סחיטה על רקע מיני.

יוסי ר1

Active member
דבריך רצויים אך הדוגמא פחות...

א הגם שפאולוס מדבר כנראה על מקרה פרטי ששמע עליו "שמועה נשמעת בארץ כי נמצאה זנות ביניכם...", הרי פסיקתו היא כללית, והוא מנמק את דבריו בנימוקים של היגיון: "ואף זנות אשר בגויים לא סופר כמוה" - מדובר במעשה שנחשב לחמור לפי כל קריטריון, לא רק לפי חוקי הדת, בין יהודית ובין נוצרית. הנימוק של למען יראו ויראו - "הלא ידעתם כי מעט שאור מחמץ את כל העיסה". לא כל כך ברור לי כיצד הוא הורה להרוג את האיש, אבל מדבריו לא נשמע שציווה על עינויים, אלא על הוצאתו להורג - פסק דין מקובל על זנטות מעין זו. נכון שהוא לא דן את האיש בפניו ולא נתן לו הזדמנות להתגונן, אבל לי נראה שבאגרת מודגשים עקרונות ולא המקרים הפרטיים. מה שייחד את אכזריות האינקווזיציה היא האובססיה שלהם להוציא הודאות מפי נחקרים על דברים שנחשדו בהם,תוך עינויים כמובן. ה"חרדה" לנשמות החוטאים הפוטנציאליים הצדיקה לשיטתם כל מעשה זוועה שעלה בדעתם, כי ככל שגדול סבלו של החוטא הפוטנציאלי, כך ימורק חטאו ויכינו לחיי נצח. ואם הוא עדיין מכחיש את חטאיו, הרי זה רק משום שלא עינו אותו די...

כאשר קראתי את הדברים לראשונה

בברית החדשה, הדבר הראשון שחשבתי עליו זה "מכאן לקחו באינקויזיציה את הצידוק לסדיזם המרושע שלהם". הדומיניקנים אמנם הקצינו את העקרון, וזכור המקרה של הנזיר הרשע סבונרולה שהנהיג משטר אימה בפירנצה ומרוב דאגה לנשמתו של לורנצו המפואר סירב למחול לו על ערש דווי, אבל בלי ה"קולב" הזה של פאולוס לא היה איפה לתלות את כל ה"חליפה" היא האינקויזיציה הקדושה (בכוונה לא אגיד הספרדית, מפני שגם נוצרים ווזווזים למהדרין עסקו במשימה).

אטיוד5

Active member
רק דרך אגב

מהניסוח שפורסם אליבא ד'שלי בכלל לא מוזכר "רקע מיני". העובדה שייחסת לדברים רקע מיני מדברת בזכות עצמה. הרינונים לא חדשים, לא היא המציאה אותם. נכון להיום הם בגדר רינונים ותו לא. אבל אם הוא ירוץ לנשיאות אז הרינונים יהפכו לחקירה וכו'. זה מה שהיא אומרת ונראה לי שהיא עושה איתו חסד.

היא למעשה מנסה להציל אותו, היא אוהבת אותו

זה לא היא אלא העיתונים הגדולים שאספו חומרים לתחקירים ואם הוא יציג מועמדות הרבה לפני שזה יגיע למשטרה "גופתו המתה" תהיה מרוחה על גבי העיתונים... רמי יצהר כתב היום באתר שלו שיש כמה עיתונים שהבטיחו שהפעם בניגוד למה שהיה בשנת 2000 כשקצב נבחר - הפעם הם לא ישתקו !!!

רמי יצהר טוען שהוא נוטה להתפתות להציג מועמדות

למרות הכל. כנראה שאנשים מסוגו ומעמדו, רדיפת הכבוד והיוהרה והזכיכות ותחושת הכח הם כל כך השתלטו על שאריות היכולת לחשוב באופן רציונלי שהם שוב ושוב קוברים את עצמם סופית גם כשעדיין אפשר להעלם בשקט ולהנצל.

סוריאל

New member
אז ככה

בהנחה שלא כל מהמועמדים לנשיאות הם זגגים, לא זכוכיתם נמצאת בעוכרם אלא זחיחותם. שנית, בעברית אין פעלי עזר. סמי מכאן "הם כל כך השתלטו" וגו'. שלישית, מי שקובר את עצמו סופית אינו יכול לחזור על מעשהו אפילו פעם אחת, ודאי לא 'שוב ושוב'. ואחרונה, אנשים מהסוג הנ"ל אינם צריכים להנצל אלא להיצלות. אבל זה כבר סיפור אחר.

מוגג

New member
תלמד לקרוא.

"נוכח נסיבות נבצרותו של הנשיא קצב אני ממליצה בחום לרב לאו לוותר על ההתמודדות".

אני שמעתי את הסיפור אישית

מפי המוטרדת "ויפן כה וכה וירא כי אין איש ויך את המצרי" טענה הנ"ל כי אמר הרב לאו לפני שאחז בשדיה.

