סחתיין על בריקמן

brickman is wilder than you think

תודה למי שנהנה ופירגן. ושתי הערות - 1 כמובן שלא ראיתי את מודעת יגואר שהעלה כאן mcafee (מה זה עוד סניף של מקאן?) 2 המסר רלוונטי מאוד למיני כיוון שמדובר ברכב עם נתונים ספורטיביים עוצמתיים ביותר, ולא יודעים את זה עליה.

nuerenberg

New member
שתיקה יפה לחכמים

יותם, נראה לי שכדאי שהמודעה שלך תדבר בפני עצמה אם מצאת לנכון להגיד בשרשור הזה משהו - אומר, דרשני. המודעה יצאה. זכות התגובה כבר נלקחה ממך ידידי. כל הערה נוספת רק תעמיק את הבעיה, בדיוק כמו שאתה עושה כעת. האם אתה באמת חושב שמסעוד משדרות או אפילו חיים מגבעתיים, שמחפש לו רכב עם נתונים ספורטיבים באמת יפנה לסוכנות מיניקופר?!, נראה לי שיש כמה וכמה רכבים אחרים שיביאו לו את הזקפה כשהוא ילחץ על הקיק. so fuck'n what אם יש לה ביצועים ספורטיבים!? מעניין אותי לדעת האם מיניקופר הבינלאומי/BMW (לא!?) אישר את השטות הזו כל כך הרבה שפיצים אחרים, תועלות ואינסייטים נכונים אפשר להביא והביאו בעולם על המיני. אגב, לא נראה לי שניסו לרמוז לך שהעתקת, אבל כדאי לבדוק ולהסתכל מה עשו בעבר באותו שטח/תחום/תובנה ע"מ שיהיה לך משהו באמת חכם/חדש/פורץ/בועט להגיד.

אלה בדיוק התגובות שיקברו את הפורום.

המעבר לניקים האדומים היה רעיון נכון, שיכול להכניס אנשים אמיתיים מהתעשייה אלה שיודעים מהשטח שלהעביר מודעה כמו של המיני זה הישג. ולא משנה אם משפטי נירנברג אהבו את זה או לא. ובמקום לשמוח שאדם בכיר כמו יותם בוחר להגיב בפורום, עצם התגובה שלו זוכה למין ביקורת משונה על פיה עצם זה שהוא מגיב מעיד שהמודעה בעייתית. לא יודע מי המגיב ובאיזה משרד הוא חולם לעבוד, אבל בעיני זה בלתי ראוי למישהו בניק לא אמיתי להגיד למישהו אמיתי בפניו שהעבודה שלו היא "שטות". (אם אתה בא בשם אמיתי תגיד מה שאתה רוצה) כל מי שבאמת עובד בתעשייה יודע שהפער בין הרצוי למצוי הוא כל כך גדול וכל כך קשה להעביר דברים טובים, וכל כך קל לבטל עבודות שמישהו אחר עשה. אני לא אומר שלא צריך להגיב, להיפך, אבל יש אלף דרכים תרבותיות להגיד אותו דבר. אני בטוח שיותם יחשוב פעמיים לפני שהוא ייכנס שוב, וחבל.

גייסט

New member
אדם בכיר...אנשים אמיתיים?

וואוו בן אדם...רילקס עם החשיבות העצמית המופרזת הזאת... מי שרוצה יכתוב בשמו ומי שלא לא ואין זה מוריד מכבודו או מערכו כאדם...יש לכל דבר סיבה. אפשר לחשוב על מה מדובר פה בשם אלוהים...כולה מודעה גם היותם הזה וגם אתה לא בכירים יותר מאף אחד כאן.. מספיק עם ההירכיות של כיתה ג' וכדאי להתרכז בלעשות עבודה טובה בעבור הכסף...למרות כל הקשיים, רחמים ממש. אני מספיק עובד מול משרדי פרסום עד עכשיו בעיקר בעולם והיום בארץ יותר והגיע הזמן קצת להויד את רמת הנפיחות, ויותר "בוחן מציאות". אה, כן וגם, אולי לקרוא טוב את כל מה שעשו עם מיני לאורך החמש שנים האחרונות בעולם ומה הפך אותה למותג כזה נהדר ומענין, ולהצמד אולי למותג..ולא לעשות מודעות למאזדה..

