סטארגייט אטלנטיס - 2X18 - Michael שרשרו!

Y. Welis

New member
זה שונה כי הנשיא הוא המפקד העליון

וכן מפקד בסיס הר שאיין הוא המפקד מטעם הצבא (חיל האוויר, ליתר דיוק). וויר היא אזרחית ולא מפקדת, והסמכות שלה פחות מוחלטת.

subatoi

New member
העניין הוא לא הסמכות שלהם או

הלגיטימציה שלהם להחליט. העניין הוא "תרבות דיון" שמוצגת בכל המקומות האלה. כל אחד בא, זורק כמה מילים ומתקבלת החלטה. ב"הבית הלבן" זה צורם במיוחד. לנשיא, מטבע הדברים יש מיליארד דברים לעשות. מדי פעם הוא מקבל סקירה על נושא זה או אחר. אבל כשפתאום יש "הקפצה" לחדר המצב, אז הוא בא, שומע שני משפטים מראש הסגל שלו, שומע משפט מהרמטכ"ל, עוד משפט מאיזה יועץ זוטר, שואל איזו שאלה קטנה, עוד משפט מייעץ לסיום מראש הסגל שלו, וזהו. הוא זורק החלטה וזהו. לא רואים דיונים מעמיקים, לא רואים סיעור מוחין, לא רואים כלום. זה נראה כאילו הכל שם בחפיף. מן הסתם זה לא ככה, וזה מוצג כך כי זה טלויזיה וכו', ואנחנו אמורים להניח שכולם שם מעודכנים ויודעים הכל והישיבה היא רק החלטה פורמלית. אבל זה לא מוצג מספיק, לדעתי. מצד שני, אולי זה פשוט המציאות שבה אנחנו חיים שמשפיעה על ראיית הדברים שלנו אחרת. לכו תדעו.

STING3ER

New member
פרק מעניין

נראה לי שהמייקל הזה עוד יחזור אולי הוא יבוא לטובת האנושיים בגלל שהוא ראה מה הרייף עושים לבני אדם וגם יכול להיות שהרייף ימצאו דרך לבטל את ההשפעה של הרטרו ווירוס מאוד מעניין!

STING3ER

New member
דבר אחד לא היה ברור לי

איך יכול להיות שמייקל שיכנע בכזו קלות את טיילה לשחרר אותו מהאזיקים?! יכול להיות שבגלל שלה יש את הגנים של הרייף הוא השפיע על המחשבה שלה?

ayan2

New member
היה איזה אפקט על הקול שלו כשזה קרה

מין הדהוד...לא הבנתי אם זה כדי להראות שהוא עושה משהו למוחה של טיילה, כלומר שיש לו יכולת *אמיתית* להשפיע עליה, או רק כדי ליצור אווירה של טיילה עושה מה שהוא מבקש מבלי שנדע למה

Freemee

New member
נו זה כמו שאז

היה איזה פרק לא זוכר איזה שראו שלטיילה יש קשר עם הרפאים ואז בעצם בקשר הזה הם ניצלו אותה לעשות דברים.. אז גם ככה מייקל עשה וניצל אותה לטובתו.

noobster

New member
אחח איזה פרק טוב

רק אני רק שאלה: מה אין שחקנים בהוליווד יותר? חייבים למחזר???? קודם מפרסקייפ עכשיו מאנטפריז? ועזבו את ההוא ממגיוור ;) חחח היה אחלה פרק שהתחיל מוזר ונמשך טוב... והיה טיפה תמוהה איך שטיילה רשמה את הכתובת... יענו מה רצו לרודני חופש? ואהבתי ששפרד אומר לקונאן "ידעתי שתשכח לשים על ... המהמום (מה אני עליזה בן מוחה?)"

Iced Hammer

New member
סוף סוף פרק טוב של אטלנטיס!

הרבה זמן חיכיתי שיגיע הפרק הזה. סוף סוף פרק מקורי, ואפילו השחקנים היו טובים (במיוחד מייקל)

subatoi

New member
פרק טוב, אינדיד.

