סוף סוף שרת חינוך

omerlich

New member
סוף סוף שרת חינוך

שאכפת לה ישר כוח! בנוסף לכך היא הצליחה להשיג תוספת לתקציב המשרד(כ150 מיליון ש"ח)

ערב רב

New member
צרת החינוך ממשיכה להתפרע

היא הופכת את משרד החינוך לצג"ל, שם אנשי קבע פורשים לפנסיה מלאה בגיל 45. למה לא לשפוך עוד קצת כסף להשלמת הכנסה לקריירה השנייה שלהם? לגייס עוד 900 מורים? שטויות, אז מה אם עלות השכר הממוצעת למורה היא 11 אש"ח, כלומר הוצאה נוספת של כ-120 מיליון ש"ח בשנה - הרי תקציב החינוך, כמו גם תקציב הבריאות (ובעצם כל התקציבים ה-'חברתיים') לא יכולים להיות 'מנופחים', אין דבר כזה.

omerlich

New member
מה רע בהחלפת מורים?

מדובר על מורים בני 50 עד שישים שתסלח לי מאד אבל הם שחוקים וכבר לא טובים! ולכן מציעיםלהם לפרוש בכבוד! אין שום טעם לפגם בהתנהלות שרת החינוך,פרופסור יולי תמיר

ערב רב

New member
בדיוק להפך, במקצועות לא פיזיים

דווקא אנשי המקצוע הותיקים בני ה-50 וה-60 אמורים להיות חוד החנית, המנוסים ביותר והמשכילים ביותר, לכן הם גם מקבלים משכורת גבוהה יותר. במקום זאת צרת החינוך לוקחת את המשכורת שלהם וחצי ממנה נותנת להם כפנסיה ואת החצי השני למורים חדשים, צעירים לא מנוסים ולא משכילים יחסית. כמובן, בפועל היא גם צריכה להוסיף תקציב. לא, ככל הנראה (ואני מסייג כי אינני מומחה בתחום) מדובר על מורים שעובדים בשירות הציבורי כבר למעלה מ-25 שנה וכבר הגיעו למקסימום הפנסיה התקציבית שלהם, הן בשל הותק והן בשל השתלמויות וכו'.. ולכן הם לא 'פראיירים', אם יש להם כבר את הפנסיה המלאה אז הם רוצים אותה כאן ועכשיו!

ערב רב

New member
כשהשכר קטן - העובד מעוניין לפרוש

יש לראות את הפנסיה התקציבית כחלק מהשכר ולכן כשהמורה (וכל עובדי השירות הציבורי) מגיעים לצבירה מירבית של הפנסיה התקציבית למעשה השכר החודשי שלהם קטן. אם עד לשנה ה-30 לעבודת בכל שנה הם היו מרוויחים עוד 2% לפנסיה, שזה הרבה כסף, אזי אחרי השנה הזו הם מפסיקים להרוויח תוספת זו, כלומר השכר שלהם בפועל קטן, וכפועל יוצא כך גם קטנה המוטיבציה לעבוד. לשמחתי הפנסיה התקציבית בוטלה ואצל המורים החדשים לא תהיה ירידת שכר שכזו בגיל 50 שתוביל לירידה במוטיבציה לעבוד.

vinney

Well-known member
אתה ניסית להיות מורה שאתה מדבר?

ניסית לעמוד כל יום 8 שעות מול כיתת תלמידים בארץ??? נסה את זה יום אחד, אחרי זה תדבר על מה זה מקצועות פיזיים. קשקשן בלתי נדלה...

ערב רב

New member
לא ניסית

וממילא גם לא הצלחת לסתור את העובדות שהבאתי בדברי.

vinney

Well-known member
ואתה יודע מאיפה?

