סושי בהריון

shaxuca

New member
סושי בהריון

אתמול עליתי על ארוח של ד"ר הנדלר כאן, לפני כמה שנים
והוא התייחס לאכילת סושי בהריון.
טען שהאיסור הוא אגדה אורבנית, וצריך לאכול כמות גדולה מאוד של דג נא כדי להגיע לכמות האסורה.
אציין שגם במכון הטרטולוגי ביטלו את האיסור באותה טענה.
האם יש כאן נשים שאכלו סושי במהלך ההריון והילד יצא סבבה?

אני לא לוקחת סיכון

אני מעדיפה להכין לעצמי סושי צמחוני בבית ואני ממש אוהבת סושי, עד שגיליתי עד ההריון אכלתי פעמיים שלוש בשבוע, אני חושבת שהסיכון פשוט לא שווה את זה.

nexus2555

New member
אןמנם עוד לא ילדתי, אבל אני מכורה

לסושי, אוכלת אותו רק במקום ספציפי, הם שוטפים סכין ומחלפים כרש חיתוך. ואצלי זה לא בעיה של דג חי, כי אני גם ברגיל לא אוכלת דברים חיים.
הכמות של הדג שאת מתכוונת זה ריכוז של כספית, סושי אסור יותר בגלל החיידקים שעלולים להימצא בדג חי ופחות מבחינת כספית.

shaxuca

New member
ואם אוכלים צמחוני?

כמה חיידקים כבר יכולים להיות? אפשר אולי לבקש שינקו את הקרש...

nexus2555

New member
הבעיה לפי טענת הרופאים

בארץ זה היגיינה לקויה במסעדות ושאותם כלים חתוכים את הדג החי ואת המוצרים הצמחוניים...

ST1DL

New member
בהריון הקודם חששתי מאוד מסושי בהתחלה

בחודש חמישי היינו בארה"ב לטיול והיינו באיזו מסעדת סושי מטורפת ולא יכולתי לעמוד בזה. אח"כ כבר לא היה אכפת לי, המשכתי לאכול סושי.
בהריון הזה אכלתי סושי מההתחלה. נראה מה יצא
אני פשוט נזהרת לאכול במקומות שאני יודעת שהדגים טריים ושומרים על היגיינה. נגיד, לא אוכל בסושיה בקניון, אבל כן במסעדות רציניות עם שם. חוץ מזה (אבל זה בלי קשר להריון) אני תמיד מריחה את מה שאני עומדת לאכול. פסיכיות כזאת. לדג בעייתי יש ריח מאוד ברור...

יצא סבבה לגמרי

אכלתי סושי במהלך ההריון הקודם ואוכלת גם בנוכחי. מצד שני, אני דוגלת בגישה שבהריון כמעט הכל מותר, אבל במידה.

Ferbers

New member
אכלתי ואוכלת..הילד שלי סבבה לגמריי

וממש ממש אוהב דגים,

כאמור האיסור נובע מחיידקים שיכולים להיות בדג לא טרי, ואז גם הקרש והסכין יכולים להיות נגועים בחיידקים, כשאת לא בהריון, מקס' תחטפי קלקול קיבה, בהריון זה יכול להיות מסוכן..
אישית לא שמעתי על אף אחת שזה קרה לה, במקומות אחרים בעולם דגים נאים הם חלק מהתפריט היומי, ומליוני נשים בהריון אוכלות דגים נאים ולא קורה להן כלום..
אני שאלתי שניים או שלושה רופאים בהריון הראשון שלי, וכולם אמרו שאין בעיה ובארץ פשוט יש היסטריה סביב הנושא, יותא מסוכם לאכול חומוס בחומוסיה מאשר סושי..
אז אני אוכלת חופשי, מקפידה לאכול במקומות המוכרים שאני יודעת שהדג טריאו לקנות דג, במקום הקבוע שלי ולהכין לבד..

rozr

New member
ומה דעתכן על מטוגן?

זה לא מספיק בשביל להרוג את החיידקים אם אכן יש?