יוסי ר1

Active member
אותי כן. הנשיא הבא יקום או יפול על זה

שתמוש שמע מאחת ששמעה את כבוד הרב ממלמל משהו, וגם זכרה את דבריו בדיוק מופלג. או שהיא בקיאה בתנ"ך. וכבוד הרב התבלבל, ואמר את הפסוק שהמספר אמור להגיד, ולא הגוף המבצע. לא מצחיק אותי שיש מישהי שמתלוננת על כך שהוטרדה. זה עניין רציני ואני הראשון שאקרא להוקיע מי שמטריד מינית. אבל בין להתלונן ולהוקיע את המורשע בדין, ובין להוציא דיבתו של אדם מבוגר רעה ע"י סיפורה לאנשים שאינם הגוף השופט החוקר או המבצע, אלא סתם גולש שכותב פיקאנטריה, יש הבדל. אז אם זו הרצינות שהיא מייחסת לתלונתה או למה שהיא חושבת שעשה לה, אז זכותי לצחוק. או לבכות. הינו הך.

רק אני שמעתי ממנה?

כל העולם שמע ממנה. היא בחרה שלא להתלונן במשטרה . הרב לאו הגיש נגדה תביעה על הוצאת דיבה אולם משטענה כי אמת דיברה, הסיר את תביעתו הקש נא בגוגל טלילה לאו ותמצא את הסיפור מופיע למעלה מ1000 פעמים. הנה אחת הגרסאות: ומעשה שהיה כך היה: ערב כניסתו של הרב לאו לכהונת הרב הראשי לישראל, החליטה הגב' טלילה סטן, שהיא אסטרולוגית במקצועה, לפוצץ סיפור שקשור ליחסיה עם הרב. לא משהו שקשור עם כוכבים או קידוש לבנה דווקא. לטענתה של טלילה היה בינה לבין הרב לאו איזה קטע. לדבריה הגיעו הדברים כדי כך, שהרב הראשי המיועד נכנע ליצריו וניסה להתעסק איתה ופעם אחת, עת שהשניים ישבו יחד במכוניתו, הוא אף קפץ עליה ומשך אותה לעברו. המיועד לכהונת הרב הראשי הכחיש הסיפור מכל וכל. להד"מ. עורבא פרח. הבל הבלים ורעות רוח. אלא שהרב לא הסתפק בהכחשת הסיפור, אלא דרש מטלילה סטן שתחזור בה מהעניין, שאם לא כן הוא יגיש כנגדה תביעת לשון הרע. אמר ועשה. הרב הגיש לבית המשפט תביעת לשון הרע כנגד האסטרולוגית כפי שהבטיח לעשות. וכשיהודי מגיש תביעת לשון הרע, הספק בלב הציבור מתחיל כמובן לנקר, שמא ואולי הכוכבים רימו את האסטרולוגית. ואז שלפה טלילה סטן את הקלף. היא הציגה לראווה את הצלם: גלוייה ששלח לה הרב לאו מלונדון. כמובן שעצם משלוח הגלוייה, וגם תוכנה, לא השאירו מקום לספק לצד מי האמת. המיועד נקלע לצרה צרורה. המבוכה בבתי הכנסיות מאיימת למוטט את ארונות הקודש. הפרוכת הנה היא כבר נפרמת. ובמקוואות - המים כבר עולים על גדותיהם. ויום כניסתו של בעל היצר לכהונת הרב הראשי לישראל כבר מעבר לפינה. מה עושים? נשלחו שליחים אל טלילה סטן כדי לנסות ולשכנע אותה לסגור איכשהו את העניין מחוץ לבית המשפט, אך היא סירבה. הגיע היום והרב לאו נכנס בכל זאת לכהונת הרב הראשי. לא מבטלים מינוי של רב ראשי על סמך סיפורים מרושעים של איזו איצטגנינה. ולאחר שהחל לכהן כרב הראשי לישראל, וגם כדיין בבית הדין הרבני הגדול - שוב לא היה זה לפי כבודו – בוודאי שלא לפי כבודה של תורה – שהוא ינהל נגד איזו קוראת בכוכבים תביעה משפטית בערכאות של גויים. כללו של דבר, הרב הראשי לישראל משך איכשהו את תביעתו והסתלק מבית המשפט.

