סופות ברקים

adi cb14

New member
כי ענן שיגיע ל500 מב' כנראה כבר יתח

להרעים אלא אם כן הוא באינדקסים ממש חמים כמו סיבים בקיץ דוגמת 5-6 לאוגוסט.

drums123

New member
אך השני יעשה את מה שחשבנו שיכול

לקרות ביום שישי.... וואי פריצה ל*טרופופאוזה* (תיקון למילה סטרטוספירה (גם אני לא בטוח) לדעתי סטרטוספירה זו שכבה אחרת אבל חפיף. פריצה בכל אופן יכלה להביא לברד בגודל של כדורי טניס...

barnea1

New member
אפילו גדול יותר מכדורי טניס..

ענן CB שפורץ את הטרפופאוזה יהיה קטלני ביותר.

drums123

New member
יותר מכדורי טניס אני לא מאמין שענן

ישראלי יכול לגרות... (מכמה סיבות...) אולי באיס כאשר הים בטמפ' של 29 מעלות ונכנס אפיק רום מחודד בשילוב של אי"ס...אז! חחח

eilat11

New member
הטרופופאוזה היא שיכבת הגבול

לשיכבה היציבה שמעל הטרופוספירה הסטרטוספירה היא השיכבה היציבה לכן נכון להגיד "יפרוץ את הטרופופאוזה" או "יפרוץ לסטרטוספירה". אני מקווה שאני לא טועה ומטעה.. תתקנו אותי אם טעיתי.

barnea1

New member
ברור שיש הבדל, והבדל גדול.

ענן CB שיפרוץ את הטרפופאוזה ויחדור לסטרטוספירה הוא ענן CB מאוד מאוד מפותח וזה קורה בעיקר בזמן סופות טרופיות/פעילות טרופית חזקה. ענן CB שיגיע עד 500 מ"ב הרבה הרבה פחות מפותח מן הסתם, אבל גם כן ייגרום לס"ר שיכולה להיות חזקה.

drums123

New member
סךיחה עדי פשוט לא קראתי את השרשור ע

עד הסוף עדיין, יש לציין דבר אחד. באלטו סיבי (שבו לרוב הכי כיף, טוב ואפקטיסי לצלם ברקים) לא מספיק 500 מ"ב אבל זה עניין אחר, הוא לפעמים צומח מ 700 מ"ב עד ל 300 בערך.. ענן סערה רגיל בערך 900 מ"ב עד 500 מ"ב.

רוב ענני הסערה בארץ מתפתחים עד

גובה 10-12 ק"מ, שזה לפחות 400 מ"ב...אבל לא רציתי לסבך ת'בחור עם עוד מפלס, ככה שאלה ויכוחי סרק. גם ככה, ענן שמגיע ל-500 מ"ב לרוב ממשיך הלאה.

adi cb14

New member
דווקא איזור ה500 הוא איזור מפתח

לעננים... בד"כ יש חסימה בין 400-500.

אבל ענן שיגיע ל-500 מ"ב

לא חייב להמשיך למעלה כדי לייצר ס"ר, הוא יכול להבריק ולהרעים כבר שם. ואין לי מושג מאיפה הנתון שלרוב החסימה היא בין 500 ל-400. אולי בגרפים התיאורטיים של שלמה, לא במציאות.

adi cb14

New member
אני רק מציין שזה קורה הרבה פעמים

וגם אני אמרתי שלרוב ענן שיגיע ל500 מב' כבר ירעים בתנאי שזה לא קורה באמצע הקיץ.

drums123

New member
כי בדרך כלל כשהענן מגיע ל-500 מ"ב

יש כבר סופת רעמים, אבל אתה צודק כדי להתייחס עד ל-400 מ"ב.

ohadrphoto

New member
המון תודה על ההסבר -->

וווהשקעה. ועוד שאלה קטנה - אם הבנתי נכון, אתה קושר בין סופות רעמים לסופות ברקים. אולם בעונות היובש, לפעמים אין סופות רעמים אבל בגלל חשמל סטטי כלשהו שנוצר, אנו רואים ברקים (וזה בעצם ה-ברקים בה"א הידיעה לצילום). האם דבריי נכונים או שמא הנני חולם\הוזה? ושוב המון תודה - למדתי כאן משהו
אוהד

adi cb14

New member
סןפץ רעמים=סופת ברקים

עונת היובש אתה מתכוון כמו שיש בסוף האביב? לפעמים יש ענני ס"ר שהבסיס שלהם מתחיל בגובה של 2 מעל 2 ק"מ ואז רק רואים ברקים אבל לא שומעים רעמים בגלל המרחק של הענן מהקרקע. רעם חייב להיווצר מאיזשהו ברק וברק חייב ליצור רעם בעוצמה מסוימת.

ohadrphoto

New member
החכמתי. תודה. ולתכל'ס --> מי יכול

"להזהיר" אותי על סופות כאלה שתקרבות, כדי שאוכל להביא לכם תמונות ברקים?

למעלה