סוף סוף

סוף סוף

שלום לתושבי הפורום, עד עכשיו הייתי סמויה אבל החל מיום שישי אני הולכת להיות הבעלים הגאים של קטנוע... השאלה היא: אני זקוקה לאופנוע שבעיקר יקח אותי מאזור בקעת אונו לת"א. ומידי פעם יקח אותי קצת מעבר לאזור ת"א רבתי. מה אתם ממליצים לי? במחיר סביר- לא חובה שיהיה חדש. אני הולכת למטרו מוטור ביום שישי ואני רוצה להגיע עם תמונה כללית בראש של מה שאני צריכה ורוצה... מישהו יכול לעזור לעלמה במצוקה? (ששונאת אוטובוסים)

תקציב

תקציב....אני מניחה ש6000-8000 זה מה שיש לי כרגע לאופנוע עצמו, יש לי ציוד מחברה... זה הגיוני? כי אני באוקטובר הולכת להיות סטודנטית והתקציב שלי די מוגבל... איך אני אשלם ביטוח אני עוד לא יודעת): בקעת אונו זה באיזור תל השומר למי שמעוניין במיון סביר(-:

yohaim2

New member
את יכולה לקנות לך סוס עבודה

בנפח 125 סמ"ק. המועמדים:דיוק/VS של סאניאנג או מובי/ג'וקי של קימקו. קטנועים זולים לרכישה,אמינים וזולים לתחזוקה. אם אין הגבלה ברישיון,אז גם הירואיזם 150 של קימקו בא בחשבון.(למרות שהשוק של ה-150 פחות חזק,ולכן שתמכרי בעתיד,סביר להניח שהערך שלו בשוק ירד עקב ביקוש נמוך יותר) הקטנועים הללו לא נוחים כמו קטנועי המנהלים,אבל הם סופר אמינים. אם את גבוהה,לכי על:מובי או VS. אם את נמוכה:דיוק או ג'וקי. לגבי הביטוח,תוכלי לפרוש אותו ל-12 תשלומים,כמוני. מקווה שעזרתי במשהו, יוחאי.

yohaim2

New member
צודק

ולכן העלה לה מספר חלופות: דיוק/מובי/ג'וקי/הירואיזם.

dblast

New member
דרושים נתונים נוספים

- סוג רשיון שבבעלותך - גובה שלך -"כורסא" או "לא כורסא"
- דרישות איחסון ובינתיים, כמה טיפים כליים(שלדעתי לא יזיקו): רצוי להגיע עם אדם שמבין בנושא, כדי למנוע "שקר כלשהו" רצוי לעשות יותר מנסיעת מבחן אחת כדי שתוכלי להשוות מה טוב בשבילך. רצוי להימנע מלקנות קטנוע משומש ללא בדיקה במקום שאת בחרת ולא במקום שהסוכנות שלחה אותך (כדי למנוע קומבינות) רצוי להיתרחק מרכישה ש"מריחה לא טוב" (נראה לא טוב,לא מתניע טוב, נזילות, אחרי תאונה, ק"מ גבוה מעבר לסביר) רצוי להגיע ללא לחץ של לקנות כדי לא לעשות טעויות ולהיתמקח עם היד על העליונה.

לחץ בטוח אין

יש לי רשיון עד 500 הגובה הוא 165 בערך.... מזה כורסא? סליחה על הבורות אבל הפעם האחרונה שהיה בבעלותי אופנוע הוא היה 50 סמ"ק ישן של השכן והייתי בת 17. אני נוסעת עם ידיד חובב אופנועים אבל הוא לא יודע מה להמליץ לי(בכלל רצה למכור לי את שלו ובסוף התחרט) אין לי בעיה עם כובד האופנוע או פחד מנסיעות אני פשוט לא רוצה לעשות טעויות של מתחילים... מטרו מוטור נחשבים מקום טוב לקנות?

yohaim2

New member
לדעתי

לכי לנסיעות מבחן אצל שני היבואנים הגדולים(מטרו ועופר אבניר). אחרי שתנעלי על כלי,קני מאדם פרטי. המחיר יהיה לרוב יותר זול,והכלי יותר שמור. על תוותרי על בדיקה לפני קניה,לא ממוסך ולא מאדם פרטי. דוגמא קטנה:ראיתי כלי שנראה לי יפה במוסך.לקחתי אותו לבדיקה במוסך אחר,שם אמרו לי,שבכדי לתקן את כל התקלות אני צריך להוציא מכיסי 3,000 ש"ח לפחות. הבנת את הנקודה?

dblast

New member
ועוד משהו להוסיף

ההיגיון מאחורי זה הוא שאדם פרטי ינסה למכור בעצמו לרוב. אם הקטנוע מבוקש הוא יימכר, אך כשהקטנוע גרוטאה או שאין זמן לבנאדם להיתעסק, אז הוא ישים אותו בסוכנות. לא מומלץ ליפול על הגירסה של קטנוע לא מבוקש וגרוטאה. עדיף לחפש בפרטי.