וכותבת טלי ליפקין שחק:

קשה לכתוב את הכל, אבל הרי אפשר גם לחטט בארכיון ולמצוא את הסיפור הזה. ובכן, בשעתה, פרסמה נגדך אישה צעירה, טלילה סטן שמה, שורה של טענות על הטרדות מיניות. הגשת נגדה תביעת דיבה, אבל בחרת למשוך את תביעת הדיבה כשמינוי לרב ראשי לישראל עמד על הפרק. סיבותיך היו עימך. אבל עכשיו - כששאול יהלום כבר מניע את מטה הבחירה שלך לנשיאות - חובתנו, כדי שלא נתייסר לאחר מעשה, לתבוע ממך בירור מקיף. הן טוהר המידות, הן ניקיון הכפיים המקצועי טעונים הוכחה או בירור כמו בהליך של שימוע (שלך ושל כל מועמד אחר, אגב). חובתנו לעמוד על בירור שכזה, או לחילופין, להציע לך לוותר. ותר-נא על המרוץ, שמא מתוך הלהיטות לכבוד הגדול מכולם, בשעה שאתה כבר רב-כבוד וחיבה, ייפגע חלילה כבודך, כבוד המוסד שאתה בוודאי חרד לו, וכבוד המדינה שעשית כה הרבה למענה, והיא כה יקרה ללבך.

והרי ידיעה שנתפרסמה בואללה:

הרב לאו ממשיך לגבות כסף עבור חתונות יום שלישי, 24 באוקטובר 2006, 4:52 מאת: אורית שוחט, הארץ הרב ישראל לאו, הרב הראשי של תל אביב, מקבל כסף תמורת עריכת חופות על אף שחל איסור חוקי על רבנים ודיינים עובדי ציבור לקבל תמורה כלשהי בעבור עבודה זו שעליה הם מקבלים שכר מלא. הרב לאו הוא עובד ציבור המקבל שכר מהמועצה הדתית בתל אביב, ועריכת חופות לתושבי העיר נחשבת לחלק מתפקידו. ל"הארץ" נודע, כי בעבור חופה שנערכה לפני חודש בתל אביב קיבל לאו תשלום של 500 דולר, וכי הוא עורך בממוצע עשר חופות בחודש. מקורבי לאו מודים שהרב ממשיך לקבל תשלום על חתונות, על אף שהצהיר בעבר כי חדל לקבל תשלום על עריכת חופות ועל אף שהוא מודע לכך שהדבר מנוגד להנחיות משרד המשפטים. לטענתם, הוא משתדל להעביר "חלק הארי" מהכסף למטרות צדקה, אם כי אין די בכך כדי להפוך את המעשה לחוקי

יוסי ר1

Active member
אתה רואה, מזל שאיני מצוי ביותר בחדשות, כך שלא

הכרתי את שלל הנתונים שהבאת לכטן. עם זאת, עדיין עולה, ואולי ביתר חריפות, הבעייה של איך יתכן שיש אמת בהאשמותיה של אותה טלילה, וייתכן שלא. עצוב הוא שלא נדע: לא בגלל הפן הרכילותי שיימנע מאיתנו, כי אם משום שהגברת בחרה במקום להתלונן ולמצות את ההליך החוקי, לפזר מרכולתה בין חוגי מכרים וידידים, והללו בתורם מעבירים הלא, כדור שלג של שמועות ותיאורים עתירי פרטים. שים לב, אני לא כותב כאן כלום על אשמתו או חפותו של כבוד הרב. אין לי מושג אם הדברים קרו במציאות או בדמיון. אבל רע שאם קרו אין הוא מואשם כחוק, ורע גם שהוא מחל על כבודו ומשך את תביעת דיבתו. שהרי תלמיד חכם שמחל על כבודו אין כבודו מחול. שכבודו הוא גם כבוד תורתו. דווקא משום שהוא רב ועוד רב ראשי, שומא עליו לטרוח ולהראות ברבים את נקיון כפיו. ולעניין התשלומים על חתונות, אם אכן הדברים נכונים , אזי רע מאד. שוב, כאיש שעיני התיבור נשואות אליו ומייחלות למוצא פיהו בעניני מוסר והתנהגות ראוייה, הוא צריך להיות חף מכל רבב, גם מבפנים וגם כלפי חוץ.

יוסי ר1

Active member
ברח לי משפט שלם....

"הבעייה של איך " אמור להיות "הבעייה של איך מטפלים בהאשמות נגד איש ציבור". האם בשיטת החוק או בשיטת הלינץ'.

ושב אתה מזכיר לי בדיחה

אחד בא לרבי "מרננים אחריך שאתה נואף עם אשת איש" אומר הרבי "זה לא נכון" נזעק האיש "חסר גם שזה היה נכון" עונה הרבי... יותר מדי מרננים אחרי מר לאו. יש להם עור עבה, לנרננים כגון לאו ומצגר... ואל תגיד לי שמרננים אחרי כל רב. זה בפירוש לא נכון.

eliUSA

New member
מצרי הא?

אולי הוא חשב על פטימה ויך את הדבר הכי קרוב

אלי ו.

New member
אם אתה מכיר את המוטרדת

אנא שאל אותה מדוע גזרה על עצמה שתיקה בנושא. התשובה שתקבל אולי תפתיע אותך, היא קשורה למועמד אחר לנשיאות.

למעלה