הבעיה של האפריקאים באירופה
ולא רק בשבדיה אבל שבדיה היא רק משל כי היא מקבלת כמעט את כל הנידכאים או אלו המציגים עצמם כאלו, הבעיה היא מנטלית ,יש באפריקה מעין מיתוס: לחצות אם הים התיכון ,זה לא רק מבחינה פיזית אלא בעיקר תרבותית ,ברגע שהם הצליחו הם מרגישים שהם עשו את המכה , זה לא הקלוניאליזם שנגמר מזמן שכביכול הרס אותם ,אלא השנאה העצמית כלפי עצמם, הם שונאים את צבע עורם את הפיזיונומיה שלהם, שחור מתקשר הרבה פעמים באפריקה עם פרימיטיביות , חצר אחורית,רגשי נחיתות, שחיתות, רקב שלטוני לעומת הלבן שמתקשר לסדר, יושרה, אינטיליגנציה, תרבות ויופי.
הרבה מהם חושבים שככל שירחיקו עצמם מהשחורות ככה הם יעלו במדרג החברתי , הרבה נשים משתמשות בכימיקלים רעילים ליישר את שערן (מישהו אמר מישל אובמה או כל הזמרות בשקל האלו ששולטות היום על במות הריקודים), הן מבהירות אותו ומוסיפות כל מיני תוספות שיער בהיר או בצבע דבש שמסתיר לגמרי את שיערן המקורזל , הם לובשים רק מותגים מ"המערב" ורכישת מרצדס זה שיא הקריירה באפריקה , ברגע שאתה נראה "מערבי" (מה זה בכלל) אתה מאותת לעולם, ראו יצאתי מהעוני והבערות..כמה עצוב. אבל זה לא מספיק להגר למקום חדש הפנטזיה מתנגשת עם המציאות החלום הבלתי מושג שכעת תהפוך להיות כמוהם כמו הרוב מתנגש במציאות דורסנית ותרבותית פעם אחר פעם, אתה לא חייב להפוך להיות בעל עיניים בצבע תכלת או שיער בהיר בשביל להטמע אתה לא צריך לדבר רק שבדית או דנית או גרמנית במבטא כבד ,תהיה מי שאתה , מהגר בארץ חדשה, תלמד לאט לאט את הנואנסים ,זה לא קורה בשנה הראשונה ויתכן גם לא בעשירית ,אבל זה בטח לא קורה בחודש הראשון , למידת שפה או תשלום מיסים עדיין לא הופכת אותך למי שמרגיש בבית , למידת התרבות היא הדבר הקשה ביותר ואם אני לא מבין משהו אני אשאל עשרות אנשים סביבי ,אם זה בסדר לעשות כך ולא אחרת בתנאים המקומיים ,אני לא אתלונן למה זה אני זה שצריך להתאמץ ולא הם . עוד בעיה עם אפריקאים היא לא מבריחי הפליטים שעושים מיליונים מהחלומות שמוכרים להם ,יש גם סרטים מהמערב שאפריקאים קונים כפשוטם ,הכל ורוד, יש תיירות משגשגת שמגיעה כי זה זול באפריקה ונדמה להם שככה באמת חיים במערב , אבל גם לחופשה הזולה אנשים לפעמים חוסכים חמש שנים, הרופאים ללא גבולות שמגיעים עם ציוד מודרני , כל החברות צדקה האלו גם מוציאות להם את העיניים ושותלות חלומות. אדם שגדל במערב יודע שכדי להגר צריך הרבה כסף להתחלה, מקצועות טובים בריאות ובמיוחד לא ליפול לנטל על המערכת הוא לא מצפה שמישהו יאכל לו או ישתה לו..