TOMMEYLEE

New member
תל אביב - בר אילן

אני נוסעת כמעט כול יום מתל אביב לבר אילן על קטנוע 50 סמק קימקו DJ ומרוצה סוף הדרך. עלה בזמנו 3500 ועושה קילומטרז לליטר מדהים. כולי מרוצה וממליצה..

TOMMEYLEE

New member
התשובה...

הוא עושה50 ק"מ לליטר. אני יודעת שזה נשמע ממש גבוה אבל בדקתי למשך הרבה תידלוקים וגם במזג אויר שונה.

מומלץ מומלץ סאן יאנג דיוק 125 קלסיק...

אמינות ואיכות במשך 10 שנים לערך...

yohaim2

New member
שאלה לי אליך:

נסעת פעם דיוק? אני כן,וזה אכן שדון קטן ואמין. אבל להגיד שהוא טוב רק בגלל שמוכרים אותו כבר 10 שנים,זה משהו לא לעניין. זה כמו שמוכרים את מערכות ההפעלה של מיקרוסופט כבר 12 שנה. האם זה אומר שהן טובות?לא בהכרח,אלא שהן אולי היחידות שנמכרות,ואין לך כל כך אפשרות למשהו אחר ונורמלי. קח לדוגמא את הדינק 150-נמכר כבר המון שנים. יש שאומרים שהוא טוב,יש אומרים שהוא חרא. אבל הוא נמכר הרבה שנים,אז זה בטוח שאומר שהוא טוב,לא?...... מוסר השכל:יש להכיר את הכלי לפחות מרכיבה קצרה אליו,בכדי שתוכל לדעת אם הוא "טוב או לא". שלא תבין אותי לא נכון:אני ממליץ על דיוק,כי היה לי אחד.אני ממליץ על מובי,כי אני רוכב עליו בעבודה. גם על הג'וקי אני ממליץ,ומעולם לא רכבתי על אחד,א-ב-ל,הוא זהה מבחינת מנוע למובי,רק יש לו גלגלים קטנים יותר. מכאן,לדעתי,יש לי זכות להמליץ גם על הג'וקי. כל המגילה הזו מטרתה,שאנשים שמכירים את הכלים ימליצו עליהם,ולא אנשים שחושבים שבגלל שמשהו נמכר הרבה זמן,אז הוא טוב. מקווה שהבנת את המסר שלי, יוחאי.

aaronc76

New member
שאלה לי אלייך:

מאיפה הסקת מה שהסקת? חמור קופץ בראש, מכיר? אני בכלל הבנתי שהוא רוכב על אותו כלי כבר 10 שנים... חוץ מזה מערכות ההפעלה של מיקרוסופט הן מעולות!!! ולא, הן לא היחידות.

yohaim2

New member
הסקתי מה שהסקתי

כי הוא רושם את אותו דבר בכל הודעה:"הדיוק נמכר כבר 10 שנים ברציפות,ולכן הוא טוב". הנחתי מכאן,שהוא לא מכיר את הכלי,אלא רק קובע קביעה שהכלי טוב,בגלל שהוא נמכר הרבה שנים. מתנצל אם טעיתי לגביו. ואגב:אני מכיר לא מעט אנשי מחשבים,שקובעים שמערכות ההפעלה של מיקרוסופט הן לא מי יודע מה. פשוט אין להן חלופה. הרבה מממשלות אירופה עברו בגלל זה ללינוקס.

aaronc76

New member
איפה ראית את המילה "נמכר"?

אולי יועיל האדון בטובו להגיד למה התכון המשורר? ואגב...אתה "מדבר" עם איש מחשבים שהוא והקולגות שלו לא חושבים כמוך. אבל זה דיון למקום אחר...

אז ככה...

אני מכיר את הכלי מהעבודה והוא עובד 3 מישמרות ביום סביב השעון וליפעמים 7 ימים בשבוע והוא עובד מעולה רק טיפולים וגמרנו ולהכרות מכיר אותו טוב מאוד מרוכבים יותר מבוגרים בעבודה ולכן אני ממליץ עליו בחום מה שאני לא מכיר אני לא ממליץ כמו המובי....יש לנו כרגע גרנד דינקים שניכנסו אבל עדין לא עובדים באותו קצב ניראה בעתיד....וגם מניסיון קצר בנסיעה עליהם...

למעלה