶיךָ בָּא. מַעֲשֵׂה אִישׁ וּפְקֻדָּתו וַעֲלִילות מִצְעֲדֵי גָבֶר. מַחְשְׁבות אָדָם וְתַחְבּוּלותָיו וְיִצְרֵי מַעַלְלֵי אִישׁ.

SilviC

New member
אחותי, לא חידדת כלום

זה סתם תרגיל פילוסופי. קודם כל, אי אפשר "להוציא את התנך מהמשוואה של מדינת ישראל" אבל גם אם את מתעלמת ממנו, יש מציאות היסטורית של אלפי שנים, ללא קשר ל"הבטחה אלוהית מהתנך". אבל אפשר כמובן "להוציא" גם את המציאות ההיסטורית הזו מהדיון לדעתך? אפשר בכלל להתעלם מהכל.

על איזו "ראשית ההשתלטות" את מדברת?

למעלה