סופ"ש ומה מכינים?

ady18

Well-known member
סופ"ש ומה מכינים?

אצלי צלי בקר מהקפאה פרגיות בחלב קוקוס \אודטה לביבות קינואה אהרוני תוספות אורז לבן שעועית ירוקה פירגה

pirge

New member
קציצות עדשים אדומות וטונה חדש../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

קציצות נפלאות עדשים וטונה מקור:פירגה קציצות חדשות ונפלאות. יוצאות 20 קציצות שנחטפות, לכן המלצה שלי להכין כמות כפולה. במקרה ויישאר,להקפיא ולחמם שנית. כוס עדשים אדומות מבושלות בהרבה מים כ-10 דקות לבדוק שרך ולסנן בלי שטיפה. (יש לעמוד ליד הסיר לפני הרתיחה..כי יש נטייה למים לגלוש,לכן צריך מיד להנמיך את הלהבה. להוסיף את העדשים המסוננים לקערה להוסיף 2 קופסאות טונה אחרי סינון 224 גרם בערך.. 1 ביצה שלמה 2\1 כוס פתיתית פתיתי תפוחי אדמה(קונים בסופר ליד פירורי הלחם בשקית) כף שמן מלח פלפל שחור פפריקה קורט קינמון ליצור קציצות מארכות בגודל בינוני ולטגן מ-2 הצדדים. הערה: יש אפשרות לאפות אבל אז צריך להוסיף לבלילה כ-3 כפות שמן קנולה. ניסיתי עם המתכון המקורי ויצא טיפונת יבש. תהנו.

pirge

New member
וכאן חלק אפויות. הערה:

לאפויות יש להוסיף כ-3 כפות שמן קנולה לבלילה. ניסיתי בלי....ויצא טיפונת יבש. בבקשה.

מ ע ד ן!!

זאת המילה שעלתה לי בראש כשראיתי אותן. איזה יפות.. ונראות כ"כ טעימות! ד"א: יש לי תלונה כללית כזאת: איך זה שהמטוגנות תמיד יותר חתיכות מהאפויות?? זה לא הוגן. אני בדיאטה!

pirge

New member
רקדנית,גם פחות טעימות.היה חסר

משהו שומני,לכן כתבתי שצריך לקציצות האפויות להוסיף עוד כמה כפות שמן. ובכלל,ראיתי שלא הוספתי בצל מטוגן,אולי זו הבעיה. בפעם הבאה אוסיף בצל מטוגן,וזה יהיה הרבה הרבה יותר שווה. בכל אופן, ההמלצה גם בלי בצל,הן נהדרות. תודה

pirge

New member
כן. צמחונית. לא קשה. לא טועמת. כך

כבר קרוב ל-40 שנה. סומכת על החושים שלי. יש משפחה,ילדים,נכדים,לא אתגרש בגלל זה.
וגם ככה כולם מרוויחים כל מיני תבשילים צמחוניים שאני ממציאה וגם בשר וגם דגים. והכל בכיף כמו שצריך להיות.

אשרייך../images/Emo6.gif

אני לא מסוגלת להכין מתכונים שצריך בהם"לגעת" בבשר
..... כך שרוב הזמן אוכלים פרווה
או חלבי
, למעט שבת
. כל הכבוד לך

אסנתתה

New member
פירגוש תודדדדה אנחנו טורפים את

קציצות הטונה הקטנות הכנתי לאחותי והיא לא האמינה למשמע פיה...... ואני מאוד שמחה להכניס עוד מתכוני טונה הביתה כי הבן האמצעי שלי לא אוכל טונה בקופסא וגם לא בסלט, אז תבורכי - מכל מטעמייך השכלתי......

pirge

New member
אסנת,עם העדשים יוצאות חלומי. לדעתי

תוסיפי גם בצל אחד קצוץ ומטוגן. תהנו ובבקשה.

pirge

New member
אסנת, הקציצות נהדרות גם ברוטב הזה:

יש אפשרות לבשל רוטב ולצמצמו . ולהוסיף ל-10 דקות את הקציצות טונה. מעדן נפלא. רוטב: לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב. להוסיף 2 כפות סילאן כף פפריקה מתוקה כף אבקת מרק עוף כף או שתיים קטשופ מיץ לימון להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב. להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל. תהנו

pirge

New member
שושי,התפעלתי מהתוצאות. ממש נפלאות.

בפעם הבאה, אכין ברוטב הסילאן שלי. בטוח יצא פיגוז. בבקשה ובכיף.

מיכל63

New member
פירגה את גאון!!!

איזה המצאות יש לך...
... את צריכה לרשום את הפטנט באיזה מקום.... שמרתי לשעת הצורך... תודה לך

timiהאחת

New member
מנהל
פירגה באמת רעיון נפלא , באמת ככה

מיכלי איזה יצירתית היא ברמות...

kushy2

New member
../images/Emo51.gifניסיתי והתאהבנו

ערב טוב וגמר חתימה טובה. המתכון ממש מתאים לבעלי שאוכל ללא גלוטן. אהבנו את המתכון ויצא נפלא. שאלה אחת: ניתן לעשות כמות גדולה יותר ולהקפיא? מה דעתך? תודה וחיבוק ממני, רות

למעלה