סופ"ש מה שתינו?

eran735

New member
יין בסגנון פורט?

תשמור לי קצת לטעימה:)
אגב מבחינת הענבים אתה משתמש בענבים זהים גם ליצירת היין היבש וגם ליצירת הפורט?

nimrodrosen

New member
יקח לפורט "קצת" זמן....

כן אנו משתמשים בענבים זהים. קברנה סוביניון זאת בחירה טובה בהתחשב בזה שאין לנו (כמו ל99% מהיקבים בארץ) נגישות לזנים הפורטוגליים וכך (בגלל הבציר הלא מאוד מאוחר) יש לנו גם סיכוי לעשות יין בסגנון פורט עם חומציות בולטת בניגוד לרוב ה"פורטים הישראלים" בשוק.

אגב, השקענו בזן שמרים ייעודי לסגנון שאינו זמין בארץ (הבאנו מחו"ל).

Padod

New member
חחח

כל זה

ועוד -
בברלין עוד הספקתי להשקות כמעט 100 אורחים שונים בשוקובו (ג'יוויין פלורייסון עם וינקוטו, לקטארט, טיקי ביטרס וקרם דה קקאו) וחד-קרן (ג'יוויין עם אסטרולייב סוביניון בלאן, אורנג' ביטרס וג'ון ליקר) לפני הטיסה לברצלונה.

ביקרתי בOhla Boutique Bar ונדהמתי מהמקום. בר של ברמן אחד ושני עוזרים, שלא מפסיקים לעבוד לרגע, בעבודה כל כך מקצועית, מדוייקת ומהירה שזה הופך להצגה. כל הקישוטים, כולל הקשים והסטיררים מונחים כלאחר כבוד באמצעות מלקחיים בכלל בתוך הכוס, כל קוקטייל מקושט ומוגש בכוס מיוחדת בשבילו...שתיתי מזקל-ביז'ו (דל מגוואי מזקל עם שארטרז צהוב ודולין-בלאנק וורמוט ואז משהו בסגנון טיקי עם סיילור ג'רי, סירופ קינמון, פלרנום, ליקר פימנטו וליים ושותפי, כשהצליח להסיר עיניים מהבחורות היפיפיות שהקיפו אותנו מכל עבר שתה משהו עם שמבורד, מרסקינו, זוברובקה ופירות יער ואחר כך אבסינט-סאוור שהוא מאוד אהב. בין לבין הספקתי להרים תצוגת יכולות לשף של הMon עם שוקובו וג'פניז (הפעם ע"ב סנטה תרזה רום עם טיקי ביטרס ואורז'ה) כמו גם לתת לו טעימות של ליקרים מעליית הגג, רום, פיסקו, ברנדי ועוד ולשמחתי הרבה הוא עף באוויר מתצוגת היכולות הזו שהסתכמה בהרבה טעימות נקיות ובסך הכל שני קוקטיילים קצרים, קלים ופשוטים.

עכשיו פיינט של אלסקן אמבר בבר בשד"ת של סיאטל בדרך לוויקטוריה, קנדה - מקומו של הקלייבס קלאסיק בר...אלופים החברה בEWG שסידרו לי חדר במלון עם בר הקוקטיילים הטוב ביותר במערב קנדה...

Padod

New member
ועוד

שני קוקטיילים בקלייב קלאסיק לאונג', מלון השאטו-ויקטוריה, קנדה. מדובר בבר הקוקטיילים\בר בית-מלון מהטובים בעולם. ממש, בין ה4 הפותחת. ואני מבין למה.
פשוט, לא מתיימר, מאוד נוח, כסאות שנועדו להכיל אותך לשעות רצופות, אוכל פשוט אבל מעולה (בורגר מבקר בסגנון קובה עם מיונז הבית וצ'יפס-בטטות-מתוקות), צוות סופר מקצועי, תפריט מדהים שמכיל קצת מהכל.

שתיתי טורונטו (פרנה ברנקה עם...שכחתי) ומשהו שהברמן הציע עם אייל אוף ג'ורה סופרסטישן, דולין בלאנק (מרטיני לבן מתוק) וצ'ינאר. מדויקים ומעולים

מלבד גולדסטאר

ברקן פינוטאז' רזרב 10
נחמד, קצת חריף ואלכוהולי, אבל אף נעים. בסה"כ טעים ושווה בדיקה במחיר שלו.

gabi a

New member
יין

the stump jump GSM 2009 של יקב ד'ארנברג האוסטרלי. פרחוני, מתובל,מעט בשר חרוך, הרבה פרי אדום בשל וחמיצות טובה, מעט אלכוהולי. היין הכי טוב ששתיתי ב - 50 שקל לבקבוק

down under

New member
וודקה גריי גוס

וכן את המשקה הרום האוסטרי stroh בחוזק 60%.
טעם מוזר של מעין מסטיקים וממתקים עם רמזים לתה שחור חזק.

ויתקין, מסקנה

ויתקין פטיט סירה 2007, היה פצצה. שווה ליישן אותם קצת למי שיש מקום - מקבלים את כל העושר והפרי אבל עם פחות בום, הטאנין התרכך משמעותית והוא הרבה יותר נעים לשתיה.
נהנו ממנו גם אנשים שלא שותים יין, הלך נהדר עם הבשרים מהפוסט הקודם.

