סוף סוף מצאתי קצת נחת

Fistandantilos

New member
סוף סוף מצאתי קצת נחת

אחר אינספור טמבלים שטענו שעליי להפסיק לחפש תשובה אצל הרפואה הקונבנציונאלית וסבל רב, מצאתי את התשובה בתחום הנוירולוגיה. אני סובל מכאבי ראש כרוניים, כאבים חזקים מאוד שגורמים לחוסר ריכוז רציני ביום יום ולתחושת ייאוש כאשר ההתקפים חזקים. שטיפת הראש במים רותחים במשך מספר דקות מקלה משמעותית את הכאב, כמו כן אני קרוב למצוא מינון של כדורים שיעזור לי. עם זאת, אני חש פספוס רציני, האם למישהו כאן יש ניסיון אמיתי עם כאבי ראש כרוניים(שלא נגרמים ממתח), אם כן איזה טיפול הכי עזר לו?

נעמי66

New member
הריפוי שלי מכאבי-ראש - מעבר לתזונה בריאה

הניסיון שלי הוא אמיתי, כואב מאוד, וכרוני מאוד (נמשך שנים). שינוי בהרגלי התזונה, בכיוון הטבעי-צמחוני-אורגני, פתר את הבעיה אחת ולתמיד. הכדורים החזקים שלקחתי, בקביעות (טמיגרן), גרמו אמנם להקלה זמנית, אבל סופו העצוב של הסיפור הוא שהם גרמו לי גם לקטרקט בשתי העיניים, שהצריך ניתוח.

Fistandantilos

New member
אשמח לפירוט

אמנם שינוי תזונתי כמרפא לבעיות נוירלוגיות רציניות נשמע לי לא אמין אך בכל זאת אשמח לשמוע.

נעמי66

New member
בעיות נוירולוגיות ותזונה בריאה

על-סמך מה החלטת שאין קשר בין איכות התזונה לבעיות נוירולוגיות? מה דורש פירוט בהגדרה "תזונה טבעית-צמחונית-אורגנית"?

hal767

New member
למה לא אמין?

מה מזין את מערכת העצבים והמוח אם לא מה שבא מהמזון שאתה אוכל? ואם המזון שלך מכיל רעלים כימיים ופסולת מזון לא מתאים, האם זה לא יגיע למערכת העצבים שלך? אם אתה שותה קפה וקולה, אוכל קקאו בשוקולד, ואלה מכילים סמים מזיקים, האם זה לא יגיע למערכת העצבים שלך? האם אתה יודע כמה רעלי עצבים יש בכימיקלים הנמצאים בשימוש בחקלאות ה"מתקדמת"? לכן אכול מזון אורגני. ואם אתה במחסור תזונתי כי תזונתך גרועה, האם זה לא יבוא לידי ביטוי בתפקוד מערכת העצבים שלך? האם תרופות רעל שרושם לך הרופא, יכולות לרפא את עצבך החולים? ממתי רעל מרפא משהו בגוף החי? מה שיעזור לך להתרפא ממשהו זהו המזון שאתה אוכל, אורח החיים הנכון שאתה מקיים, מצבך הנפשי החיובי ונשימתך הנכונה. לא פחות חשוב-הרצון האמיתי שלך להיות בריא!!! האם אתה בטוח שאתה רוצה להיות בריא? לפעמים נדמה לי שלא. קראתי את פניותך הרבות בפורום. התרשמתי שאתה מרבה לחפש את מחלותיך ולא את בריאותך. העקרונות הנ"ל יאפשרו לגוף לרפא את עצמו. כן, הגוף הוא זה שמרפא את עצמו, בו טמונים כוחות הריפוי, ולא באיזה רעל תרופתי שבסך הכל מדכא סימפטומים.

Spiritualized

New member
hal767

לעניות דעתי אתה מציג דעה קצת קיצונית מדי. נכון, ברוב המקרים רופאים רושמים תרופות סתם בשביל לכסות ת'תחת... ונכון, בחלק נהמקרים תרופות יעשו יותר נזק מתועלת... אבל על סמך מה אתה מייעץ לבחור לא לקחת את התרופות שהרופא רשם לו? אנחנו הרי לא יודעים אילו תרופות נרשמו לו ואיזו בעיה בכלל יש לו... מה תגיד אם יתברר לך פתאום שמדובר בבעיה במוליכות עצבית למוח או איזשהו נזק בלתי הפיך שכבר נעשה? יש מקרים(ולא מעט) בהם רק תרופות זה מה שהבנאדם צריך... לגוך יש יכולות ריפוי מדהימות אבל יש דברים שגדולים עליו. לפעמים הגוף צריך עזרה. אם המערכת החיסונית של מישהו חלשה והוא לא מצליח להתגבר על דלקת חריפה בקיבה למשל - כדאי מאוד שקודם כל ייקח תרופות ויתגבר על הדלקת, ורק אח"כ יתחיל תהליך של עבודה ארוכת טווח על מערכת החיסון שלו(דרך תזונה למשל) כדי שלהבא היא כן תצליח להתמודד עם דלקת כזו בעצמה. אם אדם קשיש סובל מדלקת ריאות , ובנוסף לכך התייחס לגוף שלו כמו אל פח זבל ב70 שנה האחרונות - סביר להניח שאתה תהרוג אותו אם לא תיתן לו תרופה באופן מיידי עם או בלי קשר לאיך הוא ייתייחס לגוף שלו מאותה נקודה והלאה בעתיד...

hal767

New member
היכן קראת שאני מייעץ לו במשהו?

