סופ"ש

FalseFlat

New member
סופ"ש

חוגגים 28 אחרון בארץ :p
מזג אוויר לים,
הולכים לדיקסי כנראה בערב לאכול כנפיים !
לקרוא (The low sky / Van der horst),
ולראות קצת טלוויזיה

מישהו ראה דקסטר ???????????????????????????????????????????????
פרק ראשון לעונה ה7, לא איכזב

חנהר

New member
בהולנד בטוח

אח אח צ׳ולנט, אני מוטרפת על זה. מעניין באילו רכיבים אתה משתמש.
בישראל כל כך חם שכמעט ואין לי חשק לאכול, מה שכן יש לי חשק ללכת לבריכה, ים, לרכוב על אופניים ולצאת לריצה לצד נהר הירקון.

נולדתי למזג אוויר הזה

או כמו שהסטארק'ס תמיד אומרים "winter is coming..."' כנראה משהו בגנים המולדביים-רומניים שלי.

בנוגע לחמין/טשולנט, זה מה שכל כך יפה ב"אוכל לעניים" הזה, הכל אפשרי ותלוי בעיקר בחומרים המקומיים הזמינים :)

יש את הספר המעולה של שרי אנסקי "חמין" בו ניתן לקבל השראה לסוגי החמין השונים (תתפלאו, אבל יש גם כמה לקיץ), תוספות לחמינים עצמם, תוספות לצד ומה שבין לבין.

למזלי הרע, הגברת ממש לא אוהבת חמין, כך שבכל פעם שאני מוציא את הקרוסט הנאמן שלי וממלא אותו בשכבות שכבות של טעמים שונים ומגוונים, מפזר מלח גס ופלפל שחור בין כל שכבה ואחותה, מבשל על גז, שם אותו ל-10 שעות של אפייה איטית, נותן לבית להתמלא בניחוחות המטורפים שאין זמן מתאים להם יותר מאשר שבת/ראשון בבוקר - באקסטזה מהפכנית אני עורם ערימה מהבילה על צלחתי בזמן שהגברת מחייכת אליי ואומרת לי "בתיאבון". היא טועמת קצת והולכת על הסלט :D

סיפור על "תאומים אבודים"

משפחתו של אבי היקר הגיעה לישראל ממולדובה, מכפר קטן בשם טלנשט, על גבול רומניה (הגבול התטשטש במאה הקודמת כל כך הרבה פעמים, בכלל העימותים שהיו באזור). ממשפחתו בת ה-500+ אנשים של אבי, נותרו לאחר המלחמה פחות מ-15 נפשות חיות (יותר בגלל הרוסים והאוקראינים ופחות בגלל הגרמנים). כך שהצד שלו לא שפע דודים ודודות כמו הצד של אמי.

אמי היקרה לא פחות, עבדה 35 שנה בבנק לאומי, בשנתיים האחרונות של עבודתה, הצטרף מנהל חדש ונחמד מאוד שעלה כמה שנים לפני כן ממולדובה עם משפחתו, הוא הזכיר לאמי את אבי, גם במבנה ושפת הגוף וגם משהו במנטליות.

יום אחד היא שאלה אותו מאיזה מקום הוא הגיע במולדובה, המנהל ענה שמכפר קטן ונחמד בשם טלנשט, מה שבהחלט היווה צירוף מקרים מעניין.

אמי לא חשבה פעמיים וכשאבי בא לקחת אותה מהעבודה, היא אמרה לו להחנות את המכונית ולהכנס לסניף הבנק לאחר הסגירה, הם ישבו שלושתם ובדקו את עצי המשפחה האישיים שלהם (הדור ההוא, יש לו זכרון שאני יכול רק לחלום עליו), לאחר כמה דקות, אבי הבין שעומד מולו בן דוד מדרגה שלישית, מה שהיווה שמחה מטורפת לא רק למשפחתי הקרובה (אחרי 50 שנה למצוא עוד קרובי משפחה למעגל המצומצם) אלא גם למשפחתו של המנהל שכעת יש להם משפחה קצת יותר מורחבת בארץ ישראל :)

מאז הם בשבילנו יותר קרובים מדודים ודודות אחרים שהיו קיימים בשבילנו תמיד.

