סופרוויז'ן...

תמר ג ג

New member
סופרוויז'ן...

שלום לכולם, כמו שאתם יודעים (או לא יודעים) אני מאמנת בתחילת דרכה. לשימחתי התחלתי לאמן קצת ואני מתעניינת לדעת אם מישהו מהמאמנים פה מוכן להתנדב להיות הסופרוויז'ן שלי במייל? כך שאם אתקל בשאלות בנוגע למתאמנים אני אוכל לפנות אליו ישירות למייל. תודה מראש תמר

bridges

New member
בהצלחה...

אני בשמחה אתן לך תשובות לשאלות שלך בגבולות הסביר, אבל זה איננו מהווה סופרויז'ן אלא פשוט תמיכה נוספת. כמובן שאת מחוייבת להודיע למתאמנים שאיתם את עובדת שיש אפשרות שתעזרי במאמנים אחרים לתמיכה בך. את מוזמנת לפנות אליי במסר ואשלח לך את האימייל שלי. רונן

תמר ג ג

New member
אשמח לקרוא את מחשבותיכם בקשר ל

מה עושים כשיש פער מאוד גדול בין הרצון והמוטיבציה כשיש לחץ ואז המאומן מרגיש שהוא רוצה לעשות ולפתור את הבעיה שלו. (7 רצון ומוטיבציה בסולם של 1-10) אבל הוא אומר שכשאין לחץ אז הוא לא שם קצוץ=מוטיבציה 0 על הבעיה שלו. כך הזמנים שהוא יכול למנוע את הלחץ מופנים לדברים אחרים -וזאת הוא עושה במודע! ממציא לעצמו דברים אחרים רק כדי לא לשבת ולעשות את מה שבאמת יכול לפתור את הלחץ שעתיד לבוא.

יודה ב

New member
מחשבות

כשאת אומרת: כשיש לחץ. מה זה בדיוק לחץ? למה המתאמן (ולא מאומן) שלך קורא לחץ? איזה בעיות יש לו שאינו מסוגל לפתור כשאין לחץ? אני רוצה להזכיר לך שאנחנו כמאמנים משתדלים לעסוק בהגשמת מטרות ולא בפתרון בעיות. חוץ מזה הייתי מציע לך לקרוא שוב את המשפט האחרון שכתבת ולנסח מחדש, כי אני לא הבנתי את פישרו.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מדוע הוא היגיע לאימון?

יש לחץ מבחוץ לפתור בעיה מסוימת, אבל למתאמן אין מוטיבציה. במצב כזה אין על מה להתאמן. באימון אנחנו יכולים לעבוד רק על מה שמתאמן רוצה להשיג. אולי מטרת האימון היא לא להיות בלחץ כאשר לוחצים עליו? או שהדבר האמיתי הוא להבין מה קורה כאן - האם הנושא חשוב לו באמת, או רק כדי לרצות מישהו? אם הנושא נראה לך חשוב - מה קורה בפער, מדוע הוא אינו דואג לאינטרסים שלו, מה הסיפור מאחורי זה? הדבר שצריך להזהר ממנו כמאמן הוא שלא להצטרף ללחץ החיצוני ולהיות בעמדה שהוא רגיל לפגוש את העולם - עוד אדם שלוחץ עליו לבצע משהו. מתוך מקום רענן ושאילת שאלות, אני בטוחה שתעלי על דברים עקרוניים שמתסתתרים כרגע.

