חייבת לתת תשובה אחרת מכל מה שנאמר כאן
הבעיה כאמור היא לא בכספית שצריך לאכול כל יום דג בשביל להגיע לרמה מסוכנת.
גם אי אפשר להשוות לארצות אחרות שבהן אוכלים דגים נאים באופן קבוע, כי היחס שלהם לחומרי הגלם הוא אחר.
אני מתה על סושי. באמת. ואני לא לוקחת את הסיכון הזה.
חשוב לי לתת עוד דעה כי יש פה פתאום קונצנזוס שזה שטויות.
רוב הסושיות בארץ לא שומרות על היגיינה מספקת. רוב המסעדות בכלל בארץ לא שומרות על היגיינה מספקת. היה לאחרונה תחקיר גדול על ג'פניקה ועוד כמה מסעדות, שהם מערבבים סוגי אוכל באותו מקרר, עם דגים באריזה פתוחה וכו'... אגב, הבעיה היא לאו דווקא בדג לא טרי, אלא (כמו בביצה לא מבושלת) שדג לא מובשל, כמו בשר לא מבושל, עלול להכיל חיידקי ליסטריה או אי קולי. בגלל זה גם סושי צמחוני במסעדה לא יעזור, כי החיידק ימצא גם על הסכין וגם על הקרש. בסושיות בדרך כלל לא שוטפים במים וסבון את הכלים, אלא טובלים בכלי עם מים עומדים בין רול לרול.
לדעתי, עם כל הרצון שלי לסושי, יותר חשוב לי שההריון הזה יעבור באופן תקין ולכן אני מעדיפה להתאפק או להכין לבד בבית.
אני מ-א-ד מקפידה על איפה אני אוכלת ומה אני אוכלת. אני לא אוכלת בחומוסיות, כי אין לדעת כמה זמן החומוס עמד בחוץ. אני לא אוכלת שום דבר שקשור בביצים חצי מבושלות או לא מבושלות (כולל קינוחי קצפות שמקורם לא ברור, ביצה עין, ביצה לא מבושלת דייה)
אני לא שותה במיץ בר כזה של שייקים, כי אני לא יודעת כמה זמן החלב עמד בחוץ, אם הם ניקו טוב את הבלנדר או אם הפירות טריים..
אז אולי אני קצת יותר לחוצה משאר הבנות פה, אבל בעייני זה מחיר קטן לשלם.
וגם השאלה הכללית לא נכונה, זה לא שעלול לצאת ילד לא טוב אם אוכלים סושי. הפחד הוא שלחטוף דיזנטריה או ליסטריה או משהו בסגנון, דבר שמאוד לא נעים לאדם רגיל, עלול להיות ממש מסכן חיים עבור עובר.
סליחה על החפירה. היה לי חשוב לתת את הצד השני