ממה שאת אומרת נשמע שהסיבה לאיסור

היא מתכות וחומרים מסוכנים, שאז זה אולי הגיוני. דיברת עם מכון טרטולוגי, מכירה את זה ממקור ראשון?
ממה שאני מכירה האיסור על דגים נאים הוא מאותה סיבה שאסור סטייק נא - חיידקים מסוכנים, אבל אולי אני טועה.
וחברה שלי אכלה סושי צמחוני בהריון ויש לה תינוקת מהממת ובריאה, אם זה עוזר לך. והיא הייתה מבקשת שיכינו לה בנפרד וכו' אבל אני לא סומכת על זה כל כך אז לא לוקחת סיכון למרות שברור לי שביום שאלד אוכל סושי. בחדר לידה ממש... אויש באאאאאאאאאאאאאאאא לי

rachelanat

New member
אני לא לוקחת סיכון עם סושי מדג נא..אבל!!

המלצתי בעבר ואמליץ שוב- סושיית מון בת"א!!!
יש להם "עמדת הריון" שזו עמדה מיוחדת שבה יש סכין וקרש נפרדים שבהם לא נוגע דג נא או כל מה שעלול להכיל חיידקים מסוכנים.
מה שכן מותר (דגים בטמפורה, סושי צמחוני וכו') כן חותכים שם...
הסושי טרי, וטעים במיוחד!
היחס של המלצרים שם נפלא ולוקחים ברצינות את הקטע של ההריון וההפרדה...כותבים על ההזמנה בגדול PREGNANCY כדי שהעובדים בעמדת סושי ידעו לחתוך על העמדה הנפרדת (ותמיד מוודאים איתם שוב שזה אכן נחתך שם..)
ממליצה בפה מלא (תרתי משמע)..לכל הריונית בקרייבינג לסושי לבקר שם..
אני לא תל אביבית אבל מאז ההריון אני או מכינה בבית סושי או הולכת לשם לאכול...(אם אנחנו במרכז אנחנו קופצים לשם או משלבים את זה עם פגישה עם חברים בת"א) אני לא לוקחת סיכון ולא אוכלת במקומות סתם (גם אם זה טרי וטוב)..אני לא אוכלת גם סטייקים לא מבושלים וול דאן למרות שאני חולה על זה..וגם לא ביצי עין וכו'..
הסיכון הוא לא גבוה, זה עניין של "מזל" וסטטיסטיקה..אבל בכל זאת אני מעדיפה להמנע..

shaxuca

New member
אממ זה משנה?

מתכות, חומרים מסוכנים? הכל תופס.
כמובן דיברתי עם רופאה במכון הטרטולוגי באופן אישי לגבי תרופה אחרת, וגם שאלתי לגבי הסושי.
אני מניחה שאם היה איסור חד משמעי היו מזהירים מפניו. נראה לי שזה תחום אפור.
אגב, מעניין מה נשות יפן עושות בזמן ההריון?

ההבדל בין מתכות לחיידקים זה עניין הכמות

זה אומר שאם מודאגים רק מהכספית אז אין בעיה לאכול פה ושם סושי דג כי בחיים לא נגיע לרמה גבוהה של מתכות מסוכנות ואין בכלל בעיה לאכול סושי צמחוני

לעומת זאת אם החשש הוא ליסטריה אז מספיק רול מקולקל אחד... אפילו צמחוני שהוכן על משטח לא נקי.

אני אישית לא אוכלת כי ככה באיטואיציה שלי זה מרגיש לי נכון, אבל תכלס אני חושבת שהסיכוי לחטוף ליסטריה מסושי יותר נמוך משתהיה לי תאונה כשאני ברכב...

