סופ"ש

eran735

New member
סופ"ש

מה שתינו?

חמישי בסימן חגיגות

בצהריים המוקדמות צ'ייסר לפרויג להצלחה

אחה"צ גולדסטאר בג'פניקה

בערב שיראז מוצלח, פרטים בהמשך

nimrodrosen

New member
בינתיים

חמישי בערב אצל Desert Seagull
רובוסט פורטר מפרוייקט החבית של חובבי ציון- משוחד
קמיקזה של הדובים- נהדרת
רום מעליית הגג בציר 2010- משוחד
רום זקאפה XO- טחב,ספרים ישנים ועור משומש. ווניל, מתוק סירופי, סילאן וקרמל כהה- במילה אחת מעולה!

nimrodrosen

New member
תוספות מיקב שורק

סירה 2010
פטי ורדו 2009
גראנש 2008
מרלו (מסדרת הבסיס לא זוכר שנה)
וויונייה (לא זוכר שנה)
יין בסגנון פורט
מרלו כרם יוסף 2008
קברנה כרם יוסף 2009

אהבתי במיוחד את הגראנש, וויונייה והפורט אך הכל היה נהדר.

הוא עשה שם גם סדנת בלנדינג קצרה שהייתה מעניינת ומהנה- תמיד כיף ומלמד לקפוץ לשורק.

nimrodrosen

New member
תוספות וויסקי

Edradour burgundy cask 2003-2010 46% אגרסיבי, תותי וכבולי, גוף קל. מאכזב.
Brekenridge bourbon 43%, וניל קוקוס ולכה- פרופיל ברבני קלאסי אך עדין מאוזן וטוב
ובושמילס לבן

מני.ת

New member
הלילה.

לגבולין 16
ארדבג עוגי
טאליסקר 25
לאפרוייג 10 (פס אדום)
לגבולין 21 (לא ציחצחתי שיניים הלילה...)

ברביעי בערב עם חבר ויסקים 18+ ח״ח

טעמנו עם קצת גבינות 3 ויסקים בחוזק חבית, בני 18 לפחות:
לונגמורן 1992 בן 18 של סיגנטורי, 59% בערך. מפתיע, יחד עם הפרחוניות, שוקולד לבן והדרים הצפויים היתה גם כבוליות מורגשת.
מים עוזרים מאוד ופותחים את הריח והטעם בצורה מצויינת, בלי לפגוע במרקם השומני כלל.

גלנדרונך 1989 בן 21, 54%, יישון מלא בחביות פדרו חימנז. יותר נגיש ללא תוספת מים, מתוק מתמרים, דבש ווניל. קצת ליקריץ ברקע.

גלנפרקלס בן 18 שנה של דגלאס ליינג, 54%, עבר פיניש ביין אדום. סגור מאוד בלי מים, רק אלכוהול וקצת פירות אדומים. עם מים נפתח נהדר. הרבה פטל ואוכמניות, ומתחתם שרי עם תאנים וקליפות הדרים. מתחיל להיות ממש חריף, בפיניש הארוך עדיין פירות אדומים, ודומיננטי בעיקר צ׳ילי. דווקא נחמד ומרענן.
הפיניש ביין מאוד ברור פה, אבל משתלב טוב עם האופי הבסיסי של הויסקי.

אילן די

New member
אצלי עדיין לא התחיל

אבל אני ממתין למשלוח שצריך להגיע מחר :
Lagavulin 12 Cask Strength
Lagavulin 1995 Distillers edition
Ardbeg Day

קניתי עוד בקבוק של ארדבג DAY, כי נראה לי שהבקבוק הנוכחי ייגמר די מהר. בעיני (וגם האף, הלשון והגרון), הוא אחד הארדבגים היותר טובים שנמכרים היום. לא ניתן להשיג יותר אצלנו אז קניתי מ- GrandWineCellar.

down under

New member
רמי מרטן VSOP

בירה טובורג
הנסי VS
צ'ייסר של עלית העראק
לגימה מוויסקי קנדי רויאל קראוון שיש לו ארומה רצינית של יין שרי.

Desert Seagull

New member
כמה דברים

בחמישי ערב ספונטני 2 עם נמרוד:
רובוסט פורטר. בירה מאוזנת מאוד, מפתיעה בגוף הבינוני שלה שמכיל עשרה אחוזי אלכוהול. הגוף כאמור אינו. מעיק, קל יחסית לשתייה וטעמי החבית אינם מעיקים אלא משתלבים יפה בבירה.

קמיקזה של הדובים. אחלה בירה

רום עליית הגג 2010. בפעם האחרונה ששתיתי אותו היו לו טעמי קוקוס ווניל עזים מאוד, וזה היה בטעימות הקוניאקים שערכנו לפני כמה חודשים טובים. המתיקות שלו התעדנה מאוד והצטרפו טעמים חמצמצים של תפוח ירוק בוסרי וריח מחטי אורן.

זקאפה איקס עיגול, תענוג.
========
קדש ברנע מרלו 2010. לא רע בכלל בשביל 50 ש"ח.
מונד בלנד אדום 2009, טעמים ירוקים עשבוניים מאוד מורגשים עם פתיחתו ומעט פרי שחור לאחר חדרור. משהו לא הסתדר לי ביין הזה. אנסה בקבוק אחר בהמשך.