כך שמי יודע,, אולי גם אנחנו "תאומים אבודים" :D

אם כבר עסקינן בניסים, כמה הורים כבר שלחו לי מייל ושאלו אותי לגבי נס סוכות של הצופים - איך זה יכול להיות שלפני ואחרי יום ראשון הכל גשום וביום ראשון עצמו, שמש עם 0% לגשם ?!

התשובה שלי הייתה שמשום מה זה קורה לא מעט (מחנות החורף והקיץ שהיו לנו - לפני ואחרי ירדו גשמי זלעפות ובמחנות עצמם זכינו לימי שמש מרהיבים).

מה שמעניין זה למה דווקא יורד גשם כשחב"ד ובני עקיבא מקימים את הסוכות שלהם :D

יש מצב שמישהו שם אוהב אותנו...

להלן הקישור המיועד.

סופ"ש מדהים לכולנו וחג שמח !
עמית

Row123

New member
כמעט

המקור שלנו (אבי) הוא מעיירה יהודית קטנה באיזור ביסרביה במולדביה בשם קלרש

נו טוב אז רק בני דודים מאוד מאוד מאוד רחוקים :)

איום ונורא - לא עומדת במזג האוויר הזה יותר

הנגב קורא לי ! וגם הים
איזה כיף לך אמיר . . .

אתה בטוח שאתה בכיוון הנכון?

Row123

New member
אתמול הסתפקנו

בכנפיים מהסופר - מטובלות מראש שזורקים לתנור וזהו. היה דווקא טעים

איך בא לי צ'ולנט/חמין ! חבל שההולנדי שלי לא מסתדר עם זה
אולי פעם אחרת... אחרת אני אוכלת לבד את כל הסיר :)

הפיתרון לאוהבי חמין/טשולנט/מאכלי חורף ממלאים

השכב"ג (שכבה בוגרת של שני 14-16) בצופים החליטו שהם הולכים לקנות פויקה ולהתחיל מסורת הכנת פויקה במדורה הקבועה של הצופים.

מוזמנים להצטרף ולתרום מרכיבי אוכל :D

מה זה פויקה ? ?

חוץ מזה - אני מרגישה כאן פגישת פורום - אחחחחחחח , אין אין על חמין
חוץ מזה 2 - לא מצליח לי לקחת את הילדים לצופים . . .

לא רוצים בית כנסת, לא רוצים,

מה הקשר בין פויקה להולנד

הקישור להגדרת הפויקה נמצא כאן.

הפויקה הראשונים הגיעו עם מתיישבים הולנדיים באפריקה בזמן "מאת הזהב" של ההולנדים.

אלו היו בעצם סירי ברזל יצוק שטובים לבישולים ארוכים של מאכלים ממלאים וטעימים... :)

המתיישבים הפכו לאפריקאנס, ובשלב מסויים הפויקה נהפך לחלק תרבות קבוע באפריקה (למרות שמרביתם היום מיוצרים - כמובן - בסין).

מדובר על מסורת קיבוצית "ארוכת שנים".

בנוגע לפגישת הפורום - חייבים לעשות משהו בנובמבר !

בנוגע ל"לא מצליח לי להביא את הילדים לצופים" - מצטער, כבר לא מאמין בשורה הזו, ויש לי איתה לא מעט ניסיון. מה שצריך לעשות זה פשוט לומר להם "היום אנחנו הולכים לנסות משהו אחר" ולהביא אותם לפעולת התנסות. ירצו לחזור אחר כך - סבבה, לא ירצו - סבבה :)

ביום ראשון הקרוב יש פעילות סוכות, אז הכניסה לכל מי שלא רשום הינה בתשלום (10 יורו לילד), אבל זה לא אמור לעצור אותך :)
בני כמה הילדים שלך ?