תמר ג ג

New member
המשך

המתאמן הוא סטודנט. המטרות שלו הן:1. לבצע את העבודות שיש להגיש לפני מועד ההגשה. 2. לא לצבור מספר עבודות. כלומר- לעשות את העבודות בנחת, לחלק את העבודות כך שלא יצטרך לעשות שלוש עבודות ביום אחד. הסטודנט מעיד כי הוא סטודנט שמצליח להשיג ציונים מאוד טובים, ציונים זה לא הבעיה פה. כמו כן הוא מעיד כי הוא מכין רשימות ומתעלם מהן לחלוטין. הוא יודע שיש לו משימות ואם ישב ויעשה אותן בזמן (ולא ילך לראות טלויזיה במקום, למשל)המצב של צבירת עבודות ודחייתן (עד לידי מצב שיש איום שהוא יצטרך לחזור על הקורס שוב) לא יקרה. למרות זאת, בזמנים שעדיין אין מצבור של עבודות, הוא יעדיף לעשות הכל רק לא לשבת לעשות מטלות = 0 מוטיבציה. לעומת זאת כשהעבודות כבר הצטברו או יש איום כל שהו, אז יש 7 מוטיבציה לפתור את הבעיה. לחץ=הוא מתאר שכשיש לו מספר עבודות אותן דחה לרגע האחרון והוא עושה אותן ביום אחד גורם לו לתחושה מאוד רעה- לחץ ותחושה של אכזבה עצמית, אין לו כוח ופנאי לבת זוגו והוא מרגיש מאוכזב מעצמו. הוא הגיע אלי כשהוא במצב שכבר דחה מספר עבודות כך שעכשיו יש לו רצון להבין ולדעת איך הוא יוצא מהמעגל הזה אליו הוא רגיל. אני שיקפתי לו את הנ"ל, שאלתי אותו מה יקרה כשהוא שוב יגיע למצב רגיעה? איך הוא יכול לגרום לעצמו לזכור את הרצון והתחושה הזו ולתת לה משמעות כך שהוא ירצה להכין את העבודות ולא לדחות אותן כדי לא לפגוש ברגשות האלו שוב.- המתאמן חשב ולא מצא תשובה. שאלתי אותו איך הוא ירגיש כלפי עצמו אם הוא יבצע את העבודות במצב רגיעה? הוא ענה שהוא יהיה גאה בעצמו. דברנו על ליצור אילוצים לעצמו, אך הוא אמר שזה לא יעבוד עליו. שהוא לא יקח ברצינות אילוצים שהוא או אנשים קרובים אליו רקמו עבורו. שאלתי אותו מה ההתנהגות הזו משרתת? הוא ענה שיש לו כך הרבה חופש לעשות מה שבא לו. הרגשתי ממנו שלא בא לו לקחת אחריות למרות שהוא בא לאימון וזה סוג של אחריות לנושא.(או שזו התנהגות שנובעת ממוטיבציה בזמן קשה ) בקשתי ממנו לחשוב ממה הסמפטום של חוסר המוטיבציה ושאר התרוצים שלו לדחיית עבודות (הוא אמר שהוא מזלזל ולא נותן להן משמעות, כולם מגישים מאוחר...) נובעים. היו עוד דברים אבל נראה לי שזה כבר יותר מידי בשביל הפורום?! אני מקווה שהדברים כתובים באופן ברור. תודה רבה לכם על העזרה. תמר

ענבל כהן חמו

מנהל
רווחים ומחירים

בהמשך לשאלתה של עידית - האם אובחן בבעל בעיות קשב וריכוז? דחיינות היא דבר מאוד מאוד אופייני, וגם היכולת לעבודה אפקטיבית תחת לחץ. בהנחה שיש כזה רקע (אם הוא לא עבר אבחון זה כמובן לא אומר לנו שאין), אז יש כאן שני רווחים. הקושי הבסיסי הוא לעשות עבודות שאינן מעניינות - העבודות הנדרשות לא מרתקות ולא מאתגרות. עבורו הן משימה משמימה שיש לסיים אותה. לאנשים עם בעיות קשב וריכוז הרבה פעמים קשה להתחיל בכלל משימות כאילו, יש לכך מעין התנגדות פנימית, שמתבטאת בתחושת החופש שהוא מתאר כאשר הוא לא עושה אותן. מאחר ויש אוירה של דחיות במקום הלימוד שלו, קל לו להצדיק את הדחיה. כאשר מגיע המועד, הלחץ מתגבר. הלחץ מאזן את ההתנגדות הפנימית ואז הוא יכול לבצע את המשימה. אז הרווח הראשון הוא הלחץ - הלחץ אשר מאפשר התגייסות למשימה שעבורו היא קשה. הרווח השני הוא החופש, אשר מהול מן הסתם קצת בתחושת אשמה, אז אולי הוא קצת מוטל בספק. אז דיברנו על הרווחים, השאלה היא מה המחירים. לנו המחירים ברורים. אנחנו לא היינו רוצות לפעול תחת תחושה של איום, בלחץ, עם סיכון לחזור על הקורס. עבורו, המחיר הזה אינו משמעותי כל כך. מול הקושי שבעשייה, המחיר אינו גדול. אם הוא יראה מחיר גדול להתנהגות שלו, אולי תהיה לו מוטיבציה. מה אפשר לעשות? הוא בא אלייך כדי שתעשי לו קסם - תתקני משהו שהוא לא ממש רוצה לתקן. אין פתרונות קסם כאלו. הוא חייב לרצות ולהתגייס לענין. להבין מה הערך של הצלחה כזו עבורו. להעמיד לעצמו דדליינים, להעזר באחרים כדי לנעול את המחויבות שלו, ולרצות לעמוד בה. זה נושא לאימון ADHD מקיף יותר, אבל בלי המוטיבציה שלו, אין משמעות לכל סוג של אימון. לפעמים הטובה הגדולה ביותר שאנו יכולים לעשות עבור המתאמן היא לפטר אותו. בכך אנו מציבים מראה מול עיניו אשר משקפת לו את המציאות ומאפשרות לו לראות באמת היכן הוא עומד, בלי האשליה שאם הוא רק יבוא לאימון הענין יפתר. אני לא אומרת שזה מה שאת צריכה לעשות, אבל זו אופציה שצריכה להיות לך זמינה, כדי שתוכלי לעבוד איתו במלוא הרצינות. אם את חושבת שאת חייבת לפתור לו את הבעיה בכל מחיר, את לא חופשייה לאמן כפי שצריך.

