סופשבוע

eran735

New member
יפו

פרוני וגוורצ של ירדן ליד פיצה מעולה בסרדיניה ביפו(24 שקל לכוס גוורצ)
אח"כ הצטיידתי בעוד שישיה בביר מרקט שממנה כבר הפסקתי לסיים בקבוק אינדירה ועוקץ של הדובים שהופכת להיות אחת המבשלות החביבות עלי.

התחיל ביראי

אמש עוד סאם אדמס 48 IPA שהלכה מצוין עם סושי
אח"כ Black IPA של מבשלה שאני לא מכיר, מעניין - בירה בצבע של גינס עם קליה בינונית וכשות נעימה
לקינוח גינס

kinks

New member
גולדסטאר ללא סינון

יום חמישי בערב ההשקה, אחלה בירה ולמען האמת במחיר מאוד הגיוני.

yezer

New member
התחיל בסמואל אדמס

אני חושב שזו היתה בוסטון לאגר מהחבית, ברדיו E.P.G.B‎‏. היה מצויין וזאת בהשוואה לאותה בירה מהבקבוק שבקושי יכולתי לסיים (אולי זה רק אני והטעם שלי השתנה עם הזמן).

ב-2 הזדמנויות שונות השבוע טעמתי שוב את הגלנמו נקטר דאור 12 ואני חייב לציין כי כאשר הבקבוק היה בתחילתו הרגשתי רמיזה למה שקוראים baby vomit. חיפשתי בגוגל והאמת שלא מצאתי כי זה תו שמתקשר באופן נפוץ לויסקי הזה ולכן שוב פעם- יכול להיות שזה רק חוש הריח שלי. עפ זאת השבוע ממש לא מצאתי את התו הזה ומנגד המתיקות התגברה. בקיצור נראה לי שהאפקט של ירידת המפלס בבקבוק עושה טוב (בינתיים) לויסקי הזה.
בכל מקרה הוא מתחיל לשעמם אותי. החלפת דוגמיות מישהו ?

שבוע הבא- סיכוי לא גבוה אבל אני תמיד אופטימי- ננסה להתארגן על דוגמית קילהומן מחבר.

yezer

New member
והיה גם גלנלוייט 15 וגם גיחה לאימפריאל

לגבי הגלנלוייט 15- פעם ראשונה שאני מנסה אותו לאחר שלא אהבתי את ה-12. גם כאן נרשמה אכזבה מצידי.
לסיום הסופש- גיחה קצרה לאימפריאל עם החברים. אציין במיוחד את הדרינק שמורכב מגים בים שיפון, רד סטאג וכפית לפרויג בשביל הנגיעה של העשן.
סך הכל היה שבוע פורה במונחי אלכוהול...
מחר חתונה של חבר- נקווה שיהיה booze איכותי...

nukke

New member
גולדסטאר לא מסוננת, ג'אפה אייל ורונן

גולדסטאר ל"מ בהשקה. רשמי טעימה בבלוג.

ביר מרקט שוק הכרמל: ג'אפה אייל, בירה שתייה מאוד, אבל לא מעניינת ומתאימה לעוברים ושביים אקראיים יותר מלבירגיקס ואז את החיטה המחוצפת של רונן מהמקרר של הביר מרקט. לא שתיתי אותה ימבה זמן ואין לי מושג אם זו אני או שהבירה באמת התרככה. בן הזוג שתה את אש של הדובים, אחת האהובות עלינו בזמן האחרון.

בביר מרקט בכרמל לא שתית את הג'אפה אייל

אלא את ה"כרמל פייל אייל". הן לא דומות אחת לשנייה.

nukke

New member
שבת, צהריים.

אני מול המחשב, מתחמקת משיעורי בית, נקיה מריטלין.

לא באמת ציפית שאדייק, אה?

אבל כן, הג'אפה נחמדה. הכרמל סתמית. זהו.

down under

New member
ג'וני ווקר שחור, בושמילס 10 (סינגל מאלט)

היום גם קלבדוס פר מגלואר VSOP.

ביקור מהנה נוסף באימפריאל

היה מינט ג׳ולפ על אלייז׳ה קרייג, מאי תאי, ואולד פאשנד על ריטנהאוס 100. מת על שיפון! היתה גם חברה טובה, טוב לראות אתכם חבר׳ה.

חוץ מזה גם קאסטיל Cuvee שיושנה שנה, המתיקות מעט ירדה, התחילו לבצבץ טעמי שזיפים יבשים ודבש, אבל ההגזה נחלשה קצת יותר מדי לטעמי. בבקבוק קטן זה כנראה פוטנציאל היישון שלה, יש לי עוד בקבוק אחד שאחכה איתו רק כדי להיות בטוח :)

knappertsbusch

New member
בקטנה

בגזרת ה-4 במאה, ברקן גליל מרלו ושיראז.
המרלו די סתמי והשיראז אלכוהולי וגס, או בקיצור, היה עדיף לעשות מזה בלנד.
חוץ מזה, הרבה בלאקבוש. החליף סופית הג'וני השחור. אחלה ויסקי.

