סוף סוף

מיכל ק

New member
סוף סוף

מצאתי את התלת רגליים וראיתי פרקים 1-7 אומנם יש משהו מאוד ישן בזה אבל אני מאוד נהנת ועוד מעט אני אצפה גם בשאר הפרקים.

Zygon

New member
בפרקים אחרי שראית

הם הרחיבו את הספר הקצר כדי שיגיעו ל13 פרקים והתוצאה ממש טובה.

מיכל ק

New member
כן אני יודעת

אני מחכה לפרקים 8-13 אני ראיתי את הפרקים פעם מזמן וזה כיף לראות שוב

טליה ג

New member
אני ממש לא אהבתי

צפיתי בסדרה באדיקות בשנים 86-88 כשהיה עדיין רק ערוץ אחד ולא היה לנו בדיוק מבחר גדול, וממש לא אהבתי את האווירה המנוכרת והמאיימת שבה. אבל אני לא בדיוק אוהדת של מדע בדיוני בכל מקרה.

מיכל ק

New member
טוב

לדעתי זה מה שיפה בסדרה, אבל לא משנה איך אפשר לצפות באדיקות בלי לאהוב? גם כשיש רק ערוץ?

Zygon

New member
אבל הסוף שלא הוסרט מעולם

לפחות של הספר הוא טוב ואופטימי,ממש סוף הוליוודי. ולמה את לא אוהבת מדע-בידיוני ?

Zygon

New member
בארץ בתרגום עברי

תנסי במחסנים של עם עובד,זכור לי שהיה מספר עותקים,תנסי בחניות משומשים בספריות אולי יהיה להם עותק להפטרות. אני קניתי עותק חדש לגמרי לפני שנתיים בערך,הספר יצא בשלוש מהודרות יש סיכוי יותר מסביר להשיג אותו במצב מצוין.

טליה ג

New member
על טעם ועל ריח אין להתווכח../images/Emo13.gif

אני אף פעם לא התחברתי לז´אנר של מדע בדיוני, ואני מעדיפה דרמות אנושיות. אהבתי במיוחד סדרות כמו "לדפוק שעון", "הולבי סיטי" או את הדרמה הקומית "לוסי סאליוון". גם דרמות תקופתיות אהובות עליי מאוד. אבל אם כבר מדע בדיוני, לפחות שיהיה בריטי. ה-"תלת רגל" היה אולי קצת מעיק ומדכא, אבל אין ספק שהסדרה הייתה עשוייה טוב. ובתשובה לשאלה של מיכל, למה צפיתי בה אם לא אהבתי אותה - ברגע שהתחלתי לצפות בה, הייתי סקרנית לדעת איך העלילה תתפתח, וצפיתי בה הלאה. וכפי שכבר אמרתי, אלטרנטיבות טלוויזיוניות אחרות לא היו אז, וגם לא אינטרנט

Zygon

New member
אז מה הבעיה שלי עם התשובה שלך

שמדע-בידיוני הוא תחום מאוד נרחב,לפחות בספרות.בבריטניה שממחיזה הפקות בתחום יש נאמנות יותר למילה הכתובה ,לפיתוח עלילה ולמשחק תיאטרלי. רוב ההפקות שם הם פשוט דרמות תוקפתיות שמתרחשות בעתיד או בעתיד אפשרי,בהרבה פרקים של דוקטור הו למשל (בשנות השבעים בעיקר) הם עשו שילוב של עלילות דרמות תקופיות (בגלל מוטיב הנסיעה בזמן) והיו עוד כמה וכמה,יש פרקים של הדוקטור שנראה שנלקחו ישירות מהסט של "על אדונים ומשרתים" לדוגמא Horror of fang rock שמתרחש במגדלאור באותה תקופה,הרבה אפקטים דרמתים כמו שהבי בי סי יודע לעשות באים לביטוי גם בסדרות כמו "ניצולים" (The survivors ),בקשר לטענה שלך שהמד"ב הוא קודר ,כך גם רוב הדרמות היותר טובות של הבי בי סי (אני קלאדיוס לא זכורה לי כמשהו עם עננים ופרחים). בכל אופן,כתבתי מאמר על הנושא,הוא נגיש בקישורים של הפורום תחת שונות. חבל מאוד שתפסידי הרבה הפקות שלא נופלות מהדרמות התקופתיות הטובות ביותר של הבי בי סי,רק בגלל כמה דברים בז´אנר הנרחב הזה שנחשפת עליהם ובמקרה לא אהבת.

