סופ"ש, מה שתיתם?

Padod

New member
יותר מדי

אתמול מצאתי עצמי בפיראט האדום בראשון לציון. מוזר בצורה מצחיקה, איך שעלינו המארחת שואלת משהו ברוסית ורק למראה מבטינו המבוהלים היא עברה לעברית...50 בירות מהחבית, אבל אין הרבה קשר בין התפריט למה שיש זמין ומארחיי הקפידו לבדוק את הבירות בנושא הטריות שלהם אם כי לא נרשמה אכזבה רבתי.
זכורות לי ESB מהנה, ברבר כהה שהפתיעה לטובה ונגב פורטר שלא נהניתי ממנה. יותר מדי קפה בשבילי, עם עוד כל מיני טעימות שונות בין לבין. אפילו נהניתי מארוחה טבעונית...
חזרתי לת"א רק לקראת 1 בלילה והערב רק התחיל כי מצאתי עצמי מבקר בסושיאל קלאב אחרי הזמנה, כדי לטעום נגרוני מיושן - מוש הביא איתו חבית של 5 ליטר ולא היסס בכלל להסתער על קוקטיילים מיושנים ואמנם הנגרוני רק בן יום - מרגישים כבר את החבית החדשה והשפעת החימצון (לטובה) וגם ראיתי אותו מגיש את הקוקטייל לכמה אורחים בנוסף. וסיור במקום - ונראה שהם מאוד משקיעים בתשתיות שלהם גם אם הוא מספר שתפריט הקוקטיילים אמור להיות פשוט ונגיש.

זה לא יותר מדי, אלא אם מוסיפים לחשבון את יום רביעי שהכיל 2.5 ליטר גינס, צ'ייסרים של קמפרי ולפחות כוס אחת של לגבולין 16 כשכבר הייתי שתוי מספיק כדי לא להגיד 'לא'. אני נח הערב כי יש עוד הרבה מה לעשות אבל יש בקבוק אבסולוט אליקס שמיועד למחר ליום הולדת, ובערב קבעתי עם אבא וחבר לסשן לימודי של שתיה אלכוהולית, אין לי מושג מה זה אומר מעבר לכך שאני אצטרך לבחור עבורם מה ישתו.

וזו פתיחה לקראת שבוע שמרגע לרגע הופך להיות יותר מאיים ומלא אלכוהול. שבוע הבא נפתח עבורי עם תערוכת הברים של ברלין...

nukke

New member
פאב הפיראט.

הפיראט האדום זאת רשת חנויות צעצועים.

לוונבראו אוקטוברפסט, טוכר לא-זוכרת-מה שקראו לה שם אוקטוברפסט אבל היא לא, כי זאת מבשלה מנירנברג ולא ממינכן, בישוף קלרביר (נחשו מה? גם היא משווקת כבירת אוקטוברפסט!) וגמברינוס - הכל מהחבית.
"ארוחה טבעונית" = לחם, צ'יפס בכמויות לא אנושיות ופטריות מוחמצות נהדרות.
:)

deathstar

New member
אוקטוברפסט כבר הפך לסגנון בירה שמוציאים בסתיו

ולא בהכרח הבירה ש6 המבשלות של מינכן מוציאות. בגלל זה יש גם סמואל אדאמס אוקטברפסט אבל אף אחד לא יחשוד שהיא ממינכן.

nukke

New member
כן, אבל לא הבישוף ולא הטוכר משווקות כאוקטובר

פסט, בניגוד לסמואל אדמס.
אם זה טוב לפיראט, לי.ד ולשלום שלו זה טוב לנו.
עדיף טוכר שנמזגת כאוקטוברפסט מבירת הפירות הדלוחה שנמזגה בחגיגות האוקטוברפסט/ סוף הקייץ ביום חמישי.

deathstar

New member
לא הבנתי - הבירה נמכרה *בפאב* כבירת פסט

או שהיה כתוב עליה "אוקטוברפסט"?

nukke

New member
סוג של, וגם בפורטר אנד סאנס

התקשרנו לברר מהי בירת האוקטוברפסט שנמזגת שם לפי הפרסומים ונאמר לנו שזו בישוף קלרביר.
מילא. ישראל.

Padod

New member
ועוד

הבטחתי להעלות רשמים - הוואנה קלאב סלקסיון (Seleccion)
טעמתי כבר כמה פעמים, אפילו ערבבתי אותו בכל מיני מובנים. מסקנה סופית - מאכזב.
קקאו, ווניל, מאפיינים בולטים של חבית, עשיר מאוד בתבלינים, פלפל אנגלי, קינמון, קוקוס, אפילו ריח של קליה שמזכיר עשן.
צריבה אלכוהולית בולטת, פירותיות של תאנים, קרמבולה, פסיפלורה, טבק, הרבה עץ בטעם - אפילו יותר מדי.
רום טוב, אבל אין לו את הייחודיות האופיינית להוואנה-קלאב, הוא ייחודי באופן שונה משאר הסדרה והוא מזכיר לי יותר סגנון ברבדוס כמו המאונט גיי מאשר סגנון קובני.

Desert Seagull

New member
מבאס לשמוע

על פניו מהתיאור שלך לגבי פרופיל הטעמים הוא כן נשמע לי טעים, אבל אני מבין (כיום אחרי ערב הרום שעשינו) שפשוט אין לו את ה-smoothness של שאר מוצרי החברה
בערב רום עצמו המאונט גיי היה אכזבה רבתי עבורי אבל בטעימה חוזרת של הבקבוק הפתוח הוא כן מצא חן בעיני. מקווה שכך יהיה המצב גם עם הסלקסיון שאצלי....