1-אין כל יעוץ בתשובתי, אלא אך ורק חומר למחשבה באשר לגורמי מחלות ודרכי ריפוי. 2-קיצוני הינו מונח שגוי. מי קובע מה זה קיצוני? לעשן סיגריות, לשתות אלכוהול זה בעייניי קיצוני. לאכול אוכל טבעי ובריא, זה בעייניי דבר נכון, גם אם אינו מקובל על רוב האוכלוסיה. אז תרד מהשימוש במונח הזה. 3-יש לי השגות על חלק מדבריך, כמו על הדרך לטפל בדלקת קיבה ועוד, אבל זה לא נושא הדיון.

Spiritualized

New member
אוקי

אם אתה לא מייעץ לו להפסיק עם התרופות(שאיננו יודעים מהם ול-מה הם) אז הכל בסדר
החומר למחשבה שנתת הוא מצויין ואני מסכים עם כל מילה. בנוסף - אני חושב שדווקא כן מקובל על רוב האוכלוסיה שלאכול אוכל בריא זה נכון...לא כולם מליחים ליישם אבל על כולם זה מקובל... יכול להיות שהמילה "קיצוני" לא היתה מתאימה באמת, ואם נפגעת אני מתנצל. מה שחשוב זה שהבחור לא יקבל המלצה מאף אחד להפסיק עם תרופות סתם בגלל שהן תרופות בלי לדעת על מה מדובר...נהיה פשוט טרנד אנטי תרופתי לאחרונה, שלעניות דעתי הלך קצת רחוק מדי....

0 אור 0

New member
האמת היא שאמנם רוב האוכלוסיה מסכימה

שלאכול אוכל בריא זה נכון אבל יש ויכוח מאד גדול לגבי מה זה אוכל בריא אפילו על אותן הסכמות מינימליות שיש בין חברי הפורום, אין הסכמה כללית בקרב כלל האוכלוסיה

יש להבדיל בין קיצוני, שפרושו חורג מאד מהנורמה

לבין נכון או טוב. ובכל זאת ההודעה שלך מכילה עמדה שהיא גם קיצונית (באופן אובייקטיבי), וגם לא נכונה לדעתי. ספציפית אני מתכוונת לשורות הבאות: " האם תרופות רעל שרושם לך הרופא, יכולות לרפא את עצבך החולים? ממתי רעל מרפא משהו בגוף החי?" היא קיצונית בגלל שהיא מהווה פסילה של רוב הרפואה הקונבנציונלית, עמדה שאינה מקובלת על רוב הציבור, ואפילו על רוב הציבור העוסק ברפואה משלימה. היא לא נכונה מפני שחלק מהתרופות הן בעלות אפקט מועיל שאין להתווכח עליו. אתה יכול לטעון שאנטיביוטיקה היא רעל, ושיש לה השפעות לוואי מזיקות ביותר, אבל אתה לא יכול לקחת ממנה את מה שעומד לזכותה, והוא הצלת חייהם של אלפים, אם לא מליונים, של בני אדם שהיו מתים ממחלות חיידקיות אם לא היו מקבלים אותה.

hal767

New member
למונח "קיצוני" אין מקום בויכוחים מקצועיים

העובדה שדרכה של הבריאות הטבעונית אינה נפוצה ואינה מהווה דרך להמונים, אינה אומרת שדרך זאת היא קיצונית וגם אינה הוכחה שהיא אינה טובה ונכונה. מצב זה נובע מאי רצון רוב האנשים לשנות הרגלי חיים הפוגעים בבריאותם, ומרצונם לקבל פתרונות קסם לבעיותיהם בדמות תרופות פלא, שבדרך כלל הן רעילות ומזיקות, ובמקרים רבים אף יותר מסוכנות מהמחלות. ע"פ תפיסתי, לצרוך את תרופות הרעל למינייהן ולהאמין שהן מרפאות, זאת קיצוניות. למרות זאת אינני משתמש במונח הזה. אבל זה בהחלט נושא אחר שניתן להתווכח עליו-נושא מהות המחלה וכן מהו ריפוי. נושא זה לא עומד כרגע לדיון, ולכן לא ארחיב בנושא. גם לא אכנס לנושא האנטיביוטיקה כאמצעי ריפוי, רק אציין שכדאי לבדוק כמה אנשים איבדו את חייהם ובריאותם כתוצאה משימוש בה ובתרופות אחרות, וכמה היא היצילה. וגם כדאי לבדוק אם אנשים כן היו שומרים על בריאותם ע"פ עקרונות הדרך הטבעונית, האם הם היו זקוקים לתרופות המסוכנות האלה. מתשובתך אני מבין שאת שבויה בתאוריות ה"מדעיות" של הרפואה הקונבנציונאלית, וזאת כמובן זכותך, אבל לפני שאת שופטת גישות אחרות, טוב תעשי אם תתעמקי בהן ותנסי להבינן. אם תבדקי הייטב את הרפואה הטבעונית ההייג'יניסטית, אולי תשני את דעתך באשר לנכונות התאוריות הרפואה המדעית". אדגיש בנקודה זו שתשובתי אינה מתייחסת למה שאני מכנה "רפואת חירום" הכוללת טיפול בפצועים, כמו פצועי מלחמה, תאונות וכד' ובכל הקשור לכירורגיה.

