סופר-מכבסת המילים

"בפורום חופש תהיה דתי"

מה זה אמור להביע לעזאזל??? אתה אומר שדתיים הם אנשים שלא מבלים??? זאת השטות הכי גדולה שראיתי בחיי אני מהגולן ואני מכיר הרבה מאוד אנשים דתיים שמבלים בארץ ישראל ובחוץ-לארץ. זה כמו שתגיד שטומי לפיד לא מקדש את יום כיפור או לא מתפלל בימי אבל. באמת...לפעמים כדאי לא להגזים

אדטו

New member
אני לא מבין

במצב של מלחמה אתה מגן על האויב? מה אני אגיד לך? אתה צודק ה"בן אדם" הזה ש"נרצח" בטובאס הוא צדיק הדור ככה אתה חושב? תפסיקו כבר לתמוך בטרור!!!

אוריה, מה עובר עליך?

אומנם אכן קיימת מכבסת מילים בדר"כ אבל "מגה פיגוע" הוא ממש לא אחד מהם! זוהי סכנה ממשית שגופי טרור פלשתינאים מעוניינים לבצע. אוריה, כישראל תומך מרצ אני תומך קודם במדינתי ורק אחר כך בודק איפה הטעויות, בן אליעזר עם כל חוסר הערכה שיש לי כלפיו הוא לא רוצח והוא לא מחפש להיות כזה!

Hendrix2

New member
אוריה צודק לגמרי

פואד הוא פושע מלחמה, גם אם הוא לא מתכוון לכך. יבוא יום, וכשיגמר הסכסוך, שורה ארוכה של אנשים משני הצדדים, הישראלי והפלסטיני, יעמדו למשפט בינלאומי והצדק יצא לאור. מכבסת המילים - "חישופים", מושג השגור בפי צבא הכיבוש, הנועד לייפה את האקט של שריפת מטעים של פלסטינים, וגזילת פרנסתם כדי שפלוגה תוכל להסתכל עוד כמה מטרים קדימה.

אני חושב שעראפת צריך למתן אותך...

אם מדברים על פושעי מלחמה אז ישנם פי שנים יותר מועמדים מהצד הפלשתינאי אותם אני לא רואה אותך קורא להעמיד לדין! לגבי הצדק... אני לא יודע על איזה צדק אתה מדבר, אולי תסביר... צבא "הכיבוש" הוא צבא הגנה לישראל, צבא בו גם אני אשרת כאששר יגיע יומי, ותמיד תזכור שבלי צה"ל לא הייתה לך מדינה בין אם אתה מסכים או לא מסכים לרבות מפעולותיו (אי הסכמה שגם אני שותך לרובה). שוב, אני באמת לא יודע איפה אתה חיי, אבל צה"ל הוא מהצבאות ההומניים בעולם, הוא צבא, הוא נלחם וזה לא דבר הומני אבל הוא עושה את זה בדרך ה"טובה" ביותר האפשרית. אם גישה כזו איך אתה מתפלא שמכנים את השמאל בוגד?

Hendrix2

New member
אוריה צודק לגמרי

פואד הוא פושע מלחמה, גם אם הוא לא מתכוון לכך. יבוא יום, וכשיגמר הסכסוך, שורה ארוכה של אנשים משני הצדדים, הישראלי והפלסטיני, יעמדו למשפט בינלאומי והצדק יצא לאור. מכבסת המילים - "חישופים", מושג השגור בפי צבא הכיבוש, הנועד לייפה את האקט של שריפת מטעים של פלסטינים, וגזילת פרנסתם כדי שפלוגה תוכל להסתכל עוד כמה מטרים קדימה.

א.א.אפל

New member
איתי...

התוכל להגדיר לי מהו "מגה-טרור"? אני משוכנע שגם אם תנסה ההגדה שלך לא תחפוף את ההגדרה של פואד, פשוט כי זה מושג חדש. וכך פואד יכול להדביק את המושג "מגה-פיגוע" גם לפיגוע שלצערנו כבר התרגלנו אליו. וכך גם אזרחי ישראל מאמינים לו. ולא טענתי שפואד רוצח. את זה אתה אמרת

כן,

כמו פואד שאני אומר מגה פיגוע מדובר רק על פיגוע שאחריו יש נזק שאי אפשר לתקן, לא שאני אומר שניתן לתקן חיי אדם אך מדובר על נזק לכוח ההרתעה הישראלי כזה שלא נוכל לתקן, מדובר לדוגמא על הפלה של מגדלי עזריאלי, הקריה, פיצוץ הכנסת וכו´....

