סטארגייט אטלנטיס - 2X18 - Michael שרשרו!

סלמאק

New member
8:

(שמשלב בו גם תגובה ל-7): זה היה חלק מתוכניות שקשורות לספינת כוורת, או לחץ (לא זוכר). נראה לי שהיה לזה קשר כלשהו לקרן השיגור של הרפאים. הפואנטה של זה היתה לרמוז לנו, הצופים, על זה שמייקל הוא בעצם רפא... להוסיף למיסתורין. אחרי הכל (וזה גם מה שרודני חשב לעצמו לאחר מכן, כשהביט בצג הנייד בדאגה) איך מייקל יכול היה להבין על מה הוא מסתכל? לא היה שם שום תרשים גרפי, שום צורה שמזכירה ספינת כוורת, רק מלל בשפת הרפאים... והוא ידע במה מדובר ממבט חטוף בלבד. לעומת זאת (זה כבר מה שמייקל הבין כשהסתכל על הלוח במשרד של בק'ט), הוא לא ידע לקרוא אנגלית, כשהוא הסתכל על הלוח של בק'ט, הוא לא הצליח להבין שום דבר. איך זה שבמצב של שיכחה, הוא מצליח באופן די תת-מודע לקרוא שפת רפאים, אבל אנגלית, שאמורה להיום לו לשפת-אם, הוא לא מצליח להבין? הערה משלי: זה דבר אחד לשנות את הדי אן איי של הרפא וגם לגרום לו לשיכחה, למרות שכבר הוכח שאינסטינקטים והתניות (כמו דיבור, קרוא וכתוב ודפוסי התנהגות) לא מושפעים מסוג כזה של אובדן זיכרון, אבל תסבירו לי דבר אחד: איך יכול להיות שלרפא ששינו לו את הדי אן איי יהיה פתאום מבטא אמריקני? בואו נגיד שהוא ידע לדבר אנגלית כמו שכל הרפאים (וכל היקום בעצם) יודעים אנגלית, אבל לא נשאר לו מבטא של ריית'?! זה גם נעלם לו יחד עם ה-DNA?

הלדין

New member
בלי ספק,

הוא חיקה את המבטא של האנשים שהיו מסביבו מבלי להרגיש בזאת (מייקל בהתחלה באמת מנסה להשתלב בחברת בני האדם). צריך לזכור שאנחנו פוגשים את מייקל בשלב מאוחר יחסית של תהליך ההתנייה שלו. סביר להניח שגם את החלק עם המחשבים הוא למד מהתבוננות ושכח שלמד אותו לאחר שמחקו לו חלק גדול מהזיכרון.

ayan2

New member
רגע, רגע,

איך זה שכולם יודעים *לדבר* אנגלית, אבל לא כולם יודעים *לכתוב* אנגלית? מה ההיגיון או התירוץ לזה? למה הרייפים *מדברים* אנגלית, אבל *כותבים* רייפית? (ברור לי שלא כל מי שדובר שפה מסויימת בהכרח יודע לקרוא או לכתוב אותה, אבל מה ההיגיון בסידרה לא לתת לאנשים גם את הידע של השפה הכתובה?)

Enderew

New member
הסבר אצבע

ההסבר האמיתי, כמו ההסבר בכל סדרות המד"ב לנושא האנגלית הבין גלקטית, הוא שככה יותר נוח ליצור את הסידרה. אבל בואי ננסה לכסות על המפיקים: 1. הריית' צריכים יכולת לתקשורת בסיסית (= בעל פה) עם בני האדם, כדי לחקור אותם וכדומה. אבל אין להם צורך שכולם ידעו לקרוא את שפתם של בני האדם. אז הם לומדים לדבר אנגלית מתוך צורך, ולא קרוא וכתוב כי אין צורך. 2. אנחנו מדברים על גלקסיה שרובה פרימיטיבית. לדעתי ברוב העולמות, אחוז כדול מהאוכלוסיה אנאלפבתי. אז את מצפה מהריית' לדעת קרוא וכתוב באנגלית כשהרבה בני אדם לא יודעים? 3. הנה דוגמה למצב דומה במציאות שלנו: אני מנחש שבמחסומים של צה"ל יש לפחות חייל דובר ערבית אחד, כדי שהחיילים יוכלו לתקשר עם הפלסטינים (למשל אם אישה מנסה להסביר שהיא צריכה ללכת לבדיקה רפואית). האם יש סיבה ללמד את אותם חיילים גם לכתוב ולקרוא ערבית? לא. לכן אני מנחש שרובם יודעים רק לנהל שיחה בסיסית בהתאם לצרכים שלהם... מקווה שזה נתן מספיק הסברים כדי לומר שיוצרי התוכנית חשבו על זה והחליטו שבאמת אין סיבה שהוא ידע קרוא וכתוב, אלא רק לדבר.

subatoi

New member
../images/Emo45.gif יפה ../images/Emo13.gif

אתמול לא הצלחתי לחשוב על תירוצים טובים. מצאת תירוצים יפים ותופסים בהחלט.