אני ניסיתי, 4 חודשים הדרכתי 6 שעות ביום כיתות של תלמידים, ועוד שלוש חודשים כיתות של מבוגרים. תאמין לי, חוויה מאלפת. וכן, אני מכיר מקרוב מורים בני יותר מ50 שנה שסופרים שניות עד הפרישה שלהם, מרוב שהם סובלים, אבא שלי אחד מהם. ולא, אין לו פנסיה תקציבית, כמה שזה מפליא (נכון שזה מפליא כשמסתבר שאין לך מושג בגרוש על מה אתה מדבר? אבל לא אותך, לך העובדות אף פעם לא הזיזו).

ערב רב

New member
זו הפרכה של הסיפא של דבריך

הרי אני לא באמת אמור לתקן כל שטות שלך לא? לגבי השחיקה, בכל אופן, אני לא יודע איך לבשר לך זאת, אבל אם אחרי 4 חודשי עבודה של 6 שעות ביום נשברת, אז כנראה שקצת, ממש קצת, קשה להסיק ממך אל הכלל.

vinney

Well-known member
סיפא של דבריי????

אתה רוצה להגיד לי שאבא שלי מקבל פנסיה תקציבית ולא יודע על זה? תגיד, עד כמה מטומטם אתה רוצה להראות את עצמך פה? ולגביי, לא נשברתי, אני אוהב הוראה, אני בא ממשפחה של מורים, ואני בהחלט עוסק בהדרכה לאורך כל התפקידים שלי בכל העבודות. אבל במשכורת שמשלמים למורים אני לא מוכן לעבוד.

ערב רב

New member
אתה יודע מה,

אם ירשת את האישיות שלך מאבא שלך אז אולי הוא באמת מקבל פנסיה תקציבית אבל אתה לא יודע מזה. זו לא הפעם הראשונה וגם לא השניה בה אתה מנסה להוכיח טיעונים בשיטת "חבר שלי אמר לי", "אבא שלי אמר לי" וכו'.. ניכר שאכן אין לך שמץ של מושג כיצד לנהל דיון. יחד עם זאת, אני שמח על ההזדמנות שאתה נותן לי ללמוד כיצד להתמודד עם פרובוקטורים שקיימים לצערי לא מעט בעולם. יש לשמור על קור רוח ולהשיב להם באותה המטבע, מנה אחת אפיים.

vinney

Well-known member
אתה יודע יותר טוב מאבא שלי

מה הוא מקבל! מהמם! מדהים! אם זה היה נכון זה היה נפלא! כמה עלוב אתה יכול להיות?

ערב רב

New member
אין לי שום עניין

להתדיין איתך לא על אבא שלך, לא על אמא שלך ואפילו לא על הפרעות האישיות שלך, אלא אם ממש ממש ממש תבקש יפה.

vinney

Well-known member
גם אם אני מבקש יפה אין לך עניין

להתדיין, רק לגדף ולקלל. בסדר, אני לא מצפה ממך ליותר מזה. רק אל תטען טענות שלא קשורות למציאות, כי אחרי זה שוב תכעס שאפריך לך אותן ותקרא לי בור.

ערב רב

New member
אתה מאוד יהיר, אתה בטוח שאתה יודע

הכל, אף פעם לא תישמע מודה בטעות עובדתית, ויש לך הרבה כאלו. אתה סתם מגחיך את עצמך, וחבל - קצת יותר הקפדה את הפרטים, קצת יותר תרבות דיון וקצת פחות גידופים, ואולי היית בן-שיח ראוי. אבל, כאמור, זה לא מה שאתה מחפש בפורום.

vinney

Well-known member
בלה בלה בלה

אתה שם לב שאתה ממשיך להאשים אותי בכל מה שאתה עושה? אתה מגדף, אתה לא מוכן לענות לאף שאלה עניינית, אתה לא מציג עובדות נכונות, וכשמתקנים אותך מתעצבן, ואתה אומר שכל זה אני עושה? במקום להתלהם תחזור אחורה בשרשור. תרד מהעץ שטיפסת עליו.

למעלה