החוקים האלה עברו בהצבעה איפשהו?

מה זה החוקים האלה? איך יכול להיות חוק: המודעה יצאה. זכות התגובה נלקחה ממך.? אם המודעה לא הייתה יוצאת, לא היה שרשור בנושא. אז על מה הוא היה מגיב?

shadow writer

New member
נירנברג, איזו תגובה אומללה כתבת כאן...

כשיורם אומר בכירים הוא לא מתכוון להיררכיות מטופשות של כיתה ג' אלא לעובדה פשוטה בשטח. תרפרף על הרזומה של הבנאדם ותבין לבד. בנוסף לכך, כל מי שמכיר קצת את הענף יודע שזמן זה אחד הדברים שאין לסמנכ"ל קריאיטיב במשרד פרסום ובכל זאת יותם מצא לו את הזמן ובחר לקחת חלק ולהשתתף בדיון על מודעה שהוא עשה. כמה סמנכ"לי קריאיטיב אתה מכיר שעושים את זה? הבחירה הזו לחשוף את עצמו לביקורת ולענות לשאלה שעלתה כאן בשרשור היא בחירה מדהימה בעיני. תאמין לי שיש מספיק ביקורת בתוך המשרדים ומצד הלקוחות וזו לא בחירה טריוויאלית לחלוק כאן חלק מהמחשבות על הקונספט, המסר והתהליך אז זו סיבה לצלוב אותו? ועוד לשחרר הצהרות מטופשות כמו "המודעה יצאה אז זכות התגובה נלקחה ממך". פאתטי בנאדם.

ערN

New member
מה השטויות האלה

ברגע שיצאה המודע אין לך זכות תגובה? מאיפה הבאת את זה? מודעה מאוד יפה ומעבירה את המסר בשנייה. (אם היו אמרים לך שזה של איזה משרד איטלקי או משהו לא היית מגיב ככה)

F r a n k e l

New member
דבר ראשון, המשחקי מילים האלה עם חוקי ומשפטי

נירנברג לא מוסיפים פה כבוד לאף אחד. בואו נהיה טיפה רגישים לנושא, אוקיי? דבר שני, אני עדיין לא מבין מה המודעה הזאת אומרת. מבחינתי יש פה עבודת פוטושופ יפה אבל לא מעבר לזה. אשמח אם מישהו יסביר לי מה הופך את המודעה הזאת לכל כך טובה ומאין באו כל האייקונים של הגביעים. יש מותגים שקשה עד בלתי אפשרי לגעת בהם והעבודה שקריספין עשו ועושים על מיני בשנים האחרונות היא פשוט מדהימה. יכול להיות שבגלל זה אני לא מבין מה ההתרגשות פה. אני לא הייתי נוגע במיני אלא אם כן הייתי בטוח שיש לי משהו כל כך מנצח שהוא יעמוד בסטנדרטים. אבל זה לא העניין כאן אז לא משנה. זה רק אני. דבר שלישי, אכן שטויות כתב נירנברג בנושא התגובות. דבר רביעי, יורם - לא מכיר אותך, אבל נעים מאוד. זה השם האמיתי שלי. מה שכתבת הוא נכון אבל אני שונא שאנשים אומרים את זה בתגובה לביקורת על קריאייטיב. עובדתית - אתה צודק במאת האחוזים. אכן, פער גדול מהרצוי למצוי. אבל זה לא קשור לשאלה האם הקרייאטיב הוא טוב או לא. אני מאמין שהקריירה שלך הרבה יותר מפוארת מהיומיים ושליש שלי בענף אבל "בהתחשב בנסיבות" זה לא תירוץ כי עובדה שעבודות מדהימות (ומיני זו דוגמא הכי טובה שיש) יוצאות למרות הנסיבות הללו והפער המדובר. מה זה קשור? אנחנו שופטים פה את הקריאייטיב לא? דבר חמישי, שבת שלום לכו-לם

shadow writer

New member
רגישות לנושא? פרנקל הפך לויקטור פרנקל?

תסכימו אותי שזה קצת מתבקש כשמישהו שבוחר לעצמו את השם "נירנברג" ואז חורץ האשמות ומשפטים... אז תן למי שבחר בשם הזה ובגישה הזו לשאת בתוצאות די להתחסדות.