טליה ג

New member
קראתי את המאמר שלך ומאוד נהניתי

אתה כל כך צודק בקשר לאיכויות המיוחדות שיש לסדרת מד"ב בריטית בניגוד לאמריקאית. מבין הסדרות שהזכרת ראיתי בזמנו רק את "האסיר" כשהיא שודרה בשידור חוזר בטלוויזיה החינוכית בסוף שנות השמונים. גם סדרה מעיקה מדי, לטעמי. אתה צודק 100% שגם רוב הדרמות התקופתיות הבריטיות הן גם קודרות, אבל אני אוהבת אותן כי הן מאוד אנושיות וגם מהוות מעין ספר היסטוריה מרתק. אני אשתדל להתגבר על הדעות הקדומות שיש לי נגד מדע בדיוני ואתן צ´אנס בעתיד לסדרות בריטיות מהז´אנר הזה

Zygon

New member
שמחתי נורא לשמוע

עכשיו רק צריך לקוות שיהיה איפה לראות אותם,הבי בי סי פריים השיב לי בשלילה לגבי הקרנתם של סדרות מד"ב בזמן הקרוב,נראה ברגע שאעבור כבר לדירה החדשה אולי אפתח את הבית באיזה יום למפגש פורום .

trilliane

Well-known member
מנהל
סוף הוליוודי? ../images/Emo12.gif (ספוילר לספר)

נכון שהם מצליחים במשימה בסופו של דבר, אבל לא מעט חללים נפלו בדרך, ואני עד היום מבכה את מותו של הנרי
*סניף סניף*. בתור ילדה הסדרה תמיד הפחידה אותי - הסמל המסתובב הזה של הכיפה בתוספת המוסיקה המאיימת גרמו לי לברוח ממנה עוד בטרם התחילה. כשגדלתי קצת והתחלתי להבין "מה טוב" (מד"ב, למשל) הצטערתי צער עמוק על שלא צפיתי בסדרה, אך לשמחתי היא שודרה שוב לפני שנים אחדות, וכך זכיתי בחוויה מתקנת
. הסדרה טובה למדי ויחסית נאמנה לספר (פרט לחלק השלישי שחסר, וחבל). אהבתי את הנער בתפקיד הראשי - הוא היה חמוד מאד, וגם הזכיר לי את פול מקרטני (מה שבהחלט מסביר למה הוא נראה חמוד מאד...) - לאן הוא נעלם? חיפשתי אחריו בזמנו ב-IMDb וגיליתי שלצערי הוא לא עשה הרבה מאז (נראה שהוא פרש מעולם הזוהר). מה חבל, רציתי לראות איך הוא נראה כיום (וכבר עשיתי לו תוכניות בתור בעלי לעתיד...
). אני בהחלט ממליצה על הסדרה, ובפרט על הספר עצמו - קראתי אותו כבר די הרבה פעמים, ואני עדיין נהנית בכל קריאה מחדש. בקריאה האחרונה אפילו נפל לי האסימון לגבי נוטרדאם... נ.ב. כן, זו ההודעה הראשונה שלי פה בפורום.
לא ידעתי שיש כזה בכלל, סתם ניתקלתי בו במקרה, וראיתי דיון שהיה לי בו מה להגיד, אז התערבתי. אין לדעת כמה זמן אשאר פה, ובכל מקרה: ברוכים הנמצאים!