תודה על הרשמים

Padod

New member
ועוד...

אני לא רוצה לכתוב את זה בפוסט. לקחתי את אבי וחבר לערב של הרחבת אופקים אלכוהולית. שתינו ג'ק דניאלס, ווילד טרקי, קראון רויאל, ג'יימסון עם ג'ינג'ר אייל, קמפרי נקי ועם אשכוליות, מרטיני רוסו, קלבדוס, הנסי VSOP, גרנד מרנייר, פרנה ברנקה וסאוזה הורניטוס. לא בסדר הזה.

הגעתי למסקנה שה"מוסדות" בחיפה גרועים.
היה קשה בכל סבב למצוא מה להזמין - פסלנו בהתחלה וויסקי סקוטי ואניסטים, לא באנו כדי לשתות בירה או יין והמבחר של כל מה שנותר היה מביך לכל מקום שנחשב ל"מוסד". בעצם, אולי בחיפה כדי להיות "מוסד" מספיק להגיש סינגל מאלטים ובירה, אבל זה לא שהמבחר ב'סנדק' שונה מהמבחר בכל בר חיפאי אחר.
אי אפשר להזמין קוקטיילים, כי אני לא באמת יודע איך הם יצאו ואמנם אבי אוהב לשתות קוקטיילים בסנדק, אני נרתע מקוקטיילים אותנטיים של שנות ה80.
ואחרי שקיבלנו משהו תחת השם "פרנה ברנקה" שלא היה פרנה-ברנקה (אניסטי, ליקריצי ומאוד מתוק במקום המרירות המנטולית של רופא השיניים האימתני שהוא פרנה ברנקה) עלו לי עוד חשדות לגבי משקאות אחרים שהזמנו - כמו הקלבדוס שארומת התפוחים העדינה-עד-חסרה מרמזת שאולי הבקבוק פתוח כבר כמה עשרות שנים, וגרנד-מרנייר שהשותפים ציינו שאינו מתוק להם או תפוזי להם...התפריט כמובן אינו מעודכן אבל כמות הפריטים המופיעים בתפריט ואינם זמינים עולה על כמות ההפתעות שאפשר למצוא אם מסתכלים על הדיספליי. בהרבה.

וכשאני ציינתי את המרמור שלי כלפי המקום ציינו בפני שמדובר ב"מוסד חיפאי וותיק" ועכשיו אני תוהה מה בדיוק זה אומר? שאפשר לפשל בצורה נוראית שכזו? שלא צריך יותר מבירה כדי להתקיים? שחיפאים ימשיכו לצאת למקומות שאינם עומדים ברמה הארצית בכלל?
אני אוהב את ה'סנדק' על הערך הנוסטלגי רגשי שלו לחיפאים בכלל, אבל רק בחיפה ערך ה"שמרנות" הזו באלכוהול מתבטא בקיבעון עיוור לכוס בירה (עדיף חצי, אם יש ליטר תביא) ופעם בחודש כשהגבר מקבל את המחזור שלו, בכוס וויסקי, סינגל מאלט, בלי קרח.

ממליץ לך לטעום את הנגב פורטר שוב בהזדמנות

היא לא הייתה כל כך בסדר בפיראט, מקולקלת קלות על פי החמצמצות שהייתה בה (שלא אמורה להיות שם). אבל בעצם, אם הטעם של הקפה הוא מה שהפריע לך, אולי לא תאהב אותה גם בטעימה חוזרת.

knappertsbusch

New member
ויסקי, בקטנה

פור רוזס - וואלה? בסדר גמור. טוב ברמה או שתיים מהג'ק דניאלס ה"רגיל"
שתכל'ס מחירו מופקע. הפור רוזס מרגיש בוגר יותר מכל בחינה שהיא.
לפרויג ח"ח - אי אפשר לסיים יותר מחצי מנה של התרכיז המופלא הזה.
קאטי סארק אימפריאל - נחמד, ההפך הגמור מהלפרויג.

down under

New member
יין שארדונה במסעדת אידי באשדוד

וקלבדוס בולארד (סביר להניח לפי המחיר שלא ה-XO אלא הסטנדרטי).

בערב בבית כוס גראנט'ס ירוק מיושן בחביות שרי.

yezer

New member
ג'יימסון 18 גולד רזרב

ויסקי מצויין לדעתי.
כל השאר בירות סטנדרטיות- ויינשטפן וכו'...

Desert Seagull

New member
בינתיים ממש מעט, אבל רכש חדש

בחמישי בערב אמפורה סירה 2006. אחלה יין.

רכש חדש: לקחתי סיכון/צ'אנס וקניתי ממוכר ביד2 בקבוק Remy Martin VSOP Premier Cru. ליטר, 250 ש"ח (כ-50 יורו / כ-65 דולר)
לטענתו, קיבל את הבקבוק במתנה לחתונתו וביקש להמירו בכסף כי אינו שותה. לאחר ששלח לי לבקשתי תמונות של הבקבוק, פגשתי את הבחור, בחנתי את הבקבוק והמארז שנראו לי בסדר ושילמתי כאמור 250 (במקום 310 שביקש במקור). מקווה לטוב.

למעלה