F r a n k e l

New member
צודק.

אם יש אידיוט אחד אז כולנו צריכים ליישר קו. ואני לא מתחסד ולא בטיח. אני מצטער שחורה לי לקרוא דברים כאלה. אני אשתדל יותר בפעם הבאה.

מנקודת המבט שלך, אתה צודק.

בכל אופן, זאת לא הייתה הכוונה שלי. ממש לא שמתי לב שזה לוקח לשם ולא היה פה רעיון של לרמוז להשוואה כזאת.

צימט

New member
שתיקה יפה לחכמים וביקורת לאינטילגנטים

נירנברג ידידי, הפורום הזה הוא מקום נחמד שבהחלט מגבש קהילה איכותית של אנשי פרסום הבאים לשתף, לבקר ולהנות יחד וכשאף אחד לא רואה להוריד איזה אספרסו יחד. יש מקום תמיד לביקורת אבל כדאי שתהיה מקצועית שכולנו נבין, חיסולי חשבונות או הכפשת מתחרים זה דבר שאין פה בשנתיים וקצת שאני משוטט פה וטוב שזה לא יהיה. רובנו כבר כותבים בשמנו הפרטי (אני תמיד בכל מקום), כי אנחנו מכבדים את הפורום שמכנס אותנו ובזמן האחרון גם מבקרים פה יותר אנשים מהתעשייה ובהחלט רמת הדיונים עלתה. מה שאני מנסה לומר בשורה התחתונה, ביקורת זה אחלה וגם ניקים זה בסדר כדאי שלא יעוף פה בוץ, כי כאן בניגוד לצבא הותיקים מנקים :)

צימט

New member
יותם היקר

אחלה עבודה, אל תתן להערות של קנאים אנונימיים להפריע לך.

nuerenberg

New member
../images/Emo96.gif בוקר טוב, כבר לא משעמם במעדניה, אה!?

נחמד לראות מה גפרור קטן יכול לעולל לעשרות דונמים היערות הכרמל... חבל מאוד, שבחר מי שבחר להתעסק במילה, בלתפוס אותי בלשוני, ולנסות לרדת לסוף דעתי במקום לטפס על בריקדה מדומה. אבל מה לעשות אני והפה הגדול שלי, ונתפסתי בלשוני! כל שרציתי לאמר הוא שכאיש קריאיטיב אמצא לנכון להסביר את המודעה שלי, לאחר סימני שאלה, תהיות, תמיהות, כנראה שלא עשיתי ת'עבודה. המודעה כנראה לא עבדה - זהו פרסום, זוהי תקשורת חזותית. אם המסר לא עבר חד וחלק, אם הוא לא בעט, אם הוא לא חידש, פגע והרג - כנראה שגמרתי, אבל גמרתי בחוץ. ע"כ אמרתי דרשני, ע"כ אמרתי שנלקחת ממני זכות התגובה. לא חוקים בפורום, לא משפט דרייפוס וגם לא נירנברג, קהילה אינטרנטית - הכל מותר, רק בלי לערב הורים, אה!? וידידי, מר עבר הדני, ירום כבודו, זוהי עוצמתו של העולם הוריטואלי שלנו, כל קרפיון הוא מלך, כל מלך הוא עירום. כל בן תשחורת יכול לומר את אשר על ליבו, ללא תלות במקום עבודתו, משלח ידו, ניסיונו, עובי תיק עבודותיו וכו' וכו'. לא מעניין אותי (ואחרים) מי הוא האיש אשר חתום על עבודה זו או אחרת, אין פה צליבה, לא מטען מתחת לרכב, ולא גם נתיחת גופה - פשוט ביקורת. ביקורת של אדם בר דעת (עם IQ שנוי במחלוקת).לא תדע באיזה משרד פרסום אני עובד, או שמא באיזה בי"ס אני יו"ר ועדת קישוט וסתם יש לי טעם טוב בפוליגל וקרפ, לא תדע באם על המדף יש לי כמה קקטוסים, אפיקות, מקרופונים או שמא תעודת מצטיין ומייסד צוות הווי צופי הדסה עין כרם. לדאבוני, לא ניסיון ולא ת.ז. הם קריטריון לפרינט מצוין או לביקורת איכותית זו או אחרת. יכול להיות שהסוס בועט, אבל יכול להיות שגם...הסוס מת. אמר איש יקר מעליי כבר - הגיע הזמן לצאת מהבועה שלנו, ולבחון את הקריאטיב שלנו מול אילו שיוצאות בחוץ, בחו"ל, לבחון את עצמנו מול מגמות באירופה, בארצות ערב, אנחנו מדשדשים מאחורה, מספיק סיבוב קל מול עבודות בקאן, בשביל להבין שלא רק בכדורגל אנו מעצמה בפוטנציאל. אלופי משחקי הידידות. בכדורגל אנו עסוקים בתירוצים של מזג אויר, גובה הדשא, שעות השינה, השופט האנטישמי ובעולם הפרסום בתירוצים של אילוצי תקציב והפקה, התקציבאית הנקמנית, הסמנכ"ל המסרס, הלקוח הקמצן וכו' וכו'...חלאס! או שהבאנו אותה או שלא. ובמקרה הזה - לא. מודעת פוטושופ נחמדה ותו לא. זוהי דעתי. חבל, ואולי באשמתי, שהדיון הוסט לחוקים, זכות התגובה, שאר מיני מרעין במקום לדון באמת בטיבו של הפרינט, באיכות הטיפוגרפיה, ב'פינס', ברפרנסים לעבודות שנעשו ונעשות על מיניקופר בעולמות של פרינט, סרטים ואינטרנט (קמפיין גאוני משנה שעברה!!) וכן, שבת שלום. אנחנו לא שם, וגם המודעה הזו לא שם.

