סוף סוף נחשפה מורשת רבין

ריקי זו אני

Well-known member
לדעתי האישית הסיפור המרכזי בסיפור של אלטלנה מחולק לשניים...
א. הפקודה שסורבה להפציץ את האניה מהים מהאויר...
ב. פקודת הירי והרג אנשי אצ"ל כשברחו אל הים... פשע מלחמה ממש.

אההה שכחתי - מורשת רבין? חחחחח אין ולא היה דבר שכזה... מעולם.

Harrington

Well-known member
מנהל
אההה שכחתי - מורשת רבין? חחחחח אין ולא היה דבר שכזה... מעולם.
הייתה לאיש מורשת, או הייתה יכולה להיות. אפילו סוג של מורשת לתפארת, למרות המחדלים והדברים הפחות חיוביים שעשה. הבעיה הייתה שהמשפחה והמפלגה ניסו לייפות את המורשת שלו ולהפוך אותה למשהו שאין לו שום קשר לאיש עצמו. מאחר והמורשת שבחרו להמציא לו לא בדיוק התקבלה יפה בקרב הציבור, בתכל'ס מורשתו (האמיתית) נפגעה מזה וכך גם תדמיתו.

הדוגמה הקלאסית היא הנסיון לשכנע שאלמלא היה נרצח היה מביא כבר להקמת מדינה פלסטינית. זאת בעוד שרבין עצמו התנגד למדינה כזאת מכל וכל ולא ראה בהסכמי אוסלו עליהם חתם משהו שמוביל להקמת מדינה פלסטינית (נוספת). אבל משפחתו הייתה שמאלנית ממנו וכך גם בכירי מפלגתו, אז הם ביקשו להונות את הציבור ולהציג אותו ואת עמדותיו ומתוך כך את מורשתו, כמשהו שהם אולי האמינו בו, אבל נטו המצאות שלהם.

רבין עצמו, כאמור, בהחלט היו לו (גם) חסרונות ויש לא מעט שלילי לומר על האיש. אבל לא חסרה לו גם מורשת (אמיתית ולא מומצאת) חיובית של אחד מבניה התורמים של מדינת ישראל, ואחד כזה שראה עצמו משרתה של המדינה לאורך רוב אם לא כל חייו.

אבי בן 1231

Well-known member
לפי התמונה זיהיתי שהארוע התרחש לא רחוק מביתי בתל אביב, מול כיכר לונדון.
אז למה אתה גר באשקלון?
זה היה צורך, כאשר חזרתי ארצה מספרד עם אישתי השתקענו באשקלון בכדי לסעוד את הוריה שהיו מאוד מבוגרים.
איני מצטער שעשינו זאת היות והם ממש

הייתה לאיש מורשת, או הייתה יכולה להיות. אפילו סוג של מורשת לתפארת, למרות המחדלים והדברים הפחות חיוביים שעשה. הבעיה הייתה שהמשפחה והמפלגה ניסו לייפות את המורשת שלו ולהפוך אותה למשהו שאין לו שום קשר לאיש עצמו. מאחר והמורשת שבחרו להמציא לו לא בדיוק התקבלה יפה בקרב הציבור, בתכל'ס מורשתו (האמיתית) נפגעה מזה וכך גם תדמיתו.

הדוגמה הקלאסית היא הנסיון לשכנע שאלמלא היה נרצח היה מביא כבר להקמת מדינה פלסטינית. זאת בעוד שרבין עצמו התנגד למדינה כזאת מכל וכל ולא ראה בהסכמי אוסלו עליהם חתם משהו שמוביל להקמת מדינה פלסטינית (נוספת). אבל משפחתו הייתה שמאלנית ממנו וכך גם בכירי מפלגתו, אז הם ביקשו להונות את הציבור ולהציג אותו ואת עמדותיו ומתוך כך את מורשתו, כמשהו שהם אולי האמינו בו, אבל נטו המצאות שלהם.

רבין עצמו, כאמור, בהחלט היו לו (גם) חסרונות ויש לא מעט שלילי לומר על האיש. אבל לא חסרה לו גם מורשת (אמיתית ולא מומצאת) חיובית של אחד מבניה התורמים של מדינת ישראל, ואחד כזה שראה עצמו משרתה של המדינה לאורך רוב אם לא כל חייו.
עד כמה שזכור לי רבין שקל להחזיר את רמת הגולן לסורים, וגרם לכך שהדרוזים מהגולן שהיו בתחילה נאמנים למדינה, שינו פזה ב 180º!!