בפרק הקודם איבדנו צ'יף אינג'יניר אחד של מב"כ, ובפרק הזה קיבלנו אחד אחר. הכיטוב ככה. קונור טריניר המלך (ואם כבר יש לו מעריצות, לכו לראות 4 עונות של "אנטרפרייז"
). אישית לא הופתעתי שהוא הופיע בפרק, כי כבר ידעתי שהוא מבקר בעולם ס"ג, וזכרתי שלדמות שלו קוראים מייקל. אז כשראיתי את שם הפרק המתוכנן לשידור ידעתי, אבל עדיין היה מאגניב. והוא עוד ממש פתח את הפרק. וקיבל פרק על שמו, שזה ממש ממש נדיר בד"כ. אכן היה פרק טוב. מלבד התהפוכות והטוויסטים, הרבה דילמות אתיות. האם מותר לחבר'ה לשנות את הטבע של הריית' הספציפי הזה ולהפוך אותו לאדם? זה בכלל לטובתו? מצד שני, זה עדיף על פני להרוג אותם "בדם קר", לא? האם מרגע שהוא נהיה אנושי, כמעט לכל דבר ועניין, אפשר להתייחס אליו בתור בנאדם ולשמור על הדבר הזה, לחשוב שהוא לא ריית' יותר? האם מרגע שהוא נהיה אנושי, לגלות לו או לא לגלות לו? זה בסדר לשקר לו כדי שהעניין יצליח? האם זה יגרום להם עכשיו להתייחס לכל ריית' בתור אדם פונטציאלי, שאפשר "להחזיר" בחזרה לצד "שלנו" (משהו כמו הבורג של מב"כ)? האם זה יפגום בנחישות שלהם לחסל ריית'ים עכשיו? האם זה השפיע על מייקל? האם זה ישאיר בו משקעים (משהו כמו יו מ-TNG). המון סימני שאלה מעוררי המון מחשבות. וגם ברור שזה פרק שישפיע על הבאות. מלבד השורה התחתונה (תרתי משמע) של הפרק, שהם מבינים שהם צריכים להתחיל להתכונן לעוד מתקפה של כוורות (כי סופהעונה מתקרב
), זה גם הגיוני שיהיה עיסוק בחיסון הפוטנציאלי הזה. מצד שני, אי אפשר לדעת. הם כבר נטשו חיסון אחר ודי מבטיח בעבר. ו-וויר שוב היתה בסדר, לטעמי. לא עשתה בעיות יותר מדי. וטיילה עשתה משהו, שוב. היתה לה דיעה, היא היתה קצת מורגשת. ובאמת היה מעט מדי רודני. וגם כשהיה, זה לא כ"כ הרגיש רודני. מצד שני, זה בסדר, כי העניין בסצינות הבודדות שהוא הופיע בהן לא היה סביבו, אלא סביב מייקל. כמו כל הפרק.

ilovenewyork

New member
עכשיו בנשיונל ג'יאוגרפיק

תוכנית בנושא "אטלנטיס" והיה שם קטע מעניין במיוחד כאשר עיינו בסיור מודרך שנקרא "סטארגייט אוף דה גודס " ( Stargate of the gods ) כאשר המדריך שמה מאמין שהאטלנטים נעו בחלל ובזמן בעזרת "סטארגייטס" ושהפירמידות הן מבנה שחוצנים בנו והשתמשו חחח אני 100 % בטוח שהוא מעריץ של התוכנית !

הולי שיט!

הם עשו אדם מרפא. הייתי יותר בהלם ממייקל. אולי מייקל יהפוך למרגל של אטלנטיס, זה יכול להיות נחמד. אולי בכל זאת נשארה בו אנושיות והוא יראה במעשי הרפאים מעשים אכזרים.

Tollan

New member
בעיית אמינות

אני היחיד שהתהפכה לו הבטן כשהם הסבירו את זה שיש רטרו-וירוס שפשוט מוציא את הדיאנאיי של הריית'? אחד הדברים שמשכו אותי לסטארגייט בזמנה, זה שלמיטב הבנתי המוגבלת, ההסברים המדעיים שלהם נראו אמינים. כל הקטע עם להפוך ריית' לבנאדם כל כך מופרך שזה הרס לי את כל הפרק, כי דווקא ההתמודדות של מייקל עם זה וההיבטים הפיסוכלוגיים מעניינים.

הלדין

New member
הוא לא הוציא את הדנ"א של הרפא. הוא שיתק אותו.

וגם זה לא נעשה בצורה חלקה לגמרי. אפשר לשתק קטעי דנ"א עם הטכנולוגיה המתאימה. הזריקות אמורות לשמור את הדנ"א של הרפא במצבו המושתק.