תמר ג ג

New member
נגעת בול!

נגעת בול בכל הנקודות (ADHD, רווחים והפסדים). אני באמת שאלתי אותו אם נראה לו הגיוני להתאמן על משהו שבכלל אין לו מוטיבציה ואפילו הוא לא יכול לדמיין אותו קורה. הוא הגיע לתחושה מאוד שלילית ואמר שהוא אף פעם לא חשב ולא נתן את הדין על כך שאין לו שום מוטיבציה- זה היה חדש לו. לאחר שיקוף זה הוא שאל כיצד ניתן להעלות או לגרום למוטיבציה. לשם התחלה בקשתי ממנו לרשום את המטלות שיש לו כרגע-- כאלו שהוא דחה וכאלו שעדיין לא דחה. הוא רשם אותם והתחיל לתת תרוצים למה עבודה מסויימת הוא חייב לדחות, ולמה עבודה אחרת אין לו זמן לעשות אותה כרגע. אמרתי לו שאם הוא באמת רוצה לעשות אימון ולקחת אחריות על עצמו שיעשה שלוש עבודות עד יום שישי זה, ולא ביום אחד אלא יחלק אותן. הרגשתי שכך אני אוכל לשקף לו שהוא יכול להכין עבודות לפני מועד ההגשה ובלי הלחץ אליו הוא רגיל וגם אראה עד כמה באמת הוא מעוניין באימון. ביום שישי (היום) הוא שלח לי ס.מ.ס שהוא הכין את עבודתו האחרונה. עכשיו אני מרגישה שאני צריכה לעבוד איתו על תחושת המסוגלות, ועל תחושת לקיחת האחריות בנושא זה.

יודה ב

New member
תמא היקרה,

הרשי לי לשאול אותך, באיזה שלב את באימון? מה שאת מתארת עוסק בפתרון בעיות הווה. האם הגדרתם כבר חזון ומטרות?

תמר ג ג

New member
שלום יודה

אני אחרי פגישה שניה, המתאמן הגדיר שהוא רוצה לעשות עבודות בנחת, עבודה ליום. כלומר לא לדחות עבודות לרגע האחרון ולא לדחות אותן לאחרי הרגע האחרון. לא לעשות מספר עבודות ביום אחד.

CIsaac

New member
מה שברור לי כשאני קורא את מה שאת מתארת

זה שיש דברים שהוא מעוניין שיהיו, יש דברים שהוא רוצה, ויש דברים שהוא רוצה ברמה של "חייב". הוא מעוניין להיות רגוע ושליו - לא בלחץ. הוא רוצה להשלים את לימודיו ולקבל תעודה. הוא "חייב" לעשות את הנדרש כדי לא להצטרך לחזור על קורס, למשל. איכשהו נראה שהוא פועל ומגיב ללחץ - וזה בעצם גם מה שהוא אומר (כך כתבת). כלומר כשאפשר לעשות משהו - זה לא סיבה מספקת לקום ולעשות את הדבר. את אותו החופש שיש לו היום ואולי אפילו יותר - יהיה לו אם ישלים עבודה בהקדם האפשרי - רק שכך זה יהיה ללא לחץ. אז חוזרת השאלה - מה הרווח שלו. אנסח את המטרה שלו בצורה אחרת - תראי אם זה עובד: המטרה שלו היא להתחיל לעבוד על כל עבודה מיד כשאפשר ולהשלים אותה בהקדם האפשרי. אדלר אמר: אם את רוצה לדעת מה האדם רוצה - תראי מה הוא עושה. הבנתי איך מתנהלות ההגדרות, ואפילו קצת השתתפתי במשחק. בעצם מה שאותי מאד מסקרן זה מדוע הוא אומר שהוא רוצה דבר אחד כשבאמת הוא רוצה דבר אחר? (על פי מעשיו). בהצלחה לו (וגם לך
) איציק