שיהיה רק טוב,
עמית

נשמע - נראה אותך כששלך תגיע לגיל צופים

בגדול - אתה צודק . .
אבל כשהם גם עשו שיעורי בית וגם עזרו לי לסדר את הבית
כמה כבר אפשר להתעלל בהם . .
(סתאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאם, אני דווקא מאד נהניתי בצופים)

אז זהו, שאין לי ילד אחד בגיל צופים...

יש לי 50 :)

אם את חושבת שההורים שלהם הם האחראיים היחידים על השכנוע שלהם להגיע לצופים, אני אשמח לקשר אותך עם כמה מהם על מנת שהם יסבירו את תפקידי בכוח :)

לכל הורה יש רק את הילד אחד, שניים או שלושה שלו לשכנע, אני צריך כל יום ראשון לשוחח עם הילדים ולגרום להם לרצות לחזור לכאן, כמו גם במהלך השבוע לשוחח עם שאר המשפחות.

אז אני יכול להבטיח לך, את הניסיון בשנתיים האחרונות לכל מיני תירוצים מעניינים על מנת "להוציא את הילדים מהבית", כבר רכשתי :)

saying that...

אני חושב שאת לוקחת את זה לכיוון לא נכון, עם הילדים דווקא אין בעיה, הם לא רואים בצופים בתור "מחוייבות אישית" כמו שיעורי בית וסידורי ניקיון, סוג של פלא אבל הם אשכרה נהנים בפעילות (בוודאי יותר מהכנת שיעורים וניקוי השירותים).

מזמין אותך להתנסות, במקרה הכי "גרוע", הרווחת בייביסיטר לשעתיים ביום ראשון מסויים :)

דרך אגב, גילוי נאות - אני לא כל כך נהניתי בצופים בהתחלה, ההורים שלי הם אלו שהציבו בפניי את המציאות "אין אפשרות, או שאתה הולך לצופים או שאתה הולך לצופים", מה לעשות שלפעמים הורים יודעים יותר טוב מילדים מה טוב להם :D (עובדה שבסוף נשארתי בכיף).

שיהיה סופ"ש רגוע...
עמית

כאן אנו נכנסים לשיחות עומק על חינוך . . .

למשל: אני מאד אהבתי לנגן ודרשתי מההורים שלי ללמוד.

רציתי שגם הילדים שלי ינגנו - אבל זה נראה לי איום ונורא להכריח אותם להתאמן,
משהו שאני התחננתי לקבל, והם סובלים ממנו.
לעומת זאת - אחד חולה על כדורגל, בעוד שלי זה לא אומר כלום,
אז מה?
אז צריך לדאוג לו 3 פעמים בשבוע שיגיע לאימון ומשחק . .

אני כן רוצה שיבואו איתי לתיאטרון ולמוזיאון, למרות שזה כואב להם . .

Etnozam

New member
הינה אמת בוטה

כדורגל זה בידור להמונים!
תכלית פשוטה וקלה ליישום שמבטיחה אשלייה של תהילה ועושר אך בפועל לא מעניקה שום תכונות פונקציונאליות לחיים.

ובמילים שלך: "צריך לדאוג לו...".
אירוני שזה משקף גם את העתיד של התחום, הכרת פעם שחקן כדורגל "מקצועי"? זה כמו ילד אנוכי מגודל שצריך לדאוג לו להכל.
אז במקום שילכו לפעילות כמו צופים (ולא רק) וירכשו כלים ותכונות שיחזקו את היכולת של הילדים לדאוג לעצמם כבר מגיל צעיר, הם הולכים לפעילות שבא שיא הביצוע מתבטא ביכולת להתגלגל על הדשא ולעשות "play dead", ואם הביצוע מספיק טוב גם יקבלו בעיטת עונשין חחח

לקח לי שתי דקות ללמד את הכלב שלי לרוץ אחרי כדור... כמה זמן לדעתך ייקח לי ללמד אותו לנגן על גיטרה או פסנתר?

אתה צריך לראות אותו יוצר קשר עם ילדים

ומבוגרים ישראלים, ערבים, הונגרים וצרפתים -
בעזרת כדור . . .
גם אני חשבתי כמוך לפני שהיכרתי את הבן שלי

למעלה