Desert Seagull

New member
בגזרתי

רמה"ג ירדן שרדונה קצרין 2008. יין אגרסיבי, אלכוהולי, חמאתי מאוד ובומבסטי. רחוק מלהיות מעודן או אלגנטי. שרדונה קיצוני. יחד עם זאת, מאוד מעניין בפני עצמו ויכול בקלות ללוות אוכל כבד.

טוליפ קברנה רזרב 2007. מאכזב מאוד כמו האכזבה שנרשמה מה-2008. חד מימדי, לא פירותי מספיק, ללא מיצות בכלל. כלום.

לוריא ינון 2010 - עוד יותר מאכזב.

ביקור באמפיריאל:
קווין פארק סוויזל ע"ב אלדוראדו כהה. מתי יגיע בקרח הכתוש?... אלכוהולי מאוד אבל כלכך טעים....
אלתור של בר שירה, אפלטון וי איקס, ליים, פסיפלורה, קרם קוקוס, נענע ועוד. ביקשתי משהו פירותי ואקזוטי - קיבלתי.
דריי מרטיני ע"ב בומביי ספייר - נורא ואיום. בוצע לבקשתי אחרי שאהבתי את הגרסאות ע"ב הנדריקס וג'יוויין נויסון. לא מומלץ בעליל עם הבומביי.

foodnwine1

New member
סופש די מגוון

בחמישי, ארוחת ערב בסימן תבלינים בה שתינו יקב מדבר סמיון ס"ב שהבאתי שאני מאוד מחבב, כמו כן בגזרת האדומים ירדן, ערבוב של שני זנים פורטוגזיים - טוריגה נסיונל וטינטה קאו. מאוד נחמד.

בשישי קצת אמפורה מד-רד חביב, וקאוה חצי יבשה.

בגזרת הויסקי : BUNNAHABHAIN 23 שנה של ABBEY WHIWKSY סינגל קאסק, מאוד נחמד ועדין אבל הרבה ישן בפה.

ברוכלאדי ORGANIC - לא רע, אבל ממש לא כוס התה שלי.
INVERGORDON 37 שנה, BLADNOCH - אחלה של סינגל גריין ישן, ממש מעולה, מתקתק, עם המון מייפל.

ולקינוח סיידר של רמת הגולן

yoavge

New member
קצת מכל דבר

בחמישי אמברוזיה של לאפינג בודהה
בשישי גולדסטאר
בשבת לפרויג PX ואולד וירגיניה

rustynail

New member
לא סופ"ש אבל.. טעימת מותגי ג'וני החדשים

מידי זמן מה אני פוקד את אירועי עמותת הוויסקי, הערב היה זה אירוע מותגי ג'וני ווקר האחרונים בשוק(פלטינום ,גולד רזרב, דאבל בלק) וטעימה מהג'וני הירוק הי"ד.
שורה תחתונה: ג'וני ישאר ג'וני.
לצערי לא הגיע בקבוק ג'וני גולד מהדור הישן להשוואה ונותרנו עם ארבעה אלו.
איפוס החיך עם ג'וני שחור 12 ויצאנו לדרך:
הדאבל בלק אכן חביב ואין מה להרחיב.
הגולד רזרב לשעבר גולד 18 שנה עבר מתיחת פנים, אכן הוא לא רק נראה צעיר יותר אלא גם מרגיש צעיר יותר. עדיין עדין וחלק יחסית אבל הרבה פחות מהקודם - לא אהבתי, אבל זול בהרבה כעת, לפחות ב150 ש"ח.
פלטינום - החבר החדש במועדון, 18 שנה, כבול מורגש, בהחלט מוצלח יחסית לשאר הנטעמים אבל לצערי לא מרגש, הוא מרגיש כמו החוליה החסרה לאחר התווית השחורה אבל זאת רק הוכחה שהג'וני הזהוב אינו טבעי לקו הנוכחי. כנראה שהזהוב באמת מיותר.
תווית ירוקה - אין לי הרבה מה להגיד הצלחה הוא לא היה אף פעם, הדוד המוזר שאף אחד לא סובל. יש לו מעריצים כנראה לא רבים, לעיתים גם אני מחבב אותו אבל לא בסשן כזה הוא פשוט לא מחובר.
סה"כ טעימה נדרשת מבחינתי, סוקרנתי לפשר השינויים אבל זהו, לא סקרן יותר ולא שם אף אחד מהם ברשימת הקניות. אולי ג'וני גולד ישן רק לשם ההשוואה, אותו תמיד חיבבתי, רק עכשיו אני מפנים כמה הוא שונה מהקו של ג'וני ווקר וכמה נכון מקומו מתחת לבלו לייבל שהדימיון בינהם רב יותר משאר המותגים.

knappertsbusch

New member
הבעיה של ג'וני פשוטה: אלה בלנדים.

מנסים לקלוע לכל מיני מקומות בבת אחת ותכל'ס מפספסים בשורה התחתונה.
אין אופי מובהק או ייחודי לאף אחד מהצבעים. הכול מהכול.
יש בלנדים בעלי אופי מובהק ומובחן יותר, שבהם החליטו
ללכת "עד הסוף" בכיוון מסוים - יותר טוב, לטעמי.

למעלה