סופ"ש בצפ"קר

• פותח הנושא Avi O
  • פורסם בתאריך
אבי, אני שמח בשמחתך עם הכרישים ../images/Emo13.gif

אכן, התמונה הראשונה והאחרונה מראות בבירור שמדובר בSand Tiger (כרישן שורי). כפי שהזכרתי בעבר, זהו כריש שקל מאוד לזהותו, במיוחד נוכח צורתו הייחודית הבולטת והכתמים הכהים על רקע הגוון החום צהבהב של גופו ועינו "החתולית". שים לב לזנב ולפרופורציה בין האונות ובמבט מהחזית ומהצד, השיניים בולטות החוצה גם כאשר פיו סגור. מראה זה בצירוף שחיה עצלה שמאפשרת צפייה נוחה, הופכת את המין הזה למרשים ביותר מכל "כרישי-האקוואריום" הואיל והוא מיצג את "הרוע-הכרישי" בהתגלמותו. אני לא בטוח לגבי הכריש בתמונה הנוספת שצילמת, אך לפי מה שכן ניתן לראות, מדובר במין אחר של כריש הואיל וסנפיר הגב הראשון גדול משמעותית מסנפיר הגב המשני בעוד שלכרישן השורי צמד סנפירי גב כמעט זהים בגודלם. הSand Bar (סנפירתן) הוא אחד הכרישים בעלי הצורה ה"קלאסית" (אגב, רוב הכרישים שוכני המצפה האילתי הם סנפירתנים), אצלו בולט סנפיר הגב בצורה משמעותית ביחס לשאר פרופורציות הגוף ומקצהו הקדמי של סנפיר זה, "ירידה חדה" יחסית לכיוון חרטומו. תמשיך להנות ולספק תמונות כרישים

Avi O

New member
תודה נפתלי, ציפיתי לשמוע ממך ../images/Emo39.gif

לגבי האמצעי, הזיהוי מבוסס גם על העובדה ששני הסוגים הם הנפוצים ביותר במים אלו, וכן שמדובר בבירור בכרישי חול שרבצו עליו להנאתם. סנפיר הגב הקדמי הגדול מאד והשני הקטן, בלווית סנפירי הצד האחוריים, יחד עם העובדות לעיל, נראים לי כהופכים את הזיהוי לסביר ביותר. ליתר בטחון, בצלילה הבאה אבקש מהם להזדהות באמצעות רשיון נהיגה (אתה יודע, פה אין להם תעודות זהות)
בתמונה כמה פרטים קטנים יותר מהסוג הזה, באקווריום דנן.

לא קטנים, אלא קטנות ../images/Emo13.gif

3 סנפירתניות יפהפיות. אגב, עד כמה גדול הוא האקוואריום? האם הם מחזיקים בו תערובת של כל דגי האזור או שייחדו אקוואריום לכרישים וסחוסיים אחרים? ולגבי התמונה האמצעית, זוית הצילום מעט מקשה על זיהוי מוחלט אבל אתה ראית את הכריש ומאחר שזיהוי סנפירתן אינו קשה יחסית, מן הסתם זה היה הוא (או היא). תהנה, וד"ש חמה לכרישים!

Avi O

New member
The Sharks Aquarium is

about the same area as in Eilat observatory, but 2-3 times higher, with large side window all along his height, and much more LIGHT than in the observatory. In this special aquarium there are few more species besides the ones you mentioned.

ניב ד

New member
אבי תיזהר לא לעבוד קשה מדי...

לרגע חשבתי שאתה מדבר על צפון קוריאה ולא צפון קרוליינה...

Avi O

New member
Well... ../images/Emo39.gif

Spending the week with 14-16 hours a day, and then such a hard weekend... ?it is too hard, isn´t it

decompresion

New member
Mr. Avi, You are a bad bad man

if you would have written or called I would have come to dive with you Next time you go diving so near my home send a message. I will come

Avi O

New member
../images/Emo39.gif ... Dr. Avi, for you

However, you are wormly invited.Just that half a year ago when I was here you said you may come and you didn´t, so I did not ask again. You are higly welcome! I´ll send you a personal message soon ...(Anyway, this weekend and the following one I plan to dive again (and hope to dive my plan)

חי בר

New member
אבי איזה כיף לך!

אני מקווה שהים יאיר פנים בימים הקרובים ושיהיו קולהזמן כרישים והרבה. חבל שלא אמרת לי שאתה נוסע לצפק"ר..עד מתי אתה אמור להיות שם? יש עליך טלפון כלשהו? עוד תמונות!

Avi O

New member
(Shalom Javier (and Manta

?
And if I would say , you would come ...You still may join me here, there is enough place in my room as well as in my car My phone nymber here (cellular) is 1-201-723-8030 More photos are on the way. Manta, I have no connection now to mail or ICQ, you may call me. Sea all ofyou Avi

decompresion

New member
אני מגיע הסוף שבוע הזה אם

אתה אומר שיש צלילה ביום שבת בבוקר אני מתייצב

Avi O

New member
...Wheather the Wether is Better ../images/Emo39.gif

...or Wheather the Wether is Not .etc I´ll be there. We´ll see this afternoon, or probably just tomorrow morning, if dive is possible Sunday there is more chance (...Sea you (or not Avi

dianah

New member
איזה כייף.....

אבי - הכל נשמע כ"כ כייף... אתה יכול לשמוע את היאנחות הקנאה עד צפון קרוליינה?
ומים, צלילות, כרישים, צבים...הכל טוב ויפה - אבל מה עם צילום השלכת שהבטחת לי
שמור על עצמך ותמשיך לבלות ולשלוח אלינו תמונות כדי שנוכל קצת לקנא ולחלום

Avi O

New member
שלום דיאנה ../images/Emo13.gif

תודה , תודה... חל שיבוש בכל מערכת ההתחברות שלי לאינטרנט ולכן טרם מילאתי הבטחתי. בכל אופן הנה כאן שלכת מהסתיו שעבר בצפון קרוליינה

למעלה