Zygon

New member
בוודאי שכן

כבר ראיתי סדרות בריטיות (בלי להזכיר שמות) שסיום הסדרה היה הריגת כל הדמיות בסגנון בוטש וסאנדאנס (או "קיד וקאסידי" לדוברי העברית) לגמור כמו בטרגדיה יוונית זה מומחיות בריטית ידועה. הסוף של התלת-רגלים אופטימי,תאמיני לי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אופטימיות היא עניין יחסי

מה הקשר לטרגדיות יווניות? גם אצל שקספיר יש טרגדיות בהן כולם מתים בסוף, אז מה? מה הקשר בכלל? ולמה להשוות את זה לסדרות בריטיות? זה בראש ובראשונה ספר, לא סדרה (הסדרה בכלל לא מגיעה עד סוף הסיפור). אתה רוצה להשוות את זה למשהו אחר? תשווה את זה לספרי מד"ב אחרים. ואני לא רואה פה אופטימיות יותר גדולה מאשר "המשחק של אנדר" או "חולית" או שלל ספרי מד"ב ופנטזיה אחרים. זה שהמטרה מושגת בסוף זה אופייני להרבה ספרים. יחד עם המטרה שהושגה היה לך את מי שמת בדרך, והיה לך את העולם שבעצם מפסיק להיות מאוחד ומתחיל להתפורר - הפוליטיקה והסכסוכים מתחילים להיכנס חזק למשוואה - המצב הפוליטי חוזר להיות דומה למה שאנחנו מכירים כיום. אז יש לך את שליחי השלום והכל, ויש תקווה, אבל כולנו מכירים את הטבע האנושי. לדעתי התקווה עצמה היא בעיקר כיוון שזה ספר לקהל צעיר יחסית... אחרת אני לא בטוחה שאפילו זה היה. אני לא רואה פה הרבה יותר אופטימיות מאשר ספרים אחרים שקראתי. עניין של השקפה. בכל מקרה, בעיני זה לא סוף הוליוודי, ואני אפילו מוצאת בביטוי הזה משהו מעליב.

Zygon

New member
זה כן

תקראי בבקשה לאט לאט את מה שכתבתי,כי לא ירדת לסוף דעתי ואם זה לא יעזור אני מוכן להסביר שוב במילים יותר פשוטות.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חושבת שהבנת הנקרא שלי מצויינת,

תודה. אולי הבעיה היא בהבדל בין מה שהתכוונת לומר לבין מה שכתבת? יש לי את קצב הקריאה שלי ואני לא מדלגת על מילים. בכל מקרה, לא שמתי לב שהשתמשת במילים מסובכות במיוחד שאתה צריך לכתוב עכשיו במילים פשוטות. אבל כיוון שהתגובה שלך כ"כ נחמדה ולבבית, אני חושבת שאני אוותר על ההסבר הנוסף, גם במחיר "אי ירידה לסוף דעתך". כן, אני חושבת שאני יכולה לחיות עם זה! תודה ושלום.

Mycroft

New member
היי, רגע אחד

זה נורמלי וטבעי אם יש חילוקי דעות הרי אנשים חושבים ורואים אחרת כל דבר. אבל נראה לי שבויכוח הזה קצת נסחפתם, לא? אתם מוזמנים לכתוב מה שאתם חושבים, אבל אל תתקפו אחד את השני ככה...

Zygon

New member
מי תקף ואיפה ?

אני בסך הכל טענתי שבאופן יחסי היה לסדרה הספציפית הזאת סוף אופטימי,בהשוואה ל*הרבה* סדרות אחרות שראיתי וקיבלתי כתגובה מגילה של התפלספיות לא לעניין. מה קרה מלחמה ?

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי בעיה עם דעות שונות משלי

יש לי בעיה כשמשייכים את אי ההסכמה שלי לבעיות בהבנת הנקרא. תגובה לגיטימית היתה יכולה להיות "תראי, כשאמרתי .... לא התכוונתי ל.... אלא ל...." או להגיד "טוב, בואי נסכים שאנחנו לא מסכימים". לא מקובל עלי שמאשימים אותי בבעיות בהנת הנקרא ומציעים לי לקרוא לאט יותר את הטקסט, כי זו גישה מתנשאת ומזלזלת. אני לא מרגישה תוקפת, אני מרגישה מותקפת, ולפיך התגוננתי (וזה כלל תקיפה חזרה, במידת מה). אין לי כל רצון להמשיך להתדיין עם מי שמזלזל בי ככה. זכותו לחשוב עלי מה שהוא רוצה, אבל ברגע שהוא מביע את הזלזול הזה בפורום, זה מבחינתי חותם את הדיון - אין לי יותר רצון להמשיך בו. ולפיכך: תודה ושלום.

למעלה