סופ"ש מה שתינו?

nimrodrosen

New member
סופ"ש מה שתינו?

אתחיל עם יום רביעי שהיה מעניין ביותר, בציר חדש של קברנה סוביניון הגיע לעליית הגג. 154 ק"ג של ענבים שמיועדים הן ליין יבש והן ליין בסגנון פורט אשר ברגעים אלא ממש מסיימים את ההשרייה הקרה שלהם ויתחילו עוד הערב בתסיסה. התרגשות גולה באוויר!
חוץ מזה שתינו
Struise / Mikkeller Elliot Brew בירה בסגנון דאבל IPA עם מוטיבים בלגיים והרבה ניחוח של ליצ'י - בירה מעולה!
ועוד בירה ממש חדשה של הלפינג בודהה שמשלבת בארלי ווין עם יין קברנה סובניון - לדעתי היתה גם כן מעולה, המתיקות והאלכוהוליות לא משתלטות והקברנה מורגש אבל שוב לא משתלט. מומלץ לנסות.

אתמול בערב dude's porter גם כן של הלפינג בודהה- פורטר טובה ומתוקה.

knappertsbusch

New member
154 ק"ג

סתם שאלה מתוך סקרנות גרידא:
איך הענבים האלה כענבי מאכל? מעולם לא יצא לי לטעום.

בדיוק חשבתי על זה גם כן...

אני מנחש שמתוקים הרבה יותר, וטעם מרוכז יותר?

nimrodrosen

New member
אתה צודק

לו ידעתי שזה מעניין אתכם הייתי שמח להזמין אותכם לטעום..

rustynail

New member
ויסקי חדש בארץ - טומטין

מתוך אתר המרקקה של שגיא קופר:
http://www.spittoon.co.il/2476/tastings/whisky-tastings/ויסקי-חדש-בישראל-טומטין/

העלון הפרסומי של הסקוטית גם כן מהאתר של הנ"ל:
http://www.spittoon.co.il/wp-content/uploads/Tomatin-2-01.jpg

כמה מילים שלי בנושא:
אני מאוד אוהב את טומטין, טעם מאוד נגיש אך לא משעמם, ויסקי כמו שויסקי אמור להיות, לא מורכב מדי לא פשוט מדי (spey&spice) ספייסידי ומהנה.
יש להם מאפיין נוסף שאני אוהב, מחיר הוגן!
12 שנה סביב ה30 פאונד(פיניש אבל בחוזק רק של 40% אלכוהול).
ה15 כבר מטפס בחוזק ל43% ה18 כבר על 46%(אגב ה18 גם פינישי וגם 50 פאונד, בלי קשר אחד לשני כמובן) שבעיני זה כבר מעלה את חינו.(אגב ה25 שנה - 80 פאונד)
לגבי המחיר בארץ כפי שאתם יכולים לראות כמובן שאין קשר, היום שניתן לקנות בלנד 18 שנה איכותי בעודף מ200 ומאלט בסדר גודל זהה בעודף מ-400 ש"ח בחנות הקרובה בארץ, 600 ש"ח לוויסקי שמחירו בחו"ל כמחצית מכך קצת לא הוגן.
חבל דווקא הערכתי את הסקוטית שונה לאור מחיריהם המוצלחים בעבר עם בואומור ואוכנטושן שעברו לידי הכרם ומחיריהם האמירו.
לסיכום תמיד משמח עוד יבוא של ויסקי לארץ ובד"כ מאכזב שהיבואן מתעקש לא למכור במחיר ראוי. טומטין, אני מחכה לטעימות מסודרות.

rustynail

New member
ממליץ להנות כל אפשר עד שהמחירים יעלו

כרגע עוד נהנים ממחירי הסקוטית ממה שנשאר מהמאגר שלהם.

טומטין

יפה שהביאו אותו, אחת המזקקות שעובדות קשה בשנים האחרונות על שידרוג ההיצע ומיצוב שסינגל מאלט איכותי.
צריך לזכור, עד לפני כמה שנים לא היו כמעט הוצאות OB בכלל.

הם גם בתהליך של שידוג רוב ההיצע לאחוזי אלכוהול גבוהים יותר, אם אני לא טועה גירסת ה-21 שנה בחוזק 50%.

רק הערה קטנה, הם מההיילנדס ולא מספייסייד (או שהתכוונת רק ל׳סגנון׳ שלה?)
והמחירים עדיין טובים יותר מהממוצע בארץ למאלטים מקבילים.

rustynail

New member
אז ככה

אני חייב לציין שחשבתי שטומטין הוא ספייסייד, לפי המפה הוא על הגבול ולפחות בחנויות המתמחות הוא מוצג כספייסיידר, באתר לעומת זאת הוא מוצג כהיילנד.
לטעמי האישי הוא יותר ספייסייד מהיילנד, אבל אני מניח שזו נקודת מחלוקת למישהו שהעניין מטריד אותו.
בכל מקרה ויסקי מוצלח לטעמי.
נ.ב. צרפת ישראל החלו ביבוא ארדבג אוגדייל, צפו למחירים מרקיעי שחקים, בדיוטי שלנו כ100$ לבקבוק.

אוגדייל כבר היה בדיוטי לתקופה במחיר הזה.

אבל אני מנחש שעם צרפת-ישראל 800 יהיה המקרה הטוב... ואני מנחש שיותר.
אבל יהיה טוב לראות אותו בקביעות בדיוטי.

תודה על העידכונים

rustynail

New member
לא הבנת אותי

צרפת ישראל החלו יבוא רשמי לארץ.
המלאי בדיוטי אינו קשור אליהם ורק רציתי לספק נקודת השוואה למחיר המוצר.
בעוד שאני לא יודע מחיר סופי ממה שהבנתי מדובר על כ600 ש"ח עבורו.

חשבתי שהמוצרים בדיוטי הם של היבואן הרשמי

אני יודע שזה המקרה עם גלנדרונך וספרינגבנק של בנימינה, עם גלנליווט וגיימסון של טמפו, ואם אני לא טועה גם גלנפידיך ובלוויני של הכרם.

את ארדבג וגלנמורנג׳י הדיוטי קונים עצמאית ולא מצרפת ישראל?

rustynail

New member
לא יודע למען האמת, דברים ככל הנראה משתנים.

זה רק עוד יותר מגדיל את סימן השאלה הקיים להפרשי המחירים במידה והם מתווכים ע"י היבואנים בישראל, שלא לדבר על המבחר.

knappertsbusch

New member
ריצ'רדסון מייבאים עצמאית, לפעמים במקביל

וכמו שאמרו לפניי, זה משתנה כל הזמן.

rustynail

New member
ג'ורה 16

מאוד מתוק וקצת מלוח, ריח נעים פירותי, פיניש אגוזי משהו.
ללא כבול ועשן כמעט. סה"כ חביב ותו לא.
בעיני לא משהו שווה קנייה במיוחד.

למעלה