Enderew

New member
מגוחך, אך כנראה ריאלי

אני יודע שזה שנמע פחות אמין מאשר להטיס עיר שלמה בחלל, או לחזור בזמן במדלג, אבל כנראה שזה אחד הריאליים. רק שזה עובד במציאות עם מאיצי חליקיקים, ועל גרעינים של מצחים. לא בזריקה, ולא על בני אדם בוגרים. אבל בגדול זה לא רחוק מאיך שעושים הנדסה גנטית בצמחים, לפי מהשהו שראיתי בערוץ נשיונל גאורפיק לא מזמן

Freemee

New member
ומה עם נירטי?

בSG-1 הייתה לנו את נירטי שעשתה ניסויים בדיאנאיי של בני אדם כדי ליצור את הפונדקאי האולטימטיבי לגואולד ושם היא לא שינתה אספקטים בDNA? עובדה היא הצליחה לעשות שינויים שיגרמו שוני גם פיזי וגם רוחני..

ומה עם אנוביס?

שגם עשה ניסויים בDNA של אנושיים ואז היה לנו פרק עם "הבן של אנוביס" בס"ג-1 - פרק חזק ביותר ניסויים ב DNA הם לא חדשים. לא בעבר ולא כיום

shelNom

New member
טיילה תתפטרי

1. אני האחרון שאומר למישהו מהממשלה בארץ להתפטר, אבל בסטארגייט מותר לי:) שוב הוכח שטיילה מסכנת את הצוות עם היכולת הטלפתית שלה כחרב פיפיות. מתי ילמדו לא להשאיר אותה ללא השגחה כשיש ריית' בבסיס? לדעתי שתלמד יותר מדיטציה כמו טיאלק כדי לנסות להתחזק נפשית מאשר למצוא אנשים אחרים ולשחק איתם בארבעה מקלות. 2. לא ברור אם למיכאל שלנו חזר הזיכרון במלואו והאם הוא בכלל יזכור משהו אחרי המהפך הסופי לריית' (אין יודעים מה ההשלכות של השינוי בחזרה). 3. מענין האם זה אותו כוכב שממנו לקחו אותו לא הזכירו כלום על זה אז אני מניח שלא. 4. במוקדם או במאוחר הגיע הרגע שבו הסוד הגדול התגלה ואטלנטיס קיימת האמת שזה יותר ראלי ככה, הם לא בדיוק שמרו על פרופיל נמוך (לחטוף ריית' יצור בעל יכולות טלפתיות זה לא הדבר הכי חכם, אבל אני מודה שהיה נחמד לראות אותו סובל (בצחוק)). 5. בהתחלה הראו שממש עוקבים אחריו עם וידאו ומיקרופונים, מוזר שהפסיקו עם זה במרפאה והשאירו אותו לבד בהחלט מחדל. 6. לא ברור איך הוא למד לפתוח לפטופ ולהכניס תקליטורים ולצפות בהם. 7. השיחה עם רודני היתה כל כך מוזרה, כנראה הכותבים השתמשו בו כרמז אפי מקדם שזה לא כמו שזה נראה (רודני=שקרן גרוע). 8. מה זה היה המחשב נישא הזה שרודני החזיק ומיכאל זיהה? משהו מוכר? משהו שימושי ללכידת ריית'ים? עד הפרק הבא...

Y. Welis

New member
מהרגע הראשון היו בעיות - הזיכרון הסלקטיבי

ועוד. צריך היה לשמור אותו בתוך מקום סגור נטו, בלי מיכשור, קירות לבנים מרופדים, או מקסימום מציאות וירטואלית (כמו העולם של ג'ים קארי). מכל מקום הרעיון היה נחמד, גם אם את השחקן (טריינר) אני לא מחבב מדי (גם הפעם חיברו אותו לטקסס... אבל המבטא כבר לא היה) - פלקטי מדי. טיילה הוצמדה אליו לנטר את המחשבות שלו, אבל מוזר שהיא לא הצליחה הפעם. הבעיה היתה הזיכרון שלו, שהחזיר את המהות שלו. כל עוד הם לא יודעים איך למחוק זיכרון (אולי האסגארד ידעו), לא ניתן יהיה ליצור אדם אמיתי מהרפאים. בכל מקרה עצם המימוש של הרטרו-וירוס היה מרשים, והם התקדמו כמה צעדים לקראת פיתרון אפשרי לבעיית הרפאים.

למעלה