כמה דברים - זהירות: ארוך וחופר
ביום שישי הייתי בטעימות שערכו בשר המשקאות וטעמתי מהדברים הבאים:
הרי גליל פינו נואר - מימי ומשעמם. עד כה הפינו נואר הישראלי הטוב ביותר ששתיתי היה של פלטר.
הרי גליל רוזה - שוין
רקנאטי רוזה - שוין
תבור אדמה סוביניון בלאן - מאוד אהבתי. קליל וטיפה חמצמצץ. אחלה יין.
תבור אדמה מרלו בזלת - לא מאוזן. לא אהבתי.
ציון ערמון שרדונה - היין לא קורר כמו שצריך אז אין לי דעה מגובשת. שאלתי את הנציג, שמכיר את אנשי היקב אך הוא לא עובד שם, אם השרדונה עבר תסיסה מלולקטית ונעניתי שברור, כל יין עובר תסיסה...
ציון ערמון קברנה - קברנה שיושן 16 חודש. קל יחסית. לא מעניין כל כך.
בירת חיטה בלאנש דה בריסל - כשביקשתי מהמוזגת לספר לי על הבירה היה משעשע לראות שלמעשה היא לא ידעה כלום. זרקה משהו על כך שהם עושים שימוש באותו מתכון ובאותה השיטה מיום הקמתם...על כך שזו בירה לא שגרתית...שהאלכוהול שבה לא מורגש (בטח, בגלל שיש שם פחות מ5%...). כששאלתי אותה אם זו בירת חיטה היא לא ידעה להגיד...בקיצור, הבירה, כמו המוזגת, לא הייתה מציאה גדולה.
לאגר ספרדי אסטרייה גליסיה - המוזג סיפר שבירה זו ניצחה בתחרות את הייניקן, קרלסברג, בקס ועוד כל מיני לאגרים..לא טרחתי לשאול איזו תחרות ומתי היא נערכה. לאגר פשוט וקליל. האמת שהמחיר שלה כיום, רביעייה בעשרים, היה מפתה אותי לו הייתי אוהב בירות בסגנון.
עברתי את הכביש לנפתלי לראות מה קורה והופתעתי לגלות מדף של יקב מרגלית עם קברנה ומרלו משנת 98 ב-210 ו-170 בהתאמה, קברנה 2002 ב-190, קברנה 2006 ב-210 וקברנה 2007 ב-150. נראה לי סיכון לקנות יין משנת 98 אצלם. לא סומך על החנות הזו. הקברנה 2007 זול בצורה מחשידה.
אנקדוטה, על המדף של כרמל לימיטד אדישן 2007 שעלה 219 התגנב לו בקבוק 2005. בניגוד לאינסטינקט שלי, הפנתי תשומת לב המוכרים במקום לגשת עם הבקבוק לקופה.
משם נסעתי לחנות יינות וטעמים וטעמתי את האבסולוט החדשה, אליקס או משהו. אני לא אוהב וודקה, אני לא מבין בוודקה וגם לא יודע להבחין בין סוגים. אבל, הוודקה הזו הייתה חלקה בצורה מדהימה וללא שום עקצוץ או צריבה בגרון. הופתעתי לחיוב. יצאתי עם עין תאנה פטיט ורדו 2010, שושנה בלנד 2007 ופטיט ורדו 2011 בלמ"ז מיקב בראשית שאחרי חדרור ממושך התגלה יין מדהים בפירותיות שלו וברכות שלו (ללא שום סימן לטאנינים).
בערב שישי יצאתי לפאב חדש בפ"ת שנקרא אוסקר. פאב בסגנון אירי. הפאב נפתח רק לא מזמן ומלא אי סדרים ובעיות...הזמנו 4 בירות- פורטר אלון, קרלסברג, גינס ווויינשטפאן. מלבד הפורטר אלון כל הבירות היו חמוצות (וספציפית לגינס ולוויינשטפאן היה גם מרקם של דילול במים). הצ'יפס הגדול היה קטן יותר מזו של מנת ילדים במקדונלדס. שירות איטי מאוד והרבה מאוד הבדלים במחיר בין התפריט לבין החשבון (כשאני אומר הרבה אני מתכוון לכל דבר ודבר שהזמנו). מוזיקה רועשת מאוד שאי אפשר לשמוע את עצמך (כשהמוזיקה כבתה היה רעש דיבורים של חדר אוכל בקיבוץ). תמחור בעייתי (חצי ליטר גינס ב38 ש"ח). בקיצור נמרץ - לא ממליץ על המקום הזה. המלצריות היו עסוקות כל הערב בלהתנצל. איך פותחים מקום ככה???
היום בים - פורטר אלון. הערה בארוחת החג - קריניאן רזרב 2007 של ברקן.
חג שמח!