לפני שנמשיך, אשמח אם תבהיר למה כוונתך

בבתאוריות ה"מדעיות" של הרפואה הקונבנציונאלית, בניגוד לתיאוריות מדעיות בלי מרכאות כפולות.

hal767

New member
התאוריות של הרפואה המערבית, ידועות

תאוריית החיידקים כגורמי מחלה למשל. אנחנו לא רואים את החיידק כגורם מחלות. נוכחותו אינה אומרת שהוא גורם המחלה. נוכחותו היא התוצאה של הבעיה הזהומית אותה הביא האדם על עצמו, והריגתו באמצעות רעלים אנטיביוטיים אינה קשורה לריפוי, אלא טיפול סימפטומטי המשאיר את גורמי המחלה ואת המחלה עצמה בצורה כזאת או אחרת. אבל תחסכי לי את הויכוח הזה. אין לי זמן להכנס לויכוחים ארוכים.

hal767

New member
אם מעניין אותך

קרא את ספרי ד"ר שלטון, חלקם תורגמו לעברית, ואת ספרי יצחק בן אורי. אתה גם יכול להכנס לאתר שלי, אבל אני לא בטוח שתאהב את כל מה שכתוב בו. בימים אלה אני כותב מספר מאמרים בנושא, והם יתווספו לאתר בעתיד.

נעמי66

New member
תשובה נוספת לדבריך "חבל, דווקא מעניין"

זה מאוד מעניין, יותר ממה שאתה מעלה על דעתך, ובמקום להגיד "חבל...", מומלץ לקרוא על הדרך הטבעית בספרו של יצחק בן-אורי, "הבריאות שלך". תמצא שם את עקרונות הריפוי הטבעי, מהי מחלה, מהם הגורמים למחלות, מחלות שנגרמות בגלל תרופות, את האמת על תיאוריית החיידקים של המימסד הרפואי, שמסיחה את הדעת מהסיבות האמיתיות למחלות, ועוד. הספר מומלץ לכולם, ובעיקר למי שעוסק בטיפול, כמוך. אין להשיג בחנויות הספרים, ומזמינים אצל המחבר, המתגורר בנתניה.

Spiritualized

New member
זה לא מה שעניין אותי

מה שעניין אותי הוא ספציפית הטיעון הקודם של האל ומה שמיתר נדיר תענה לו. הדיון הוא מה שמעניין אותי לא הדרך הטבעית עצמה... לי יש את דעותיי בקשר לתרופות,תזונה טבעית ובריאות באופן כללי, וגם בקשר לתפקיד שמערכת הבריאות הממסדית משחקת בכל הסיפור הזה אבל דווקא עניין אותי לצפות בדיון תרבותי בנושא בלי להביע את דעתי הפעם....

hal767

New member
השאלה היא, מהי שיטה מדעית

שוב, בלי להכנס לשירשורים ארוכים בנושא, הטענה היא שהרפואה המערבית מתעלמת מידע מדעי מקובל. למעשה היא מונהגת ע"י אינטרסים מסחריים של תעשיית התרופות, תעשיות המזון ועוד כמה כאלה. למעשה עיקר הידע ה"מדעי" בעידן המודרני מקורו ב"מחקרים מדעיים" שמממנת תעשיית התרופות. היא מכוונת את המחקרים כך שיעזרו לה למכור תרופות ולא כדי שאנשים יהיו בריאים. אני מצרף קישור למאמר שלי בנושא, מתוך האתר שלי.

hal767

New member
ועוד חומר למחשבה

כך מתנהלים הדברים בשטח כאשר אינטרסים מתעשיית המזון ומתעשיית התרופות שולטים במימסד. אני מצרף קישורים למאמר שלי מתוך האתר שלי. אזכיר רק את בלוף מוצרי החלב כמקור לסידן, אותה הצליחה תעשיית החלב להחדיר לציבור ולרפואה בישראל. האמת היא שזה בדיוק הפוך-מוצרי חלב הינם שודדי סידן מהגוף.

למעלה