סופ"ש נעים

Lir האחת

New member
סופ"ש נעים ../images/Emo13.gif

מה התוכניות שלכם לשישי-שבת? כבר קיבלתם מטלות? יוצאים היום לבלות? לי יש כמה מאמרים לקרוא השבת, ורק המחשבה מעייפת אותי
שבת שלום!

elena20

New member
עונה../images/Emo13.gif

מה התוכניות שלכם לשישי-שבת? ללמוד
, יש לי מלא שיעורים בסטטיסטיקה, לסכם כמה פרקים ב"מבוא לפסיכולוגיה" כבר קיבלתם מטלות? כן יוצאים היום לבלות? לא, סתם סופ"ש שקט עם החבר בבית.

Musi© Gi®l

New member
מה זה לסכם ?

כאילו מה, את קוראת בספר ומסכמת כמו שהיינו עושים בבית ספר?

בקריאת מאמרים, הכי טוב

הוא פשוט לסכם במשפט אחד או שניים כל פסקה. אני נוהג לכתוב לי הערות בשולי המאמר, לא לסמן בעט מדגיש כל מני משפטים ופסקאות, ובטח שלא לסכם מאמרים, כי זו עבודה לא אפקטיבית. מה יהיה אם צריכים לכתוב עבודה סמינריונית, וצריכים לקרוא כמות נכבדת של מאמרים? הרי אי אפשר לסכם את כולם... לכן, לדעתי, הכי טוב פשוט לקרוא את המאמר, ולנסות לסכם בקצרה כל פסקה ופסקה, וכך ניתן להבין טוב יותר את התיזה של המאמר, את הטענה המרכזית, ודרך העבודה של מחבר המאמר ושאר ירקות... כבר יצא לי להכיר תלמידים שנהגו לסכם מאמרים בני 15 עמודים למשל, ב-18 עמודים, וגם כאלה שפשוט תרגמו מילה במילה של כל מאמר שהם התבקשו לקרוא (תרגום שלהם או תרגום שנעשה בעבורם). דאנטה

Lir האחת

New member
אני אומרת,

כל אחד צריך ללמוד בדרך שלו, בדרך שמתאימה לו. שהרי כל אחד מכיר את עצמו הכי טוב, ויודע מה עוזר לו להבין ולזכור טוב את החומר. מי קבע שלסכם מילה במילה זה לא אפקטיבי? עבורך אולי זה לא אפקטיבי, עבור מישהו אחר זו הדרך הכי טובה לזכור את החומר ולארגן אותו בזיכרון. אני, למשל, ממרקרת ומסכמת לעצמי בצד. התהליך הזה עוזר לי להפנים ויותר מאוחר שאני ניגשת לחומר אני קוראת את הסיכומים בצדדים וככה אני מצליחה לזכור את עיקר המאמר. לעומת זאת, יש לי ידיד שהיה מסכם את החומר מילה במילה. הדרך הזאת אילצה אותו להתחיל ללמוד לבחינה הרבה לפניי, אבל רק בדרך הזאת הוא הצליח להפנים את החומר בצורה טובה. בסופו של דבר, לשנינו הייתה הבנה טובה של החומר, ושנינו קיבלנו ציונים גבוהים.

d e m o sthenes

New member
אני אסכם....

אתה תלמד איך שבא לך את הלאטינית שלך. וכולנו נלמד איך שבא לנו את המקצועות המוזרים שלנו איך שבא לנו. זהו!!! שקט
שבת היום.

לא, לא, לא הבנת....

לימוד לאטינית זה דבר אחד, וסיכום מאמרים זה דבר אחר... בלימוד לאטינית צריך לקרוא כל מילה ומילה, וזה מייגע. בקריאת מאמרים נדרשת טכניקת למידה שונה. אבל כמו שאתה בעצמך אמרת, כל אחד ילמד איך שבא לו את מקצועות הלימוד שלו... אני מאוד מקווה שלא חשבת שאני מנסה לכפות על מישהו את השיטה שלי, זו הייתה רק דעתי. אני אפילו לא המלצתי עליה... אם הייתי מנסה לכפות על כולם את השיטות שלי, בסופו של דבר כולם היו יוצאים מצטייני רקטור, ומה ייצא לנו מזה? שנסקור סקרים כל היום? דאנטה

d e m o sthenes

New member
אתה יודע מה לדעתי צריך לעשות?

להגביל את מספר המילים שאפשר לכתוב בכל הודעה והודעה. אני שותה כל פעם רד בול לפני שאני קורא הודעה שלך.

כוחי אינו בצמצומי.

אני מקנא בך. אני לא יכול לשתות "רדבול" בגלל הסכרת. לפני שאובחנתי כסוכרתי, נהגתי לשתות "רדבול" להנאתי... דאנטה

Musi© Gi®l

New member
מה אתה רוצה? אני שואלת ברצינות.

כי באמת מעניין אותי לדעת מה הדרך הסטנדרטית ללמוד בקורסים כאלה.

Anna Karenina

New member
לא חושבת שיש דרך סטנדרטית,

זה עניין של נוחות. בדיוק כמו שלאחד נוח להשתמש בלאפטופ ולאחר נוח עם דפדפת ומחברות, אין כאן נכון ולא נכון.

למעלה