סטארט-אפ חדש

• פותח הנושא felka
  • פורסם בתאריך
אם אין בריירה

וזה למען המשפחה, והעתיד הכלכלי שלה, אז זה מה יש. טוב מודה אני אשתגע בשבוע השני...בערך.

א פרסקי

New member
לרגע

לרגע לא חשבתי אחרת שבוע שבוע...... סגור.... את בשבוע הראשון ... אני כבר מהיום הראשון רק מעצם המחשבה

יש לי חברה שבעלה נאלץ (לא חשוב מדוע)

להיות לפחות שבועיים מתוך החודש בחו"ל. יש להם זוגיות שאני מאחלת לעצמי. זה לא פשוט. זה דורש המון רגישות והמון הקשבה של שני הצדדים.

בבסיס את צודקת

רק שאני כמעט בטוח שהתמורה הכלכלית לכך שהבעל מחצית מהחודש בחו"ל משתלמת ומה לעשות שבעולם חומרי בו אנו חיים כיום, לשורה התחתונה יש משמעות גדולה מאוד. בנוסף זה גם מהווה בסיס טוב למרחב מחייה בתוך הזוגיות - דבר הכרחי ומצרך די נדיר :)

ברור שהם לא עושים את זה בשביל הכיף../images/Emo13.gif

לא סתם כתבתי שהוא נאלץ
הבחירה שהם עשו היא כדי שבעתיד רמת המחייה שלהם תעלה. יחד עם זאת, הם עושים הכל כדי לתחזק את הזוגיות שלהם גם מרחוק.

felka

New member
לפמיניזם יש קשר ישיר למה קורה לתא משפחתי אבל

לא בגלל אישה אלה בגלל תגובה הדדית בין אישה לגבר. אני מאוד רציתי שXית שלי תצליח. השקעתי בזה לא מאט ואכן היום היא אישה מאוד מוצלחת רק מה לא מאושרת.... לי למשל קשה לדמיין בת זוג שלא מצליחה להגשים את עצמה ולו דווקא בקריירה מפוצצת.הגשמה בסך הכל היא דרך לאהבה עצמית גדולה ולשלווה נפשית. הסיבה פשוטה - פמיניזם הביא לעולם שבירה של מודל מקובל של גבר מפרנס ואישה מגדלת ילדים. פתאום אישה גם מפרנסת וגם מתיימרת לגדל ילדים (זאת הסיבה שלאחרונה רואים יותר ויותר נשים שמגדלות לבד את הילדים). גבר לא היה מוכן ששינוי יקרה כל כך מהר והגיב בכל מיני דרכים שגרמו לפמיניזם לעבור מפאזה חיובית לשלילית. היום פמיניזם הוא דבר רע. רב אנשים לא מבינים שפמיניזם הוא פשוט תהליך שינוי של מודל מיושן - לא רע ולא טוב. לגבי זוגיות - מודל פתוח שכל אחד יכול להגדיר אותו איך שבא לו. יש מודלים מקובלים ויש חדשים שצצים פה ושם. לזוגיות יש קשר לכל מרכיב בחיי יום יום. למשל יש אנשים שחיים בזוגיות כי זה מקל על יום יום ויש כאלו שמקשרים אותו לאהבה ויש כאלו לסקס ויש כאלו לילדים וכו. אין סוף למרכיבים במודל והוא גם דינמי מאוד ומשתנה מפעם לפעם. חשוב הוא לא ליצר מודל שמכביד על המשתתפים ואם זהיתם אז לשנות. רב הגירושים נגרמים מחוסר רצון עם להסכים למציאות ולשנות מודל זוגיות. לפעמים יש בזה הגיון ולפעמים יש בזה רק רגשות....

זה מתחיל ממקום אחר בכלל

ממקום בו המדינה לא מעודדת לצאת לעבודה (דמי אבטלה ואבטחת הכנסה למשל שעדיפים לפעמים על שכר המינימום) זה מתחיל ממקום בו אם יימשך המצב הנוכחי המדינה תישלט עוד יותר ע"י אחוז קטן יותר של בעלי הון זה מתחיל ממקום בו אנו חייבים להראות כלפי העולם עד כמה אנו אנושיים, בעוד שכאן יש אחוז אבטלה גבוה ומאות אלפי אנשים ובעיקר ילדים החיים מתחת לקו העוני רק אחר כך כדאי לחשוב איך מבטלים את העבדים המודרניים ואיך גורמים למשפחה להתנהל קצת מעל ה'בכבוד' גם עם 9 שעות עבודה ביום של שני בני הזוג

orvoar

New member
../images/Emo12.gif אבל מה הקשר לפונדקאות?????????

מאיפה הכנסת את זה ??

3 שרונית

New member
לי נראה שדוקא יחזרו אחורה למסגרת מישפחתית

בסיסית, ככה זה, כמו גלגל, מתקדמים עד שנמאס ואז חוזרים אחורה. הבעיה היחידה היא שלא ישאר אף אחד מאיתנו ,כך שלא נדע מי צדק.