מתלבט מה לשתות כעת במוצש

alexvis

New member
קצת סוביניון בלאן

של וילה מריה סדרת פרייבט בין, 2009.

סנסר לה פונדט, קומט לפון 2006

וקצת הרבה גינס.

Padod

New member
ברנדי אפרסקים

ולא "ליקר ע"ב ברנדי בטעם אפרסקים" אלא באמת באמת באמת תזקיק מאפרסקים מותססים שהתיישן בשבבי עץ. 46% אם אני זוכר נכון, 8 חודשי יישון, "עליית הגג". גאוני.

היסטוריה - מסתבר שבארה"ב עד המאה ה19 היו מכינים דיי הרבה מהברנדי הזה. לא מעט מקומות בארה"ב מתמחים עד היום בגידול אפרסקים שונים (ע"ע השיר של הנשיאים המתים למשל, או הכינוי - Peach Country) אבל כפי שגילינו, כנראה בעיקר בשל העלות היקרה וריבוי העבודה שמצריך כזה ברנדי הפסיקו לייצר אותו כליל. גם המזקקים העצמאיים, ההפרתקנים שעושים זאת בשביל הכיף הפסיקו לייצר אותו באופן מסחרי ופשוט אין דרך להשיג אחד כזה יותר. חבל ביותר היות וזה מרכיב במתכון למינט ג'ולפ מלפני כמעט 400 שנה ככל הנראה, מה שהופך אותו לג'ולפ (רשמית זה לא בדיוק קוקטייל) הראשון בעולם. כמעט, זה לא מדויק אבל זה שקר מאוד אטרקטיבי.

אז נמרוד יום אחד השיג מספיק אפרסקים כדי להכין ברנדי וסירב לתת לי לטעום עד שהברנדי מוכן. לפני שבועיים הוא הופיע בבר בשר עם בקבוקון זכוכית קטן וטעימה ולצערי רק עכשיו מצאתי זמן לטעום ממנו כראוי.

בריח - מאוד פירותי ומתוק, אפילו קצת פלסטיקי, עם צריבה אלכוהולית מורגשת. מעט רחוק מהאף אפשר להרגיש פרחוניות, ווניל וצמר גפן מתוק.
בפה מאוד שמנוני, צורב קלות, עם ניואנסיים מאלטים\לחמיים שמאפיינים הרבה מהתזקיקים של 'עליית הגג', מסתיים בסיומת פירותית קיצית וארוכה מאוד.
כברנדי נקי מדובר במשקה מעניין ומרתק אבל לא עגול, המאפיין שמלווה הרבה ברנדי לשתייה נקיה. כמרכיב הוא מרגיש מרתק, באמת. פיסת היסטוריה.

Padod

New member
יום ראשון עדיין נחשב נכון?

בעצם רק יום שני ושלישי אינם סופ"ש טכנית. עדיין.

הנדריקס מרטיני עם נוילי-פראט ובורלסק-ביטרס שבתחתיתו מצאתי לי משמעות חדשה לחיים, וכוס נדיבה ביותר של 'פיסקו' ישראלי של רם. בלי רשמי טעימה. רק "וואו"

eran735

New member
אצלי

הרי גליל ק"ס - שכחתי כמה תמורה אפשר לקבל בשביל 30 שקל
SITO ס"ב - פשוט מעולה
בחתונה המון בלנטיינס ובלק לייבל
וגולדסטאר וערק היום בצהריים

foodnwine1

New member
לאפינג בודהה וויסקי

טעמתי את הבלקברי סאמר אייל - אחלה של בירה קצת מתקתקות של ירות היער. כמו כן "פרח הבר".

בגזרת הויסקי : שני בקבוקים של סינגל קאסק של כמה חברה ממועדון ויסקי במוסקבה, הם מבינים עניין. הראשון MOTLACH 1993 ח"ח, שעבר פיניש 6 חודשים בחבית שרי חדשה- חביב מאוד, וללא הרבה שרי, קצת בשרני, עם הרבה גפרורים, ופה תענוג הרבה יותר בשרני.
השני CAPERDONICH 1972 מזקקה מפולאה שאינהה עוד. ח"ח שעבר את הפיניש כנ"ל ל6 חודשים, מאוד מתוק, בורבוני כמעט, המון וניל, פירות טרופים דבש, ולא מעט עץ מתובל. תענוג.

בשישי בערב ימזאקי 18 עם סיגרילו קטן, וגם STRANAHANS סינגל מאלט מקולורדו שהבקבוק שלו כבר די מסתיים לי וחבל.

שבוע טוב

yoavge

New member
רוב הזמן לא הייתי בבית אז מעט

חמישי בערב קצת גלנמו 10 - קליל ונחמד ללילות הקיץ החמים
שישישבת - כמות נאה של ג'ורה 16 מהבקבוק החדש שקיבלתי. יופי של ויסקי לקינוח ארוחה ולשתיה יומיומית
מוצ"ש קצת לפרוייג PX לסיום מתקתק של הסופ"ש

למעלה