ARIS BOCH

New member
על הלוח היה כתוב KENNMORE

לא שמת לב לזה, אבל על הלוח של בקט היה כתוב KENNMORE ומייקל אפילו נגע בלוח איפה שזה כתוב. יש לי את הפרק במחשב אבל אני לא יודע איך ללכוד את התמונה ולהראות את זה.

סלמאק

New member
יכול להיות, לא כ"כ זוכר כרגע

(הפריעו לי הרבה בזמן הצפייה) דרכים ללכוד את התמונה: אם יש לך MV2Player, אז זה הכי קל, אם לא: אתה יכול לייבא את הקובץ של הפרק למדיה פלייר, ושם ללחוץ על "צלם תמונה".

subatoi

New member
../images/Emo45.gif, כי זה כנראה איזה

חבל ארץ בסקוטלנד, או משהו כזה

Y. Welis

New member
פתח את הקובץ עם הנגן VLC (חינמי)

עצור על התמונה, ומתפריט וידאו בחר snapshot. יווצר קובץ PNG שישמר בתיקיית 'התמונות שלי'. העלה אותו משם (הפורמט נתמך בתפוז).

אסיברק

New member
../images/Emo58.gif אז מה היה לנו?

מישהו שהתנתק מהקולקטיב, סליחה הייב, אח"כ "הטבע" שלו ניסה להחזיר אותו לקולקטיב... שמא נאמר resistance is futile?

עכשיו אחרי הדיון הזה שעשיתם על תפיסת הצילום

והנסיון שלי להבין למה התעקשתם לתפוס את הקטע הזה מהתוכנית) הבנתי בעצם מה שסאלי אמר בקשר לקטע הספציפי הזה ואני לא חושבת שאתה צודק. כתבת שאת הצג של רודני הוא זיהה מיד והבין מיד מה זה וזה בגלל שזה שפת הרפאים... והוא לא יודע למה הוא יודע את זה. שסביר שהוא יודע את שפת הרפאים כי הוא רפא בעצמו. אבל (וזה אבל גדול), אני לא חושבת שהוא לא יודע לקרוא אנגלית... לדעתי פספסתם את הפואנטה.... הרי הם קראו לו "סגן קנמור". הוא פתום ראה את הלוח במשרד של בקט וראה שכתוב שם "קנמור" ואז הוא נתקף לחץ והתחיל לחפש בדיסקים וזיהה את הדיסקים שקשורים אליו. על הדיסקים עצמם כתוב "מייקל יום 10", "מייקל יום 7", והכי חשוב "מייקל יום 1". כל פם שהוא החליף דיסקים הוא הסתכל על הדיסק לפני שהכניס אותו. אחרת איך יידע להגיע בדיוק לדיסק "יום אחד" (למרות שלהבין מספרים זה לא כזה קשה, אבל מצד שני, אולי בשפת הרפאים המספרים מן הסתם מיוצגים אחרת משפות העולם המערבי, כמו שערבית מיוצגת אחרת ממספרים של העולם המערבי). החשיבות של הקטע שהתעקשתם לתפוס ולהראות היא שאז התחיל המהפך אצלו והחשדות שלו שיש נגדו קנוניה כביכול התאמתו והוא קיבל לזה חזיוק ראשוני בבזה שהוא גילה באופן מוזר ביותר שהשם שלו בדיוק כמו שכתוב על הקיר (ואז נשאלת השאלה... "לא יכלו להיות קצת יותר יצירתיים???" )

ARIS BOCH

New member
נכון מאוד

ובגלל זה מייקל נוגע בלוח במקום שכתוב "קנמור" כדי להדגיש את זה.

סלמאק

New member
אהה... יש מצב.

פשוט לא קלטתי (יותר נכון לא זכרתי את השם) שהם קראו לו קנמור. אז אם זו הסיבה שבגללה הוא נגע בלוח, זה די דבילי, כי אופן המגע שלו היה "מגע סקרן" או "חוקר", זה היה מגע שעל פי כל עקרונות המבע הקולנועי מעידים על חוסר וודאות, אילו רצו להדגיש את זה שהוא קלט שמופיע שם שמו שלו, היו אמורים (ע"פ עקרונות המבע הקולנועי) להתמקד באיטיות על הכיתובית שעל הלוח, לאחר קלוז-אפ על הבעת פניו. אני לא אומר שאת לא צודקת, רק שאם את צודקת, אז הם לא הביעו זאת בצורה נכונה.

למעלה