שרשירית

New member
לא חושבת שמסגרת התא המשפחתי תשתנה בעתיד

הקלות הבלתי נסבלת של הגירושים לא מוכיחה לי שהתא המשפחתי המקובל הוא טעות. הקלות שבגירושים מוכיחה לי שאנשים לא מוכנים לסבול, לא מוכנים להקריב את האושר שלהם רק בשביל שהאידיאל יתקיים. מה שכן אני לא מאמינה במוסד הרבנות ולכן בעתיד יתאפשרו נישואים אזרחיים במדינת ישראל, נישואי כהן וגרושה, נישואים עם בני אותו המין, אפשרות אימוץ להומואים ולסביות. אבל הבסיס ישאר אותו בסיס וזה האידיאל מבחינתי: זוג הורים + ילדים אבל עם הרבה אהבה.

Bubble Girl 27

New member
אוי אני כל כך איתך

אני חושבת שאנשים היום תקועים עמוק בתוך "הגשמת האני" שלהם שהם שכחו שאני זה אחד = לבד! למה שלא תהיה הגשמת האנחנו, הגשמת החלומות יחד! ולמה שלא יתנו להומואים ולסביות להיות נשואים והורים?! אמא + אבא + ילדים! שרשר בואי נקים עמותה!

שרשירית

New member
עמותה? ../images/Emo2.gif עוד שנייה סוקלים אותנו באבנים

נראה לי שאם נמשיך לדבר ככה בפורום הזה יעשו בנו נישואים בבעלי חיים
מיאו חתולה

Bubble Girl 27

New member
נו ולי כבר קראו כלבה ../images/Emo107.gif

וופ וופ.. באמת בקטע של דוגי.... מההההההההה חובבת כלבים!

'אני' זה לא בהכרח לבד

'אני' יכול להיות בתוך כל מסגרת בדיוק כמו שלא בתוך כל מסגרת יהיה בהכרח 'ביחד'

תא משפחתי לא יכול להשתנות

הוא יישאר כפי שהיום לכל זוג שיבחר לחיות בתא שכזה מסגרת השותפות בין בני הזוג יכולה להשתנות, כמובן שבכפוף למצב הכלכלי של שניהם - למשל שכל צד יחזיק בדירה משלו והמגורים יתחלקו בין שתי הדירות הנטיה כיום היא יותר לכיוון הליברלי

שרשירית

New member
מקווה שזה לא יגיע לכך../images/Emo201.gif

לא הייתי רוצה להגיע למצב שבו יהיה לי בן זוג ואולי ילדים משותפים וכל אחד יגור בדירה אחרת (ולא משנה כמה כסף יהיה לי). כמו שלא הייתי רוצה שלכל אחד מבני הזוג יהיה חדר נפרד בתוך אותו הבית. אני את הבן זוג שלי מעדיפה עמוק בתוך הורידים עם כל המשתמע מכך. לא רואה במגורים בנפרד ליברליות. כל אחד יעשה מה שטוב ונוח לו, לי זה נראה זוגיות קצת עקומה

Rtitan

New member
שלב ביניים - בדרך לחלוקה לשתי צורות משפחתיות:

חשבתי על זה לא מעט, ולדעתי... זה התסריט שלי: פרוע - אבל למה לא בעצם...? כרגע, המצב הוא שהמסגרת המשפחתית המסורתית של אבא-אמא-ילדים הגיע לשלב שבו לחלק מהאנשים קשה למצוא את עצמם בתוכה. אי אפשר לנתק את התפתחות כיוון המשפחתיות העתידית מתרבות החיים ובעיקר, מתרבות הצריכה של האנושות - ככל שהחברה הופכת צרכנית יותר ויותר, רוב המסגרות חייבות להיות נתמכות על ידי שני מפרנסים. מצד שני, במקביל, ניכרת הוזלה של מוצרי הצריכה לרמה שבה מוצרי צריכה נפוצים, הופכים להיות זולים בצורה כמעט דימיונית. ההתנגשות בין המשפחה והצורך הגובר והולך בכסף כאמצעי לרכישת רמת חיים היא בלתי נמנעת כרגע. ואולם, דווקא ההוזלה במוצרי צריכה יום יומיים תצמצם את הצורך ההולך וגובר הזה בכסף... וכאן - הצומת הגדול: חלק מבני האדם ימשיכו לצרוך את המותגים וימשיכו במירוץ אחר מקורות הזנה לרצונם לצרוך את היקר והנחשב. אנשים אלו יאלצו למצוא תחליף למסגרת המשפחתית המסורתית ולדעתי, יחזרו למבנה שיהיה "סמי-קומוניסט-אולטרא-קפיטליסטי". אנשים יגורו במסגרות סגורות: יישובים קהילתיים, מגדלי דירות, שכונות מגודרות, שבהם לכל "משפחה" תהיה יחידת דיור אולטרא-מפוארת וה"משפחה" תהיה מצויידת בכל היקר שכסף יוכל לרכוש. המסגרת המשפחתית, תהיה כזו שבה לקהילה הסגורה הזו יהיה "צוות הורים" שכיר שיגדל את הילדים של המשפחות החברות בקהילה תמורת תשלום, בעוד ההורים (נכון יותר לומר "ההורה" - משפחה מעין זו לא תצליח לשמר זוגיות לאורך זמן) יהיה עסוק לספק אמצעי התשלום לרמת החיים שבה הוא מעוניין. לדעתי, לרוב, אנשים אלו כבר לא יתחתנו כלל, אלא יבחרו להיות חד-הוריים מלכתחילה. מצד שני, שאר האוכלוסיה תגיע לרמת שובע בתאבון הצריכה שלהם והם יחזרו לרמת צריכה שפויה של מוצרים זמינים, זולים ואמינים - אבל יחדשו ביתר שאת את המסגרת המשפחתית המסורתית, כאשר אחד מההורים יהיה יותר זמין לגידול הילדים וטיפול פנים משפחתי, והשני יהיה מופקד יותר על צד ההכנסות - נדיר יהיה למצא זוג שירוויח בדיוק באותה מידה והחלוקה תהיה שוויונית. יחד עם זאת, כלל לא בטוח שהמצב יהיה שוב שבה הגבר מפרנס והאישה בבית - יתכן מאד שמשפחות מעין אלו יתבססו על רוטציה בתפקיד המפרנס בחוץ וההורה הביתי, מאחר וגם מי שעובד בבית רוצה קצת לחזור הביתה לאחר מספר שנים מאומצות, ומי שמקדיש זמנו בבית, ירצה לצאת החוצה לאחר מספר שנים. אחוז הגירושין בכל מקרה יפחת - הדור הבא יהיה דור הפליטים של הילדים שלנו, הם יזכרו היטב את מוראות הפרידה של ההורים ויבחרו באחת משתי הדרכים הללו - האחת תהיה משפחה שהיא חלק ממבנה משפחתי שיתופי אולטרא-קפיטליסטי, ומנגד, הצורה השניה תתבסס על חזרה של המשפחה לצורתה המסורתית שבה ההורים משמרים ומפנים הרבה מאד אנרגיה לשימור המסגרת המשפחתית. הגירושין, לדעתי, יהיו נדירים הרבה יותר.

יחיאל26

New member
המשפחה החדשה

לדעתי המשפחה החדשה תהיה שונה מהקודמות בכך: לא עוד אישה אחת לגבר אחד לא עוד טלפון נייח בבית לא עוד תרופות סבתא (אלא אם סבתא קונה דקסמול בסופר) לא עוד ילדים זבי חוטם המבקשים כסף לא עוד ריבים בין בני הזוג- פשוט מחליפים בני זוג כמו בפייסבוק לא עוד דודות שצובטות את הלחיים. אבל הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה אהבה ופתיחות וכנות. לא עוד אמינות- פשוט לא צריך.

שרשירית

New member
לא עוד גבר אחד לאישה אחת?

למה הגבר זוכה לממש פנטזיה ולחיות עם כמה נשים? היית רוצה שלבת זוגתך יהיו גברים נוספים. "מצטערת אישי היקר היום אני
ת את השמוליק של שמוליק, אולי מחר יהיה תורך" הגיוני? לא בשבילי, מצטערת - הזוי! לא עוד אמינות? לדעתי התכוונת לנאמנות. אהבה - נכון שיש כאלה שטוענים שהם יכולים לאהוב שתי נשים בו זמנית (או להיפך). את אהבה שלי אני רוצה לעניק לגבר אחד, לא לפזר מעט בין הרבה. דרך אגב, קוראים לזה סטוצים ויש כאלה שחיים עם זה טוב. עם סטוץ אני לא מחוייבת, לא מחשבנת עד רמה שאצטרך להתמודד עם קונפליקטים (כמו הקושי בלקום ולעזוב - גירושים), עם סטוץ לא הייתי רוצה להתחייב, להקים משפחה, לבנות בית משותף - למה לי להכניס ראש בריא למיטה חולה. זו לא זוגיות ובטח שלא אהבה אמיתית, זה טוב ונחמד כל עוד טוב ונחמד לי ולא מעבר לכך. מרגישה שיש הרבה סתירות במשפחה האידיאלית שאתה מצייר - לטוב ולרע. מבחינתי התשובה שלך לא בוגרת ולא למודת ניסיון ובטח לא מוכחת במציאות. אבל בהצלחה לך
טפו, טפו, טפו - לא עלינו (לפחות לא עלי)

Bubble Girl 27

New member
שמוליק? שמוליק?!

שמוליק זה כזה... ילדותי וחמדמד.. מקס הזועם... אל טורו... טורנדו... בוב הבנאי! אלו שמות לשמוליק שלך
חולה על הראש שלך חולהההההההההההההההההההההההההההההההההההה

למעלה