סוף סמסטר א', שנה א'

secondson

New member
סוף סמסטר א', שנה א'

שלום אנשים. אני לומד משפטים שנה א' באת"א. בתחילת חודש פברואר וחודש מרץ יש לי מבחן, מועד א' וב', מחוץ לפקולטה. המבחן די חשוב. רציתי לדעת איך נראה סוף סמסטר א' של שנה א'. רוב הקורסים הם שנתיים, והמבחן הסופי יהיה בסוף השנה. אז אני מניח שסוף סמסטר א' די רגוע.

JaneLame

New member
אין לך עדיין לוח מבחנים?

תפתח את אתר מידע אישי לסטודנט ותבדוק את לוח המבחנים שלך.

secondson

New member
אני מודע ללוח המבחנים

התכוונתי לכך שייתכן והמרצים ידחסו, בגלל שאין כמעט מבחנים בסוף סמסטר א', יותר עבודות ובחני בקיאות בתקופה הזו

sacrament

New member
לא הבנתי כל כך את השאלה...

במשפטים שנה א' כל השנה עמוסה בעבודות ובחומרי קריאה. זה לא משנה באיזה חלק של השנה אתה נמצא. חלק נכבד מהעומס הוא יותר "נפשי", כי קשה להתמודד עם כל כך הרבה ויש הרבה חרדות והיסטריה :)

אבל בהחלט בסוף הסמסטר לא תרגישו הקלה. לפחות אתם לא אמורים להרגיש כזה דבר...

אמור להיות לכם דד ליין לעבודות, נסה לתאם ביניהן ולראות שאתה מסיים הכל לפני הזמן שצריך ללמוד למבחן. יותר מזה באמת שאין לי מה לייעץ לך...

secondson

New member
תודה. ועוד אחת

עד כמה נהוג למצוא study buddy? הבנתי שיש כאלה שמחלקים את עבודות הסיכומים ביניהם, וכך מפחיתים את הלחץ

sacrament

New member
סטאדי-באדי

באופן כללי, בלי קשר ללימודים ולציונים ולעבודות - נהוג ואף רצוי למצוא חברים. הלחץ יורד פלאים והרבה יותר כיף להגיע לשיעורים. לפעמים זה לוקח קצת זמן, אבל בסופו של דבר הרוב מוצאים את הקבוצה שלהם, קטנה או גדולה ככל שתהיה. איתם גם בדרך כלל מחליפים חומרי לימוד או לומדים איתם.

באשר לעבודות/מבחנים - יש כאלה שמאוד אוהבים ללמוד בקבוצה ולשבת עם חברים בספריה/בחוץ על העבודה ולהעלות נקודות. יש גם כאלה שאוהבים לעשות הכל לבד ולא לדבר עם אף אחד. לדעתי 2 השיטות לא מומלצות. ללמוד בקבוצה זה בדרך כלל ביזבוז זמן...בייחוד אם כולם באים לא מוכנים ומתחילים לנסות להבין ביחד מההחלה. ומצד שני - יש המון נקודות קטנות בעבודה ובעבודות הראשונות מאוד קשה לעלות עליהן לבד. לפעמים שטות קטנה שלא ציינת יכולה להיות ההבדל בין 75 ל-90.

לכן צריך למצוא את האיזון בין ביזבוז הזמן של למידה עם עוד אנשים, לבין המציאות המרה שנקודת הפתיחה בציונים פחות טובה אם אתה זאב בודד (לא תמיד, אבל זה בהחלט משפיע לפעמים). מה שאני עשיתי זה פשוט לקרוא את כל/רוב החומר ולכתוב בנקודות או בסכימה, ואז פשוט להשוות עם כמה חברים. אם יש נקודה במחלוקת אפשר לדון בה ורק בה. אבל כל אחד ומה שעובד לו :)

למעלה