בגלל שהחשש הוא חיידקים ולא מתכות

נראה לי שהכתובת זה לא המכון הטרטולוגי אלא רופא מומחה למחלות זיהומיות

בעיניי זה משנה כי למשל רמות כספית מדאיגות

אותי פחות, יש דגים שמלאים בזה אבל הם לא כשרים/ לא נמכרים בארץ. אם החשש הוא חיידקים ותנאי תברואה, אז אני מעדיפה לא לקחת את הסיכון כי לא נראה לי שהנושא מקבל תשומת לב ראויה במסעדות בארץ. לגבי יפניות, אין לי מושג, אבל אני נוטה לחשוב ששם באמת סטרילי יותר ואולי יש המלצה להימנע מדגים נאים. אין לדעת. בסך הכל שכל אחת תעשה מה שמרגיש לה נכון, הסבתות שלנו גם עישנו בהריון ולא אמרו להן שזה מזיק וכו׳... אז אני מעדיפה לא להיות היסטרית, אבל כן לאמץ כל מיני הנחיות רפואיות שיכולות לשמור עליי ועל פיצי:)

בטח! בכיף ובהנאה גדולה!!!

לא אכלתי כמויות מטורפות, אבל בממוצע של אחת לשבועיים-שלוש יצא לי לאכול.
מה שכן, תמיד אכלתי באותו המקום, במסעדה מסודרת ונקייה.

הייתי במספר אירועים שהוגש שם סושי, ונמנעתי מזה (כי אני פשוט לא יודעת כמה זמן זה עמד שם, ומה בדיוק יש בפנים).

פיצקי12

New member
חייבת לתת תשובה אחרת מכל מה שנאמר כאן

הבעיה כאמור היא לא בכספית שצריך לאכול כל יום דג בשביל להגיע לרמה מסוכנת.
גם אי אפשר להשוות לארצות אחרות שבהן אוכלים דגים נאים באופן קבוע, כי היחס שלהם לחומרי הגלם הוא אחר.
אני מתה על סושי. באמת. ואני לא לוקחת את הסיכון הזה.
חשוב לי לתת עוד דעה כי יש פה פתאום קונצנזוס שזה שטויות.
רוב הסושיות בארץ לא שומרות על היגיינה מספקת. רוב המסעדות בכלל בארץ לא שומרות על היגיינה מספקת. היה לאחרונה תחקיר גדול על ג'פניקה ועוד כמה מסעדות, שהם מערבבים סוגי אוכל באותו מקרר, עם דגים באריזה פתוחה וכו'... אגב, הבעיה היא לאו דווקא בדג לא טרי, אלא (כמו בביצה לא מבושלת) שדג לא מובשל, כמו בשר לא מבושל, עלול להכיל חיידקי ליסטריה או אי קולי. בגלל זה גם סושי צמחוני במסעדה לא יעזור, כי החיידק ימצא גם על הסכין וגם על הקרש. בסושיות בדרך כלל לא שוטפים במים וסבון את הכלים, אלא טובלים בכלי עם מים עומדים בין רול לרול.
לדעתי, עם כל הרצון שלי לסושי, יותר חשוב לי שההריון הזה יעבור באופן תקין ולכן אני מעדיפה להתאפק או להכין לבד בבית.
אני מ-א-ד מקפידה על איפה אני אוכלת ומה אני אוכלת. אני לא אוכלת בחומוסיות, כי אין לדעת כמה זמן החומוס עמד בחוץ. אני לא אוכלת שום דבר שקשור בביצים חצי מבושלות או לא מבושלות (כולל קינוחי קצפות שמקורם לא ברור, ביצה עין, ביצה לא מבושלת דייה)
אני לא שותה במיץ בר כזה של שייקים, כי אני לא יודעת כמה זמן החלב עמד בחוץ, אם הם ניקו טוב את הבלנדר או אם הפירות טריים..
אז אולי אני קצת יותר לחוצה משאר הבנות פה, אבל בעייני זה מחיר קטן לשלם.
וגם השאלה הכללית לא נכונה, זה לא שעלול לצאת ילד לא טוב אם אוכלים סושי. הפחד הוא שלחטוף דיזנטריה או ליסטריה או משהו בסגנון, דבר שמאוד לא נעים לאדם רגיל, עלול להיות ממש מסכן חיים עבור עובר.

סליחה על החפירה. היה לי חשוב לתת את הצד השני :)

טיפ_טיפ

New member
אני חושבת ומרגישה כמוך

לא שווה את הסיכון, ואני ילדה גדולה אז אני יכולה להתאפק
(למרות שממש אבל ממש בא לי)

למעלה