../images/Emo96.gif בוקר טוב, כבר לא משעמם במעדניה, אה!?
נחמד לראות מה גפרור קטן יכול לעולל לעשרות דונמים היערות הכרמל... חבל מאוד, שבחר מי שבחר להתעסק במילה, בלתפוס אותי בלשוני, ולנסות לרדת לסוף דעתי במקום לטפס על בריקדה מדומה. אבל מה לעשות אני והפה הגדול שלי, ונתפסתי בלשוני! כל שרציתי לאמר הוא שכאיש קריאיטיב אמצא לנכון להסביר את המודעה שלי, לאחר סימני שאלה, תהיות, תמיהות, כנראה שלא עשיתי ת'עבודה. המודעה כנראה לא עבדה - זהו פרסום, זוהי תקשורת חזותית. אם המסר לא עבר חד וחלק, אם הוא לא בעט, אם הוא לא חידש, פגע והרג - כנראה שגמרתי, אבל גמרתי בחוץ. ע"כ אמרתי דרשני, ע"כ אמרתי שנלקחת ממני זכות התגובה. לא חוקים בפורום, לא משפט דרייפוס וגם לא נירנברג, קהילה אינטרנטית - הכל מותר, רק בלי לערב הורים, אה!? וידידי, מר עבר הדני, ירום כבודו, זוהי עוצמתו של העולם הוריטואלי שלנו, כל קרפיון הוא מלך, כל מלך הוא עירום. כל בן תשחורת יכול לומר את אשר על ליבו, ללא תלות במקום עבודתו, משלח ידו, ניסיונו, עובי תיק עבודותיו וכו' וכו'. לא מעניין אותי (ואחרים) מי הוא האיש אשר חתום על עבודה זו או אחרת, אין פה צליבה, לא מטען מתחת לרכב, ולא גם נתיחת גופה - פשוט ביקורת. ביקורת של אדם בר דעת (עם IQ שנוי במחלוקת).לא תדע באיזה משרד פרסום אני עובד, או שמא באיזה בי"ס אני יו"ר ועדת קישוט וסתם יש לי טעם טוב בפוליגל וקרפ, לא תדע באם על המדף יש לי כמה קקטוסים, אפיקות, מקרופונים או שמא תעודת מצטיין ומייסד צוות הווי צופי הדסה עין כרם. לדאבוני, לא ניסיון ולא ת.ז. הם קריטריון לפרינט מצוין או לביקורת איכותית זו או אחרת. יכול להיות שהסוס בועט, אבל יכול להיות שגם...הסוס מת. אמר איש יקר מעליי כבר - הגיע הזמן לצאת מהבועה שלנו, ולבחון את הקריאטיב שלנו מול אילו שיוצאות בחוץ, בחו"ל, לבחון את עצמנו מול מגמות באירופה, בארצות ערב, אנחנו מדשדשים מאחורה, מספיק סיבוב קל מול עבודות בקאן, בשביל להבין שלא רק בכדורגל אנו מעצמה בפוטנציאל. אלופי משחקי הידידות. בכדורגל אנו עסוקים בתירוצים של מזג אויר, גובה הדשא, שעות השינה, השופט האנטישמי ובעולם הפרסום בתירוצים של אילוצי תקציב והפקה, התקציבאית הנקמנית, הסמנכ"ל המסרס, הלקוח הקמצן וכו' וכו'...חלאס! או שהבאנו אותה או שלא. ובמקרה הזה - לא. מודעת פוטושופ נחמדה ותו לא. זוהי דעתי. חבל, ואולי באשמתי, שהדיון הוסט לחוקים, זכות התגובה, שאר מיני מרעין במקום לדון באמת בטיבו של הפרינט, באיכות הטיפוגרפיה, ב'פינס', ברפרנסים לעבודות שנעשו ונעשות על מיניקופר בעולמות של פרינט, סרטים ואינטרנט (קמפיין גאוני משנה שעברה!!) וכן, שבת שלום. אנחנו לא שם, וגם המודעה הזו לא שם.