סופ"ש ומה מכינים

timiהאחת

New member
מנהל
אצלינו לשבת

אנחנו מוזמנים לארוחה ביום שישי אבל בכל זאת יהיה - קוסקוס עם רוטב של קוקוס כרעיים עם ירקות תרד קישואים שעועית ירוקה והמון בצל ברוטב טעים, או בשר גולש ברוטב עדיין לא החלטתי. ליום שבת- אני מכינה מרק ציידים-אכלתי במסעדה בפתח תקוה וכך הוא נקרא והעתקתי מהם את המתכון מרק עם עם חומוס, שעועית, גמבה אדומה,גזר תפוחי אדמה, פטרוזיליה ועוד..... מרק פיקנטי ביותר....או שבסוף אני יכין מהחומוס והשעועית (הם עדיין מושרים במים עד מחר, אולי אני יכניס חלקי עוף עם המון בצל פפריקה מתוקה ותבלינים ולפלטת שבת עם המון עלי תרד נראה ....מה שיבוא לי) סלטים יש סלט וולדרוף סלט מיונז סלט כרוב אני יכין סלט ירקות עם בורגול של ישראל אהרוני ולסיום אני אופה שוב את העוגה של ארומה עוגת תפוזים סולת וקוקוס-אבל הפעם קניתי קמח מחיטה מלאה, וסוכר חום יותר בריא . שיהיה לכל בנות הפורום שבת שלום.

DUKASIT

New member
ואצלינו השבת ../images/Emo48.gif

- כנפיים עם תפו"א ובטטה ברוטב צ'ילי מתוק (לקוח מכל מיני מתכונים מהפורום) - פתיתים - מרק ירקות עם אטריות - סלט בצל - ג'חנון של אלונה כמובן - חמין צמחוני - רוגלאך של יוכי - טעים מאוד מי שטרם הכין חייב לנסות. - עוגה כושית רגילה - עוגיות מכונה (מתכון של קרין גורן) שבת שלום

bigjack

New member
../images/Emo71.gifאצלי מתבשל עכשיו../images/Emo21.gif

מרק עדשים וירקות
פסטה פוזילי טריו ברוטב עגבניות, שמנת וגבינות
אורז לבן
תפוחי אדמה מתובלים בתנור
סטייק פרגית במרינדה על מחבת פסים
כנפי עוף במרינדה בגריל
כבדי עוף עם שאלוטים מקורמלים אתמול בישלתי לחבר'ה תבשיל ירקות וקציצות בשר בקארי חריף עם אורז לבן וסלט חומוס שיצא פצצתי אחרי הרבה זמן שלא הכנתי חומוס. החבר'ה התלקקו ולא השאירו פירור
והשבוע החלטתי שאני לא אבשל הרבה
מתכונים וצילומים בהמשך השבת

al55

New member
הכל מוכן לקראת שבת ../images/Emo26.gif

מרק עדשים ירוקים ואדומים לשון בקר ברוטב עוף בדבש בטטות ותפו"א אורז עם איטריות כרובית בתנור פירה שעועית צהובה פטריות וגזר גמדי ברוטב לחמניות של קארין לחם שאור שיפון קרואסונים שוקולד עוגת שמרים פרג עוגה שוקולד ג'חנון+לסיס+ביצים

יוכי68

New member
אלונה...כל הכבוד! שאלה ../images/Emo26.gif

איך את מכינה את הכרובית בתנור? ועוד שאלה - אני יודעת שאת משתמשת בספר הבישול היהודי - האם את ממליצה לרכוש אותו?

al55

New member
היי יוכי

את הספר שאלתי מחברה וחוץ ממתכון של הקוראסונים לא התלהבתי מכלום כרובית בתנור רכיבים: כרובית מפורקת לפרחים טרייה או קפואה 2-3 כפות פירורי לחם 2 כפות אבקת מרק עוף 3 כפות מיונז 1 כפית חרדל מלח רבע כוס מים (לפי סמיכות התערובת) אופן הכנה: מנקים וומפרקים את הכרובית לפרחים גדולים מכניסים את הכרובית ל-10 דקות למים רותחים בקערה גדולה מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת המרק מכניסים את הכרובית פנימה. מקפיצים את הפרחים בתערובת. מסדרים בתבנית פירקס את הפרחים בשכבה אחת. בכלי קטן ניפרד מערבבים חרדל ,מיונז, מים לתערובת לא מימית מידי. בעזרת כף , מטפטפים על כל פרח מן התערובת. מכניסים לתנור חם בערך כ-50 דקות או עד שמזהיב, מתכון מדהים וטעים והכי חשוב קל

יוכי68

New member
אלונה, תודה אני הולכת לנסות!!!!

אתמול הכנתי הכל והיום אני מובטלת וקשה לי עם זה והרעיון שלך מתאים לי בדיוק לקראת כניסת שבת........אני אוהבת כרובית מטוגנת ושמעתי ממך על כרובית בתנור - שווה ניסיון .דחוף!!!! תודה

bigjack

New member
זה בדיוק הקטע../images/Emo6.gif

שלא תכננתי לבשל הרבה................ אבל בישלתי המון
אבל סיימתי כבר כמעט הכל...נשאר רק לצלות את הפרגיות במחבת פסים ואני מוכן לחרופ של שישי בצהריים

12רוניתי

New member
צחי נשמע טעים!! ושאלה

אפשר מתכון לסטייק הפרגיות?? צחי, אצלי בבית אוהבים מאד את מתכון השיפודים שלך . מתכון שהכנתי המון פעמים!!! תודה לך צחי!!!!

effyba

New member
חברים יקרים..יש פה הרבה מה לאמץ

לאחת מהשבתות הבאות...יאמי...

DUKASIT

New member
../images/Emo6.gif אפי זה בדיוק מה שאני חשבתי לי

שבת שלום חברים

bigjack

New member
זה מאד פשוט ודומה לשיפודים

אבל אנחנו מעדיפים את הסטייק פרגית במחבת פסים מאשר את השיפודים בתנור כי הם מתייבשים קצת
אני משרה במרינדה של: שמן זית שום כתוש רוטב ברביקיו כלשהו צ'ילי מתוק תבלין שווארמה רוטב טרייאקי השרייה של כמה שעות במקרר ואז צולה על מחבת פסים לוהטת כ-2-3 דקות לכל צד יוצא רך וטעים ותמיד מתחסל בשניות אפשר לשנות את התיבול לפי ההעדפה אישית, הולך גם עם סויה, דבש, חרדל דיג'ון פשוט לא לפחד לערבב טעמים רק חשוב שהמרינדה תהיה רטובה וסמיכה, ולא יבשה ולערבב מדי פעם

למעלה