nuerenberg

New member
הייתי חייב...

"...אתה יכול להכין שיעורי בית מעתה ועד אחרית הימים, אך לעולם לא תזכה לתהילה ולעושר אם לא תמציא גם רעיונות גדולים...אם אין בפרסום שלך רעיון גדול, הוא עלול לחלוף כספינה בליל עלטה...אני נחשב לאחר הממציאים הפוריים של רעיונות גדולים, אבל בקריירה הארוכה שלי כקופירייטר לא היו לי יותר מאשר עשרים רעיונות גדולים, אולי אפילו פחות.... תוכל לזהות רעיון גדול אם תשאל את עצמך חמש שאלות: 1. האם נעצרה נשמתי כאשר ראיתי אותו לראשונה? 2. האם הייתי רוצה שזה יהיה רעיון שלי? 3. האם הוא מיוחד במינו? 4. האם הוא חופף בשלמות את האסטרטגיה של מסע-הפרסום? 5. האם הוא עשוי "לעבוד" 30 שנים?..." ( David Ogilvy )

נירנברג.

אני הראשון בעד ביקורת רצינית ובחיי שלא אכפת לי ממי. ויעידו הוותיקים בפורום שכבר הגבתי פה בפרוטרוט על פרויקטים שעשיתי, וגם נכתשתי פה לא פעם. ותמיד אשמח להגיב בעתיד. יש פה אנשים שאין לי מושג אם הם עבדו יום בחיים, אבל יש להם הבנה ויכולת ביקורת גבוהה יותר מאנשים שעובדים עשרות שנים בתעשייה. עכשיו עולים לי לראש אורז, קורנלהיו, ואם אעבור בפורום אעלה שמות רבים אחרים. אני רק אומר שבמסיבת התחפושת הזאת יש כמה אנשים שהתבקשו על ידי בעל הבית להגיע ללא תחפושת. הכניסה של אנשים בשמם האמיתי מחייבת את הנסתרים, לטיפה יותר עידון. טיפה. הבנאדם עומד מולך, אל תעמוד מאחורי עץ ותזרוק בוץ. כפי שאמרתי תגיד מה שאתה רוצה ברמה גבוהה ובהתייחסות רצינית. זה הכי לגיטימי בעולם. לא באנו לכאן רק כדי שיגידו שאנחנו גדולים (אולי כן אבל בחיים לא נודה בזה...). ובאשר למיני, כמי שעוקב אחרי מודעות בעולם אני בהחלט לא הייתי מופתע לראות את המודעה של יותם גם בבמות הבינלאומית הכי גבוהות, אבל זו רק דיעה. זכותך לחשוב אחרת.

למעלה