תמר ג ג

New member
הי איציק

תודה על התגובה, אתה צודק לחלוטין בקשר למטרה שלו. הרווח שלו כשהוא פועל כך הוא שיש לו מלא חופש (בזמן שאין עדיין לחץ). שאלתי אותו מה הרווח שלו מהלחץ עצמו, הוא אמר שאין. שאלתי שוב (מספר פעמים) כי זה נשמע מופרך שאין רווח כל שהו אבל הוא חוזר על זה שהוא מרוויח את החופש שלפני הלחץ. הוא טוען שהוא רוצה לשנות את דרכיו : להתחיל לעבוד על כל עבודה מיד כשאפשר ולהשלים אותה בהקדם האפשרי. אבל הוא אפילו לא יכול לדמיין את זה קורה.... שזה נותן לי רעיון, כדאי לעשות איתו דמיון מודרך- שהמוח יראה שהוא עושה עבודה בזמן של רוגע?

CIsaac

New member
רעיונות הם דברים נפלאים

הם הכי נפלאים כשהם עולים בראשו של המתאמן. ולמה אני מדגיש את זה? כי אני נשאר בסקרנות ה"לא מסופקת" שלי להבין את מה שעובר לידידנו בראש כשהוא אומר שהוא רוצה משהו שלמעשה אינו רוצה בו. לעניות דעתי שווה לבדוק אם יש עוד מקומות בחייו בהם הוא אומר שהוא רוצה דבר אחד כשלמעשה הוא רוצה דבר אחר. ומה לעשות - הסקרנות אמנם הרגה את החתול - אבל אצלי היא עושה את הכל
אחד הדברים שאני הכי נהנה לעשות באימון, ואף אחד לא יוכל לקחת את זה ממני, זה לשתוק. זו פשוט מתנה מופלאה - השתיקה הזו. מכירה את הביטוי Pregnant silence (שתיקה מעוברת)? זה מתאר שתיקה כבדה, עמוסה. ובכן, אצלי היא פשוט שתיקה שמאפשרת לי לרשום את התובנות שלי ולמתאמן להבשיל עוד קצת עם האמירות שלו. לפעמים אני אוהב "לרמות" ואני שותק גם אם אין לי מה לכתוב. הרבה הצלחה לכם, תמר איציק

cohenmiri9

New member
מוטיבציה

אני לא בטוחה שהבנתי אותך לגמרי. דוגמא היתה עוזרת. בכל אופן מדברייך אני מבינה שיש דברים שהוא רוצה לעשות הוא כן עושה ויש מוטיבציה. וישנם דברים שהוא 'צריך' לעשות ולא מצליח לגייס את המוטיבציה?? נראה לי שצריך לבדוק איתו מה הרווחים שיש לו מהתנהלות כזו. ייתכן שהמחירים לא גבוהים עבורו ולכן עדיין לא מוכן לזוז קדימה. ייתכן שזו הימנעות מצדו כדי לא להיכשל שוב מנסיון העבר שלו.צריך לבדוק איתו ולשקף לו את הדברים כמו שאת רואה ואם עדיין הוא לא בוחר לשנות לפחות להראות לו שזה לא בגלל שהוא לא יכול אלא בגלל סדר עדיפות אחר שיש לו כרגע. ושפשוט יהיה שלם עם הבחירה שלו. אם הוא עדיין אומר שהוא רוצה לשנות צריך לבדוק איתו למה כדאי לו לעשות, הרווחים משינוי ההרגל צריכים להיות ברורים לו. צריך לשנות את המילה צריך לרוצה. לחבר אותו לרצון לשנות. מקווה שנתתי עוד זווית ראיה, בכל אופן בהצלחה. יום נעים מירי כהן

ענבל כהן חמו

מנהל
מהו סופרוויז'ן

הי תמר, את מוזמנת להעזר בפורום וכמובן ברונן או במי שיתנדב לסייע לך במייל. נשמח תמיד לעזור. אני חושבת שכדאי להפריד בין זה ובין סופרוויז'ן. סופרוויז'ן הוא תהליך מעמיק יותר, שלטעמי אינו מתאים למייל. זה מעבר לעיצות מה לעשות במקרים מסויימים, אלא שינוי והרחבת התפיסה שלנו כמאמנים - מה מגביל את הראייה שלנו מול המתאמן, לקבל כלים נוספים לפי הצורך. הסופרוויזר יכול לשים לב לקושי רגשי אצל המאמן באימון מסוים, ולסייע לו לברר את הקושי, ועוד. את כל זה ראוי לעשות בתהליך פנים אל פנים או לכל היותר טלפוני.

למעלה