Desert Seagull

New member
דל מאוד

בחמישי בערב טעמתי בקבוקון אונדרברג 20 מ"ל, 44%. שתיתיו נקי כדי להבין מה זה ביטר. אכן היה מר
ומתובל מאוד. בעיקר אורן/אקליפטוס ודבש. שרף לי ת'בטן הדבר הזה.

קרלסברג. רציתי בירה קלה. איזו תקלה.

רכש: דלתון אנה, קינוח לבן, סולרה של מספר שנים, 500 מ"ל, 18%. 110 ש"ח. נראה בהמשך.

מני.ת

New member
קוניאק ושוקולד מריר,

קערת שוקולד מריר 72 אחוז עם סוכריות מתפוצות.
Remy Martin
"Louis XIII
ויסקי איכותי ושוקולד מריר מאד משדרגים אחד את השני ושוקולד מריר מאד משתלב באופן מדהים עם קוניאק. חשוב שמידת המתיקות של המשקה תתאים למידת המתיקות של השוקולד וכהשילוב מתאים, זה מרגיש כמו חיבור של הדבק משתי השפופרות של הדבק האפוקסי...
השילוב בא באופן טוב אם לא טועמים אותם ביחד. צריך לטעום מהשוקולד, לסיים את טעימתו ורק שישאר הטעם בפה ואז לוגמים כמה טיפות אלכוהול ואותו הדבר להפך. במילים אחרות, החיך צריך רק להיות ספוג בטעמים של השוקולד או המשקה לפני הטעימה של הדבר השני.

down under

New member
האם שדדת בנק או שאתה חבר במשפחת

פשע?
הנסי רישארד עולה בישראל כ-15,000 עד 18,000 ש"ח!!!
לואי ה-13 עולה בין 4,000 ל-5,000 ש"ח.

חיפוש קצר במרשתת מעלה שבחו"ל הנסי רישארד עולה בערך 2,000 יורו לבקבוק.

מני.ת

New member
לא זה וגם לא זה ידידי

ולא שלא הוצאתי סכומים גבוהים מאד על אוסף המשקאות שלי במרוצת השנים. את שני הבקבוקים האלה דווקא קיבלתי בתור מתנות, אל תשאל למה.

down under

New member
שאלתי יותר בצחוק מאשר ברצינות...

וכיף לך, הלוואי עלי מתנות כאלו. מודה ומתוודה שאני מקנא (אפילו מאוד).

tuvia444

New member
לא צריך לשאול למה

זה בטח שעשית איזה שירות למשפחת פשע - חינם, אז נתנו לך מתנה.
:)

knappertsbusch

New member
וויסקי ובירה

לוונבראו - הלאגר האהובה עליי.
ניסיון הזוי-משהו לחקות את הקשקוש השיווקי של "לבבות" הג'וני באמצעות
ערבוב של דינסטון 12 וסקוטיש לידר (סביר דווקא, ואני עדיין בחיים).
ג'ק דניאלס רגיל ולקינוח קליינליש 14 - ויסקי מעולה, פשוט מעולה.

syko1

New member
כל מיני

בירה:
-Anchor- Porter
Dogfish head- Festina pesche
שתיהן טובות לסגנונן
יין:
מאור קלאסיק 07- עבר את שיאו
מזוקק:
טליסקר 10
בחרוקבקה
בלוויני 17 מדיירה קאסק

foodnwine1

New member
ויסקי ויסקי ויסקי וגם ספרים מומלצים על ויסקי

סופש עם הרבה ספרי ויסקי.

1.CANDIAN WHISKY - ספר מעולה פרי עטו של הבלוגר ואיש הויסקי הקנדי DAVIN D.K - מניח שרובנו לא יודעים כמעט כלל על תעשיית הויסקי הקנדית, שורשיה, שיטות, מה מייחד אותה וכו'. ספר מרתק שכדאי לכל חובב ויסקי לקרוא ולהעשיר את ידיעותיו. מומלץ.

2.MALT WHISKY YEARBOOK 2013 - גם השנה לא מאכזב עם כתבות מעניינות מאוד מבכירי כתבי הויסקי, ועוד יותר מעניין סטטיסטיקות ויסקי, על צריכה לפי מגזר, סוג, וכו'. עם כמה נתונים מפתיעים וכמובן קצת רקע על כל מזקקה בעולם.

עכשיו לנוזל :

1.ARRAN BURNS MALT - ללט ציון גיל, מאלט חמוד של אראן, עם התוית של רובי ברנס. קייצי, ונילי, פירותי ומרענן עם שוליים של לימון.

2.ארדבג אוגאדייל - הפייבוריט שלי ממזקקה זו. אין מה להוסיף. זה ויסקי מעולה בכל קנה מידה. מנצח בכל פעם. מאוהב בו.

3.גלנמורנג'י פינאלטה - שכבר המון זמן לא שתיתי- שכחתי שיש לי בכלל. יופי של ויסקי. פשוט יופי. מצער אותי שטרם טעמתי את ה ARTEIN. למישהו יש?

למעלה