סופות ברקים

מקפיץ שוב

עד שאני אקבל אישור קריאה מהבחורצ'יק

adi cb14

New member
קבל אישור ממני.../images/Emo11.gif

הבחורצ'יק נראה לי סגר ת'אינטרנט כשראה את גודל המאמר.... תודה רבה!

adi cb14

New member
הייתי מוסיף כמה תיקונים קלים אבל

(שקצת נכנסים יותר לעומק)אבל זה אחלה מאמר למי שמתחיל ותודה על ההשקעה.

כתבתי פה הודעה מושקעת ומפורטת

לא כדי שאיזה טרול מתרומם יבוא ויזלזל. יש כאן עוד אנשים שיכולים להפיק תועלת מההודעה, לא רק הכותב המקורי. אם הסברים ומפות מפריעים לך מקומך אינו כאן. טמבל.

natigr

New member
הסבר מצוין אבל אולי קצת מקצועי מדי

למי שלא חובב מזג אויר.

natigr

New member
../images/Emo51.gif בכל אופן תודה על ההשקעה

כולנו החכמנו מעט.

adi cb14

New member
הוא לקח אותו די באמצע בין חובבני

למקצועי. אם הוא היה לוקח אותו טיפה יותר מקצועי אז יש כמה דברים שצריך לתקן דברים שלא יענינו את מי שמתחיל(קצת יותר בהפרשי טמפ') ואם היה לוקח אותו ליותר חובבני אז כבר מוותרים יותר על מספרים וגבהים.

חזאייטק

New member
ועוד שאלה - ../images/Emo66.gif

איך ניתן להסיק מטמפ' 850 את הטמפ' בקרקע? איך זה משתנה עפ"י תנאי רוח ו/או עננות? עונות השנה?

adi cb14

New member
850 זה כבר די קרוב לקרקע מה שאומר

שיש קישור די טוב בין 850 לקרקע. לוקחים את מפל הטמפ' הצפוי לאותו יום לכל 100 מטר(וזה נע בין מעלה ומטה לכל 100 מטר) לוקחים את ההפרש בין ה850 לקרקע ומוסיפים את הטמפ' שצריך לפי החישוב. עכשיו למה לא ישר לעשות טמפ' לקרקע? בגלל שהמודלים עובדים ברזולוציה שלא קולטת שינוי גובה מסוימים בקרקע(כמו הבקעה) ולא ויש גם נושא של שיחרור קרינה וכו'... כשהמודלים יעבדו ברזולוציה של מאית/עשירית המעלה בעוד כמה שנים טובות(אני מקווה שזה לא יקרה זה יהרוס הפתעות) אז אפשר כבר להסתמך על חיזוי טמפ' ישיר לקרקע.

../images/Emo45.gifצודק, אבל

צריך "לכסות" את השיטה היבשה של מפלי טמפ' עם עוד כמה פקטורים הכרחיים- כיסוי עננות, אדווקציות, יום\לילה וכו'.. למשל, ביום שלישי שעבר נמדדו בחוף 14 מע' מקסימום והיה כאן מישהו שאמר "אם קיבלנו 14 בשיא היום, חכו תראו מה יהיה בלילה"... הבעיה היא שללילה היה חזוי כיסוי עננות מלא ולכן כתבתי בתגובה שלדעתי טמפ' המינימום לא תרד אל מתחת ל-4 מע' הפרש מהמקס'. לפנות בוקר אכן מדדנו מינימום של 11 מע'.

למעלה