א.א.אפל

New member
הוכחה...

כשאני שמעתי לראשונה את המושג יוצא מפיו של פואד, חשבתי על פיגוע אחד או פיגוע כפול/משולש/מתומן עם מס´ הרוגים רב. אתה רואה? שני אזרחים- שני פרשנויות שונות.

טוב, אז מה?

זה שאנחנו לא לחלוטין מתואמים בהבנתינו לא אומר שהמושג אינו נכון שנינו הבנו את זה כפיגוע יותר מסוכן מפיגוע "רגיל"...

א.א.אפל

New member
יכול להיות שהמושג אינו נכון

האסוציאציה של רוב האוכלוסיה עם המושג "מגה טרור" הוא ה-11.9, ועל זה ניסו פואד ויועציו לשחק... אני אמנם מתנגד למדיניות ה"חיסולים", אך משוכנע שיש סיבה שהמדינה מחסלת את אותם אנשים. פואד ידע מה מתכנן שחאדה אחרת לא היו מנסים להוציאו להורג. כשראה פואד שהעניין יצא מכלל שליטה והוצאתו להורג ללא משפט גבתה 17 קרובנות, הוא כמובן רצה לכסות את התחת הגדול שלו והכניס לשימוש את המושג "מגה-טרור"... אם הפיגוע/ים שאותם תכנן שחאדה היו קטלניים באמת פואד היה נוקט בו ספציפית- "הרעלת מים המונית" "פיגוע משולש במרכז ת"א" "חטיפת מטוסים והטסתם אל תוך עזריאלי"

אוריה, מה עובר עליך?

אתה תמים או שאתה באמת לא מבין? לא ברור לך שגם במידה ושחאדה תיכנן לבצע הרעלת מים המונית פואד לא יכל להגיד את זה? שמעת פעם על צנזורה צבאית? או שגם בזה אתה לא מאמין?

א.א.אפל

New member
תקופה קשה שרק תכביד עליי ../images/Emo13.gif

אני אמנם לא איש צבא ולכן אסייג את דברי... לעניות דעתי בהיסטוריה של הסכסוך בכלל וזבמן האחרון בפרט ראשי הצבא שלנו דווקא פרסמו את כוונות הצד השני לפגוע בישראל. איזה חשיבות צבאית יש לשמור את הסוד של מה שחאדה ניסה לעשות?

רבה...

סתם לדוגמא, נגיד ושחאדה ניסה לפגוע בתשתית המים אתה חושב שזה חכם להודיע שיש פירצה בהגנת תשתית המים? גם אני מסייג את דברי מאחר וגם אני יודע מעט כאזרח.. ולגבי התקופה הקשה - צריך עזרה?

א.א.אפל

New member
מממ...

זה שאיזה טרוריסט מנסה לבצע פעולה של הרעלת מים המונית לא אומר בהכרח שיש פירצה בהגנת תשתית המים. ואגב, אם לא הבנת- הכותרת היא ציטוט מאביב גפן (ואם עדיין לא הבנת, לך לדפאישי של מור מהסניף שלי
)

אדטו

New member
לאא אפל

אז מה שאתה אומר בעצם זה שאם הרוצח ההוא לא תכנן מגה פיגוע אלא פיגוע "רגיל" של 30 הרוגים אז היינו אמורים לעזוב אותו לנפשו ולתת לו לתכנן ולבצע את הפיגוע בשקט?

לא נפתח כאן שוב...

את הדיון על מדיניות החיסולים, זה פשוט לא נוגע לעניין. אוריה אמר שעל מנת להראות לציבור הישראלי שחיסול שחאדה היה מוצדק, הוא השתמש במושג מוקצן כמו "מגה-טרור". אין זה משנה אם החיסול היה מוצדק או לא, או מה עושה את החיסול למוצדק או לבלתי-מוצדק, החשוב הוא שהשלטון פוגע בזכותו של הציבור לדעת את האמת המלאה על המתרחש בשטחים ע"י מכבסת מילים, וזהו בהחלט מצב פסול לטעמי.

למעלה