Harrington

Well-known member
מנהל
עד כמה שזכור לי רבין שקל להחזיר את רמת הגולן לסורים, וגרם לכך שהדרוזים מהגולן שהיו בתחילה נאמנים למדינה, שינו פזה ב 180º!!
איך עשית את סימן המעלות?

לגופו של ענין, לא תשמע ממני עודף התלהבות על מורשת רבין. אבל בהחלט הייתה לאיש מורשת (אמיתית, משל עצמו, ולא זו שהמציאו לו מקורביו לאחר מותו מתוך האינטרסים הצרים שלהם) וחלקה לפחות בהחלט הייתה חיובית וראויה לציון. כך גם ועל אף שחלקה אכן שלילי, לפחות להשקפתי.

אבי בן 1231

Well-known member
איך עשית את סימן המעלות?

לגופו של ענין, לא תשמע ממני עודף התלהבות על מורשת רבין. אבל בהחלט הייתה לאיש מורשת (אמיתית, משל עצמו, ולא זו שהמציאו לו מקורביו לאחר מותו מתוך האינטרסים הצרים שלהם) וחלקה לפחות בהחלט הייתה חיובית וראויה לציון. כך גם ועל אף שחלקה אכן שלילי, לפחות להשקפתי.
סימן המעלות מתאפשר כאשר מותכנת לך במחשב השפה הספרדית.
אצלי במחשב מותכנות 3 שפות: עברית, אנגלית וספרדית.
אני כותב הרבה גם בספרדית.

Harrington

Well-known member
מנהל
סימן המעלות מתאפשר כאשר מותכנת לך במחשב השפה הספרדית.
אצלי במחשב מותכנות 3 שפות: עברית, אנגלית וספרדית.
אני כותב הרבה גם בספרדית.
יש דרך לעשות זאת גם כשרק עברית מותקנת (זה לא המצב אצלי, אבל לא משנה). אני פשוט לא זוכר אותה ולא היה לי כח לחפש. תודה בכל מקרה.

פולגאר

Well-known member

זה היה צורך, כאשר חזרתי ארצה מספרד עם אישתי השתקענו באשקלון בכדי לסעוד את הוריה שהיו מאוד מבוגרים.
איני מצטער שעשינו זאת היות והם ממש
|כן| בצדק, זה מראה הרבה עליך, על ההקרבה שעשית למען החותנים שלך.
בפורום אקטואליה יש שרשור על משפחתו של מיקי ברקוביץ' שזרקה אותו למוסד סיעודי ושם לא מדובר על חתן, כמוך, אלא על אשתו |לא|:
אשריך ובטוחני שגם הנחלת לילדיך את חשיבות המשפחה ואת הערך של הקרבה עצמית למען האחר!
לא זכור לי שהיו נאמנים לארץ, אם זכרוני אינו מתעתע בי, רובם גם סירבו לקבל ת.ז. ישראלית.
דווקא היום לאחר שנתניהו עזר להם בסוריה, הרבה מהם הפכו פזה ב-180º וביקשו ת.ז. ישראלית:
הערה: הדרוזים היחידים שהיו נאמנים לארץ, הם הדרוזים של אזור הכרמל.

נערך לאחרונה ב:

אבי בן 1231

Well-known member

אבי בן 1231

Well-known member
אז למה אתה גר באשקלון?
איני מצטער שעשינו זאת היות והם ממש נזקקו לנו.

פולגאר

Well-known member

איני מצטער שעשינו זאת היות והם ממש נזקקו לנו.
בפורום אקטואליה יש שרשור על משפחתו של מיקי ברקוביץ' שזרקה אותו למוסד סיעודי ושם לא מדובר על חתן, כמוך, אלא על אשתו |לא|:
אשריך ובטוחני שגם הנחלת לילדיך את חשיבות המשפחה ואת הערך של הקרבה עצמית למען האחר!

אבי בן 1231

Well-known member
אהבתי מאוד את הורי אישתי, ופעמים רבות אימה צילצלה אלינו בלילה,
כאשר שמעתי את הצילצול מיד קמתי, התלבשתי ונסענו דחוף לביתם כי אביה נפל מהמיטה.

למעלה