אילו לא היו דברים מעולם, דיינו
אילו לישראל לא הייתה את העוצמה הצבאית לעשות מעשה שכזה, דיינו אילו ישראל עצמה ובשרה לא עשתה מעשה דומה, דיינו אילו כשישראל עשתה את המעשה לא הייתה עוצמתה פחותה עשרת מונים, דיינו אילו היו על הסבירות שמקרה כזה יקרה בעתיד הקרוב, דיינו אבל דברים מעולם היו גם היו עוצמה צבאית יש ויש מדינת ישראל עשתה גם עשתה (800,000 פליטים) גם עוצמתה דאז הייתה פחותה עשרת מונים וגם אנחנו לא מדברים על המציאות של ימינו, אלא על טווח בינוני עד רחוק קדימה ועם כל הסיבות האלה, אתה עוד מעז לומר שזה לא ריאלי, נכון לבוקר השביעי לשני 2007 זה לא ריאלי, אתה ערב לכך שעוד עשרים שנה המציאות הבינלאומית לא תשתנה, שמאזן הכוחות העולמי יישאר זהה, שאופי הנסיבות, האפשרויות וההזדמנויות לא יגררו את המדינה שלנו ואת האזור למלחמה, במהלכה יווצר מצב שישראל תבצע מעשה מקובל בעולם עוד מימים ימימה, שהיא עצמה ביצעה במלחמת העצמאות, וכמעט במלחמת ששת הימים, ותגרש חלק ניכר מהפלסטינאים מגבולה, ותפורר כליל את העם הפלסטיני כי מתוך כלל האפשרויות, אפשרות זו, והאפשרות שישראל תוותר על יסודה היהודי לטובת יסוד ערבי-פלסטיני, הן שתי האפשרויות הסבירות ביותר לסיום הסכסוך יום אחד בחמישים-מאה השנה הקרובות (אם בכלל) ואין קשר בין "הסוף" כפי שאני רואה אותו, לבין אמות המידה המוסריות שלי, או הרצונות הפוליטיים שלי אם יש לך טיעונים שסותרים את אפשרויות אלו, אשמח לקרוא משהו ענייני ממך, ככה אתה יודע, מידי פעם